EA Games: "Playstation 4 ett gigantiskt teknikkliv för spelbranschen"

Permalänk
Medlem

Ett litet steg för pc, men ett stort steg för konsolerna

Permalänk
Skrivet av Marcusk:

Gröna är de poster som fått fler än 3 gilla av andra användare.

Med en smakligt skön grön färg nu till våren med.

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av HurMycket:

Och jag säger det återigen: Alla spel som "kräver" handkontroll kan spelas seriöst på PC, men många typer av spel kan inte spelas seriöst på konsol.

Hej.
Du använder ordet "seriöst" på fel sätt.. Det betyder inte vad du tror att det gör.
Självklart går det att lära sig styra och navigera på ett smidigare sätt med keyboard och mus, men det betyder ju inte att seriositeten påverkas. Bara för att man har en edge med ett sätt att spela på mot ett annat sätt betyder ju inte att det ena eller andra lämpar sig bättre för att spela "seriöst". Vasaloppet tävlas på skidor, åker man samma sträcka på snöskoter kommer det gå mycket snabbare.. men inte är det väl mer seriöst för det? Det är olika tävlingar beroende på utrustning.

Likväl som man inte kan mäta snöskoterns tid mot skidåkarens kan man inte mäta PC-gamerns 'skillz' mot konsolspelarens.

En boeing 747 är inte ett mindre seriöst flygplan bara för att det inte är en concord.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HurMycket:

Konsol kan vara seriöst om det är spel som funkar bra på konsol – fightingspel är ett bra exempel. FPS-spel hör inte dit.

Och vem bestämmer att FPS inte hör dit? Det är också högst personligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bud986:

Lika villkor?, det är därför det finns folk som kopplar inte mus och tangentbord till sina konsoler när de lirar fps, sedan så behöver man ju inget monster till pc för att kunna spela ett spel helt okej utan lagg.

Nje går det verkligen spela med mus i xbox 360 och PS3? .... Och om det finns någon där ute är det säkert 0,2 % av alla som spelar använder det.

Du har samma grafikinställningar på alla konsoler, PC går du efter vad din hårdvaran är kapabel till.
Om du har mid-high-end hårdvara brukar du inte kunna köra på högsta inställningar utan lagg eller fps drops.

Permalänk
Medlem

ja riktigt gigantiskt, dom har nu i senaste decenniet haft lika mycket minne att arbeta med som det finns i en budget telefon 2013

Visa signatur

gtx 3070ti + intel i7 12700 kf

Permalänk
Entusiast
Skrivet av HurMycket:

Det första du nämner är förstås en fördel, men inte för användaren utan för utvecklaren. Användaren ska inte behöva bry sig om hur lätt eller svårt det är för utvecklaren att utveckla spel till hårdvaran.

Även här spelar det ingen roll om det finns tekniska hinder eller om EA/Team17/whatever väljer att skita i att implementera stöd. Går det inte att använda tangentbord så går det inte. För mig som användare har det ingen som helst betydelse om det är Sonys eller spelutvecklarens fel. Det enda som har betydelse är om det går att använda tgb eller inte. I praktiken är konsol = handkontroll.

Jag hoppas också på en sådan utveckling.

Fast det är högst relevant för slutanvändaren om det är svårt eller lätt att utveckla till en plattform. Vi blir lidande om det är omotiverat krångligt för då får vi färre och dyrare spel. Så det ligger i allra högsta grad i vårt intresse att spelkonsolen är lätt att utveckla till.

I praktiken ja men det är bara för att utvecklarna valt det och för att konsumenterna accepterar att det är så. Börjar folk kräva tangentbord och mus så ska du se att det kommer förr eller senare. Inte för att jag tror att den dedikerade konsolen kommer överleva ett generationsskifte till. Om sex år lär den typen av låsta maskiner inte vara alltför attraktiv.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Skrivet av chipfunk:

Tycker du att sportvagnsförare är oprofessionella då loppen hade gått snabbare med en formel 1-bil?

Det där är ju inte en adekvat jämförelse.
Han menar att Monaco Grand Prix blir ointressant med rallybilar...

Permalänk

Hajp.
Men det kommer att innebära att spelens grafik, banstorlekar, fysik och animation blir bättre, även på PC eftersom alla spel görs i första hand för konsoll.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem
Skrivet av 'Johan[A:

;13277916']Det där är en jäkligt bra fråga!!! Om OpenGL kommer vara grunden i PS4 kommer det att öppna upp rejält för Linux och Steam. MS-boxen kommer ju säkert köra någon typ av DirectX (som 360:n väl kör idag?)

Ska bli spännande att se vad det blir/är!

Så varför har vi inte redan massa ps3 spel till linux, då ps3 använder OpenGL?
Bara för att två system använder opengl betyder inte det att det bara är copy-paste.
PS3 använder säkerligen massvis med vendor-extensions (propiertära plugins, riktat mot ps3/ps3s amd grafikkrets m.a.o) och annat inlåst.

Skrivet av usilusken:

Vet du säkert att PS4 kommer använda directX?

Även jag hoppas på OpenGL, speciellt eftersom både Linux och Mac har stöd för det.

Herregud!! Varför skulle PS4 använda Direct3d? Sony skulle väl lika gärna kunna direktöverföra alla pengar till microsoft som kommer från ps4 isåfall.

Skrivet av Selphy:

Haha, vilket skämt.

Hur "hardcore" (som förövrigt är ett löjligt begrepp) ett spel är enligt dig har alltså att göra med vilken sorts kontrollmetod man använder?

Ja vad är det som är konstigt?
Varför har man fotbollsskor?

Permalänk
Medlem
Skrivet av xpanterx:

Ja det är ju i princip en PC så ;).

Är sugen också men ska nog vänta tills "slim" versionen kommer innan det blir ett köp, precis som jag gjorde med PS3.

Kanske därför den lockar

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem
Skrivet av HurMycket:

Jag har inte sagt någonting om "hardcore game".

PC har alla fördelar som konsol har (plus väldigt många andra som konsol inte har) förutom en: enkelheten. Därför passar konsol bra till casual gaming, när man inte orkar eller kan trixa med drivrutiner och inställningar utan bara vill slå sig ner och spela. Konsol är i regel också det bättre valet när man ska spela multiplayer på en maskin (vilket oftast är casual; spelar man seriöst vill man inte köra splitscreen och ha 640x360 till sitt förfogande utan då spelar man online, varje person på sin egen dator).

Men ska man ta det till nästa nivå behövs ofta en PC, åtminstone för FPS och RTS, och säkert några andra genrer.

Fightingspel KAN spelas seriöst på konsol.
Fightingspel KAN spelas seriöst på PC.
FPS-spel kan INTE spelas seriöst på konsol.
FPS-spel KAN spelas seriöst på PC.

Det verkar som att ni pratar om olika saker? Det känns som det du pratar om är hur enkelt och "chill" det är att bara kunna slå sig ner framför xboxen och lira istället för att behöva oroa sig för en dators många errors + olika minimum specs man måste uppnå med sina komponenter. Det HurMycket pratar om känns mer som competitive gameplay, dvs. att det finns "casual leagues" och "hardcore leagues" på båda platformarna.

Eller har jag helt fel?

Visa signatur

Dator: ASUS Prime 470x PRO - AMD 5800X3D - MSI RTX 2070 ARMOR OC - EVGA SuperNova G3 650W - Fractal Design Define R5 - Noctua NH-D15 - ASUS Xonar DGX. Kringutrustning: Corsair M65 Pro - Qpad MK-90 - Sennheiser 350 SE. ASUS MG279Q.

Permalänk
Medlem

utan tv lisens hoppas jag

Köper en på stuts bara den inte går att surfa in på svt
med !!!!!!

Bara för film spel online inget annat