Kryptovalutor höjer efterfrågan på AMD-baserade grafikkort

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pholostan:

Både 7950 och 7970 har väl slutat tillverkas? Inte så konstigt att tillgången på dem är begränsade? Betalar folk multum för 7950/7970 när 280 finns så är de väl deras förlust. Konstigare saker har hänt utan att det har nåt att göra med nån kryptovaluta.

Nej exakt, jag håller med dig... påstår inget annat

Visa signatur

Avdankad quake3-spelare...

Permalänk
Hjälpsam

Ger alla dessa beräkningar något vettigt förutom bitcoin, eller handlar det bara om att mina för dess egen skull.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk

Beräkningarna ger inte ett piss. Det är därför många stålet sig frågande till varför de är värda något.
En valuta som ex backasupp av guld är värd det guldet som det är kopplat till. (det som jag har läst och hört finns det inte många om ens någon sådan valuta kvar)
Har hört en kommentar att cryptovalutor ex bitcoin backasupp av den el kostnad som det kostat att producera dem. Vilket jag tycker är ren bs av 2 anledningar;
1. De första mynten som producerades var enklare att producera än de som kom senaste. Dvs produktionskostnaden går upp boroende på när man får för sig att aceptera det som en valuta.
2. Jag kan inte få tillbaka elen som det krävdes för att producera dem. (Hade det varit guld hade jag kunnat ta ut guldet)

Jag förstår inte varför denna oändliga kraft används för att skapa en kryptering när man ex kunde använt det till forskning och faktiskt bota sjukdomar.

Permalänk
Medlem

Pengar är bara "värda" något för att vi är överens om det. Folks skulle kunna bestämma sig för imorgon att SEK inte är värt något, och då spelar det ingen roll om Svenska Staten säger annorlunda, du kan ändå inte köpa något för SEK av någon annan än Svenska Staten. Ganska snart skulle SEK upphöra som valuta. Samma sak för alla andra fiatpengar (praktiskt taget alla valutor).

Guld har en massa tillämpningar där det är värdefullt i industrin, därför har det ett värde. Lägg till detta den spekulation som sker etc.

Visa signatur

--
A shark on whiskey is mighty risky, but a shark on beer is a beer engineer.

Permalänk
Medlem

Ett exempel på varför jag är kritisk:

Det kanske blir bra så småning om, men idag är det inte riktigt okej.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pholostan:

Guld har en massa tillämpningar där det är värdefullt i industrin, därför har det ett värde. Lägg till detta den spekulation som sker etc.

Det värdet är dock precis lika påverkningsbart som det för valutor.
Om vi hittar en bättre sak än guld till att göra det guld gör i industri och elektronik t.ex. och ingen längre gillade guld som utsmyckning skulle det vara lika värdelöst som gamla utdöda valutor.