Google utmanar komprimeringstekniken H.265 med VP9

Permalänk
Skrivet av Aleshi:

Frågan är väl då hur långt man ska gå för att rikta reklam. Personligen känner jag att ta varje möjlighet att kartlägga något om någon för att bättre rikta reklam är att tänja på gränserna lite väl mycket.

Ju mer du vet om personen desto mer kan du ta betalt för annonserna, eftersom du har mer info för att bedömna reklamens relevans. Det är ju därför Google fortsätter att utveckla tjänster som vi tycker är bra och gör oss beroende av deras tjänster. Win-win ända tills NSA kommer in i diskussionen....

Visa signatur

PC:Z97-A, i5 4690k, Samsung Evo 850, GTX 980, Benq XR3500-skärm
CITERA FÖR SVAR! ^_^

Permalänk
Medlem
Skrivet av jetten:

För att de bakom h265 jämför med h264 och låtsas att VP8/VP9 inte existerar över huvudtaget. Då är det ju mer rättvist om också VP9 jämför med h264, så är resultaten jämförbara.

Om jag tolkat undersökningen rätt, så påstår den att h264 är bättre än VP9, vilket känns lite märkligt.

Skrivet av wasabi:

Förståt inte riktigt, de säger hela tiden 264. dvs de jämför med en generation äldre än 265?? då är det ju inte riktigt rättvist.
265 vs VP9 skulle vara klart mer intressant eller har jag missat något?

Är en i publiken i slutet som frågar det och då svarar dom att det beror dels på att det inte finns något bra lättillgänglig stabil version av h265 att testa med plus att det var nått om att det var rätt stränga regler när det kom till att jämföra h265 med andra codecs vilket också gjorde att det inte gick att använda i deras test.

Permalänk
Medlem

Såg en bondfilm som nyligen gjorts med 265, det var inte speciellt bra kvalitet...

Btw, någon som vet hur Mycket längre encode tiden blir för samma kvalité?

Permalänk
Medlem

ok så rubriken lyder
"Google utmanar komprimeringstekniken H.265 med VP9 "

Men testet och samtliga dokument i videon relaterar till den "äldre" 264.

Ok då betyder det nog att 265 och VP9 är snarlika och det handlar bara om att google tex.. vill att programmerare och utvecklare skall hoppa på så snabbt som möjligt.

Permalänk
Medlem

"Medan genomslaget för VP8 blev begränsat utanför Googles egna tjänster meddelar sökjätten att 19 hårdvarupartner redan stödjer VP9."
Det sa de ju om WebM/VP8 också: http://www.streamingmedia.com/conferences/west2010/presentati... (s. 10)