Inet är årets datorbutik 2013 – Cdon och Webhallen starkast utmanare

Permalänk
Medlem

Måste också lägga mig i den där underliga debatten om lägst vs bäst pris (och ja, jag har läst samtliga inlägg i tråden).
Det där distinktionen mellan lägst och bäst pris låter som rent trams i mina öron.
Självfallet är det lägsta priset det bästa priset om man nu inte ser ett egenvärde i att bli av med pengar.

Däremot kan man givetvis väga in en massa annat som avgör om man tycker att hela ens köp är prisvärt eller inte.
Men då pratar vi om något annat tex pris/prestanda, pris/kvalite', pris/service eller dylikt och inte priset på själva varan.

Om vi snackade hemmagjorda produkter där det kan skilja sin en hel del mellan olika tillverkare och butiker, så vore det också en annan sak. Men har vi tex en Razer Deathadder 2013 mus, så är det ingen som helst skillnad i vad man får om man köper den på Inet jämfört med hos någon annan. Det är precis samma prylar. Kostar då denna mus 50 kronor mindre någon annanstans (hypotetiskt exempel) så har den ett lägre och bättre pris där. Det är samma mus, samma prestanda, samma kvalite' osv.

Det finns dock ett fall jag kan tycka att argumentet är delvis giltigt och det är om man köper tex en dator som butikens anställda satt ihop. Då kan man ha åsikten att olika butiker gör olika bra jobb med att sätta ihop burken som därmed motiverar ett högre pris. Då kan man säga att man får mer för pengarna trots att det är dyrare. Då är ju inte längre produkterna nödvändigtvis identiska i olika butiker.

Som det är nu kan man jämföra identiska datorrelaterade produkter hos olika butiker och konstatera att de skiljer sig i pris.
Mer objektiv indikator finns inte. Det är siffror svart på vitt. Vill man sitta och lura sig att ett högre pris egentligen är bäst så kan man ju få göra det.
Det påminner mycket om debatten rörande Applefans (eller fans av något annat märke för den delen). "Apple produkter är BÄST." hör man sägas. Sedan försöker man utreda saken och konstaterar att det finns vissa punkter där Appleprodukter ligger efter konkurrenterna. Då får man ofta samma luddiga svar liknande "Det är min åsikt och helheltsbedömning att Apple är BÄST".

För att undvika dylika luddigheter i framtiden kanske man kunde formulera mer konkreta frågor som tvingar folk att bli lite mer objektiva ?
Vad jag, som köpare, vore intresserad av när det gäller själva priset är inte om det är trevligast, roligast eller "bäst" pris, utan vad priset egentligen är. Där kan man ta alla varor som samtliga butiker säljer och jämföra dem rakt av och presentera detta.
Var är snittpriset högst, lägst osv. ?

Sedan kan man försöka mäta annat av intresse, tex bemötande vid reklamation. Då får man fråga tex
"Har du reklamerat någon produkt den senaste tiden ? Hur lång tid tog det att få den fixad ? Fick du betala någon extraavgift?".

Man kan fråga rörande leveranstider.
"Var bor du och hur lång tid tog det innan du fick din leverans efter beställning?"

osv.

Överhuvudtaget är det en god ide' att separera olika frågor så gott det går för att inte skapa denna typ av förvirring, tycker jag. Annars blir det lite som att göra en politisk undersökning med frågor som "Röstar du på moderaterna och gillar köttbullar ?"

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon99565:

Inget mer än en ursäkt. Dom försöker tjäna en extra hacka helt enkelt. Never again för min del iaf.

Bara att gratulera Inet igen!

Jag var en av de som röstade på Inet och det gjorde jag för den eminenta servicen de har i sin butik. De är alltid lika trevliga och tillmötesgående vilka frågor man än har och hur mycket man än vill klämma och testa en vara innan man bestämmer sig vilket definitivt inte är min erfarenhet från andra butiker. De flesta säger ofta "nej vi kan inte packa upp tangentbordet så att du får känna på det, tyvärr!". På Inet får man knappa på så många man vill innan man slår till och ska man bränna typ 1 500 på ett tangentbord så vill man definitivt känna på det först.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zOlid:

Chockerande att Inet vinner flera kategorier som det inte förtjänar att vinna...
Samma varje år.
Inet bäst pris.... Really?
Inet bäst sortiment.... Really?

Fanboyism så det bara smäller om det.
Att skicka med en pingvinstång med paketet måste varit den bästa marknadsföringen i svensk historia.

Står inget om bäst pris, prissättning dock, två skilda saker. Bäst sortiment ≠ störst sortiment.

Visa signatur

Datorer - M1 MacBook Pro 14"
Hörlurssystem - Scarlett 4i4 / Objective2 / Beyerdynamic DT 770
Ljudsystem - NAD C356BEE > DALI Mentor 6
Bilpark - Porsche 718 Spyder

Permalänk
Medlem

Grattis Inet !!! Som vissa poängterar så är dom kanske inte billigast på allt, men det finns fler variabler för varför man gillar en butik.
Anledningen till att jag och mitt jobb nästan handlar uteslutande från Inet (förutsatt att dom har det vi behöver) är leveranstiden och mottagandet i kundtjänsten det värderar vi/jag högre än att spara några kronor.

Visa signatur

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Omitron:

Bara att gratulera Inet igen!

Jag var en av de som röstade på Inet och det gjorde jag för den eminenta servicen de har i sin butik. De är alltid lika trevliga och tillmötesgående vilka frågor man än har och hur mycket man än vill klämma och testa en vara innan man bestämmer sig vilket definitivt inte är min erfarenhet från andra butiker. De flesta säger ofta "nej vi kan inte packa upp tangentbordet så att du får känna på det, tyvärr!". På Inet får man knappa på så många man vill innan man slår till och ska man bränna typ 1 500 på ett tangentbord så vill man definitivt känna på det först.

Det är bara att gratulera till plånboken!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon99565:

Det är bara att gratulera till plånboken!

Att spara några kronor på att köpa grisen i säcken hos någon nätbutik där jag inte ens vet om jag kommer att gilla tangentbordet är ju verkligen smart eller hur? Jag kan förstå att de som inte vet skillnaden mellan ett tangentbord för 100 Kr och ett mekaniskt på 1 500 Kr inte heller förstår varför man vill testa en massa olika innan man slår till. Om det sen kostar 50-100 Kr mer hos Inet för den servicen så betalar jag det mer än gärna. Det kanske du inser den dagen när du inte längre finansierar dina inköp med månadspengen från dina föräldrar.

Permalänk

Har köpt en sak hos inet och kommer inte göra om det då jag vid problem med produkten möttes av väldigt dålig och oengagerad service från personalen.

Laptopen som efter precis dryga året började tappa tangeter på tangetbordet (inte inets fel att kvaliteten var dålig) kontaktar jag inet för att kolla om det finns möjlighet att få fram nya tangeter eller om jag var tvugnen att byta hela tangetbordet.

Svaret jag fick var att kom in till oss med datorn så kan vi undersöka den och ge dig ett kostnadförslag på reparation, detta kostar 499:-.
Alltså en offert på 500:- för att de skall konstatera att tangeter har lossnat och ge mig en offert på vad det kostar att reparera den.

Märkligt tycker jag, hävdar då att jag som konsument har 3års reklamations rätt och då kvaliteten är under all kritik i mitt tycke pressar för att få det reparerat kostnadsfritt, (hade de i första mailet sagt att vi tar in ett nytt tangetbord och reparerar den åt dig det kostar 500:- så hade jag vart nöjd) blev dock djävligt förbannad över en felsökningskostad om 500:- på ett fel som är uppenbart att jag började kräva fri reparation. Jag menar tangetbordets knappar lossnar, det tar 2 sekunder att söka det felet, vad har de för timpenning egentligen?!

Fick då svaret att man skulle skicka den till Asus om man ville reklamera vilket om de inte gick på reklamation skulle kosta mig 1500:- (bara för undersökning) och att jag var tvungena att skciak datorn till tyskland själv (altså inget de kunde hjälpa mig med), detta var en big no no då ajg använde datorn för att skriva uppsats så kunde inte va utan den i mer än några dagar högst.

Hur slutade det hela?

Jo jag beställde ett tangetbord på ebay och tittade på ett youtube klipp om hur jag skulle byta tog mig 5 min och kostade 250:-.

Permalänk
Medlem

Servicen på Inet är fantastisk. I somras fick jag problem med min 2,5 år gamla dator som jag köpt på Inet. Ringde upp deras telefonsupport och fick perfekt guidning trots att min garanti gått ut (vilket jag även påpekade). Alltid bra bemötande både i telefon och av personalen i deras butik vid Hötorget i Stockholm som jag besöker ibland.
Välförtjänt 1:a plats som vanligt!!

Visa signatur

| i7 4790 K | Asus Z97-A | Gigabyte RTX 3060 12GB | 16 GB XMS 1600 | Samsung SSD 850 Pro 512 GB | Spinpoint F3 1 TB *2 | AX 750 W | Fractal Design R3 vit | Noctua NH-U12P | Asus Xonar Essence STX |
Nintendo switch, PS 3, Wii, C-64 & Mega Drive

Permalänk
Medlem

Tycker Inet är bästa butiken, men handlar istort sett aldrig där längre på grund av för höga priser. Är bara om man ska köpa nylanserade produkter och alla butiker ligger högt i pris som man handlar hos Inet. Så länge det går att lita på butiken och man har lite tålamod med serviceärenden så väljer jag alltid den billigaste. En nackdel med Inet, som jag vet många tycker är en fördel, är att de ringer upp en för minsta lilla ärende. Använd mail om det inte är komplicerade ärenden.

Permalänk

Orkade inte läsa genom alla kommentarer, men det verkade som att någon slags prisdebatt startat så någon kanske redan skrivit det här, men jag skriver det ändå. Ber om ursäkt om jag upprepar det någon annan sagt.

Att Inet vinner Årets datorbutik kan jag köpa, även om jag personligen röstat på Webhallen eller eventuellt CDON om jag röstat. Men att Inet får flest röster på frågan "Vilken butik anser du har bäst prissättning?" finner jag fullstädnigt orimligt. Prisjakt (som mycket välförtjänt vann Årets prisjämförelsesajt 2012, vet inte om priset delats ut för 2013 men de bör vinna där också, speciellt med tanke på deras nya app) har ett verktyg där man kan jämföra två butikers priser på de produkter de har gemensamt inom en viss kategori. Ett bättre sätt att faktiskt objektivt mäta bäst prissättning kan jag inte se. Så vi låter Inet tävla i kategorin "Datorer & delar" mot de som kom på plats 2-5:

2. CDON.com - Överlägsen vinst för CDON - 70% av produkterna som de båda har säljer CDON billigare, 18% är det samma pris på. Endast 13% av produkterna är Inet billigare för. I början av 2013 ser det ut som att det varit hyfsat jämnt och Inet var till och med lite bättre ett tag, men ungefär i april drog CDON ifrån rejält och har varit överlägsen vinanre sedan dess.
3. Webhallen - Minimal vinst för Webhallen (billigare i 31% av fallen, lika 38%, dyrare 30%). Kollar man grafen ser Webhallen ut att ha varit snäppet billigare under i princip hela 2013.
4. Komplett - Inet för tillfället solklar vinnare (54%, 24% lika, Komplett billigare för 23%). Under året ser det ut att ha varit mer jämnt, där Komplett verkare ha legat något före till oktober i år.
5. Netonnet - Hyfsat stor seger för NetOnNet med 40% av produkterna billigare (36% lika, 24% dyrare). Precis som med CDON låg Inet här före fram till april i år, då NetOnNet började dra ifrån. Verkar som att Inet endera höjde priserna eller bara inte hängde med i prisutvecklingen i april...

Hur man från denna information lyckas dra slutsatsen att Inet skulle ha bäst prissätting förstår jag inte. Det skulle möjligtvis vara om man räknar med frakt (samtliga priser i jämförelserna är exkl frakt) men jag tror alla dessa butiker endera har fri frakt på många av datorprylarna (för att de kostar så mycket) eller har fysiska butiker där frakten självklart är noll.

Känns som att folk röstar på Inet av gammal vana...

Permalänk
Medlem

Vill också gratulera mina tidigare arbetskollegor

Victor är lika snygg på bilden som i verkligheten !

Visa signatur

| Fractal Design R4 White | Intel I5 6600k@4Ghz| Asus Z170-A | MSI GTX 970 @1425Mhz | Corsair 16GB DDR4 2133mhz | Samsung 840 250GB | Corsair 650Watt nätagg |

https://soundcloud.com/symbolofficial

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gusminator:

Har köpt en sak hos inet och kommer inte göra om det då jag vid problem med produkten möttes av väldigt dålig och oengagerad service från personalen.

Laptopen som efter precis dryga året började tappa tangeter på tangetbordet (inte inets fel att kvaliteten var dålig) kontaktar jag inet för att kolla om det finns möjlighet att få fram nya tangeter eller om jag var tvugnen att byta hela tangetbordet.

Svaret jag fick var att kom in till oss med datorn så kan vi undersöka den och ge dig ett kostnadförslag på reparation, detta kostar 499:-.
Alltså en offert på 500:- för att de skall konstatera att tangeter har lossnat och ge mig en offert på vad det kostar att reparera den.

Märkligt tycker jag, hävdar då att jag som konsument har 3års reklamations rätt och då kvaliteten är under all kritik i mitt tycke pressar för att få det reparerat kostnadsfritt, (hade de i första mailet sagt att vi tar in ett nytt tangetbord och reparerar den åt dig det kostar 500:- så hade jag vart nöjd) blev dock djävligt förbannad över en felsökningskostad om 500:- på ett fel som är uppenbart att jag började kräva fri reparation. Jag menar tangetbordets knappar lossnar, det tar 2 sekunder att söka det felet, vad har de för timpenning egentligen?!

Fick då svaret att man skulle skicka den till Asus om man ville reklamera vilket om de inte gick på reklamation skulle kosta mig 1500:- (bara för undersökning) och att jag var tvungena att skciak datorn till tyskland själv (altså inget de kunde hjälpa mig med), detta var en big no no då ajg använde datorn för att skriva uppsats så kunde inte va utan den i mer än några dagar högst.

Hur slutade det hela?

Jo jag beställde ett tangetbord på ebay och tittade på ett youtube klipp om hur jag skulle byta tog mig 5 min och kostade 250:-.

Har liknande erfarenheter och även jag bojkottar Inet. Jag beställde saker som fanns i lager, fick grejerna en vecka efter beställning (allt över 48h är INTE acceptabelt för en nätbutik), dvs 5 arbetsdagar. Modekortet var trasigt så skickade tillbaka det.

Flera veckor senare undrar jag vad som hände, skickar ett mail, får svar att de inte kollat på det än. Två dagar senare bekräftar de felet jag anmält det för och 4 arbetsdagar senare har jag modekortet. Jag har aldrig varit med om något liknande, några dagar är väl ok men när det tar så lång tid att reklamera en produkt att hela beställningen sjunkit nästan 2k i värde så blir man rätt lack.

Men misstag gör alla. Däremot är det löjligt att man ens röstar om bästa pris då det är en i mitt tycke binär kategori och därför känns det märkligt att rösta om detta, det är väl knappast subjektivt om 900 är större eller mindre än 800...

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperT:

Måste också lägga mig i den där underliga debatten om lägst vs bäst pris (och ja, jag har läst samtliga inlägg i tråden).
Det där distinktionen mellan lägst och bäst pris låter som rent trams i mina öron.
Självfallet är det lägsta priset det bästa priset om man nu inte ser ett egenvärde i att bli av med pengar.

Däremot kan man givetvis väga in en massa annat som avgör om man tycker att hela ens köp är prisvärt eller inte.
Men då pratar vi om något annat tex pris/prestanda, pris/kvalite', pris/service eller dylikt och inte priset på själva varan.

Om vi snackade hemmagjorda produkter där det kan skilja sin en hel del mellan olika tillverkare och butiker, så vore det också en annan sak. Men har vi tex en Razer Deathadder 2013 mus, så är det ingen som helst skillnad i vad man får om man köper den på Inet jämfört med hos någon annan. Det är precis samma prylar. Kostar då denna mus 50 kronor mindre någon annanstans (hypotetiskt exempel) så har den ett lägre och bättre pris där. Det är samma mus, samma prestanda, samma kvalite' osv.

Det finns dock ett fall jag kan tycka att argumentet är delvis giltigt och det är om man köper tex en dator som butikens anställda satt ihop. Då kan man ha åsikten att olika butiker gör olika bra jobb med att sätta ihop burken som därmed motiverar ett högre pris. Då kan man säga att man får mer för pengarna trots att det är dyrare. Då är ju inte längre produkterna nödvändigtvis identiska i olika butiker.

Som det är nu kan man jämföra identiska datorrelaterade produkter hos olika butiker och konstatera att de skiljer sig i pris.
Mer objektiv indikator finns inte. Det är siffror svart på vitt. Vill man sitta och lura sig att ett högre pris egentligen är bäst så kan man ju få göra det.
Det påminner mycket om debatten rörande Applefans (eller fans av något annat märke för den delen). "Apple produkter är BÄST." hör man sägas. Sedan försöker man utreda saken och konstaterar att det finns vissa punkter där Appleprodukter ligger efter konkurrenterna. Då får man ofta samma luddiga svar liknande "Det är min åsikt och helheltsbedömning att Apple är BÄST".

För att undvika dylika luddigheter i framtiden kanske man kunde formulera mer konkreta frågor som tvingar folk att bli lite mer objektiva ?
Vad jag, som köpare, vore intresserad av när det gäller själva priset är inte om det är trevligast, roligast eller "bäst" pris, utan vad priset egentligen är. Där kan man ta alla varor som samtliga butiker säljer och jämföra dem rakt av och presentera detta.
Var är snittpriset högst, lägst osv. ?

Sedan kan man försöka mäta annat av intresse, tex bemötande vid reklamation. Då får man fråga tex
"Har du reklamerat någon produkt den senaste tiden ? Hur lång tid tog det att få den fixad ? Fick du betala någon extraavgift?".

Man kan fråga rörande leveranstider.
"Var bor du och hur lång tid tog det innan du fick din leverans efter beställning?"

osv.

Överhuvudtaget är det en god ide' att separera olika frågor så gott det går för att inte skapa denna typ av förvirring, tycker jag. Annars blir det lite som att göra en politisk undersökning med frågor som "Röstar du på moderaterna och gillar köttbullar ?"

Skrivet av Jilted:

Står inget om bäst pris, prissättning dock, två skilda saker. Bäst sortiment ≠ störst sortiment.

Datorbyggen består av flera köp: varor + tjänsten montering. Så inga konstigheter där egentligen, mer än att som du säger att man får väga in tjänstens värde.

Väldigt konstig eller rentav dåligt ställd fråga av Swec. Servicegrad hanteras ju separat. Dessutom tillkommer ett alternativ för "totalt" bästa butik - så finns ingen som helst anledning att blanda in service på frågan om prissättning. Kan inte vara annat än klart som korvspad!!!

Övriga som försöker krångla till det - har helt enkelt fel!

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem

Denna omröstningen tappar tyvärr mycket tyngd pga fanboys som bara röstar inet rakt igenom. Bäst prissättning; Inet. jomenvisst

Permalänk
Skrivet av Ignostic:

Denna omröstningen tappar tyvärr mycket tyngd pga fanboys som bara röstar inet rakt igenom. Bäst prissättning; Inet. jomenvisst

Finns fler punkter än bäst prissättning. Jag gillar de mest för deras kundtjänst, bättre än t.ex. hos Webhallen (där det vart både bra och dåligt).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Retrospective:

Finns fler punkter än bäst prissättning. Jag gillar de mest för deras kundtjänst, bättre än t.ex. hos Webhallen (där det vart både bra och dåligt).

Fast i det här fallet gäller det ju att Inet även vinner kategorin bäst prissättning vilket är direkt felaktigt. Jag handlar mycket på Inet och deras service är fantastisk! Så totalt sätt är dom väl värda utmärkelsen.

Mvh J

Visa signatur

Laptop: Asus G750JX Processor: Intel Core i7 4700HQ Minne: 16GB DDR3 1600mhz Grafik: Nvidia GTX770m 1GB OS: Windows 8 64bitar

Permalänk
Skrivet av Jaxione:

Fast i det här fallet gäller det ju att Inet även vinner kategorin bäst prissättning vilket är direkt felaktigt. Jag handlar mycket på Inet och deras service är fantastisk! Så totalt sätt är dom väl värda utmärkelsen.

Mvh J

Ah, då var det jag som missförstod lite, tackar för påpekningen!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jilted:

Står inget om bäst pris, prissättning dock, två skilda saker. Bäst sortiment ≠ störst sortiment.

Vad menar du skillnaden är?
Och det är enormt få saker Inet har som inte andra aktörer har i sitt sortiment. Medans dom andra aktörerna har massor som inte Inet har. (och då menar jag inte icke dator relaterade produkter)

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk
Medlem
Skrivet av Minsc S2:

Inet var överlägset bäst för ett antal år sedan, men har på sistone (imo) börjat tappa inom flera områden.
Många fortsätter att rösta på Inet av ren vana, och/eller för att de inte inser att andra försäljare (i synnerhet Webhallen och Komplett) har kommit ikapp, och på många sätt även gått om Inet.

"I synnerhet Webhallen och Komplett, och på många sätt även gått om Inet"

Gäller det utförandet av webbsidan med?

Tror knappast det.

Inet har alla verktyg som behövs.

Och om du vill tolka mitt omdöme som "ren vana" så fine. Men Inet vann väl av en orsak

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Gäller det utförandet av webbsidan med?

Nej absolut inte, Inet har överlägset bäst hemsida, däremot så har de andra aktörerna (mer specifikt Webhallen/Komplett, som sagt) kommit kapp när det gäller saker som fri frakt och bra service, och ur mitt eget perspektiv har de även lika snabb frakt som inet nu.
Att de också har bättre pris (läs: billigare) och större utbud än Inet, som ändå vinner dessa kategorier gör att omröstningen känns lite jargong-aktig.

Inet är väldigt bra (fortfarande), helt klart, och jag har inget emot att de vinner priset i år igen, förutom att det har lett till att Inet kort och gott har blivit för bekväma av sig, och därmed sämre. Det hade varit "bra" för Inet (oss) att inte vinna något år, om du förstår vad jag menar.

I år har dom inga julerbjudanden, ingen kalender, deras support här på forumet känns långsammare, etc. etc.
Dom vet att dom inte behöver erbjudanden och dylikt för att locka kunder, eftersom dom redan är "bäst".

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zOlid:

Vad menar du skillnaden är?
Och det är enormt få saker Inet har som inte andra aktörer har i sitt sortiment. Medans dom andra aktörerna har massor som inte Inet har. (och då menar jag inte icke dator relaterade produkter)

Visst, det finns många aktörer med samma sortiment samt med massa annat. Men JAG föredrar ett mindre och mer "finsliptat" sortiment. Inet har ju klartgjort att de vill kunna erbjuda bra support och service för just de fabrikaten de säljer - det uppskattar jag. Jag behöver inte kunna välja bland flera hundra grafikkort.

Visa signatur

Datorer - M1 MacBook Pro 14"
Hörlurssystem - Scarlett 4i4 / Objective2 / Beyerdynamic DT 770
Ljudsystem - NAD C356BEE > DALI Mentor 6
Bilpark - Porsche 718 Spyder

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jilted:

Visst, det finns många aktörer med samma sortiment samt med massa annat. Men JAG föredrar ett mindre och mer "finsliptat" sortiment. Inet har ju klartgjort att de vill kunna erbjuda bra support och service för just de fabrikaten de säljer - det uppskattar jag. Jag behöver inte kunna välja bland flera hundra grafikkort.

Så ett mindre sortiment som är mer "finslipat" är ett bättre sortiment? Allvarligt?
Du svarade inte på vad du tyckte skillnaden på bästa pris och pris sättning var, och säg inte nu att: "Jag räknar in service och leverans tid i priset", för dom 2 sakerna hade helt egna kategorier.

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jilted:

Men JAG föredrar ett mindre och mer "finsliptat" sortiment.

Vad säger att ett större sortiment inte kan vara "finslipat"?
I synnerhet när det större sortimentet antagligen har samma saker som det mindre, mer finslipade sortimentet, fast har utöver dessa ännu fler artiklar.

Kom igen nu...

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem

Har själv inget imot Inet då jag handlat där sedan deras uppstart många gånger, men att dom är bäst är överdrivet, det bottnar i att dom kör fraktfritt, dom tar den smällen för att få in kunder.

Inet är inte billigast,dom har absolut inte mest produkter,deras support är inte bättre än Tex Komplett/Dustin utan lika bra.

Jag höll själv på Komplett då dom har ett enormt utbud med bra priser och bra support, samt snabb garanti hantering, det enda edget Inet har över komplett är fraktfritt samt att Swec medlemar prisar inet, dom flesta här är tonåringar som knappt handlat från andra företag så deras erfarenhet är väldigt liten, dom lyssnar på vad vissa medlemar säger och så sprider det sig, så Inet har Swec att tacka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bulltazar:

det enda edget Inet har över komplett är fraktfritt .

Komplett har fraktfritt för alla sedan tidigare i år.
Inet har bara fraktfritt för Sweclockersmedlemmar.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk

Ställer mig lite frågande till att folk hävdar att Inet är så mycket dyrare. Gör man en prisfight med Webhallen så vinner de senare knappt, medan Komplett blir fullständigt krossade. För det där är väl om kategorin Datorer och delar vi snackar? Allt annat är ju irrelevant i just det här fallet.

Permalänk
Medlem

Gratulerar Inet.

Men deras sida krånglar då och då, speciellt idag. Även så är priserna hos Inet ganska höga till skillnad mot komplett eller CDON.

Permalänk
Skrivet av slobydamn:

Ställer mig lite frågande till att folk hävdar att Inet är så mycket dyrare. Gör man en prisfight med Webhallen så vinner de senare knappt, medan Komplett blir fullständigt krossade. För det där är väl om kategorin Datorer och delar vi snackar? Allt annat är ju irrelevant i just det här fallet.

Kolla grafen så ser du att Inet inte alls krossar Komplett under 2013, även om de just nu är billigare. Skrev ett ganska utförligt inlägg om just prisfight tidigare i tråden, med slutsatsen att Inet verkligen inte haft bäst priser under 2013. Har för mig att CDON vann en väldigt övertygande seger.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ibland har Inet ganska trevliga priser på utvalda produkter så är man uthållig och har disciplin så kan man göra skapliga fynd där. Sortimentet är ganska litet dock och man blir sällan överraskad.... En bra butik som fått underdogstämpel på sig.

Visa signatur

The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.

-- J Edgar Hoover

Permalänk

Har handlat hos cdon, webhallen och inet. Var inne hos inet idag och köpte en ny skärm. Kvalitén på servicen är definitivt värt några extra kr. Cdon skickar spamm och webhallenn borde inte ens stå med i listan imho.

Visa signatur

Jag är inte blek, jag är Nerdchic.