Microsoft tillkännager Windows 8 RTM

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jockew1989:

dock beror det lite på, jag anser den funktionen varken som negativ eller positiv, jag till exempel har min dator kopplad till min TV i vardagsrummet så det händer ganska ofta att jag byter ljudkälla

på win7 = win+ljud+ent=ljudinspelaren

på win8 win+w+ljud+ent=inne

beror som sagt helt på vad man använder, hur ofta osv ingen har rätt ingen har fel, som tur är lever ju dock w7 paralellt med w8 så man kan ju välja efter tycke och smak

Jo, fast Microsoft är ju världsmästare i påhittade begränsningar. Jag kan tänka mig att t. ex Direct X, internet explorer (om man nu tvingas använda det), vissa spel osv. endast kommer att funka på 8:an. Så har det i alla fall varit hittills, och det är av den anledningen jag är lite smånervös.
Annars har jag ingen större anledning att uppdatera, men Hyper-V på desktop hade varit himla smidigt och är en funktion jag applåderar, men för mig är det för mycket annat negativt som väger tyngre.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dahle86:

Vet att du inte tänker som stejf eftersom du faktiskt diskuterar och inte propagerar. Tyckte bara det var roligt för ett av hans huvud argument var tidsvinsten.

Det är ju rätt uppenbart att jag inte är förtjust i "vad det nu kommer heta pga. att namnet redan var upptaget" dock tycker jag att W8 har en hel del förbättringar under ytan.

Problemet när man försöker diskutera här är att båda sidor är idioter och så fort men skriver något dåligt (i mitt fall) om metro då blir man på hoppad och säger att jag jobbar på fel sätt, hur kan mitt sätt att göra saker vara fel? Varför är dennes sätt att jobba rätt? Möjligheten att göra saker på sitt sätt är styrkan med Windows. Nu håller de på att ta bort mitt sätt att göra saker är det då konstigt att jag ifråga sätter det? Speciellt när jag märker att saker blir omständigare och ologiskt.

Samtidigt kanske man är en domedags profet när jag känner att "desktop" kommer dödas inom ett par versioner, det är vad som skrämmer mig mest eftersom "vad det nu kommer heta pga. att namnet redan var upptaget" gör det omöjligt att ha framme mer saker än två åt gången, själva idén är inte dum eftersom man slipper ramarna men hela poängen försvinner när man inte kan anpassa storleken på ett bra sätt. Jag hade velat kunna ha hur många rutor som jag vill och placera dessa efter behov och inte bara 70/30(?).
T.ex. Dela 30 rutan på mitten och ha calc uppe mejlen nere samtidigt som jag kan få fram en taskbar på 70 rutan och smidigt byta mellan öppna program.

Samtidigt är det inte optimerat för fler skärmar då man inte kan ha olika program på olika skärmar vilket förstör hela poängen med "vad det nu kommer heta pga. att namnet redan var upptaget" tänk att kunna ha t.ex. caden på en skärm databasen på den andra som "vad det nu kommer heta pga. att namnet redan var upptaget"-appar samtidigt som jag kan krympa och anpassa storleken på dessa så jag kan få in Outlook och lite annat på sidorna.

Som avslutning jag gillar inte "vad det nu kommer heta pga. att namnet redan var upptaget" för det känns som en halvfärdig produkt de försöker tvinga på folk hade produkten varit färdig och man kunnat utnyttja möjligheterna så hade troligtvis åsikten varit annorlunda.

Hoppas du tycker detta är mer diskussions vänligt och alla andra med.

Det går nog åt det hållet, ja. Microsoft fasade ju succesivt ut "klassic start menu". Jag tyckte det var skitjobbigt i början men "all programs" finns ju kvar, och man vänjer sig. Metro tycker jag är distraherande på så sätt att Windowstangenten innebär att desktop-miljön tillfälligt försvinner tills man har sökt färdigt, och Metro är ju inte så lite färgglad heller, så det är besvärligt för oss som i grunden inte gillar det.

Jag tycker också att Windows 8 har många spännande nyheter under skalet, men det hjälper liksom inte när man tar bort det som gör att Windows blir Windows, eller i alla fall en stor del av det hela. Jag förstår att Microsoft vill in mer aggresivt på pekplattemarknaden, men jag tror att de begår ett misstag med Metro på desktop.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Jag kör fortfarande WinXP med win95-stuk - allt lull-lull bortskalat. Fungerar hur bra som helst.

Permalänk
Medlem

Vi som läser Sweclockers mfl forum och communities som rör datorer med mera. Vi kommer säkerligen klara av att lära oss Metro även om vi hatar det. Men för den vanliga Svensson som bara går in på El-Giganten och köper en färdigpackad dator eller laptop, kommer inte klara av det. Det är bara enklare för de som förstår vad enkelheten ligger i. För de som inte klarar av att hitta ett nyinstallerat program på sin Startmeny redan nu utan måste ringa sin "tekniske vän" för hjälp, de personerna kommer inte fatta ett jota av ett sånt här touch-interface. Och de av oss som älskar teknik, som Microsoft redan har sålt Win 8 till, vi som redan är sålda innan OSet ens hunnit ut (alla av oss, både de som äslkar funktionerna o de som hatar dem), av oss kommer ändå hälften ha svårt att lära om. Och fan heller om jag någonsin skulle köpa en pekskärm/touchskärm. Kladdigt som fasen. Ska det vara små fett-streck på skärmen när man ska kolla film eller spela spel? För helvete Microsoft. Korkat, sååå korkat. Räcker ju med ett litet litet knappt synligt streck eller fingeravtryck för att man ska störa sig på det, om man har det precis mitt på skärmen. Måste man sitta beredd hela jävla tiden med handsprit och rengöringsduk? Det blir fler moment under en arbetsdag med Win8 än det blir med Win7 med vanlig skärm och tangentbord + mus.

Visa signatur

Strömförsörjning: Fractal Design Newton R2 1000W PSU || Minne: 4 x Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 4GB, CL9 || Moderkort: Gigabyte GA-870A-UD3, Socket-AM3+ || Processor: AMD Phenom II X2 555 Black Edition (Upplåst 4 cores) || Ljudkort: Creative SB X-FI Titanium || Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX || OS-disk(-ar): 2 x Corsair SSD Force Series GT 120GB 2.5"