Köpa stekpanna. Behöver hjälp?! :D

Permalänk
Proffsmoddare

Köpa stekpanna. Behöver hjälp?! :D

Hallå! Tänkte köpa en ny stekpanna då den jag har nu är helt värdelös.

Är det någon här som har koll på stekpannedjungeln?

Den bör inte kosta mer än 700kr gärna mindre. Man vill ju ha en som håller ett tag så jag kanske måste gå upp i pris?

Tacksam för svar

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Desktop - Intel i7 6700K | Asus Z170-A | 32 GB Corsair DDR4 | RX 6700 XT w/ Arch Linux
Laptop - Thinkpad X1 Carbon Gen. 4 w/ Arch Linux
NAS - Ryzen Pro 3400G @ 35W | 64GB ECC | 32 TB HDD w/ TrueNAS Core

Permalänk
Medlem

Sverker har testat stekpannor!

Länk: Billig stekpanna var bäst!

Min familj har en stekpanna från ICA (Bäst i test hos Sverker) och kan bara instämma. Rekommenderas varmt!

Permalänk
Medlem

Nu kan jag tyvärr inte hjälpa dig med vilken stekpanna du ska välja, men om någon köksentusiast kommer in i tråden så kan det vara bra att veta vilken typ av spis du har?
Ex. kan vissa repas av fel botten, vissa behöver viss botten för att fungera. Andra kanske är smidigare att använda med viss typ av panna, etc.

Visa signatur

Cat funeral! Cat funeral!
>>> 112383 <<<

Permalänk
Permalänk
Proffsmoddare

Jag har inte induktion utan vanliga plattor.

Så enligt sverker är alltså Icas panna the shit.

Citat:

Cook & Eat
Inköpt på Ica
Pris: 189 kr
Induktion: Nej
Icas egna märke, och en betydligt billigare variant än Jamie Oliver. Detta visar sig vara en riktigt bra panna med en mycket stark släpp-lättbeläggning. Över 3000 varvs nötning klarar den utan att beläggningen tar skada. Inga problem med pannkakan här inte.
Bäst i test!

Någon som vet var man hittar en sådan här panna? Ica maxi? eller funkar en "vanlig" butik?

Nu när man är i farten kanske man ska fixa någon nice kastrull också. Finns det någon nice från ica kanske?

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem

vill också lägga in ett gott ord för icas pannor, fick en förra året och teflonen har fortfarande inte visat några tecken på att slitas trots att jag skrubbar mina pannor frenetiskt för att ta bort allt fett, bästa pannan jag använt.

ica selection heter min panna btw, fick den av fadern i present så jag antar att han köpte den på ica maxi samma dag men kanske finns i vissa "vanliga" ica butiker också

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Jag har inte induktion utan vanliga plattor.

Så enligt sverker är alltså Icas panna the shit.

Någon som vet var man hittar en sådan här panna? Ica maxi? eller funkar en "vanlig" butik?

Nu när man är i farten kanske man ska fixa någon nice kastrull också. Finns det någon nice från ica kanske?

Du får nog gå på en stormarknad men du kan ju alltid kolla om dom har på någon mindre.

Ska nog ta och köpa några ICA också, har 2 från Media Markt som vart köpta i all hast dock håller dom i botten men efter ett tag så känns botten ojämn vilket är förödande.

Permalänk
Medlem

Köp ingen teflonskit som allt fastnar i efter ett par år. Köp en gjutjärnspanna som dina barn kan ärva.

Permalänk
Medlem

Har denna panna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90101207

28cm.. tycker den är riktigt bra och rejäl!

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk

Kör med jamie oliver pannor hemma och är riktigt nöjd.

Visa signatur

Workstation:*Acer TimelineX 4830tg *8gb DDR3 1066MHz *Core i5, 2410M, *GeForce GT 540M 2gb, *80gb ssd intel x-25 g2*Griffin Elevator
HTPC:*Lian Li C36B*Gigabyte GA-MA78GM-UD2H*AMD Athlon X2 4850e 2.5GHz + Scyte Shuriken*2x1gb pc8500 corsair dominator*XFX Radeon HD5450 512MB - passivt*40gb ssd intel x-25 g2

Permalänk
Medlem

Om du vill ha en teflonpanna så kan jag också intyga att Icas "egna" billiga stekpanna fungerar riktigt bra.
Annars är ju gjutjärn trevligt också.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Har denna panna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90101207

28cm.. tycker den är riktigt bra och rejäl!

Har haft denna panna och den är ren skit tyvärr, beläggningen tog slut efter bara något år.

Kör nu med både gjutjärn (grill) och teflon panna.

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Coca
Har haft denna panna och den är ren skit tyvärr, beläggningen tog slut efter bara något år.

Kör nu med både gjutjärn (grill) och teflon panna.

Bara något år? Wow! Den kostar ju i nästa ingenting så man kan ju byta varje 1.5-2 år utan problem

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem

Jag gillar Fisslers stekpannor. Dock rätt dyra men dom håller länge och är riktigt bra tycker jag.

Visa signatur

Arch | Samsung S20 FE 5G

Permalänk
Testpilot

Den här har jag, den blir bucklig efter bara några användningar men den kostar bara 25 spänn också
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/96225800
Duger till att steka pannkakor och småsaker men jag har en rejälare stekpanna till annat.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Proffsmoddare

Tackar för alla tipsen.

Har funderat på en gjutjärnspanna men det är så skönt med teflon. Sen om man kan köpa en Ica cock and food för 159:- så blir det att köpa 2 sådana och bara ösa på.

@Hunden

Skapligt att den kostar 25kr. Hur kan man göra en stekpanna för 25kr!! Det är helt sinnes!

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem

Man kan ju ha två stekpannor.
En i gjutjärn och en teflon bereoende på vad man tillagar.

Köpte ICAs panna för nåt år sedan då de var bäst i test och den är verkligen bra.
Men steker jag en bit kött så är det gjutjärn som gäller.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Coca
Har haft denna panna och den är ren skit tyvärr, beläggningen tog slut efter bara något år.

Kör nu med både gjutjärn (grill) och teflon panna.

Tjena ! Jag är kock sen flera år tillbaka och är 60 år.inget går att jämföra med gjutgärnspannor, det finns helt enkelt inget bättre om du ska ha en ordentlig panna som inte går sönder efter något år. Att investera i en sådan är ett av de bästa val du kan göra i livet
I dem blir det inga bucklor, ingen ojämn stekning, ingen bränd mat och håller värmen otroligt mycket längre än teflonpannor efter avslutad stekning.

Så köp en rejäl Gjutgärnspanna minst 40cm i diameter så kommer det bli kanon !!

Visa signatur

Cpu: i5 3.5 GHZ. Grafik: Zotac Geforce GTX 570. RAM: 4G DDR3. Nätagg: Corsair 650 +80. Moderkort: P55-UD3. Windows 7 Ultimate 64x

Permalänk
Medlem

Har funderat lite på att köpa en ny stekpanna, så perfekt med denna tråden. Får ta mig en sväng innom ica affärn i stan och se om dom har stekpannor!

Permalänk
Medlem

Stekpannan jag köpte när jag flyttade hemifrån kommer troligen leva längre än mig. I Maj är den 24 år, och används dagligen, den enda vanliga stekpannan jag har. Helt plan i botten, fastnar aldrig mat, enkel att göra ren och sköta. Gjutjärn såklart.

Visa signatur

Navigare necesse est.
Sailing is a blowjob...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Har funderat på en gjutjärnspanna men det är så skönt med teflon. Sen om man kan köpa en Ica cock and food för 159:- så blir det att köpa 2 sådana och bara ösa på.

Om man tar hand om en gjutjärnsstekpanna på rätt sätt så är det i 95% av fallen lättare att använda en sådan jämfört med en teflonpanna som berikar maten med teflon efter några år. Dessutom så blir det i längden rejält mycket billigare med gjutjärn eftersom de bara blir bättre och bättre med åren. Lagar man mat ofta måste man ju köpa nya teflonpannor vart annat till vart tredje år.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Coca
Har haft denna panna och den är ren skit tyvärr, beläggningen tog slut efter bara något år.

Kör nu med både gjutjärn (grill) och teflon panna.

OKej jag har inte haft den något år

Men den funkar mkt bra iaf, ville ha en rejäl panna med en rejäl botten, bara haft billiga stekpannor från typ ÖB tidigare med tunn botten som blir skev lätt.

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!

Permalänk
Hedersmedlem

Även jag får instämma i hyllningskören till gjutjärnspannorna. Enda nackdelen är egentligen vikten, det är inte lika lätt att jonglera runt med en rejäl gjutjärnspanna jämfört med en teflonpanna som är ungefär lika tjock som en ölburk.

Till småsaker är dock en liten teflonpanna bra att ha, men till kött och annat som ska stekas ordentligt så det gjutjärn som gäller för min del.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Medlem

Gjutjärnspanna är utan tvekan rätt väg att gå. Däremot kan en stekpanna i teflon även vara bra att ha för mindre saker. Jag använder en själv för att steka ägg till frukost nästan varje morgon men ifall det är något annat som skall tillagas är det utan tvekan den i gjutjärn

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

kör bara med en teflonpanna
kostade typ 300spänn på citygross har jag för mig.
funkar skitbra

Visa signatur

Stationära: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 3200MHz | EVGA Geforce 1070 8GB | 120GB Intel 520 SSD | 500GB Samsung 850EVO |
Server/ NAS : Phenom2 X4 965 | 6GB DDR2 RAM | Nvidia 6600LE 128MB | WD Red 3TB | Ubuntu server 16.04
HTPC: Raspberry Pi 2 | 8GB class 6 SD card | 900MHz quad core

Permalänk
Proffsmoddare

Funderar på att skaffa en teflon för typ pannkakor osv och sen en gjutgärn för allt annat. Det brukar fastna fast som satan för mig när jag kör gjutgärn. Kanske jag använder för lite smör?

Ang gjutjärn, vilken modell bör man köra på? Storlek osv?

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem

Stek i olja istället, smör använder man för att ösa kött

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Ang gjutgärn, vilken modell bör man köra på? Storlek osv?

Föredrar och kör själv med gjutjärn. Har en panna från Ronneby Bruk/Design Sigurd Persson.
SWEDEN

Pannan har ca måtten: 245 mm i diameter, 45mm djup.

Jag är iallafall mycket nöjd med den. Tänk bara på att det är enbart varmt vatten som gäller vid rengöring, inget diskmedel. För då torkar man ut fettimpregneringen som bildas efter matlagning och då bränner man fast maten sedan. Dessutom så skyddas även pannan mot rost av fettimpregneringen. Ett tips är att torka av allt överskottsfett med hushållspapper en stund efter matlagningen då pannan är ljummen för att att både slippa slita sedan med fastkletat fett samt att det bidrar till att mindre fettavlagringar bildas i dina rör i hushållet.

Lycka till.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fr1dd
Jag är iallafall mycket nöjd med den. Tänk bara på att det är enbart varmt vatten som gäller vid rengöring, inget diskmedel. För då torkar man ut fettimpregneringen som bildas efter matlagning och då bränner man fast maten sedan. Dessutom så skyddas även pannan mot rost av fettimpregneringen. Ett tips är att torka av allt överskottsfett med hushållspapper en stund efter matlagningen då pannan är ljummen för att att både slippa slita sedan med fastkletat fett samt att det bidrar till att mindre fettavlagringar bildas i dina rör i hushållet.

Om en gjutjärnspanna har blivit "torr" kan det vara bra att fetta in den igen. Då häller man i litet olja i pannan, företrädesvis rapsolja, och låter pannan stå på medelstark värme en stund. Man kan behöva svänga runt oljan i pannan så att den när alla "torra" områden. Sedan låter man den svalna ett tag och torkar ur den med hushållspapper.

Sköter man sin gjutjärnspanna är det inga problem att steka ägg, pannkakor o.s.v.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607