Tv-avgift för datorer prövas i kammarrätten

Permalänk
Medlem
Skrivet av dougremer:

Nu kommer du få se Ola från Viasat hålla låda under alla sporter. Viasat köper fan allt nu mera.
När OS gick till viasat satt jag som ett stort "?". Men turen är väl att 6an är gratis så man faktiskt kan se OS i vinter.

Ja, det är lite konstigt hur det gick igenom, OS hör hemma på SVT.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av aliassund:

Suck, ytterligare en bitter och paranoid SD-anhängare.

Skickades från m.sweclockers.com

Är man SD anhängare för att man tycker att invandringen, brott och straff är viktiga frågor?

Det är snarare du som är väldigt naiv i dessa frågor.

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Batman:

Ja, det är lite konstigt hur det gick igenom, OS hör hemma på SVT.

Rättelse; OS (och alla andra stora events) hör hemma på reklamfri TV. SVT eller inte är irrelevant.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem

Går det kolla på svtplay utomlands? Isf blir det ju lite konstigt att ickesvenskar ska få se gratis. Men som med allt annat är denna lag helt åt helvete. Bara för att man har möjligheten ska man ju inte bli tvingad att betala.

Vad blir nästa steg? Alla ska betala en avgift till spotify för du har ju möjligheten att ladda ner och installera och prenumenera på det.

Har man bil så har man möjligheten att felparkera och köra för fort så det ska ju avgiftsbeläggas också ytterligare om de ska vara konsekventa.

Äger du ett par skridskor? Då ska du betala din närmaste ishall för du har ju möjligheten att åka dit och åka.

För att använda ett foto från internet så får man väl betala fotografen oftast om denna nu inte är så snäll att man får det gratis. Men det ska alla betala en avgift på ändå för möjligheten finns ju att spara ner och använda bilderna själv.

Äger du penna och papper? Då ska man betala någon sorts avgift för man har ju möjligheten att skriva hotbrev.

Har du någon alkohol hemma? Då ska du betala någon avgift då du har möjligheten att ge detta till minderåriga.

Äger du något elverk? Då ska du betala en avgift till något elbolag då du producerar el själv.

Bor du på ett sådant ställe att du kanske ser någon fotbollsmatch eller någon form av föreställning? Då ska du betala då du har möjligheten att se detta på 3km avstånd.

4 år senare och 8533963239874 exempel senare är denna lag fortfarande idiotisk samt människorna bakom detta.

Som det redan skrivits tidigare, gör svthelvetet avgiftsbelagt likt tv4premium eller liknande. Eller börja med reklam på nätet.

Folk som förstår teknik sämre än apor på skansen ska inte hålla på att besluta om sådant här, då blir det som det blir.

Permalänk
Medlem

Skrota svt och radiotjänst, nothing of value was lost då jag inte kunde bry mig mindre om den reliken.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

EVGA RTX 3080 / 5800x / Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI / Ballistix 32GB 3200mhz / Corsair SF750 750W / Gigabyte 48" AORUS FO48U OLED 4K 120 Hz

Permalänk
Inaktiv

Att betala för statens mediala underhållning som propaganda (SVT/SR) är inget annat än stöld!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxentiusDecius:

Utredningens förslag överensstämmer delvis med regeringens förslag. Utredningen föreslår att en medieavgift införs som är betalningen för rätten att ta del av utsändningar från SVT, SR och Sveriges Utbildningsradio AB (UR) och finansierar dess verksamheter. En definition av begreppet TV-mottagare införs i lagen som innebär en utvidgning i förhållande till beskrivningen i förarbetena. TV-mottagare skall definieras som sådan teknisk utrustning som kan ta emot utsändning eller vidaresändning av TV-program från SVT, SR och UR. Skyldighet att betala medieavgift skall dock inte föreligga vid innehav av sådan teknisk utrustning som endast genom anslutning till Internet tar emot utsändning eller vidaresändning av TV-program från SVT, SR och UR.

- Prop. 2005/06:112 sida 90.

Nu är inte jag särskilt haj på tv-sändning genom datorn, men mig veterligen går detta bara mha. ett tv-kort. Stämmer inte det?

Spelar ju egentligen ingen roll. Nyckeln i denna fråga är hur det kan anses att en dator är avsedd för att ta emot tv. Inte köper jag en dator för att se på tv med, och sedan upptäcker att, ojdå jag kan visst skriva dokument med den också, eller spela spel, ja en massa saker helt enkelt. Det finns inte i min värld att en dator är avsedd för att ta emot tv.

Permalänk

Jag har blockerat SVTplay, fyfan går inte ens in på den sidan..

Visa signatur

CPU:: Intel Core i7-2600K @ 3.9GHz |Mobo: Asus P8P67 Deluxe |RAM: G.Skill DDR3 16 GB |Grafik: Asus Radeon HD 290X DirectCU II |OS: Windows 7 Professional 64-bit |Chassi: Fractal Design R3 |Hårddisk: SSD Samsung 128GB 830 Series & Seagate Barracuda 7200.12 (3TB) |Nätagg: Fractal Design 800W |Mus: Mionix Avior 8200 |KB: Ducky Shine2 Green LED Brown mx |Monitor: Samsung SyncMaster P2370 (2ms / 50000:1 / Slim) @ 1920x1080

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ice Frontier:

Ett lovvärt försök, men tyvärr lönlöst. SVT är en väsentlig del av den propagandamaskin, som används för att hålla svenska folket i mörkret i viktiga frågor som invandring och brott & straff. Det blir ingen förändring förrän vi, folket, möblerar om i riksdagen ordentligt. 2014 har vi chansen.

Du behövde inte säga vilket parti du tänkte på, man kan lätt räkna ut vilka du menade med tanke på dina ordval.
Alla parti idag är dåliga, men dom du syftade på är ju i en helt annan klass av retardation.

Visa signatur

The playa haters ball, gives an opportunity to hate on a diverse array of mark-ass marks, trick-ass marks, punk bitches and skip-skop skanks and scallywags. Hoes, heffers, hee-has and hooley-hoos.

Permalänk
Medlem
Skrivet av netza:

Är nog innehavet man betalar för precis som med en TV. Även om den står oinkopplad i garderoben måste du betala.

Problemet med en dator är att det går att göra så sjukt mycket mer än att se TV på den..
Snälla lägg ner SVT play, mycket lättare att klara sig utan tv än dator/mobil/surfplatta i dagens samhälle !

Visa signatur
Permalänk

Detta är ungefär lika logiskt som om man skulle förbjuda alla matknivar då man faktiskt kan döda med dem! En dator har miljoner användningsområden medan en TV kanske har 10! Vakna! Hallå 2013?

Visa signatur

Intel core i7 6700K, Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB Red Devil, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 16GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Permalänk
Medlem

Hatar sport, inte kollat på TV sedan Doktor Mugg och jag ska betala för något jag inte använder. Undrar varför folk inte bryr sig om vart deras pengar går, jag får mer nöjje för pengarna om jag gör en lägereld av dem.

Permalänk
Medlem

Det är ju tänligen intressant, speciellt i det avseende att SVT eller seriges radio kan gå in i medier som tidigare inte har innehållit någon form utan dessa tjänster och vips så skall nu brukarna utav denna tjänsten betala för nu har SVT eller sveriges radio kommit in. Sedan får man ju ändå påstå att det är en viss skillnad mellan funktions utbudet på en TV/radio same vikten i dessa funktioner och en dator med internet uppkoppling. Dels representerar ju SVT och sveriges radio större delar utav hela utbudet (om än in mycket in STV's fall kan man väl tycka), samt så är det ju så att en dator använder man för betydligt mer essentiella saker än att sitta o fördriva tid (åtmindstånde ibland). Bara en sådan sak som att betala sina räkningar skulle ju bli ett mindre projekt utan denna möjlighet.

Vore ju lagom facinerande om de span vidare på det här att skapa sig närvaro i etablerade kanaler de tidigare inte funnits i och kräva avgift, ja vanliga telefoner t.ex. ring ett visst nummer och du får in vad sveriges radio sänder, och då skall alltså alla med tillgång till telefon betala radio/tv avgift även de.

Men får nog säga att jag tycker synd om studenter som lever på knappa medel som ofta använder datorer väldigt mycket i sitt arbete i denna frågan. Eller så ljuger ögonen ur sig när de frågar om man har dator eller TV med internet om man nu prompt inte vill betala, det går det också antar jag.

Permalänk

Att tvinga folk betala för en tjänst som man inte anmält sig för att kunna utnyttja är som att knacka dörr och säga att man är där för att sälja kakor och sen kräva pengar bara för att man erbjudit det allternativet.....

Visa signatur

- Citera för svar -

Permalänk
Medlem
Skrivet av wRRM:

Är man SD anhängare för att man tycker att invandringen, brott och straff är viktiga frågor?

Det är snarare du som är väldigt naiv i dessa frågor.

Statistikt troligt baserad på tidigare Poll här på sweclockers korrelerat med SDs partiprogram. Men visst, Du kan vara undantaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

5 personer har överklagat, vi borde ju vara 1000-tals personer som lämna in överklagan egentligen. Kommer aldrig betala nått så idiotisk som en tv-avgift, kollar aldrig på svt och vill därför inte behöva betala för skiten heller.

Ge folk ett inlogg på deras sida och låt de tittare som vill se deras utbud betala för sig, funkar ju bra på netflix och andra streamingtjänster.

Permalänk
Inaktiv

Följande text skickas idag med brevpost till Kammarrätten i Sundsvall. Får se om det gör skillnad:

Definitionen av "TV-utsändning" är rätt lurig. Vanliga TV-sändningar är "broadcast", samma signal går till många. Internet är typiskt "unicast", var och en begär det man är intresserad av, men kan också vara broadcast i särskilda situationer.

Det står dock i lagens förarbeten att distribution av live-video på nätet använder broadcast (eller möjligen "multicast"). Det står också att broadcast över nätet är avgiftspliktigt. Därmed är väl saken klar?

Så enkelt är det inte. Vad som inte står i förarbetena är att användningen av broadcast bara är en teknik för att spara bandbredd i stomnätet. Den används inte hela vägen till användaren, för sista biten är det inte smart att använda broadcast och man gör det heller inte. Man använder traditionell unicast. Sluteffekten är att ur användarens synvinkel är det alltid unicast som pågår.

Det är just på grund av det är unicast som man på individnivå måste gå till SVT Play och begära att strömmen skickas till just din dator. Utan en begäran sänds inget ända fram. Det pågår alltså ingen "TV-utsändning" jämförbar med vanlig TV-utsändning, det enda som pågår är "Video On Demand". Säkerligen live för vissa kanaler men hela tiden enbart On Demand.

Man kan tänka sig konsekvent genomförd broadcast över nätet ända fram till användaren. Man får då sändningarna sig tillhanda, ända fram till den avgiftspliktiga utrustningen, vare sig man vill eller inte. Det finns då heller inget sätt för utsändaren att veta om man tittar på strömmen eller inte. Denna varianten är likvärdig med vanlig TV-utsändning och det är också rimligt att den skall vara avgiftspliktig. Haken är bara att så görs aldrig. För mobilnäten skulle det till exempel betyda att olika TV-kanaler alltid skulle ligga i sändning från varje basstation, oavsett om det finns någon enhet inom basstationens täckningsområde som faktiskt vill ha någon av strömmarna.

Formuleringen i lagens förarbeten runt unicast/broadcast är klart lömsk. Exakt som den är formulerad är den helt korrekt. Broadcast används och broadcast är avgiftspliktigt. Man kan uttrycka det som att broadcast används men att det inte alls innebär att det är broadcast. Den glidningen i betydelsen är lätt att göra. Det det är, är unicast. Det det är, är ur systemets och användarens perspektiv. Vad som används, är ur implementationsteknikens synvinkel. Ordet broadcast i uttrycket "broadcast används" har en annan innebörd än ordet broadcast i uttrycket "broadcast är avgiftspliktigt". Det första hänför sig till implementationsnivån, det andra är på systemnivån. Formuleringen blandar begreppsnivåerna utan att göra detta klart för läsaren.

Detta är precis vad som hände i Förvaltningsrätten. Man kan utläsa ur domskälen att man för precis det resonemanget som skrivningen inbjuder till men som om man läser skrivningen noga, faktiskt inte alls står där.

Grundprincipen bakom en individuell TV-avgift är att varje tittare skall betala för sitt eget nyttjande. För vanlig TV var man tvungen att säga att blotta innehavet av en TV var avgiftspliktigt, oavsett vad TV:n i praktiken användes till, att titta på SVT eller inte, av den enkla anledningen att det var det som gick att kontrollera (genom att smyga buskarna etc.).

Tack vare att distribution på nätet inte är broadcast så har man inte längre det problemet. Tack vare att all distributionen av SVT Play, alltså inklusive live-sändningar, är unicast går det alldeles utmärkt att ha koll på vem som tittar. Avgiftsmodellen kan nu fungera precis som tänkt. Den som betalar TV-avgiften får inloggningsuppgifter till SVT och kan ta del av sändningar etc.

Nu kan man invända att distribution över nätet alltid är att betrakta som "TV-utsändning". Men så gör inte lagens förarbeten. Man väljer att föra denna diskussion om broadcast kontra unicast och man konstaterar att broadcast är avgiftspliktigt. Det är då rimligt att dra slutsatsen att lagstiftaren anser att det spelar roll om distribution över nätet är broadcast eller unicast. Man skulle också kunna dra slutsatsen att unicast inte är avgiftspliktigt.

Lagen är skriven på det sätt som en lag skall vara skriven. Internet kan bete sig på olika sätt och man kan inte bara säga att Internet är samma sak som vanlig TV-utsändning. Man kan inte heller säga att Internet aldrig beter sig som TV-utsändning. Det beror på. Man måste föra en diskussion om när det är broadcast och när det inte alls beter sig som vanlig TV-utsändning. På detta sättet lämnar man öppet för framtida teknikutveckling liksom för en praxis att bildas som sedan kan justeras utan att själva lagen behöver ändras.

Enligt min mening är lagen välskriven precis som den är. Kanske är problemet mest att man måste vara väl påläst för att inse riktigt hur genomtänkt den är.

Definitionen av "TV-mottagare" är också problematisk. Mängder av olika apparater, normalt inte använda för att titta på TV, har nu blivit avgiftspliktiga vilket har gett upphov till starka reaktioner från allmänheten.

Det har kommit in många överklaganden till Förvaltningsrätten i Luleå som nu försöker definiera vilka utrustningar som är avgiftspliktiga. I en första dom har man ansett persondatorer vara avgiftspliktiga. Inget sagt ännu om surfplattor och smartphones men rimligen kommer även dessa att anses vara avgiftspliktiga.

Att titta på strömmande video från SVT Play kräver en viss mjukvara av en viss version. Denna mjukvara finns till vissa enheter men inte till andra. Man måste då rimligen hålla reda på vilka enheter som skulle kunna ha mjukvaran, vilket alltid inte är så lätt att veta ens för en tekniskt kunnig ägare. Vidare bör man också hålla reda på vem som verkligen har den installerad på sin enhet, annars utgör den ingen "TV-mottagare" utan bara något som skulle kunna bli en "TV-mottagare" efter komplettering med nödvändig teknisk funktionalitet.

Många surfplattor och smartphones bygger på Android från Google, nu senast även persondatorer. Android kan användas till väldigt mycket annat än att bygga mobiltelefoner, det är gratis och kan fritt modifieras. Med smartphone-marknadens enorma volymer är hårdvaran kraftfull och billig. Det här innebär att man nu bygger alla möjliga sorters apparater med vad som kallas "inbäddad Android".

Ett tidigt exempel är SAAB IQon, ett infotainmentsystem för personbilar baserat på Android. Som extra knorr är ett sådant infotainmentsystem bara avgiftspliktigt när bilen står stilla men icke avgiftspliktigt när bilen används (av trafiksäkerhetsskäl tillåter man bara vissa på förhand bestämda appar att vara igång när fordonet är i rörelse).

Ett annat lagom bisarrt exempel är en mina som amerikanska armén utvecklar och som då använder inbäddad Android, inklusive en utgång för bildskärm. Den är i allt väsentligt en sorts smartphone. En variant på de självmordsbälten som är populära i Irak och Afghanistan, de som detoneras på avstånd genom att vara kopplad till en ombyggd smartphone. Minan är då rimligen avgiftspliktig, liksom självmordsbältet.

Andra exempel är svetsaggregat, kortterminal i butik, printer, kylskåp, inbrottslarm och medicinsk mätutrustning att ha i hemmet. Längre fram kan det bli armbandsklockor och glasögon.

Man kan då invända att det här är apparater som har dedikerade användningsområden skilt från att titta på TV. Javisst, men så är det redan nu för telefoner, surfplattor och persondatorer. Inte annorlunda en när en svetsare tar en paus från att titta på en instruktionsvideo från tillverkarens hemsida och sedan går in på SVT Play för att kolla om vädret kommer att lämpa sig för svetsning utomhus, för att ta ett annat lagom mångtydigt exempel.

Man kan också invända att en viss utrustning inte har rätt mjukvara installerad för att gå in på SVT Play. Svetsaggregatet kanske visserligen är byggt på Android men har inget stöd för SVT Play. Javisst, men likadant där, samma situation som råder redan nu för många telefoner, surfplattor och persondatorer. Alla har inte den mjukvaran som SVT Play kräver men kan när som helst uppdateras till att stödja SVT Play, av tillverkaren och/eller användaren. Precis som vilket svetsaggregat som helst.

Det är naturligtvis inte bra när några stackars jurister på någon Förvaltningsrätt tvingas hålla på med den här typen av tekniska hårklyverier. Det går helt enkelt inte att göra någon vettig teknisk gränsdragning. Vad man troligen tvingas göra är en väldigt pragmatisk bedömning, vilket knappast blir särskilt juridiskt stringent. Oavsett vilken bedömning man gör blir det sedan lätt att hitta exempel som påvisar det absurda i att lägga gränsen just där. Med den snabba tekniska utvecklingen kommer sedan gränsdragningen att behöva justeras i ett för juridiken rasande tempo.

Det är precis den här situationen som lagstiftaren ville undvika med teknikneutrala skrivningar. Man vill bort från synsättet att utrustningens tekniska egenskaper är avgörande och istället se till hur utrustningen används.

Lagen innehåller ett rekvisit på avsikt, utrustningen skall vara "avsedd som TV-mottagare". När varenda liten mojäng kan hämta video över nätet, skall det då rimligen fortfarande finnas en reell möjlighet att inte visa avsikt. Att inte ha den möjligheten strider mot själva grundidén med en individuellt baserad TV-avgift. Det går alltså inte att smita undan gränsdragningsproblematiken genom att säga att "allt är avgiftspliktigt!".

En lösning är att bara en dator beväpnad med inloggningsuppgifter till en betalvägg skall anses vara "avsedd som TV-mottagare". Konsumenten väljer själv vilken utrustning man visar avsikt med.

Då har vi på ett teknikneutralt och allmänt vettigt sätt definierat en avgiftspliktig mottagare. Problemet är att vi har gjort det för något som enligt tidigare resonemang inte är en "TV-utsändning". Strikt logiskt skall en avgiftspliktig mottagare vara det som tar emot "TV-utsändning", alltså konsekvent genomförd broadcast över nätet. Sådana finns inte i och med att nätet inte används så, i alla fall inte i dagsläget.

Enligt min mening är den distribution över nätet som idag pågår inte är att betrakta som "TV-utsändning". Det skulle kunna vara "TV-utsändning" i lagens mening men av olika skäl så görs distributionen inte så. Som nätet fungerar idag är inte heller då en nätansluten dator att betrakta som en "TV-mottagare" i och med att "TV-utsändning" inte föreligger, alldeles oavsett problematiken runt gränsdragningen.

Nu spelar allt detta egentligen ingen roll av den enkla anledningen att avgiftsplikten helt enkelt inte behövs på nätet, man når exakt dit man vill med en betalvägg. Vilket man kan räkna med att lagstiftaren var väl medveten om när lagen skrevs.

Man kan notera att den här tolkningen av lagen får som konsekvens att betalväggen är frikopplad från avgiftsplikten. Det ger SVT frihet i hur betalväggen används. Man kan givetvis göra så att avgiftsbetalare får inloggnings-uppgifter till betalväggen men man måste inte nödvändigtvis göra så. Allt efter teknikutvecklingen rusar vidare kan SVT välja alternativa lösningar.

Till sist frågan om SVT:s ansvar i det hela. SVT väljer själva, enligt uttalanden i media, att inte ha någon betalvägg med motiveringen att det inte står i samklang med deras ambition om öppenhet. Invändningen är givetvis att en betalvägg inte är mer eller mindre "öppen" än en TV-avgift, bägge kräver registrering och betalning, men SVT väljer att göra så.

SVT väljer alltså att ge tillgång till "TV-utsändningar" även till de som inte betalar TV-avgift. Detta gör man helt frivilligt och ytterst medvetet. Det kan knappast anses vara i linje med lagens intentioner att göra så, lagens grundtanke är och förblir att var och en skall betala för sitt eget nyttjande. Det hade varit lätt för SVT att realisera den principen på ett smidigt sätt.

Hade SVT valt att ha en betalvägg hade hela det här rabaldret aldrig uppstått.

Permalänk

Public Service är bra och det behövs, det är finansieringen som måste förändras. Lägg det på skattesedeln istället och gör SVT till en ren public service och bildningskanal och sluta lägga pengar på nöjesmedia.

Permalänk

Smart att säga att datorn inte levereras med det som krävs för att ta emot tv! Om man måste installera flash kan ju det vara ett argument eftersom flash kan väljas bort

Visa signatur

För övrigt anser jag att Copyswede bör förstöras.

Permalänk
Medlem

Jag kan köra en massa trevliga program på min dator, innebär det att jag har en smart-tv då?

Visa signatur

WS: R7 2700x | RTX 2070S | Corsair AX860W | Lian Li PC-O11 Dynamic
Unraid: R7-2700X | GTX1050 | 3U chassi med 20 diskplatser
Servrar: 3x NUC 10 i5 ESX-kluster

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeuxlarsson:

Public Service är bra och det behövs, det är finansieringen som måste förändras. Lägg det på skattesedeln istället och gör SVT till en ren public service och bildningskanal och sluta lägga pengar på nöjesmedia.

Eller skapa en ren public servicekanal, och inte som nu en j*la lekstuga för wannabekändisar.
För hur mycket av SVT's programtid är riktig public service ? 5% ?
Och hur mycket av budgeten går till riktig public service ? 1% ? 0.5% ? eller mindre ?

Nej skilj på leken (sport, melodifestival, alla j*la kändis-lekprogram etc) och ren public service.
Sen ha 2 typer av licenser, en billig som bara går till riktig "PS" och en betydligt dyrare som även inkluderar resten av tramset.

Jag (och garanterat många andra) är less på att se mina licenspengar sponsra "kändisars" missbruk.

Permalänk
Medlem

Ge upp och lägg det på skatten istället, eller så kan vi skita i att ha public service helt. Det är de ända alternativen jag ser.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeuxlarsson:

Public Service är bra och det behövs, det är finansieringen som måste förändras. Lägg det på skattesedeln istället och gör SVT till en ren public service och bildningskanal och sluta lägga pengar på nöjesmedia.

Nej det behövs inte alls, den tiden jag bodde hos mor och far så använde jag ALDRIG svt's tjänster för att dom inte erbjöd nått jag ville ha.

Skrota skiten och ge pengarna dit det behövs istället.

Visa signatur

EVGA RTX 3080 / 5800x / Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI / Ballistix 32GB 3200mhz / Corsair SF750 750W / Gigabyte 48" AORUS FO48U OLED 4K 120 Hz

Permalänk

[Qoute]I lagtexten talas det om att licenspliktiga enheter ska vara "avsedda att ta emot tv". Förvaltningsrätten håller med om att datorer och andra internetanslutna enheter faller in i denna definition."[/quote]
Med andra ord en TV, inte en dator.

Äger du en Finn-power stansmaskin? Jasså den har Windows och har anslutning till ett nätverk? Men du... Det betyder ju att den är designad för att titta på TV ju... Då måste du betala TV licens för den.

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dussan89:

Nej det behövs inte alls, den tiden jag bodde hos mor och far så använde jag ALDRIG svt's tjänster för att dom inte erbjöd nått jag ville ha.

Skrota skiten och ge pengarna dit det behövs istället.

Och vem tar ansvaret för att den samhällsinformation som ska nå ut till alla i i Sverige kommer ut?

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk

Är det bara jag som älskar demokrati? Där en ny lag godkänns trots att stor majoritet av befolkningen säger nej?

Visa signatur

Spelburk: R7 5700X | 5700 XT | 32GB RAM | MSI B350M PRO-VDH

Permalänk
Medlem
Skrivet av netza:

Är nog innehavet man betalar för precis som med en TV. Även om den står oinkopplad i garderoben måste du betala.

Till skillnad mot en dator så är en TV just ämnad att ta emot TV sändningar.

Visa signatur

MSI X570 MPG GAMING EDGE WIFI. AMD Ryzen 3700X. Corsair Vengeance LP 16GB. AMD RX 5700XT. Samsung 970 EVO Plus SSD. Corsair RM750X 750W v2. Noctua NH-U12A

Permalänk
Medlem

Vad jag inte förstår är att licenssystemet fortfarande får finnas.
Hur var det nu, konkurrens på lika villkor eller ...?

Det hela är som om jag var tillverkare av bilar, inga speciellt bra bilar och som ingen egentligen vill ha men kostar som en stor lyxig Mercedes, men bara för att jag finns och du har körkort så måste du betala ett leasing avtal...för du skulle ju kunna köra den.

Permalänk
Skrivet av Zicsoen:

Blir det inte lite problematiskt för Uppdrag Granskning att exempelvis granska regeringen om avgiften läggs på skatten? Kan ju vara lite si och så med att bita den hand som föder en så att säga. Kanske de anser att SVT inte ska få lika hög budget framöver om makthavarna inte gillar vad de grävt fram om dem.

SVT menar själva att "SVT kallar inte sig själv för statlig TV eftersom man själv menar att man är fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande". Så att granska regeringen skall ju inte vara några problem även om det är via skatten. Redan idag är det riksdagen som bestämmer vilken TV-avgift som skall tas ut.

Men detta om Fri Television och oberoende TV tror jag inte ett jota på. Det är goa vänner (politiker) som bestämmer allt, eftersom "SVT:s styrelse tillsätts av dess moderbolag Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR vars ledamöter i sin tur utses av regeringen". Det finns inte en människa eller journalist som kan vara totalt oberoende eller objektiv. Det smyger alltid in nån personlig vinkling eller åsikt, och det är oftast rätt tydligt vad journalister/programledare själva tycker om saken.

Visa signatur

|| Ryzen 5800X || Asus RTX 3080 TUF OC || MSI B550 Gaming Carbon WiFi || 4x8 GB HyperX Fury RGB 3600MHz CL17 || Samsung 970 EVO 1TB & WD Blue SN550 1TB & Samsung 870 QVO 4TB & Samsung 840 Pro 512GB & Crucial MX300 525GB & WD Black 3TB || Corsair RM750x || ARCTIC Liquid Freezer II 360 RGB || FD Define S || Samsung Odyssey G7 27" x 2 ||

Permalänk
Skrivet av Mackansson:

http://www.mms.se/wp-content/uploads/_dokument/rapporter/tv-t...

SVT har 31% av alla tittare 2012. TV4 har 19%. Faktiskt fler som kollade på finalen i melodifestivalen än personer som kollade på Kalle Anka på julafton. Det största sportevenemanget (Sverige-Ukraina i EM) har 1 miljon färre tittare än dessa två program. Så njäe, din bild stämmer inte riktigt.

Tack för att du fick mig att gräva efter lite statistik!

Helt sjukt, vem tittar på melodifestivalen idag? Jag känner extremt få som gör det. Är det en specifik generation som gör det? Samma som köper kvällstidningar och skvallerblaskor?
Har för mig tittarstatistiken baseras på ett x antal tusen som sedan omvandlas till befolkningens mängd. Vilka är dessa människor? Är det spritt över hela landet, helt random ålder osv?

EDIT; http://sv.wikipedia.org/wiki/Mediam%C3%A4tning_i_Skandinavien

Skrivet av aliassund:

Suck, ytterligare en bitter och paranoid SD-anhängare.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast man är ganska blind om man inte märker att SVT är ren sossepropaganda som GÄRNA undviker att säga vissa saker.
Man gjorde en undersökning om politisk färg inom media, du vill inte veta svaret.

For the record, jag röstar blått.