Intels framtida "Broadwell"-processorer kan vara fastlödda på moderkortet

Permalänk
Skrivet av 57kgViking:

Skämtar du med oss?

Nej?
Se på hur saker integrerats mer och mer de senaste 10 åren.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Ser det mer som en del i utvecklingen och förhoppningsvis optimeras prylarna ännu bättre tack vare detta.

För egen del så det har blivit ett tiotal burkar som byggts genom åren åtminstone, kan inte komma på någon gång som jag bytt processor men behållit moderkortet, bortsett från när moderkortet varit fel på. Händer det när processorn är fastlödd så går det ju snabbare att komma igång efter byte.

I konsument- och företagssegmentet så måste jag nog säga att detta är rätt väg att gå. Om intresset är tillräckligt högt (läs förtjänst) för att byta processor själv så kommer det inte att försvinna.

Permalänk

Jag tycker det låter idiotiskt. Men det är ju ditåt utvecklingen går...
Att byta CPU kanske inte är jättevanligt men att bytta moderkort tycker jag är rätt vanligt, även på svindyra servrar. Nu blir det extra dyrt samtidigt som urvalet av anslutningar och storlek på moderkortet vs. processorkraft kommer bli mindre. För alla moderkort kan ju inte finnas med samtliga CPU:er.
Nä, jag hoppas på AMD nu vilket jag iof. alltid gjort.

Visa signatur

Har många PC för olika ändamål. Kör Windows 10 och Linux Mint 20.x.

Permalänk

Kanske blir så att dem satsar på två olika marknader tex stationära datorer där det är företag som gjort klart en dator åt en kommer erbjuda datorer med fastlödda cpu. Samt att kanske entusiaster som river och sliter i sina delar får moderkort med socklar eller utbytbara delar på.

Permalänk
Avstängd

men står ju att i5 och i7 inte kommer vara fastlödda så varför tror alla att de som folk kör med till spel kommer va fastlödda.Rätta mig någon om jag har fel.