Permalänk

MAC I.C.E

Hej!

Det här är min bygglogg på mitt senaste projekt, där jag kommer bygga om en MAC PRO/MAC G5a utefter mina egna estetiska och funktionella mål. Jag har bra känsla för design och hoppas att det blir något fint utav det hela. Jag bor i Stockholm och har sommarhus i Falsterbo som ligger i södra Skåne som jag åker till så fort jag får tid över. Det är endast i Falsterbo på min lediga tid jag kommer ägna mig åt detta bygge, kan vara bra att notera. Jag kommer använda mig mycket av bilder och så lite text som möjligt då jag tycker bilder visar min process på ett tydligare sätt. Kommentera gärna vad ni tycker och tänker! Jag hör er!

Komponenter:
Chassi : MAC G5 Aluminium
Nätaggregat: Corsair AX850
Moderkort : Asus Z77 Sabertooth
Processor : Intel i7 3770K (unlocked) Ivy Bridge
Grafikkort : 2x HD 6970 - Skall bytas ut mot: (2xGTX 680 eller GTX TITAN) (ej inhandlade)
Internminne : Corsair Vengeance 2000mhz 12gb (eventuellt Corsair dominator platinum)
Lagringsmedia: 2x intel 330 SSD 256gb RAID 0
Ljudkort : Creative X-fi Xtreme Music

Kylning:
Radiator 1 : 1x 360 EK RADXT
Radiator 2 : 1x 240 EK RADXT
Radiator 3 : 1x 120 EK RADXT (ej inköpt)
CPU block : Swiftech Apogee HD Black
GPU BLOCK : 2x 6970 Acetal + EN (Skall bytas ut mot 2x680/TITAN block)
Pump: Swiftech MP655 (Laing G5)
Reservator: Phobya Balancer 250 Nickel Silver
Slang : 2m Masterkleer UV White
Vätska : 1 liter Mayhems Pastel Ice white
Fläktar: 6x Enermax 120mm Cluster

Komponentmodifikationer:
Vit Sleeve till samtliga PSU kablar
Resistorer till samtliga fläktar (grön/blå/svart)
Fläktgaller till samtliga Fläktar

Kringutrustning:
Skärmar : 3x 24" 5760x1080 (Eyefinity)
Mus : Razer Mamba 4g
Musmatta : Func 1030
Tangentbord: MadCatz S.T.R.I.K.E.7
Hörlurar : Pioneer HDJ 2000
Högtalare : 2x 8" Fostex PM-2 Aktiva Studiomonitorer

MAC I.C.E

Permalänk

Jävlar, öppen mun hela tiden. Kommer bli sjukt kul att följa, hoppas på perfektion, släng inte in grejerna bara. Ser många med MAC chassin som "moddar" lite lullul, så där, sen bara in med skit...Dra kablarna snyggt och ha det sleevat, rent liksom. Sen (personligen) tyckte jag inte det var speciellt snyggt med det där du hade över TuF mobo. Vad hände med fina "metallbiten" som skulle vara över, hängde inte med riktigt?

Visa signatur

Intel i7 8700k @ 5.0GHz | Asus Rog Strix Z370-H | FD R5 | Strix Gtx 1080 ti | 16Gb Corsair Vengeance LPX 3600Mhz | Samsung 850-Series EVO 500GB | WD Caviar Black 500Gb | WD RE4 1TB x2 i Raid 1 | MK-85 <3 Cpu-Z Gamla

Citera, annars kommer jag inte tillbaka!

Permalänk
Medlem

Ser bra ut

Permalänk
Administrativ avgift

OMG BYGG ÅT MIG !

Visa signatur

Loque Raw s1| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | Samsung G9 49 | Vive Focus 3

Permalänk
Medlem

Haha, lite virrig bygglogg. Men ta det inte fel, snyggt blir det minsann!
På sidoplåten, varför ha en rundad kurva där bredvid äpplet medans du har 45-vinklar i kanterna, vore det inte snyggare att ha sådana där också? Lite sent nu kanske dock...:)
Moderkortsplåt verkar du ha fixat, annars finns det ju lösa sådana att köpa. Har själv köpt sådan, dock bara för mATX, men den fungerar bra den.

Och var får alla tag på sina G5chassin? De är ju riktigt snygga, skulle jag hitta ett för ett överkomligt pris skulle jag nog också slå till.

Visa signatur

Har en förkärlek för alternativa standarder och trä; Trädator, Trätangentbord.

Permalänk
Proffsmoddare

Det ser riktigt kul ut!

Visa signatur

"Hannes has taken a CrossHair IV Formula, a Lian Li case and plenty of BitsPower watercooling and created more than a case mod; Theory is a work of art. With attention to detail so fine that he even polished the ROG board capacitors, Theory is modding at legendary standards" - ASUS

Permalänk
Medlem

Riktigt snyggt jobbat, ser ut som att du har öga för detaljer! Fast du pratar rätt mycket om dig själv emellanåt, måste jag ju påpeka

Visa signatur

Silvertejp, silvertejp!

Permalänk
Medlem

Varför köra svart när du kan polera den högblank och få näst intill perfekt kromeffekt?

Ta lite silverpolish och polera istället för att lacka!
För övrigt, är inget fan av detta Macintosh-chassi då de används lite för mycket, men du är lite mer originell än majoriteten och bygger inte bara om den till en ATX-dator. 4/5 just nu, men polerar du upp den eller får slutresultatet att bli snyggt på annat sätt, höjer jag till 5/5!

Visa signatur

CaseLabs STH10 | Asus ROG Maximus XI Formula | Intel Core i9 9900K | RTX 2080Ti x2 SLI | 32GB (4x8 GB) G.Skill TridentZ Royal Gold | Samsung EVO PLUS 970 1TB | Samsung EVO 970 2TB | 4x1 TB Samsung 860 EVO | 2x4 TB WD HDD | Corsair AXi1600 Modulär

Permalänk

Tycker att jag har sett många Mac Pro's nu på sistone, inget fel med det då det är snygga chassin. Ser bra ut även fast jag tycker du skulle ha gått på mattsvart.

Permalänk
Inaktiv

Sjukt snyggt!
Dock känner jag att bling-blinget inte alls tilltalar mig och gör mig ganska så ledsen
Hahah, men jag får vänta på slutresultatet

Permalänk
Medlem

apple logga på en pc..

Permalänk
Medlem

Ser ut att bli riktigt välgjort, 5 fylliga poäng

Visa signatur

INWIN 909 | ASUS MAXIMUS X HERO | 8700K @ 4.7 | Vattenkylning | 32 GB G.skill Tridenz | EVGA GTX 1080 ti | 960 EVO 1tb + 850 EVO 1tb | SFX SX800-LTI

Permalänk
Medlem

Tycker du skulle ha stoppat efter du målade värmeskölden till moderkortet vit. Alla diamanter du klistrade på blev way to mmuch!
Galleriet var väl lite rörigt, varför blästring du chassiet efter att du målade det vitt? Skulle det inte vara vitt?
Hur ska du göra med nätagg en, på sista bilden där du har fått chassiet att bli ATX verkar inte agget kunna få plats under moderkortet. Och jag tror inte det får plats framför dina långa grafikkort heller, speciellt inte om du ska ha din rad där... :/

Permalänk

@biorrith : Jag förstår och respekterar din åsikt. Kan dock säga att med ljuset från fläktarna och NZXT ljuslisten ser det riktigt bra ut. Jag försökte verkligen ta ett bra foto med mobilen men det ser betydligt sämre ut på bild än med egna ögon. Jag ville att moderkortet skulle sticka ut lite, då det allt för ofta "göms" undan av övriga komponenter. Man jobbar/modifierar aldrig ett chassi som är färdiglackat, det kommer bli ett förjävligt resultat med märken och skråmor. Lackera är det SISTA jag gör i min bygge, vilket försäkrar mig en fin lack. Ang. Nätagg har jag mätt och har marginal för nätagget med 2mm Tro mig, jag gör inga rookie mistakes såsom att inte mäta ut allting innan. Tack för din input!

@RoTox : Tack så mycket!

@Bakteria : Är inte apple en pc säger du?

@LimeX : Ännu gång förstår jag vad du/ni menar. Men tro mig, det kommer se riktigt bra ut i rätt ljus och förutsättningar. Tack för din input!

@Bacontree : Ja det har dykt upp en del, men som du kanske märker så…utmärker jag mig en aning hehe. Inte helt lätt chassi att jobba med kan jag tillägga. Tack för din input!

@Andiders : Jag tackar och bugar. Visst är det trist att göra som alla andra. Har dock bestämt mig för vit, men jag ser potentialen i ditt förslag. Kanske något jag kan använda mig av i nästa projekt. Det blir nog bra ska du se. Tack för din input!

@Ekner : Tack! Ja jag vet om det, man får helt enkelt gilla läget ;). Tack för din input!

@Hag.com - Absolut förstår jag dig, och ursäktar får man ta och göra. Men jag är inte van vid att skriva byggloggar, och det är svårt att summera så mycket arbete på en bygglogg. Bra att du säger det, ska såklart tänka på det i fortsättningen. Ang. Moderkortsplåt löste det sig fint med att kötta ner ett antec chassi, men annars finns det att hitta ett väldigt bra @http://www.mountainmods.com/mountain-mods-modular-removable-motherboard-tray-p-56.html
ang G5 chassi finns det att hitta beg rätt lätt tror jag för en billig peng. Men om du inte gillar "problem" är det inte ett chassi för dig om vi säger så. Lycka till!
Tack för din input!

@trisse23 : Tack för din positiva input! Uppskattas!

@twexz : Stort tack!

@Swedishg33k95 : Haha, ja du har så rätt så. Tack så mycket för din positiva feedback, uppskattas! Vilken metallbit menar du?

Tack.

Permalänk
Medlem

Mycket snyggt, dock så gillar jag inte kristallerna på moderkortet, hade mer gillat clean och slät finish. Resten är jättesnyggt.

Visa signatur

TECH. NO LOGIC.

Permalänk

Skit snyggt, samma som ovanstående inte kristaller

Visa signatur

Nils-Julius

Permalänk
Medlem

Nästan alla "datorradiatorer" är byggda så. Det står klart och tydligt i manualen osv att man ska vara mycket försiktig när man skruvar in dem i sitt chassi.

Permalänk
Medlem

Blir så ledsen om jag får höra att denna vackra skapelsen har lagts på hyllan? Snälla säg mig att detta inte är sanningen! Ge mig en slutbild! tack på förhand

MVH
jensen.