Permalänk
Medlem

Något startar datorn?!

Hej

Har en pavilion dv5 1118eo hemma som kör Windows7 32bit. Den börjar ärligt talat skrämma mig lite. Det spelar ingen roll hur många gånger jag går och stänger av den. Varje gång jag kommer tillbaka så har den startat upp igen! Varje gång så är den i windows inloggning. Jag har kollat så att dumburken inte bara startar om. Jag har väntat och sätt att den inte bara startar upp på direkten igen.

Kan även tillägga att jag varit ensam i huset dessa gånger. Ingen annan som smygstartat

Jag har faktiskt sökt (ja iaf halvhjärtat) men kommer bara till trådar som "min dator startar inte" och "hur får jag min dator att autostarta". Hoppas frågan passar här för jag börjar överväga virus eller alternativt spöken.

Löte problemet för tillfället med att dra ur både strömsladd och batteri. Startar den j*veln nu så är det fönstret nästa!

Permalänk
Medlem

Stänger du av den eller går den ner i sleep eller hibernate?

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Medlem

Såvitt jag vet så är den avstängd. Lamporna på HP:n tyder på att den stängs av korekt. Det lyser en lampa för att strömen är i. Annars så ska det blinka 1 eller 2 lampor för att visa att den är i sleep-mode.

Permalänk
Medlem

Vad har du för HP laptop?
Jobbar med HPs datorer i jobbet så kan en del om många modeller.

Visa signatur

Nikken: Dont waste ze brain cellzzzzz
Tigimon: But I need to lower myself to walkers level.

Permalänk
Medlem

Ehm vet inte riktigt hur man beskriver laptops. Är inte helt insatt i just denna heller. Säger inte "dv5-1118eo" någonting? För det är det enda jag vet så här på rak arm.

Permalänk

Kortslutning nånstans på något vis?

Permalänk
Medlem

Det finns en bios alarm start function

Om datorn inkopplat i nätverk kan det vara "magic packets", start via lan

...eller kortslutning

Permalänk
Medlem

Den har inte betätt sig så här tidigare (haft den ett halvår) och den har inte plågats på något sätt. Trotts att det är en laptop så har den fungerat som stationär vilket måste besparat den en hel del. Dessutom är den blygsamt använd. Om det inte vore för autouppstarterna så skulle den knappt vara igång.

Det kanske är det som är felet. Den är ledsen för att den inte används

Nä men kortslutning har jag svårt att tro att det är. Men kan "magic packets" starta datorn via trådlöst nätverk? För det är det enda kopplingen till nätverket. Men nätverkskortet borde väl inte vara strömförsörjd och/eller ta emot paket överhuvud taget?

BIOS lät intressant. Ingen som ändrat i dem. Men är värt att kolla upp i morgon. Nu är jag alldeles för trött.

Permalänk
Medlem

Nepp, något så avancerat fanns inte i BIOS. Man kan på sin höjd ändra boot-order

Men datorn verkar sköta sig nu. Batteri och strömkabel är i igen. Än så länge har den inte startat upp av sig självt. Men om ni vill så får ni gärna komma på fler anledningar till att den autostartat. Bra att ha något att felsöka ifall det händer igen. Dessutom tycker jag det är ganska intressant beteende/fel.