Halvering av priset på mobilt bredband

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

De som verkligen är lurade är ADSL-kunderna. När jag bodde i min gamla lägenhet betalade jag 399Kr/mån för "24"mbit/s ner (fick ut mellan 12-18) från telia (de enda som erbjuder något sånär "OK" upload). Nu när jag flyttat till en hyreslägenget med fiber indraget betalar jag 295Kr/mån för 100/10 från bahnhof och får ut 140/14 ungefär. För dessutom betydligt lägre ping och anslutningen i allmänhet känns stabilare etc etc. Så jag betalar alltså MINDRE för en BÄTTRE uppkoppling. Jag tror inte det är fiberpriset som är lågt, för jag vet att det finns städer där man betalar knappt hälften för liknande hastigheter, utan det är nog snarare ADSL-priserna som är för höga. Operatörerna utnyttjar helt enkelt att de som tvingas välja adsl inte har några alternativ.

Helt rätt! Hade med ADSL innan som kostade 349kr (tror jag iaf) för 24Mb/s från Tele2.
Fick ungefär 11-13 med Wifi som max. Med ethernet max 16.
Nu är det fiber (bor i ComHem hus så är tvungen att ha det, inget fel med det iofs) med ComHem 100/10Mb/s
får ut 40-80/7-10Mb Wifi beroende på var i lägenheten jag befinner mig och 115/11Mb med ethernet.
Detta för 319kr.

Synd om dem som måste köra på ADSL :/

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Toivo83:

Finland är väl allmänt dyrt för tele/tv/nät tjänster ?

Njaä, Fiber är 20€/månad för ca 100/10 obegränsat och att ringa är inte alls dyrt,TV-tjänster kan man nog få billigt här med, inget vi har problem med Men ADSL och 3G/4G är helt åt helvete...

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Absolut maxhastighet för ADSL är väl 60Mbit/s? och då via vdsl2+ eller vad det heter. Oavsett vad så är det vidriga priser jämfört med fiber.

Finns VDSL-förbindelser som får ut ca 120mbit. Allt beror på hur mycket koppar det är mellan stationen och modemet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Njaä, Fiber är 20€/månad för ca 100/10 obegränsat och att ringa är inte alls dyrt,TV-tjänster kan man nog få billigt här med, inget vi har problem med Men ADSL och 3G/4G är helt åt helvete...

Agreed, hos mig finns inte fiber så ADSL är enda alternativet. 30€ kostar det billigaste abonnemanget med 1/1mbps.

Permalänk
Medlem

Det vidriga är ju öppningsavgifterna på samtalen som lär dra in enorma summor nu när näten är så överbelastade att vart annat/tredje samtal bryts och att det i bland knappt går att föra ett samtal över mobil då det kontinuerligt bryts. Hoppas på en framtida grupptalan mot t.ex. Telia så att problemet tas på allvar.

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Vad har färdigbyggandet med det hela att göra? Om något så är väl ADSL "färdigbyggt" då det enda som teleoperatören behöver investera i är utrustning för att hantera ADSL vid telestationerna, medans kostnaden för att bygga ett fibernät ör skyhög då allt måste grävas ner och installeras i lägenheter etc etc. ADSL utnyttjar ju befintlig utrustning i högre utsträckning. Men det kan hända att underhållet är marginellt högre med ADSL då kopparkablar ör känsligare. Men väl färdigbyggt är det nog ingen större skillnad.

"Fy fan för avregleringen"? Javisst... Heja statliga televerket.

Sedan är det inte sant att alla operatörer skiter i kunderna. VISSA operatörer har fattat att det är lättare att tjäna pengar på glada kunder än sura kunder. Telia är dock inte en av dem.

Det var komiskt när jag bytte från telia ADSL till fiber från Bahnhof. När jag ringde och sa upp bredbandet utspelar sig följande;

Jag: Hej! Jag vill säga upp mitt bredbandsabonnemang och telefonin eftersom jag ska ha en annan operatör dit jag flyttar

Snubbe: Får jag fråga varför du inte vill ha kvar telia?

Jag: Ni har usel support, dåliga öppettider på supporten och lång väntetid, plus att ni inte är med i initiativet för integritetsmärkt bredband.

Snubbe: Det var tråkigt att du tycker så, men det här med integritetsmärkt bredband, vad är det?

Jag: I korthet innebär det att sätta kundens integritet i främsta rummet och inte spara uppgifter längre än vad som krävs för den dagliga driften, som det står i lagen om elektronisk komunikation.

Snubbe: Ja fast datalagringsdirektivet säger att vi måste lagra uppgifter i minst 6 månader.

Jag: Datalagringsdirektivet och lagen om elektronisk komunikation har aldrig ställts imot varandra i domstol, och det naturliga borde ju vara att agera på ett sådant sätt så att ens kunder skyddas, eller hur?

Snubbe: .... Fast om vi inte lagrar uppgifterna har vi ju inget att lämna ut vid ett domstolsföreläggande, och då kan vi inte följa IPRED.

Jag: Fast IPRED säger bara att man som operatör är skyldig att lämna ut uppgifter OM man har något att lämna ut, och om man inte sparar uppgifter längre än vad som krävs för daglig drift så kan ju de som vill ha uppgifter se sig om i stjärnorna efter dem.

Snubbe: Ja fast... vi måste följa datalagringsdirektivet och det innebär att man sparar i 6 månader minst..

Jag: Jag tror vi är färdiga så. Tack och hej.

Nu talade jag om nätet inte om aktörerna. och ja telia har blivit sämre, vet du kanske inte att 90% av alla som inte har fiber och bor utkanterna av städerna/på landet måste ha telia?
Jag tycker iaf att det var jävlar mycket bättre innan avregleringen det var billigare och bättre täckning. allt med dessa lagar om uppgifter osv vet jag inte vidare mkt om.

Visa signatur

ASUS P57P55D-E, INTEL CORE I5 750 @ 4013MHz, Corsair Dominator XMP @ 1950MHz, OCZ Stealthxstream 700W, SAPPHIRE HD 4870 512 MB, 2TB HDD, Noctua NH D-14, NZXT GAMMA, NZXT SENTRY LX, ANTEC VERIS PREMIUM, SIDEWINDER X4, RAZER KRAIT.

Permalänk
Medlem

Köpt ny 3 mobil som jag haft nån vecka, fick inte ens med abonnemangsavtalet x) Men en helt underbar tjej på support (å guhuhuhuud!) fixade det på den helt underbart smältande minuten man fick höra hennes röst..

Iallafall, mobilt bredband är bara glömma! Begränsningar på allt, 2gb fick jag med mitt tror jag och "upp till" 32Mbit eller nått, mätte 5Mbit å 300ms (300....!!!)
Jag kunde ladda ner 1 spel och uppdatera mobilen sen var det slut och snigelfarten tog över, det gick inte ens ladda enkla websidor..
Och Spelet gick inte spela för det va som ett mmorpg spel fast mobilen x) så 300ms och snigelfart = glöm..

Wifi is where its at! Det går inte ens gå ut på nätet genom datorn annars med nya mobiler vilket jag tycker är mysko, använda mobilen som modem går däremot finfint! om man nu klarar sig med 2gb i månaden..
Har 100/10 fiber hemma önskar väldigt mycket att det var 100/100 dock, det går att få 1Gbit åt båda håll där jag bor men 900 nånting även om det är bättre pris än andra så är det för dyrt för mitt personliga bredband.. x)
Iallafall, jag har över 1TB Dropbox och det kan man bara GLÖMMA att ens kunna använda med något av alla dom mobila bredband som finns i hela Sverige! Om 800 är för mycket för 1Gbit fiber så är över 1000 bara för att kunna använda min Dropbox normalt på mobilen åt ******* för mycket..
Iallafall, Mobilt bredband finns inte i Sverige! Mobilt HyrModemsInternet finns däremot, vilket kan vara användbart i nödfall för en PDF kanske 2 i månaden..

Jag tycker alla som har internet borde på nått sätt kunna fixa Wi-Fi och hotspots överallt och endast delat med mobiler, så kunde "mobilt bredband" gärna få dö en snabb död... och alla som går runt med en stor notebook nu, köp en ok smartphone, stora minneskort finns nu det enda är mobilt bredband, vilket man lika gärna kan ha ett billigt och obegränsat bredband helst på fiber om man har och köra wifi istället.

Kommer det finnas Wifi överallt så är världens bekymmer borta för alltid. Tror jag hitta över 30 Wifi nätverk av grannarna men som vanligt bara som är snäll nog att dela med mig! allt man behöver göra är att sätta en gräns så "grannarna" inte snor ALL bandbredd x)
Sen man kan spela helt ok och göra saker samtidigt med VÄLDIGT mycket lägre latency än de 300ms man skulle haft med mobilt bredband, och då om man inte ens delade med sig.....

edit: Ursäkta skrivningen, väldigt trött.. God Jul

Permalänk
Medlem
Skrivet av yroll:

Nu talade jag om nätet inte om aktörerna. och ja telia har blivit sämre, vet du kanske inte att 90% av alla som inte har fiber och bor utkanterna av städerna/på landet måste ha telia?
Jag tycker iaf att det var jävlar mycket bättre innan avregleringen det var billigare och bättre täckning. allt med dessa lagar om uppgifter osv vet jag inte vidare mkt om.

Jo, jag vet. Telia vägrar underhålla fast lina och tvingar därmed alla att ha mobil med PSTN-taxa, eller vad man ska säga, och ingen annan vill bygga nät heller för det finns ingen lönsamhet i det. Avregleringen har inte varit smärfri men jag tycker principen av en fri marknad är bättre än att alla är beroende av Skanova och att de får sätta vilka ockerpriser de vill.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Det står att ett samtal som varar i 1,01 minuter debiteras som två men jag undrar om det verkligen stämmer.

En minut och 0,6 sekunder är närmare 1 minut och 1 sekund än en minut men jag är ändå tveksam om operatörerna trots allt avrundar delar av sekunder uppåt, eller om samtalen ens registreras i lägre intervaller än sekunder.

För den som inte vet vem som införde minutdebitering först i Sverige (i världen ?) så kan jag berätta att det var Telia via Halebop. Alltså efter det att de köpt Halebop och började mjölka stenhårt.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Ozzed:

Jo, jag vet. Telia vägrar underhålla fast lina och tvingar därmed alla att ha mobil med PSTN-taxa, eller vad man ska säga, och ingen annan vill bygga nät heller för det finns ingen lönsamhet i det. Avregleringen har inte varit smärfri men jag tycker principen av en fri marknad är bättre än att alla är beroende av Skanova och att de får sätta vilka ockerpriser de vill.

All infrastruktur bör vara statlig och man behöver bara se på hur dåligt det fungerar inom alla områden som privatiserats, mobiltele/data är ju ett praktexempel på hur extremt dåligt det kan fungera när man släpper loss giriga företag med slapp reglering inom ett område, en massa överlappande nät i städerna samtidigt som radio är tekniskt olämpligt där om man inte bygger väldigt små celler och ingen utbyggnad i glesbygd där faktiskt trådlösa nät skulle kunna ha tekniska förutsättningar att fungera, Sedan så bör man vara kritisk till den ännu dummare marknadsföringen av 4g som ett alternativ till fast uppkoppling, det är ju ett tekniskt omöjligt alternativ om man inte reducerar cellstorlekarna rejält, vilket i princip gör om det till wifi, det kom ju en artikel om kapacitetsbristen http://www.idg.se/2.1085/1.482649/videovagen-pressar-operator... senast igår där man pratar om höjda priser eller olika priser för olika trafiktyper. Telia och tele 2 har tydligen redan börjat med trafikprioritering i sina nät och just hur man marknadsför sig just nu tycker jag känns som en stor bluff eftersom datamängderna är alldeles för begränsande.

En fri marknad fungerar helt enkelt inte för infrastruktur/samhäsviktiga funktioner, den kan vara privat men måste i så fall vara hårt styrd av samhället.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Många av er som bor i städerna och har fiber, får ju istället en väldigt hög hyra på lägenheten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

De som verkligen är lurade är ADSL-kunderna. När jag bodde i min gamla lägenhet betalade jag 399Kr/mån för "24"mbit/s ner (fick ut mellan 12-18) från telia (de enda som erbjuder något sånär "OK" upload). Nu när jag flyttat till en hyreslägenget med fiber indraget betalar jag 295Kr/mån för 100/10 från bahnhof och får ut 140/14 ungefär. För dessutom betydligt lägre ping och anslutningen i allmänhet känns stabilare etc etc. Så jag betalar alltså MINDRE för en BÄTTRE uppkoppling. Jag tror inte det är fiberpriset som är lågt, för jag vet att det finns städer där man betalar knappt hälften för liknande hastigheter, utan det är nog snarare ADSL-priserna som är för höga. Operatörerna utnyttjar helt enkelt att de som tvingas välja adsl inte har några alternativ.

Ja, det är ju ett välkänt faktum att Skanova tar ut väldigt höga avgifter för sin ADSL-tjänst mot operatörerna där de får hyra koppar och kopplingsskåp, trots att PTS ligger på ordentligt och troligen lyckas sänka kostnaden något. Men de stora lurendrejarna är ändå Telenor och andra operatörer som erbjuder "fri surf" via 4G mobilt bredband.

Bandbredden för mitt Telenor 4G är samma som för ADSL (upload 1,5 Mbit) och inte de fantastiska hastigheter de utlovade (de har kollat modemet, inget fel på det, och samma hastighet överallt i huset). 100 GB trafiktak per månad nämndes inget om när jag tecknade abonnemanget, snarare "fri surf, utan begränsning". I min familj tar 100 GB slut på två veckor. ADSL blir lika snabbt men utan trafiktak och stabilare. Då bandbredd är en bristvara i huset så ska vi köra både mobilt och ADSL ett tag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

All infrastruktur bör vara statlig och man behöver bara se på hur dåligt det fungerar inom alla områden som privatiserats, mobiltele/data är ju ett praktexempel på hur extremt dåligt det kan fungera när man släpper loss giriga företag med slapp reglering inom ett område, en massa överlappande nät i städerna samtidigt som radio är tekniskt olämpligt där om man inte bygger väldigt små celler och ingen utbyggnad i glesbygd där faktiskt trådlösa nät skulle kunna ha tekniska förutsättningar att fungera, Sedan så bör man vara kritisk till den ännu dummare marknadsföringen av 4g som ett alternativ till fast uppkoppling, det är ju ett tekniskt omöjligt alternativ om man inte reducerar cellstorlekarna rejält, vilket i princip gör om det till wifi, det kom ju en artikel om kapacitetsbristen http://www.idg.se/2.1085/1.482649/videovagen-pressar-operator... senast igår där man pratar om höjda priser eller olika priser för olika trafiktyper. Telia och tele 2 har tydligen redan börjat med trafikprioritering i sina nät och just hur man marknadsför sig just nu tycker jag känns som en stor bluff eftersom datamängderna är alldeles för begränsande.

En fri marknad fungerar helt enkelt inte för infrastruktur/samhäsviktiga funktioner, den kan vara privat men måste i så fall vara hårt styrd av samhället.

Att all infrastruktur fungerar bättre tekniskt om den är statlig håller jag med om. Men när staten äger näten har staten också möjlighet att snoka på ett annat sätt, och telia har ju visat att de skiter högaktningsfullt i brevhemlighetsprincipen vad gäller internet. Att låta alla nät vara statliga skulle bli ett steg närmare fullbordandet av Bodströmsamhället. Jag tror inte att de går med på "Ni får ta all kost för alla nät men ni måste sälja kapacitet näst intill gratis till andra." Och personligen tyckte jag Telia fungerade uselt när det var helt statligt också, så så sätt känns det skönt att inte lika mycket skattepengar går dit nu.

Skrivet av Fogwall:

Ja, det är ju ett välkänt faktum att Skanova tar ut väldigt höga avgifter för sin ADSL-tjänst mot operatörerna där de får hyra koppar och kopplingsskåp, trots att PTS ligger på ordentligt och troligen lyckas sänka kostnaden något. Men de stora lurendrejarna är ändå Telenor och andra operatörer som erbjuder "fri surf" via 4G mobilt bredband.

Bandbredden för mitt Telenor 4G är samma som för ADSL (upload 1,5 Mbit) och inte de fantastiska hastigheter de utlovade (de har kollat modemet, inget fel på det, och samma hastighet överallt i huset). 100 GB trafiktak per månad nämndes inget om när jag tecknade abonnemanget, snarare "fri surf, utan begränsning". I min familj tar 100 GB slut på två veckor. ADSL blir lika snabbt men utan trafiktak och stabilare. Då bandbredd är en bristvara i huset så ska vi köra både mobilt och ADSL ett tag.

Ja, den marknadsföringen stinker ju lång väg, "fri" kan de ju vrida och vända på hur de vill, men "obegränsad" skulle de aldrig få för sig att skriva. De gnäller om kapacitetsbrist men endå för de aggresiv marknadsföring för mobilt bredband. Upp och ner är vad det är.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Ozzed:

Att all infrastruktur fungerar bättre tekniskt om den är statlig håller jag med om. Men när staten äger näten har staten också möjlighet att snoka på ett annat sätt, och telia har ju visat att de skiter högaktningsfullt i brevhemlighetsprincipen vad gäller internet. Att låta alla nät vara statliga skulle bli ett steg närmare fullbordandet av Bodströmsamhället. Jag tror inte att de går med på "Ni får ta all kost för alla nät men ni måste sälja kapacitet näst intill gratis till andra." Och personligen tyckte jag Telia fungerade uselt när det var helt statligt också, så så sätt känns det skönt att inte lika mycket skattepengar går dit nu.

Ja, den marknadsföringen stinker ju lång väg, "fri" kan de ju vrida och vända på hur de vill, men "obegränsad" skulle de aldrig få för sig att skriva. De gnäller om kapacitetsbrist men endå för de aggresiv marknadsföring för mobilt bredband. Upp och ner är vad det är.

Om man snokar eller inte beror nog mest på lagstiftningen, det är ju inte heller de som stiftat lagar som har legat bakom lagstiftningens ideer utan i första hand privata storföretag.
De som snokar och kartlägger mest och säljer uppgifter är Google och Facebook, Apple har lite andra ideeer men är inte ett dugg bättre utan angriper bara från ett annat håll, de är inte statliga och åtminstone Google har ju även börjat som isp och de har dessutom en webläsare och dns tjänst som många använder så de kan tom täcka in de som inte fastnar i deras nät direkt via funktioner på hemsidorna, De är de riktigt farliga som hela tiden liger precis där lagarna tillåter dem och de skulle kunna använda sin kunskap på många usla sätt, vem säger att de inte får annan ledning som verkligen vill använda det de vet?
I vår del av världen så är det sällan staten som vill initiera övervakningen utan det är företagen som försöker med det av rent ekonomiska orsaker, både mediamaffian och reklammaffian är de som ligger bakom de flesta ideerna kring övervakning och kartläggning, jag har svårt att tro att situationen skulle påverkas negativt av om infrastrukturen var statlig.

Marknadsföringen är usel idag på många sätt och där måste vi få lagändringar som styr upp det, men så länge vi har ett gäng politiker i regeringen som endast vill privatisera helt oavsett om det är bra eller inte för folket så lär det inte bli nån förbättring, det är en ideologisk fråga för nyliberalerna, de vill att företagen ska ha makten så de kommer inte att försöka förbättra situationen för konsumenterna eftersom det inte ligger i det mandat de fått i valet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Om man snokar eller inte beror nog mest på lagstiftningen, det är ju inte heller de som stiftat lagar som har legat bakom lagstiftningens ideer utan i första hand privata storföretag.
De som snokar och kartlägger mest och säljer uppgifter är Google och Facebook, Apple har lite andra ideeer men är inte ett dugg bättre utan angriper bara från ett annat håll, de är inte statliga och åtminstone Google har ju även börjat som isp och de har dessutom en webläsare och dns tjänst som många använder så de kan tom täcka in de som inte fastnar i deras nät direkt via funktioner på hemsidorna, De är de riktigt farliga som hela tiden liger precis där lagarna tillåter dem och de skulle kunna använda sin kunskap på många usla sätt, vem säger att de inte får annan ledning som verkligen vill använda det de vet?
I vår del av världen så är det sällan staten som vill initiera övervakningen utan det är företagen som försöker med det av rent ekonomiska orsaker, både mediamaffian och reklammaffian är de som ligger bakom de flesta ideerna kring övervakning och kartläggning, jag har svårt att tro att situationen skulle påverkas negativt av om infrastrukturen var statlig.

Marknadsföringen är usel idag på många sätt och där måste vi få lagändringar som styr upp det, men så länge vi har ett gäng politiker i regeringen som endast vill privatisera helt oavsett om det är bra eller inte för folket så lär det inte bli nån förbättring, det är en ideologisk fråga för nyliberalerna, de vill att företagen ska ha makten så de kommer inte att försöka förbättra situationen för konsumenterna eftersom det inte ligger i det mandat de fått i valet.

Fast det verkar som alla "klassiska" partier är helt överens där. Den borgerliga regeringen färdigställer bara det Bodströmsamhälle som Socialdemokraterna påbörjade. IPRED, FRA-lagen och Datalagringsdirektivet är alla symptom på samma sjukdom: Politiker vet inte vad de gör och bryr sig inte om att läsa det finstilta. Samma sak med SOPA, PIPA och så vidare. FÖRETAGEN gnäller och gapar och politikerna lyssnar med på dem än på folket. Undantaget är väl SOPA eftersom det tveklöst hade gått igenom om det inte vore föt att det ledde till några av de största globala protstauktionerna i modern tid. De lyssnar helt enkelt inte om inte resultatet av att slå dövörat till är att de blir av med jobbet. Men om staten har monopol på nätbyggande så kan folk inte ens rösta med plånboken längre, utan vi blir beroende av staten, och om staten beter sig knäppt får vi gilla läget för några andra alternativ finns inte.

Angående google's DNS så kan väl hända att de samlar in datan, men min ISP sopar loggarna över vem som haft vilket IP vid en viss tid dagligen (påstår de) och om det stämmer har de ju inte mycket nytta av informationen. Google's dns är i alla fall inte infekterat med Telias statliga censurfilter, så för mig är google's dns ett bättre alternativ.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.