Wigig Alliance färdigställer 7 Gbps trådlöst nätverk

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TampongTomte

Och microvågor susar faktiskt rakt igenom kroppen. Det är det som är det fiffiga med dem. Det är därför det går så väldigt snabbt att värma mat i microvågsugn jämfört med i en vanlig ugn

Nej. Hade de "rusat rakt igenom" så hade en mikrovågsugn knappast fungerat. Tvärtom så absorberas de mycket väl, framför allt av vattenmolekyler. Myten att en mikrovågsugn värmer inifrån och ut är väldigt seglivad men inte desto mindre falsk.

Permalänk
Medlem

Sen är det ju skillnad på mikrovågor och mikrovågor då egenskaperna förändras med våglängden. 60GHz har andra egenskaper än 2,450-2,495GHz(mikrovågsugn) och precis som att du får kortare räckvidd i luften med den högre frekvensen så kommer mikrovågorna inte heller att penetrera lika djupt in i kroppen. Eller så kanske den ena frekvensen passerar genom hela kroppen och knappt lämnar någon energi alls medan den andra absorberas helt men det tror jag inte i det här fallet(vore dumt med en mikrovågsugn som inte lämnar det mesta av sin energi i målet). För att kunna göra en bedömning av hur skadligt det är för kroppen så måste man veta hur mycket varje enskild cell utsätts för och om det är tillräckligt mycket för att orsaka genetiska skador(vilket kan leda till cancer). Testerna är idag på grund av ökad förståelse för de potentiella riskerna mycket mer rigorösa än de varit när gammal teknik lanserats och därför bör vi kunna känna oss rätt säkra när något så beprövat som mikrovågar används i ny teknologi.