Vad retar ni er mest på i BF3?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Suck, att diskutera med folk på ett internetforum känns ibland hopplöst. Folk tolkar det man säger otroligt godtyckligt. Men jag ska försöka förtydliga mig, även om det känns som att försöka förklara evolutionsteorin för ett gäng kreationister.

När jag spelar (har spelat väldigt mycket Team Deathmatch de sista månaderna och det märks ) så möter man ibland spelare som har inte bara ett sjätte sinne utan även ett sjunde och ett åttonde och reflexer som stålmannen. De kommer till exempel runt ett hörn i en 90 graders sväng och på en nanosekund hinner de dels upptäcka att jag står där, sikta mot huvudet och skjuta. De hinner alltid döda mig fast jag öppnar eld så fort jag ser dom. När rollerna är omvända (när man exempelvis flankar någon) så hinner dom ändå skjuta en först. De skiter i alla hörn utom det som det står någon i (nu är det inte bara mig de hittar utan alla. Då vänder de sig om och skjuter. Nu händer det om och om igen under någon timmes spel. Precis som om dom kunde se var alla befinner sig. Dessa spelare spelar dessutom väldigt mycket "run and gun" dvs de springer konstant runt, tar aldrig skydd, aldrig "ta ett steg till höger sedan ett steg till vänster och upprepa" som vanliga spelare gör. De slänger sig aldrig när de blir beskjutna, utan vänder sig åt exakt rätt håll och öppnar eld mot dig på en nanosekund, de inte bara lokaliserar exakt var du är de hinner sikta med.

Det märks betydligt mer när man spelar TDM att vissa fuskar, antagligen eftersom man hinner dö betydligt fler gånger/match och matcherna är tightare än i ex Conquest.

Och nej, det är inte så att jag anklagar alla som dödar mig att fuska, långt från det. De flesta fuskar självklart inte, men de sista veckorna/veckan (påsklov i Ryssland?) har jag sett fler misstänkta wallhackare/aimassister än jag sett tidigare.

Skrivet av Nightcrawl:

Första två skotten har en mycket mycket liten träffbild. Självklart är det skicklighet att dels sikta rätt och att inte skjuta mer än två skott och sedan vara kall nog att avvakta rätt tid innan man fyrar av nästa salva.

En teori är att spelaren som springer runt ett hörn oftast är beredd på att någon sitter på ett av två-tre ställen och är helt fokuserad på det. Är det ett särskilt vanligt ställe så är det inte ovanligt att man skjuter innan man helt har rundat hörnet (ett skott genom hörnet). Personen som sitter och väntar har ofta två riktningar/hörn att täcka, och sitter troligtvis inte och koncentrerar sig 100%igt. Där får personen som rundar hörnet ett stort övertag.

En annan teori, vilket jag själv får många kills med, är att hålla koll på minimapen och hur de fiender man ser rör sig. Ser jag en kille en bit bort på kartan springa som i ett rakt sträck kan jag vänta mig att han kommer troligtvis dyka upp på en viss plats, eller, sätta sig och smyga när han börjar närma sig ett visst område.

Själv tycker jag att det är sällan som någon är så pass bra att jag skulle säga att de fuskar (då det inte är helt uppenbart). Har man spelat fps-spel tillräckligt länge så har man faktiskt utvecklat ett sjätte sinne.

Prenumerera på den här killen, han säger och visar mycket vettigt. Här är mycket om hur man hanterar hörn.

http://www.youtube.com/watch?v=xOWBfitsDeU

Men nu är det inte det jag menar. Jag vet hur man hanterar hörn och kan det (nu är jag inte lika duktig som honom men jag är inte dålig), jag kan skilja på någon som är duktig, någon som har tur och någon som fuskar.

Skrivet av Noobenu:

Du sa det ju själv. Du SPRINGER runt.
-.-

Nej det skrev jag inte, om du ska anmärka på någon ha anständigheten att läsa texten ordentligt innan du anmärker.

Permalänk
Medlem

Det finns såklart en och annan fuskare. Har själv fått känslan ibland, och några enstaka gånger har jag varit helt säker på det men efter ett tag är det ganska lätt att urskilja om det är något fuffens. Oftast handlar det om tur, skicklighet, bra samarbete (kommunikation) och 3d-spotting.

Har på senaste tiden dragit mig mer till infanteriservrar och gärna där många klanspelare häckar och det är en sådan besvärligt stor skillnad på skillsen om man jämför med den stora massan.
Även om dom inte ser dig så vet dom att du är där, baserat på erfarenhet, genom kommunikation och rutinmässig kontroll, och sätter två skott i pannan eftersom siktet alltid hålls i huvudhöjd.

Nu med att attachments förändrat vapnens beteende och supression är en stor del i träffsäkerheten så tar det lite längre tid att vänja sig och kanske greppa till vilken grad det påverkar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Forbidden:

Joo självklart kör man machinegun i Jet, går ju helt sanslöst snabbt att att förstöra det då, där räcker det verkligen med 1 salva för att sänka flygplan/heli.
Men ibland så får man bara lust att köra heatseekers mot jobbiga jävlar och då ska det ta mig fan fungera om den andra inte kört flares/ecm..
Men eftersom heatseekers inte fungerar längre sedan patch kör jag bara guided missiles som secondary.
Tycker inte det är någon större tids skillnad med att sänka flygplan/chopper med machinegun sedan patch.

Och ang. F-35 vs Flankern så visst, det är ett skämt om man jämför att svänga/göra en loop med F-35, även fast man sänker farten under svängen/loopen, men nu kan man flyga den och eventuellt undkomma en Flanker. Förut var det bara att trycka alt+f4 om man fick en flanker bakom sig.

Håller med, förutom att det känns som att det krävs ungefär dubbelt så många skott/lång tid att skjuta ner ett flygplan med machinegun. Fortfarande inte svårt dock.

Skrivet av davey2kay:

Att tutan på bilarna låter för mesigt.... (tackar för att vi har fått tillbaka den)

1 Att man kan se en person som ligger bakom en kulle men inte skjuta honom
2 Att ett sniperskott i pannan inte alltid dödar
3 Att kniven tar väldigt dåligt
4 Att RPG är helt värdelösa mot tanks
5 Att Tunguskan är för bra mot helis
6 Att frakt helin inte har ett primary weapon (en slanbella hade räckt)
7 Nvida krasher
8Att m95b endast har 6 skott
9 Att man inte kan skjuta sönder minor med snipern

1,2,3 håller jag med om
4 Jag tycker att RPG:n fungerar bra mot tanks... iaf när jag kör tanksen ;).
5 Håller inte med. En heli kan slå ut en AAV från ena sidan kartan med guided rockets. Det kan inte en AAV göra mot Heli.
6 Ja, iaf en liten sketen hade varit kul, då hade fler använt den och försökt hålla den levande.
7 Håller med, verkar helt random för mig, dock sällan.
8 Kör inte med m95b
9 Ja, det är irriterande. Men kanske för OP? Med tanke på hur mycket minor det kan ligga ute, hur mycket exp man får för destroyed explosive och hur lätt det skulle vara för snipern.

Skrivet av Josuroli:

Suck, att diskutera med folk på ett internetforum känns ibland hopplöst. Folk tolkar det man säger otroligt godtyckligt. Men jag ska försöka förtydliga mig, även om det känns som att försöka förklara evolutionsteorin för ett gäng kreationister.

Det är ju svårt att diskutera något som vi inte sett eller känner till alla detaljer om. Lägg upp något som är frapsat så får du troligtvis bättre svar. Jag kör dock sällan TDM utan mest Conquest och Rush. Kanske är det fler fuskare på infanteritunga maps och modes?

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem

Kom på ytterligare en sak... som är så efterbliven.
På Grand Baazar banan så finns det lite räcken vid slutet av mappen (Om man lirar Rush och ska ta sista MCOM stället).
Mellan dessa räck är det i verkligheten cirka 30cm, går det att skjuta mellan dessa för att träffa fienden på andra sidan gatan? Nej, varför skulle en sådan logisk sak fungera

Och allt som har med "osynliga" väggar/murar att göra.
Speciellt vid små stenar när man siktar cirka 1dm över stenen men man träffar en "osynlig" vägg ändå, det har hänt mig ett hundratal gånger...

Visa signatur

ROG Strix Z370-E | Intel 8700K | RTX 3080 TUF OC | G.Skill 16GB 3200Mhz | Samsung Evo 500GB | Corsair 550D | Corsair RM750X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nightcrawl:

N: Ändra hur zoomad den är
M: Ändrar hur stor del av skärmen kartan är på din skärm
B: Ändrar mellan kartlägen (satelit/hybrid/enkel)

Du har inte kommit åt N-knappen bara?

Där ser man, jo så kan det vara. Vart så himla förvånad när jag gick in option och hittade ingen funktion för in och ut zoomning. Viste bara om hur stor mapen skulle va och att man kunde ända hybrid osv.

Visa signatur

Chassi: Define C ll RAM: Vengeance CL15 16GB ll Kylare: Noctua ND14 ll Mobo: Asus prime z270-p ll CPU: i5 7600k ll PSU: Supernova G3 650w ll GPU: MSI GTX 1060 6GB Gaming X ll Lagring: Samsung 850 EVO 250GB, Seagate 1TB HDD

Permalänk
Medlem

Åter igen kan vi ju glädjas i hur jävla kompetent punkbuster är. När man äntligen lyckats få pli på skiten så uppdaterar dem och blir åter igen grovt knullad i röven.

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'DERPFACE' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Disallowed Program/Driver [119000]

Nästa spel som släpps från dice kan de fan ta och behålla. Tack och hej!

Visa signatur

Wiiiiiiiiiiii

Permalänk
Medlem
Skrivet av jachxz:

Känns skönt att jag inte har köpt spelet än när det är så mycket problem...
Får bli att köpa när dom har fixat till spelet lite:)

Lyssna inte på gnällspikarna här, BF3 är ett fenomenalt spel. Men även solen har sin fläckar.

Visa signatur

ASUS Prime Z270-A | i7 7700K | GTX 1070 | 16GB RAM | Samsung 850 EVO 500GB | FD Newton R2 650W | FD Define R3

Permalänk
Skrivet av Tickles:

Serverkrash där alla poäng som man skaffat i samma game försvinner. Är riktigt jvla förbannad på detta.

Jag fick rejäl cp damp då jag lvlat 2 levlar på en bana och sen pajar servern och jag fick inget. Kul riktigt jävla kul!

Visa signatur

Alienware Aurora R3/intel core i7 3.4ghz/2 amd 6990/16gb ram/1 tb hdd/

Permalänk
Medlem

You were disconnected from EA Online!

Behöver jag säga något mer?

Visa signatur

i7 860 @2.80Ghz -
12 GB ram -
Gigabyte P55-UD3L -
MSI Twin Frozr III 6950 2048 gb -
Corsair TX 750 -

Permalänk
Medlem

jag retar mig mest med bf3 att jag ej kan se FPS eller nåt i AFTERBURNERS programvara funkar i alla andra spel men ej i bf3 , testade en annan gammal version då funkade det typ från början sedan bara slutade det funka.. pillat i inställningar osv men ingenting funkar.. i alla andra spel funkar det DIREKT... nån som vet nåt eller tips på instöllningar ja kan testa ? datorn i sign.. är dfet pga ja har 7970 ?

Visa signatur

gtx 3070ti + intel i7 12700 kf

Permalänk
Medlem

Allt smålagg, kör på webhallens servrar o ligger på max 50 i ping, ändå så är det en god delay på ca 1-2 sekunder innan dom dör..

Permalänk
Skrivet av sebbe605:

Åter igen kan vi ju glädjas i hur jävla kompetent punkbuster är. När man äntligen lyckats få pli på skiten så uppdaterar dem och blir åter igen grovt knullad i röven.

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'DERPFACE' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Disallowed Program/Driver [119000]

Nästa spel som släpps från dice kan de fan ta och behålla. Tack och hej!

japp samma här kickad 3 jävla gånger i rad nu!! så ja nästa spel kan dom behålla för jag lever hellre med fuskare i spel än med ett skitprogram som slängerut en hela jävla tiden...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nightcrawl:

Det är ju svårt att diskutera något som vi inte sett eller känner till alla detaljer om. Lägg upp något som är frapsat så får du troligtvis bättre svar. Jag kör dock sällan TDM utan mest Conquest och Rush. Kanske är det fler fuskare på infanteritunga maps och modes?

Jag upplever det så iallafall. TDM och SDM är mer intensivt, vilket ger mer poäng/minut vilket kan förklara det. Framförallt så märks det mer, tack vare att det är mindre folk (man stöter oftare på samma spelare), man dör betydligt mer (vilket gör att man lägger märke till underligheter på ett annat sätt än om man spelar Conquest 64p). Spelar man på en TDM-server 24p med 250+ tickets två-tre matcher hinner man dö bra många gånger på en timme, vilket gör att man lägger märke till konstiga saker på ett helt annat sätt än om man spelar Conquest 64p (där man inte dör alltför många gånger i timmen (om man nu inte är totalt urusel), och dessutom dör man ofta av olika spelare).

Permalänk
Medlem

Att man inte kan se info om vapnet, antal granater antal magasin osv i HC-mode, helt sjukt!!

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte spelat på länge men jag kmr ihåg hur tröttsamt det blev att behöva se killcam hela tiden...sen alla som sprang runt med explosiva skott i metro...sist men inte minst, folk som använder rpg mot infantry.

Permalänk
Medlem

har aldrig förstått vad infanitry betyder, någon som har lust att förklara?

btw 1337 yea

Permalänk

l0ol 1339 2 step ahead!

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 800D | PSU: Cooler Master 850w | MB: Asus Rampage II extreme| CPU: Intel I7 920 @ 4.0Ghz med Noctua NH-U12P | GPU: Asus Radeon HD7970 CrossFire | OCZ Vertex SSD 240gb + 3g lagring | Minnen: Corsair Dominator 6g 1600Mhz | Ljudkort: Creative X-Fi Titanium | Skärm: Dell U2311H x3 | Ljudsystem: Logitech Z-5500 & Sennheiser PC350 | Razer Deathadder + Lycosa

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Eott:

Att man inte kan se info om vapnet, antal granater antal magasin osv i HC-mode, helt sjukt!!

Ser du det på riktigt då? finns det displayer på gevär?! det viste jag inte Du borde lära dig vad HARDCORE betyder ;D

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Call3xd:

har aldrig förstått vad infanitry betyder, någon som har lust att förklara?

btw 1337 yea

Det är Infanteri på svenska och betyder typ soldater alltså inte fordon eller maskiner

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Medlem

Lagget när man dör 2 sekunder efter att man gömt sig bakom något, vidriga surpression som gör spelet mer noobvänligt och att om man skjutit iväg RPG/SMAW granaten och dör så försvinner den i luften...
De tre sakerna stör jag mig något enormt på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Ser du det på riktigt då? finns det displayer på gevär?! det viste jag inte Du borde lära dig vad HARDCORE betyder ;D

Not sure if Poe's Law...

Om vi nu ska använda oss av realism argumentet så kan man ju faktiskt vrida om både nyllet och armarna i verkligheten för att utföra ett gearcheck så man vet hur många granater och magasin man har kvar.

Visa signatur

W10 Pro N | i7 6700K @ 4.7 GHz | NH-D15 | GTX 980 Ti HOF | ASUS Z170 Pro Gaming | 16GB 3000Mhz CL15 | Samsung 850 EVO 500GB | 3x HDD ~8TB | Define S | EVGA 750W G2 | Logitech g502 | Corsair K70 Red | Beyerdynamic DT 770 Pro 250Ω | Sound Blaster Z | BenQ XL2430T 144Hz + GW2250HM 60Hz
» Youtube: https://www.youtube.com/c/Phreec

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eott:

Att man inte kan se info om vapnet, antal granater antal magasin osv i HC-mode, helt sjukt!!

Skrivet av Esseboy:

Ser du det på riktigt då? finns det displayer på gevär?! det viste jag inte Du borde lära dig vad HARDCORE betyder ;D

Eott det är som Esseboy säger det gör inte en soldat på riktigt heller, en soldat måste hela tiden memorera vilket eld-läge man har/hade och antalet magasin/patroner/granater som man har använt under striden. För själva syftet med HC-läget är att ge en spelare en mer realistisk strids upplevelse därför syns de inte i HC, så det är bara att börja träna upp minnet eller överväga att börja spela på de vanliga servrarna, om det är svårt.

Skrivet av phreec:

Not sure if Poe's Law...

Om vi nu ska använda oss av realism argumentet så kan man ju faktiskt vrida om både nyllet och armarna i verkligheten för att utföra ett gearcheck så man vet hur många granater och magasin man har kvar.

Fast så går det ju inte till i verkligheten heller, att du mitt under strid ligger och räknar/tittar hur mycket du har kvar av allt och vilket eld-läge du har. För om man gör det så skulle fienden under den tiden lätt kunna förflyttat sig närmare eller försöka flankera er eller hitta bättre skydd och då när du skall tittar upp igen är de ju inte där längre och då blir du överraskad istället och då kanske de skjuter dig först om du har otur för de har lyckats hitta bättre försvarsställningar. Så nej, det man gör är att man försöker memorera hela tiden hur mycket man kvar av ammunitionen och granaterna för att sen göra en kontroll efter strid och dett gör man alltså när alltså fienden är utslagen och din grupp skall förflytta sig.

Permalänk
Medlem

Har spelet till både pc och xbox. Upplever endast buggar på PC. Blir disconnectad lite då och då sedan tar det en jäkla tid från att jag trycker join server tills att jag är inne i mitt spel.

Xbox går det snabbare att ladda banor på och har nog aldrig blivit disconnectad där. PC är dock roligare för att det är fler spelare i matchen och framförallt att jag kan sikta bättre

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Gunnern i en tank!! oohh... Hoppar in och börjar spamma utan något mål för att markera att "nu sitter jag i din tank så kör!!! mer spam... KÖR..."

Visa signatur

Baaahh

Permalänk
Medlem
Skrivet av brajonk:

jag retar mig mest med bf3 att jag ej kan se FPS eller nåt i AFTERBURNERS programvara funkar i alla andra spel men ej i bf3 , testade en annan gammal version då funkade det typ från början sedan bara slutade det funka.. pillat i inställningar osv men ingenting funkar.. i alla andra spel funkar det DIREKT... nån som vet nåt eller tips på instöllningar ja kan testa ? datorn i sign.. är dfet pga ja har 7970 ?

Duger inte bf3s fpsmätare?

render.drawfps 1

Permalänk
Medlem

jag retar mig mest på att jag inte kommer längre än till loading level sen står the connection lost to server -.-

Visa signatur

I think there is a world market for maybe five computers.

Permalänk
Medlem

Alla gånger när man skjuter först, träffar först och - dör först...

Visa signatur

i7-8700k | ASUS ROG Strix Z370-F Gaming | 2x8+2x16GB Corsair Vengeance LPX 3200 | ASUS TUF RTX 3080 OC | Samsung 860 EVO 1TB | WD Black SN850 1TB | Intel 660p 2TB | Crucial MX500 4TB | Noctua NH-U14S | Fractal Design North | Seasonic Focus Plus Gold 650FX | ASUS Xonar Essence STX

Permalänk
Medlem

Att dice lyckades tramsa till m26 efter patchen. Monterar man den med underslug, heavy barell så blir den sjukt op.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

ʕ•͡ᴥ•ʔ

Permalänk

Jag retar mig mest på att BF3 inte är BF 1942: Desert Combat med uppdaterad grafik.