TV-avgift för datorer står fast

Permalänk
Avstängd
Skrivet av 92_slayer:

personligen känner jag att detta är positivt då detta försäkrar att det kmr finnas en oberoende tv-kanal man kan lita på.

Äntligen någon som tycker som jag. Men politiskt oberoende är nog STV inte, bara oberoende av reklamintäkter förutom sponsring. För TV-licens, emot Copy Swede.

Visa signatur

Höghastighetsfiber är livet :)

Permalänk
Skrivet av n_sandstrom:

Nej, du har rätt, det är ganska enkelt att hamna hos kronofogden

får man en inbetalnings lapp ang radiotjänst.. gör man så att man betalar först. sen ringer man in och avanmäler den avgift dom satt felaktigt som dom gjort. sen kräver man pengarna tillbaks dom måste sätta pengarna på kontot.

Visa signatur

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Permalänk
Medlem
Skrivet av GoldMasterGollum303:

Så jag säger bara "Sug min Banan..." om dom ringer...

Detta är faktiskt en av de bättre sakerna du kan säga. Du behöver egentligen inte svara på någon av deras frågor.

Permalänk

Man hamnar inte hos kronofogden för att man inte betalar Tv-licens rätta mig om jag har fel.

Och så kan man juh undra varför svtplay kan sätta ett jävla lösen o kräva betalning för deras tjänster online som många andra gör tex ?

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av skog1s:

Jag skulle gärna vilja ha en källa på att det är återförsäljarens skyldighet att rapportera till vem de har sålt en TV till radiotjänst. För jag tror inte på det.

Så har du en en säker källa, får du gärna framföra den.

Detta är bara ett ytterligare bevis på att det är smart att handla begagnat som är i nyskick, man går miste om nylukten visserligen som är så härligt speciell, för det är den, det vet vi alla

Men, man sparar tusenlappar, och man slipper tv-avgiften. (om det nu är så)

Och nej, man går inte miste om garantin, inte om man köper "nybeggat" ( nybeggat = killen som köpt en sak, men ångrar sig, eller den som säljer för att det kommer nytt)

Har man bara lite is i magen så....

Skrivet av TheFuq:

För att få fram vem som köpt vad så måste dom nog ha fullmakt.

Inget konstigt med det, så har det varit ett bra tag. Vad som är nytt nu är att vissa återförsäljare även börjat rapportera datorer, surfplattor och telefoner till Radiotjänst I Kiruna AB, vilket är helt i enighet med den lagen men har upprört en del. Personligen är jag glad att allt fler faktiskt blir medvetna och upprörda om detta

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19890041.HTM

Citat:

Anmälan av innehav av TV-mottagare
8 § Den som blir innehavare av en TV-mottagare och som är avgiftsskyldig för innehavet, skall senast 15 dagar därefter anmäla innehavet till RIKAB.
Yrkesmässig överlåtelse eller uthyrning i detaljhandeln av TV- mottagare skall anmälas av överlåtaren respektive uthyraren till RIKAB före utgången av kalendermånaden närmast efter överlåtelsen eller uthyrningen. Anmälan skall innehålla de uppgifter som behövs för att fastställa avgiftsskyldigheten.
Den som förvärvar eller hyr en TV-mottagare av någon enligt andra stycket eller av den som företräder honom eller henne är skyldig att på begäran lämna överlåtaren eller upplåtaren de uppgifter som överlåtaren eller upplåtaren behöver för att fullgöra sin anmälningsskyldighet. Lag (2006:798).

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem
Skrivet av christer99:

Man hamnar inte hos kronofogden för att man inte betalar Tv-licens rätta mig om jag har fel.

Och så kan man juh undra varför svtplay kan sätta ett jävla lösen o kräva betalning för deras tjänster online som många andra gör tex ?

Är så illa att du faktiskt gör det, du kommer inte ens få en påminnelse. Direkt till kronolle om ingen betalning sker.

Rent lagmässigt får väl inte public service ha en inloggnings eller registreingsvägg så därav inget kontokrav.

Dock anser jag att likväl att dator ska likställas med TV-mottagare är vansinnigt, har inte ägt en faktisk TV mottagare sedan 2002 och gör det fortfarande icke!

Permalänk
Skrivet av thomas_skane:

Man får väl hoppas att Högsta Domstolen tar saken på allvar.

Hahahaa. Det är verkligen rörande vilken tilltro ni har till rättssystemet.

Jag trodde nog faktiskt att folk efter mål som Pirate Bay insett att svenska rättssystemet är politiserat och korrumperat, och alltid dömer som staten vill, oavsett vad det står i lagtexten.

Det går inte att få rätt mot staten i domstol. Glöm er dröm.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Skrivet av dagbro:

Detta är faktiskt en av de bättre sakerna du kan säga.

Jag har hitintills avbrutit med ett "Nej tack vi ska inte ha något" och lagt på.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk

Om radiotjänst kommer hem till mig och frågar om jag har en dator eller mobil kommer jag anmäla dom för sexuella trakasserier eller liknande, de har ju verktygen för det.

Permalänk

trängselskat , tv licens . straffskatt för bilar osv.... vaffan händer ? snart kostar det la att gå utanför dörren . då blir det la någon slags utegångsskatt .... !!!! skit

Visa signatur

CPU: AMD Phenom II x4 965 @ 4.0 GHZ Mainboard Gigabyte 990FXA UD3 rev 1.0 DDR DDR3 dual 1600 MHZ 8 GB GRAPHICS Gigabyte Radeon R9 280X OC 3 gig HDD 250 GB sata drive slave/1TB WD Blue main Extern 3TB 7200 rpm 3.0 USB Cooling chassi fans x2 / 1 PSU system FAN / 1 EVO 212 CPU fan

Permalänk
Medlem

Och här på andra sidan sundet så betalar vi också "medialicens" för datorer/mobiler/whatever. Allt för den nätta summan av 2414 DKK per år (priset ökar något varje år).

Var glada över att ni har ~800kr rabatt på skiten

Visa signatur

| Ryzen 9 5900X | Noctua NH-D15 | 32Gb DDR4 Corsair Vengeance LPX 3600MHz | 500GB Samsung 980 Pro NVMe M.2 | 1TB WD Black NVMe M.2 | EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA | MSI MEG X570 UNIFY | Fractal Design Define 7 Compact |

Permalänk

Helt orelaterat, men .. då kan ju företagen sluta tillverka TV, för vår dator är ju en TV enligt lag? eller ;oooo

Visa signatur

Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic EVO Vit | Moderkort: ASUS ROG Strix B450-E | CPU: AMD Ryzen 9 5900X | Kylare: Arctic Liquid Freezer II 360 AIO | GPU: Palit Gaming RTX 3090 | RAM: G.Skill Trident Z RGB 3600Mhz 2x8GB

Permalänk
Medlem

Tycker det är rent ut sagt förjävligt varför inte bara lägga en summa på skattsedeln på varje hushåll det har väl räckt nu ska dom väl in i varenda bostad och snoka hur mycket grejer man har det här är helt jävla idiotiskt ........ett bra sätt att tvångsbeskatta folk på ......... vill man titta på Svt eller nått annan kanal så skulle det finnas appar till olika kanal utbud till dator. surfplatta. smartphone som kostar att köpa för den som vill titta enkelt och smärtfritt så har man ju löst den frågan

Permalänk

Ett enkelt sett att slippa betala för TV-licensen.. Ha inga tekniska apparater synliga från fönstren och vägra att släppa in radiotjänst-puckona ifall dom skulle vilja gå in och kika. Dom har nämligen ingen som helst rätt att gå in i ditt hem utan din tillåtelse, sen dom kan ju klappa arslet och be till Mohammed för att lyckas få en husrannsakan.

hemfridsbrott 4 kap 6 §, och om det är grovt så kan personen få upp till 2 års fängelse. Brottet ska bedömas som grovt om gärningspersonen tränger sig in i en annans bostadslägenhet eller om det sker nattetid.

Och om dom på något magiskt vis skulle få poliser till din lägenhet så är det bara att säga att du nyss skaffat komponenterna.

Permalänk
Medlem

rättssystemet är politiserat och korrumperat ja det kan jag hålla med om som fan hela jävla rättsväsendet är åt helvete bara att titta och lyssna på radio och tv friad friad friad gruppvåldtäkt av en tjej av 6 killar friad i hovrätten dom tyckte väl att det var bra man hör så mycket jävla tok på radion typ varenda dag så man undrar vad fan som händer

Permalänk
Medlem

Nåja vi får väl nöja oss med att våran Statsminister slipper betala Tv-avgiften.

Permalänk
Medlem

soo.. vem ska vi spamma med mail om hur urbota dumt detta är?

Visa signatur

Dator med Skärm.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mha109:

soo.. vem ska vi spamma med mail om hur urbota dumt detta är?

Din riksdagsman för att göra lagändring, vilket såklart inte kommer ske då detta är Sverige där politiker inte lyssnar på befolkningen; då det är partier som tillsätter vem som sitter i riksdag inte befolkningen.

Finns helt enkelt inget incitament för förtroendevalda att lyssna på väljarna, då det är halvt omöjligt att bli avsatt alternativt icke bli återvald för en förtroendevald. Så länge mandaten finns och partiet vill att du sitter i riksdag så kommer du få vara kvar där helt enkelt.

Viktigare att hålla sig väl med företag och organisationer än väljare i Sverige såsom vårat system är utformat.

Permalänk
Medlem

det här är ju löjligt ! de borde istället införa något typ av " premium " så att de som vill se på svt's smörja kan titta på det. det är typ en på miljonen som köper en dator för att kolla på SVT..

Permalänk
Medlem

Det är sjukt många fågelholkar som tror att vi kan lösa problemet med att lägga det på skatten. Då har man ju överhuvud taget inte den blekaste om vad SVT är för något och de fattar desto mindre varför det aldrig skulle gå att lägga det på skatten. Tillbaka till skolbänken med er allihopa! Skäms på er för att ni saknar allmänbildning! För det är verkligen allmänbildning att veta vad SVT är!

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Medlem

Vad bra, då kanske SVT Blir skyldiga att tillhandahålla riktiga live sändningar på nätet istället för dagens knapphändiga utbud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blazin87:

Landet blir som befolkningen Tillåter det att bli.

Om befolkningen inte gör något åt sånt här, så kommer landet att styras helt av politikerna och då händer såna här dumheter.

Tyvärr är det så att Sveriges befolkning inte gör något, någonsin.

Man kan grina bäst man vill på nätet om det, men något praktiskt görs aldrig. Det är därför vi ser sånt här hända, om och om igen.

haha, du får det att låta som att vi lever i en demokrati.

Permalänk
Medlem

Den här tråden ger definitivt en del skratt. En tidig kommentar skriver något felaktigt som kritiserar lagen och får massor av likes. Någon påpekar korrekt att han har fel och visar vad som egentligen står, han får en enda.

Det är representativt för tonen som gör att många som är emot detta (vilket jag själv är) aldrig kommer tas seriöst. Man måste kunna resonera korrekt och sakligt och inte bara dra på sig foliehatten och vara emot saker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Odessy:

haha, du får det att låta som att vi lever i en demokrati.

Vilket vi gör. Du får nog läsa på lite om de olika varianterna av demokrati om du inte tycker vårt land passar in.

Det verkar vara många som tror att demokrati handlar om att folket bestämmer i alla frågor. Det är för övrigt en rätt skrämmande tanke. Folk orkar inte ens sätta sig in i en procent av de politiska frågorna när det är valår, så tänk vilka horribla val folket skulle göra om de verkligen bestämde i allt.

Permalänk
Skrivet av hersses:

Det är sjukt många fågelholkar som tror att vi kan lösa problemet med att lägga det på skatten. Då har man ju överhuvud taget inte den blekaste om vad SVT är för något och de fattar desto mindre varför det aldrig skulle gå att lägga det på skatten. Tillbaka till skolbänken med er allihopa! Skäms på er för att ni saknar allmänbildning! För det är verkligen allmänbildning att veta vad SVT är!

sveriges television?

finns många som inte tittar på svt.
bara för det finns nu på nätet så blir man skyldig att betala när man är uppkopplad,vafan?
abonnemanget är dyrt och en helt onödig utgift när man inte tittar på svt,och bli påtvingad på samma sätt som försäljare håller på med
gör det inte bättre, skapar bara ilska. så lägg det på skatten eller låt dom som tittar betala! (radiotjänst har gått för långt)

och vad du antagligen menar att svt gör oss ännu mer bildade vet ja inte? går hellre in på google och läser politik tex än att bilda mig på svt`s kanaler.
tänker inte underkasta mig radiotjänstens nya fula tricks för att dom ska tjäna mer pengar! skäms hellre...

Visa signatur

[ Celeron 420 | Scythe Ninja Mini | 4 x 1 GB Corsair 6400 CL5 | X1650 Pro 512 MB | 2 x 500 GB Samsung | Compucase 19" 4U | Gigabyte P35 DS3 | Fujitsu Siemens Myrica 40" | X-Fi Elite Pro | Logitech Dinovo Laser | Logitech G25 ]

Permalänk
Entusiast
Skrivet av hersses:

Det är sjukt många fågelholkar som tror att vi kan lösa problemet med att lägga det på skatten. Då har man ju överhuvud taget inte den blekaste om vad SVT är för något och de fattar desto mindre varför det aldrig skulle gå att lägga det på skatten. Tillbaka till skolbänken med er allihopa! Skäms på er för att ni saknar allmänbildning! För det är verkligen allmänbildning att veta vad SVT är!

Det här är en intressant inställning faktiskt. Vad är den stora faktiska skillnaden på om pengarna kommer in via skatt eller via avgift? Förutom att SVT skulle få en 100 miljoner mer eftersom de drastiskt skulle minska administrationskostnaderna? Som det ser ut nu styrs SVTs rätt att ta ut avgiften och storleken på denna avgift helt av lagar. Vad skulle hända som samma lagar flyttades till en annan del av lagboken? Skräckscenariot som målas upp är att en totalitär stat skulle gå in och strypa pengaflödet via skatten och därmed utöva censur. Fast de kan göra exakt samma sak nu genom att bara ändra lagen. Om staten skulle få för sig att utöva någon sorts utpressning kan de bara hota med att sänka beloppet som SVT får ta ut då det är reglerat i lag. För att ändra beloppet krävs även idag en lagändring och vilka är det som ändrar lagarna? Så det finns ingen reell skillnad i hur känsliga de är för censur från staten bara för att de måste administrera indrivningen själva.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

173kr per månad blir 4152kr på 2 år när det är dags att byta grafikkort.

Det är väl ungefär vad ett av dina GTX 580 kostade som nytt? Men det antar jag att du inte bryr dig om alls eftersom det är synd om barnen i Afrika?

Med din inställning finns det betydligt mindre viktiga petitesser är TV avgiften vi inte får klaga på eftersom det är synd om barnen i Afrika. Hur klarar du dig igenom en vanlig dag och att leva när alla runt dig klagar på att mobilmottagningen eller vädret är dålig eftersom det är så mycket mer synd om barnen som svälter i Afrika???

Visserligen, ja. Men jag menade på att de flesta redan betalar avgiften, och den blir ju inte direkt högre för att du har flera enheter? Sedan tycker jag såklart att det är otroligt onödigt att räkna en dator som en tv-mottagare och att ifall man skulle ta betalt för detta så skulle det läggas direkt på skatten. Det borde såklart gå att undvika avgiften ifall man bara har en dator genom nån typ av avtal eller genom block av svt.

Vore det upp till mig så skulle vi ha en ordentligt vänsterdriven politik med höga skatter och ingen privatisering av sjukhus och äldrevårdshem. Mycket mera pengar skulle skickas som bistånd till andra länder och USA skulle inte ha ett piss att säga i Sverige. Svergiedemokraterna skulle åka ut med deras hjärnlösa huvuden först.
Det är min syn på saken. men jag tycker egentligen att detta är ett ganska litet problem ifall man ställer det i relation till många andra saker som jag tycker är skit i denna värld just nu.
Mvh Klas

Skrivet av Xanwarrior:

Om detta nu är sant, hejdå PC. och HEJ PS4. Det här är otroligt dumt och löjligt. Ps4 online kostar också men inte hälften så mkt som detta per år. Kommer att sälja min dator direkt om dom här reglerna eller lagarna nu börjar gälla. Alltid dessa onda jävlar som vill förstöra det som funkar. Kan nästan jämföra dessa politiker eller va de nu är med satan.

Din ps4 kan också ta emot internet
*Eva Hamilton ler onskefullt*

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk

Jag har en touch-panel med en regulator på mitt kylskåp. Behöver man betala något för det? (osäker om den har wi-fi)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bananas2thebeat:

Hahahaa. Det är verkligen rörande vilken tilltro ni har till rättssystemet.

Jag trodde nog faktiskt att folk efter mål som Pirate Bay insett att svenska rättssystemet är politiserat och korrumperat, och alltid dömer som staten vill, oavsett vad det står i lagtexten.

Det går inte att få rätt mot staten i domstol. Glöm er dröm.

TPB-målet gick i och för sig inte Högsta Domstolen men målet var egentligen inte särskilt svårt rent juridiskt. Men visst finns det en tydligt trend om att det inte går att få rätt mot statens intresse i Sverige. Antalet fällande domar mot svenska staten för brott mot de mänskliga rättigheterna enligt Europakonventionen är pinsamt många för ett litet land som gärna skryter om att värna om mänskliga rättigheter.

Men hopp menar jag just att man kan hoppas trots överväldigande odds. Lite som att Frodo hade hopp om att besegra Sauron. men nu är ju detta tyvärr inte en saga som måste sluta gott...

Skrivet av Trigger:

Flertalet är fan patetiska...

Så fort det handlar om tv-licens eller att ni inte får piratkopiera fritt så bölar ni som barnungar!

Troligtvis är ni väl det också

Bara för att jag betalar skatt och det finns en massa sjukvård och annat i Sverige innebär det ju inte att jag utnyttjar den.

Tror jag ska skattefuska lite nästa år så det blir mindre pengar till skolor, sjukvård mm som ni parasiter utnyttjar...

Om du nu är så vuxen så bör du också veta om skillnaden mellan skatter och avgifter. Jag har mycket mindre emot att SVT finansieras av skattepengar än avgiftspengar från ett bolag men helst ser jag att helt slippa finansiera andra personers underhållning. För det är inte samhällsvärden så som utbildning och sjukvård vi talar om. Det är min svärmors rätt att få sitt Bingolotto delfinansierat av mig.

Det bästa sättet att slippa TV-avgift är att inte säga någonting. Varken neka eller bekräfta. "Nej, tack" och lägg på luren eller stäng dörren. Radiotjänst står för beviset att du har en TV och du behöver inte hjälpa dem. Skulle det gå till domstol kan du kanske ge med dig. Det näst bästa är att gå med på deras avgift och någon vecka senare avanmäla.

Permalänk

Radiotjänst är väldigt angelägna att svenska befolkningen betalar tv-avgift.

Skulle inte förvåna mig alls, om ingen på Radiotjänst betalar den avgiften.

Visa signatur

Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero...AMD Ryzen 7 5800X @ 4600MHz / 1.23V...Phanteks P600S
G.Skill Trident Z RGB 2x16GB 3600MHz CL14...Sapphire Radeon RX 7900XT Pulse Gaming OC
LG 34'' UltraGear 34GN850...Logitech MX Keys S...Logitech MX Master 3S...Corsair RM750x
Kingston KC3000 2TB M.2 + Kingston KC3000 4TB M.2...Filserver - WD Gold 6TB x 4 + Seagate IronWolf PRO 8TB x 4