Moderaterna kopplar sjunkande skolresultat bland pojkar till datorspelande

Permalänk
Medlem

Jösses. Begåvade ungdomar som kastar bort sin tid... i politik. Vilket slöseri, bättre vi spelar istället!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gaming: Asus P8P67, Intel i5-2500k, Asus 7970 DCII, 8gb ram, 300gb velociraptor
Server: Asus Rampage II, Intel i7-980x, 6970 ref, 30gb ram, SASUC8I + 8st 2tb diskar + 1st 128gb SSD

Permalänk
Avstängd
Skrivet av HoChi:

Har du någonsin träffat på en politiker som inte vill det de tror är bäst för samhället? Jag tittade på Sverigedemokraternas partikongress för att få en uppfattning om vad som presenteras till anhängarna. Åkesson var duktig på att ta upp frågor som många är missnöjda med (ex. straffskalor, EU och nationellt försvar), men presenterade inte ett enda förslag - utom att minska flyktingintaget och försöka hjälpa på plats. SD fick i opinionsundersökningar 8,5% (tredje största parti) i både oktober och november, så jag tycker det är dags för partiapparat och anhängare att ta sig samman och sluta agera förtryckta.

Du menar att alla politiker gör det de gör för att de älskar samhället och vill främja det? Inte för att de gillar sitt minimala arbete och höga lön? Med tanke på hur mycket skit som faktiskt går igenom riksdagen så anser jag att en majoritet är inkompetenta, men det kanske bara är jag? Dessutom är ju vårat samhälle översvämmat med massa politisk korrekta (idioter) som knappats kommer säga ifrån. Måste erkänna att de hjärntvättat det svenska folket bra. Nästan pinsamt hur lite frihet vi faktiskt har i ett land som Sverige.

Permalänk
Medlem

Kan bidra med att jag nu under ett år har läst cisco ccna under ett halvt år och fått 90-100 % på alla prov och test på yrkeshögskolenivå och även tagit cert för just ccna.. för detta har jag gått i skolan 2 dagar i veckan om 6h var dag och resten läste man själv hemma.. det där läsa själv hemma gjorde jag 1h 2 dagar så totalt 6+6+1+1 timmar pluggade jag. Resten spelade, åt eller sov jag, inget annat. men det var inte alla som hade det så, vissa var tvungna att plugga 8h PER DAG MINST och klarade knappt G. så det handlar om att ha en effektiv inlärningsmetod/ bra lärare som hittar på nya sätt att lära ut även till de som är trötta i skolan.. till exempel mer material om vad som kommer att hända på nästa lektion, fler test eller ja vad som helst (jag är inte lärare..)

Peace.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Gender Bender:

Dina jämförelser har inte ens den minsta koppling. Internet Explorer och antalet mord? Kom igen, det där är ju bara trams från din sida. Vad skulle sämre skolresultat bland pojkar bero på då, herr expert? Antalet lärare per elev har ökat de senaste 10 åren. Så att det är brist på lärare är bara en myt. Däremot är det okej att ifrågasätta lärarnas kompetens som en bidragande faktor. Kanske många känner att de inte får hjälp och väljer att stanna hemma i stället?

Har aldrig sagt att skolk beror på spel, bara att spel är en av många bidragande faktorer för skolk. Anser du något annat så har du missuppfattat totalt.

Har inga "vettiga studier", men svänger man förbi FZ och tittar på deras omröstning så ser man att spel har påverkat skolan bland en majoritet.
http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20140226/moderaterna-vadjar...

Har du låtit spelande gå ut över skolan?
Nej 46.14% (281)
Ja 53.86% (328)

Ibland säger magkänslan mer än studier. Väldigt vanligt inom medicin och forskning att man köper till sig ett svar, även fast det inte är det rätta svaret.

Och för att vara tydlig. Jag lägger inte all skuld på spelen, utan jag säger bara att det bidrar till att barn stannar hemma från skolan.

Ja det är trams och det är det som är poängen. Det är exempel på varför man inte ska tro att bara för att det finns ett samband bara för du hittar en korrelation. På samma sätt kan du inte utgå från att det finns en koppling mellan det ökande spelandet och den ökande mängden skolk. Du gör exakt samma sak. Jag har redan skrivit det en gång men behöver tydligen upprepa det. En korrelation kan indikera en möjlig kausalitet men det är INTE ETT BEVIS. Du måste hitta en mekanism och du måste hitta andra saker som bevisar din hypotes.

Magkänsla har inget värde alls. Min magkänsla säger att du har fel. Vems magkänsla vinner då?

Angående den lilla undersökningen från FZ. 1, Det var ingen överväldigande majoritet. 2, Har du gjort en ordentlig statistiks analys för att se om resultatet är statistiskt signifikant? 3, Det är egna bedömningar som generellt är tämligen opålitliga. Det finns en anledning till att man normalt inte ställer raka frågor utan tar omvägar för att läsa ut det man vill när man utformar frågeformulär.

Kan kontra med den här undersökningen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artik...

Nu börjar vi närma oss något intressant. En alternativ motivering. Så om någon är hemma och spelar datorspel för att de inte tycker det är värt att vara i skolan för de ändå inte får hjälp. Vad är då problemet egentligen. Är det datorspel eller är det det faktum att de inte får hjälp i skolan? På vilket sätt skulle mindre datorspel öka mängden hjälp den hypotetiska eleven får i skolan? Ser du nu att de i grunden är helt orelaterade fenomen?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Skrivet av mazzn:

Kan bidra med att jag nu under ett år har läst cisco ccna under ett halvt år och fått 90-100 % på alla prov och test på yrkeshögskolenivå och även tagit cert för just ccna.. för detta har jag gått i skolan 2 dagar i veckan om 6h var dag och resten läste man själv hemma.. det där läsa själv hemma gjorde jag 1h 2 dagar så totalt 6+6+1+1 timmar pluggade jag. Resten spelade, åt eller sov jag, inget annat. men det var inte alla som hade det så, vissa var tvungna att plugga 8h PER DAG MINST och klarade knappt G. så det handlar om att ha en effektiv inlärningsmetod/ bra lärare som hittar på nya sätt att lära ut även till de som är trötta i skolan.. till exempel mer material om vad som kommer att hända på nästa lektion, fler test eller ja vad som helst (jag är inte lärare..)

Peace.

Man har lätt för olika saker också. Jag är väl ganska praktiskt lagd men har väl lyckats med mina betyg ändå. Samtidigt har jag flera polare som har A i allt men inte fan visste dom att man skulle ha vatten när man kokar ägg.

Permalänk
Medlem

Inget nytt under solen. Datorspelande är en simpel syndabock. För min del så hade det varit fotboll om det inte var datorspel, men det är OK att ha halvkassa betyg om man kan spela fotboll eller ishockey istället. Den saken är klar.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Medlem
Skrivet av subruz:

Jag ser personligen datorspelandet som en solklar faktor bakom mina dåliga gymnasiebetyg. Skall dock nämnas att det även fanns andra distraktioner men rent allmänt kände jag att många tjejer i min ålder saknade (och i viss mån fortfarande nu när jag är betydligt äldre) intressen som verkligen tog upp deras tid till den grad att det inte blev tid över till plugg. På det viset led de inte lika mycket som killar likt mig vilka helst satt hemma och spelade EQ och WoW till sent inpå morgonen varje dag.

Framför allt dock, gymnasieskolan var när jag gick (och är fortfarande) en jävla flumskola där inga riktiga krav ställdes. Hade det varit prestera eller bli utkickad hade jag enkelt tvingats till att plugga och så hade även många av mina skolkamrater. Det finns inte möjlighet att sätta sin egen studietakt efter behov eller intresse och samtidigt ställs inga krav på verklig prestation. De flesta knuffas motvilligt framåt genom gymnasieåren och flummar bort sin gymnasietid således. Medelmåttiga betyg är inte värt något alls, i princip är det perfekt betygssnitt eller iaf. nära som gäller p.g.a. betygsinflationen.

Det är många smarta tonårskillar som inte har motivation i denna ålder eller har någon som piskar dom, på det viset blir det svårt att komma in på universitetsprogram som är värda något när de väl mognar till. Inte fan heller har det blivit lättare att korrigera sina snedsteg i gymnasiet inte, tvärt om.

Ungefär samma för mig. Var alldeles för mycket "eget ansvar" när man gick i gymnasiet under min tid. Vet att nu så har de mer kontroll och föräldrarna blir kontakade om man är borta för mycket, vilket det inte var under min tid.

Det är inte speciellt många yngre som tänker så långt in i framtiden att man tar så extremt mycket ansvar när det finns mycket annat som distraherar en förutom spel (Fester, Tjejer etc)

Jag tror också det för många står i samband för hur det går i skolan, mobbning etc. För många så kan det vara en flykt från verkligheten om man kommer efter.

Lyckligtvis så klarade jag mig hyffsat i ämnena som behövs för att söka in på högskola, men betygen kunde blivit mycket högre om inte onlinespelen tagit över alldeles för mycket.

Dessutom så tog det över mitt idrottande. Jag tränade 5 gågner i veckan plus match på helgerna innan "Familjedatorn" kom, men det fall ganska snabbt i samband med spelandet och att man var ganska trött efter skolan. NU tränar jag i stort sätt ingenting, vilket jag ångrar djupt.

Det krävs mer ansvar från föräldrar, men även skolan.

Är väll ingen MP anhängare, men Fridolin är yngre än de flesta andra partiledarna och känns mer nära oss i det han säger.
Som lärare så står han rätt nära studenter och deras situation.
Var väll den enda politikern som vågade ta upp NSA frågan och kritiserade USA. Förutom PP då, men de är inte ett av de större partierna.

Visa signatur

Registrerad 2001-12-24 15:10
Jul med Kalle Anka och Sweclockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Ja det är trams och det är det som är poängen. Det är exempel på varför man inte ska tro att bara för att det finns ett samband bara för du hittar en korrelation. På samma sätt kan du inte utgå från att det finns en koppling mellan det ökande spelandet och den ökande mängden skolk. Du gör exakt samma sak. Jag har redan skrivit det en gång men behöver tydligen upprepa det. En korrelation kan indikera en möjlig kausalitet men det är INTE ETT BEVIS. Du måste hitta en mekanism och du måste hitta andra saker som bevisar din hypotes.

Magkänsla har inget värde alls. Min magkänsla säger att du har fel. Vems magkänsla vinner då?

Angående den lilla undersökningen från FZ. 1, Det var ingen överväldigande majoritet. 2, Har du gjort en ordentlig statistiks analys för att se om resultatet är statistiskt signifikant? 3, Det är egna bedömningar som generellt är tämligen opålitliga. Det finns en anledning till att man normalt inte ställer raka frågor utan tar omvägar för att läsa ut det man vill när man utformar frågeformulär.

Kan kontra med den här undersökningen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artik...

Nu börjar vi närma oss något intressant. En alternativ motivering. Så om någon är hemma och spelar datorspel för att de inte tycker det är värt att vara i skolan för de ändå inte får hjälp. Vad är då problemet egentligen. Är det datorspel eller är det det faktum att de inte får hjälp i skolan? På vilket sätt skulle mindre datorspel öka mängden hjälp den hypotetiska eleven får i skolan? Ser du nu att de i grunden är helt orelaterade fenomen?

Konstant så drar du alla över en kam. Att alla problem bara skulle bottna i en sak, och att det absolut inte är spel utan något som skolan bär ansvar för. Som när jag säger att spel bidrar till att barn stannar hemma, får du det till att alla barn stannar hemma för att spela. Eller när jag nämner att vissa kanske stannar hemma för att de får för lite hjälp i skolan så får helt plötslig ingen hjälp i skolan enligt dig. Att barn skolkar är en individuell fråga. Alla skolkar inte för att gå hem och spela. Vissa är mobbade, vissa har drogproblem, vissa får ingen hjälp, vissa är less på skolan eller deprimerad och vill bara hem och spela i stället då det får dem att må bättre.

Man måste ta tag i problemen var för sig, och även se över den enskilde individens vardag. Man kan inte bara lösa alla problem med en enda åtgärd. Spel är ett av problemen och börjar bli ett vanligare problem än andra, och nu för man det på tal. Hade man sagt att sämre resultat i skolan beror på mobbing (vilket det även gör då många mobbade uteblir från skolan) så hade vi inte ens haft denna diskussion då det hade setts som en självklarhet.

Undersökningen du länkar till har inget att göra med det vi pratar om. Den handlar om att datorspelare inte nödvändigtvis behöver leva ett osunt liv bara för att han/hon spelar mycket, vilket är helt korrekt. Jag spelar, inte lika mycket nu som jag gjorde förr men jag anser inte att jag lever eller har levt ett osunt liv. Många av mina vänner lever hälsosamma liv, även fast de spelar.

Att alla elever borde spela mindre anser jag inte, utan det där är upp till var och en. Men att sitta uppe och spela till 3-4 på natten varje natt och sedan kliva upp klockan sju är inte hälsosamt. Hjärnan behöver sömn för att orka ta in ny information. Och här begår föräldrarna ett stort misstag som inte säger ifrån. Vissa vågar inte, medan andra inte ens orkar engagera sig.

Sen anser jag heller inte att eleverna ska få så mycket hemläxor som de får idag. Fritid är fritid och det mår barn bra av, och ingen ska bestämma vad man mår bra över och inte. Man ska inte behöva ta med sig jobbet hem som barn, och där kommer en annan viktig faktor in i bilden som inte är relaterad till spel. Varför har barn idag så mycket läxor när läroplanen ser densamma ut idag som för 20 år sedan? Har lärarna tröttnat på allt stök i klassrummen? Har de blivit av med makt för att kunna säga åt eleverna på skarpen utan att bli anklagad för misshandel? Låga löner för så pass stort ansvar? Förmodligen är svaret ja på samtliga frågor och det finns garanterat fler frågor, och detta är något man också väcka debatt om.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Skrivet av Extremaz:

Löjligt ju, finns ju studier som visar dem positiva sidorna av datorspelande också, varför nämner dem inget om det för?

Kan man fråga sig. Tycker detta är riktigt töntigt faktiskt. Kan ju dra min egna lilla story.

När jag gick i 1:an på gymnasiet sög jag på engelska, jag var riktigt risig med andra ord och jag klarade mig med nöd och näppe till G i Engelska A. I slutet av den kursen började jag spela väldigt mycket datorspel, fick min första dator då. Så började med Call of duty 4 och gick med i en community och mina engelska kunskaper förbättrades rejält på bara ett halvår. Det slutade med att jag låg på ett VG+ i Engelska B och senare ett stabilt VG i Engelska C.

Tack vare datorspelandet så lärde jag mig språket lärarna i låg-, mellan- och högstadiet var ämnade att lära mig de tidigare 9 åren i skolan.

Kanske det är värt att tillägga att datorspelandet just då, i praktiken var ett beroende. Inte för att jag satt hemma jämt och ständigt, på helgerna var jag alltid ute med kompisar osv. men jag satte mig vid datorn så fort man kom hem på vardagarna. Klarade mig dock igenom hela gymnasiet med bra betyg men utöver det så kanske jag är rätt smart ändå? Svårt att svara på, de IQ-tester jag gjort på illustrerad vetenskap har resultatet varit 120-130 typ, medel är 100-110.

Hade jag spenderat mer tid på plugg hemma hade jag kanske haft toppbetyg i slutändan. För övrigt så tyckte jag att gymnasiet var ett jävla skämt.

tack för mig.

Visa signatur

Många datoranvändare underskattar virus och överskattar sina egna kunskaper medan andra är omedvetna om problemet med virus. Den nonchalans som finns idag beror på ett stort antal faktorer, folk tycker virusskydd är dyrt, besvärligt och sölar ned prestandan. Något som däremot är dyrt, besvärligt och slöar ned prestandan är en infekterad dator, som dessutom förstör för alla andra på nätet. - Pedrag Mitrovic, IT-Säkerhet (2010)

Permalänk
Medlem

Nästan kul hur folk så högt upp i leden kan vara så blåsta. Men de bryr väl sig inte egentligen jätte mycket. Låter ju bra för de många blåsta föräldrar m.m. Kanske är den målgruppen och inte de unga som dom vill försöka få tillbaks.

Visa signatur

OS:Windows 10 Education 64-bit|Chassi: Fractal Design Arc R2|CPU:Intel Xeon E5-1620v3 3,5GHz|Mobo: ASRock Fatal1ty X99X Killer|RAM: Crucial DDR4 SDRAM ECC 2 x 16GB|Grafik: GTX 660|Lagring: 2TB HDD, 3TB HDD, 256GB SSD, 128GB SSD

Permalänk
Avstängd
Skrivet av kungen123:

Ett parti som vill det bästa för samhället menar du? Du verkar inte vara så politiskt insatt om det är vad du tror om partiet, kanske inte ska tro på allt som står på aftonbladet och bilda dig en egen uppfattning? Vadå främlingsfientligt? Du tycker alltså det är bättre som det är nu när Sverige är svenskfientligt? Antar att du tycker feminister är något bra också då, varför ska männen ha någon rätt i samhället?

Tror många hade blivit positivt förvånade om de faktiskt insåg vad SD står för. Dessutom vad tror ni skulle hända om tex SD fick makten? Inte så att Sverige har någon arme för att tvinga folket till underkastelse och bli nya Nazityskland. Tror mycket positivt skulle komma ut av det, om folk inte var så trångsynta/hjärntvättade i dagens samhälle hade vi haft det så mycket bättre...

Vad folk måste inse är att vi inte behöver en statsminister som föddes med silversked i mun utan någon som vet hur samhället faktiskt fungerar. Någon som kanske haft det lite dåligt ställt under sin uppväxt och sen jobbat sig upp till en politisk post för att sedan bli statsminister. Då kanske vi skulle kunna se lite politik/lagar som faktiskt är relevanta.

// Någon som faktiskt går emot mängden och vågar stå emot PK-trycket.

Och då väljer du Jimmie Åkesson som inte ens har koll på någonting?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/jimmie-akesson-far-kritik-an...

Permalänk
Skrivet av MhoKaY:

Och då väljer du Jimmie Åkesson som inte ens har koll på någonting?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/jimmie-akesson-far-kritik-an...

Utöver Schweinfeldt som politiskt korrekt ja.

Du har inte tänkt på att JÅ's parti har alla medier emot sig? Och att DN som du hänvisar till har presstöd? Det innebär att dom är "köpta" kritisera fel och du kan få presstödet indraget. Blir det någon objektiv debatt då? Knappast...

Jag ser hellre en sund debatt där man diskuterar samhällsfrågorna snarare än dagens regering som endast undflyr dom. Ta t.ex. bråket om arbetsmarknaden mellan M och S. De båda partierna beskyller bara varandra för sina misstag hela tiden, "Vi har sänkt arbetsgivaravgiften och sänkt antalet sjukpensionärer per år." Samtidigt har moderaterna sedan dom tog makten gjort arbetslösheten högre sedan dom tog över efter sossarna. Vid valet 2006 var det ca 5-6% arbetslöshet idag är siffran 9-11%. Där skyller dom ironiskt nog på finanskrisen som må va en stor faktor men det finns fler faktorer man vill vara tyst om. Moderaterna och deras FAS3, jobbcoacher och instegsjobb är ju bara katastrofala, och har inte förbättrat situationen för landet.

Nu till det kommande valet pratar Moderaterna om att höja skatten. Precis som Socialdemokraterna. Hur båda partierna står sig till EU:s överstatlighet är ju inte heller det någon nyhet direkt. Vad fan är vitsen med politik när man har i praktiken 5-7 partier som står där och tycker samma sak?

Herregud, du får det verkligen att låta som om JÅ vore den första politikern som ljög... Glöm inte att han är fortfarande en av landets vassaste debattörer.

Skrivet av Quorthon:

Moderaterna har visserligen misslyckats, men tråkigt att du tycker att ett främlingsfientlig, antihomo och antifeministisk parti, full av människor med nazi-kopplingar och folk dömda för diverse hatbrott osv är ett bättre alternativ för Sverige. Det tycker definitivt inte jag och förhoppningsvis majoriteten i detta fina landet.

Det här kan bli intressant, exakt vilka människor inom SD har nazi-kopplingar och vilka är dömda för hatbrott? När det är många bör det inte vara svårt att dra upp exempel, eller? Ärligt talat hittar du förmodligen högre antal brott per riksdagspolitiker inom vänsterpartiet.

Jag tvivlar stort på hatbrott överlag eftersom inom just SD leder det till uteslutning från partiet. Dom vill inte ha det ryktet. SD:are som yttrat ord så som "neg*r" och "sk*ggbarn" har seriöst blivit avstängda och utbytta. Det existerar säkert upp till 20 sådana fall där folk blivit utslängda ur SD p.g.a. detta och det kan du hitta på google.

Vad får du främlingsfientlig ifrån? När vi förlorade ca 70 000 arbeten år 2012-2013, hur skall vi då garantera de 100 000 nya invånarna i Sverige arbeten? Bättre att ge dom hjälp på plats, då kan vi hjälpa fler, + att dom får bygga upp sina egna länder och vi slipper kulturkrock så väl som etniska och religiösa konflikter.

Så var kommer idéen om att dom skulle vara främlingsfientliga? Jag antar att du inte vet om att 20% av medlemmarna i SD har utländsk bakgrund http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressrelease... du kan t.o.m. ladda hem undersökningen själv.

Var får du antihomo och antifeministiskt ifrån? Partiet är jämställt och nog för att dom är konservativa men dom representerar inte något himla Ryssland. Jag tror du skulle må bättre om du skaffade dig en egen uppfattning snarare än läsa allt på aftonbladet och ta det för att vara sanning. Eller ta och jämföra SD med USA:s Republikaner och Demokrater, då får du se på extremist politik.

Du kan ju även passa på att bortförklara varför det skulle finnas två judiska medlemmar med efternamnet Ekeroth i SD. Skulle två judar vara medlemmar om det verkligen var ett nazistparti? Knappast va...

Visa signatur

Många datoranvändare underskattar virus och överskattar sina egna kunskaper medan andra är omedvetna om problemet med virus. Den nonchalans som finns idag beror på ett stort antal faktorer, folk tycker virusskydd är dyrt, besvärligt och sölar ned prestandan. Något som däremot är dyrt, besvärligt och slöar ned prestandan är en infekterad dator, som dessutom förstör för alla andra på nätet. - Pedrag Mitrovic, IT-Säkerhet (2010)

Permalänk
Medlem

När jag blev beroende utav world of warcraft sjönk mina betyg från ca 80% mvg till i stort sett alla 80% g. Började i mitten utav gymnasiet och det är något jag ångrar än idag. Alla fester jag missade, all kunskap som gick förlorad.. Jag blev inte ens särskilt bra på wow, så jag ägnade mig med pve.
Nej, fyfan. DatorspelsBEROENDE måste ses för vad det är i dagens samhälle. Nämligen ett missbruk.
Kan tillägga att det inte är mina föräldrars fel eftersom jag var extremt mån om att få spela och faktiskt till och med ljög dem rätt upp i ansiktet för att få göra det. Tassade på tå till datorn om nätterna osv. Det är fan inte lätt att "göra rätt" som förälder då!
Nu måste jag säga att jag är ett undantagsfall bland de som spelar dator men jag tror att det är mycket vanligare än vad man tror.

Så absolut tror jag att där finns en koppling mellan datorspelande och dåliga resultat i skolan men det är låååångt ifrån alla som påverkas. Innan jag började med wow så satt jag mycket vid datorn och mina betyg var på topp. Hade 265 poäng i 9an och såeöade cs varje dag i ett par timmar. Skillnaden var att jag kunde hantera det, och det finns det jättemånga som kan.

Permalänk
Medlem

Vilket intresse som helst som görs med stor dedikation och/eller spenderas mycket tid på kommer påverka all annan aktivitet prestandamässigt, detta är inte specifikt inriktat till spelande. Att dra den parallellen är endast löjligheter. Under åren jag har jag t.ex. blivit mycket bättre på Engelska, tack vare att jag har spenderat mycket tid med spelande. Utöver detta genom åren så har jag lärt mig en del om andra kulturer, vilket jag tycker är en väldigt viktig erfarenhet.

Problematiken ligger inte i att ungdomar spelar, utan att det inte dras striktare och tydligare gränser. Det är föräldrarnas ansvar att se efter så att deras barn presterar i skolan och om de inte gör det, kontaktar skolan för att försöka få fram en lösning. En ung person kan lika gärna vara ute och göra sattyg eller dricka och det påverkar betygen. Nyckelordet i allt detta är moderation, att hitta balansen mellan obligationer, d.v.s. studier, och intresse. Oavsett vad man väljer så kommer annat lida, frågan är vad man vill lägga sin energi och tankekraft. Nackdelen är att unga oftast inte tänker logiskt, utan det är något som utvecklas när de blir äldre. Därför är det viktigt att som både lärare och förälder, att vägleda de unga till sunda val.

Moderaterna är helt ute och cyklar. Bara för något är nytt och innovativt och påverkar samhället, så betyder det inte att det skall förminskas jämfört med andra aktiviteter som inom normen anses vara OK, t.ex. att gå utanför dörren och vara social. Antar att det blir lite så med allt nytt då framförallt politiker, som inte har en susning om ämnet, skall in och sticka in näsan där de inte har något att göra. Vi lever i ett samhälle där teknologi ständigt utvecklas och man kan tänka sig att det borde bejakas istället för att ifrågasättas och vridas tills det tillslut blir propaganda. Det känns som att allt nytt som bidrar med lite negativitet, i politikers vy, måste degraderas, ungefär som att de inte vill stå upp till ansvaret, deras feta löneavtal, erfordras av dem.

Är på god tid att vi borde får lite nytt blod i riksdagen, folk som inte är så konservativa och tillåter oss lite mer frihet. Detta är självfallet inte inriktat mot denna nyhet, men mer generellt sätt.

Permalänk
Medlem

Skitsnack

Den största anledningen som lades fram var nedskärningar inom skola och den enorma invandringen..
Men det tystades snabbt av 7 klövern som inte vill visa vad dom har åstadkommit.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

Älskar alla upprörda gamers som nu börjar hata. När man spelar dator många timmar varje dag och särskilt när det går ut över sömnen är det ju självklart att det tar iväg tid från annat, t.ex. skolan.

Positiva effekter, lära sig engelska osv håller inte som försvar. Kan man inte hålla en vettig balans jämte annat är det helt uppenbart att man har ett problem. Jag har själv sett och reflekterat hur mycket tid (särskilt i yngre dagar) som gått förlorat i spel. Självklart var det delvis värt, ett intresse, men det är fan inte vettigt när det uppgår uppmot 4-5 h varje dag!

Permalänk
Medlem
Skrivet av subruz:

Jag ser personligen datorspelandet som en solklar faktor bakom mina dåliga gymnasiebetyg. Skall dock nämnas att det även fanns andra distraktioner men rent allmänt kände jag att många tjejer i min ålder saknade (och i viss mån fortfarande nu när jag är betydligt äldre) intressen som verkligen tog upp deras tid till den grad att det inte blev tid över till plugg. På det viset led de inte lika mycket som killar likt mig vilka helst satt hemma och spelade EQ och WoW till sent inpå morgonen varje dag.

Framför allt dock, gymnasieskolan var när jag gick (och är fortfarande) en jävla flumskola där inga riktiga krav ställdes. Hade det varit prestera eller bli utkickad hade jag enkelt tvingats till att plugga och så hade även många av mina skolkamrater. Det finns inte möjlighet att sätta sin egen studietakt efter behov eller intresse och samtidigt ställs inga krav på verklig prestation. De flesta knuffas motvilligt framåt genom gymnasieåren och flummar bort sin gymnasietid således. Medelmåttiga betyg är inte värt något alls, i princip är det perfekt betygssnitt eller iaf. nära som gäller p.g.a. betygsinflationen.

Det är många smarta tonårskillar som inte har motivation i denna ålder eller har någon som piskar dom, på det viset blir det svårt att komma in på universitetsprogram som är värda något när de väl mognar till. Inte fan heller har det blivit lättare att korrigera sina snedsteg i gymnasiet inte, tvärt om.

Exakt samma visa för min del.

Har precis kikat igenom hela den här tråden, x antal sidor med nästan bara skit. Uppenbarligen har vi ett problem här, folk VILL INTE SE PROBLEMET.

Visa signatur

Rolig signatur

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr_mac:

Älskar alla upprörda gamers som nu börjar hata. När man spelar dator många timmar varje dag och särskilt när det går ut över sömnen är det ju självklart att det tar iväg tid från annat, t.ex. skolan.

Positiva effekter, lära sig engelska osv håller inte som försvar. Kan man inte hålla en vettig balans jämte annat är det helt uppenbart att man har ett problem. Jag har själv sett och reflekterat hur mycket tid (särskilt i yngre dagar) som gått förlorat i spel. Självklart var det delvis värt, ett intresse, men det är fan inte vettigt när det uppgår uppmot 4-5 h varje dag!

Men om aktiviteter som fotboll, hockey eller andra sysselsättningar tar upp samma tid är det helt ok?

Visa signatur

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem

Som så många har poängterat i denna tråd så handlar det givetvis om att om en student ägnar sig åt annat (till exempel datorspel) än vad som är hans/hennes arbetsuppgift (till exempel studier inför ett prov i franska/religion/samhällskunskap) kommer resultatet där att påverkas, it's not rocket science.

Däremot har spelande många positiva effekter också; språkliga, uppmärksamhetsmässigt samt visospatiella är bara några exempel. Det handlar helt enkelt om att göra saker med måtta. Vill ej vara tjatig (la upp denna länk en vecka sedan) men länkar ånyo till en länksamling som samlat vetenskapliga artiklar kring nyttan med datorspel:

http://cms.unige.ch/fapse/people/bavelier/publications/public...

Visa signatur

PC CPU: Intel i7 4770K GPU: GTX 690 RAM: 16GB 1600Mhz Chassi: Obsidian 800D Moderkort: Asus Z87-Pro PSU: Corsair 1000W Kylning: H80i Monitor: 2x Dell U2711
HTPC CPU: Intel i5 4570S GPU: Radeon R7 250 Passive RAM: Low-Profile 8GB 1600Mhz Chassi: Fractal Design Node 605 Moderkort: Asus Z87i-Pro PSU: Nightjar Passive Cooling 400W Kylning: Noctua LH-9i, 2xSP120 i Chassi TV: Samsung UE55ES8005XXE

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonas1972:

Du menar stefan lövfen?Han var fosterbarn och fick jobba sig upp till den positionen han har idag:)

Precis- Stefan Lövfen- the man.

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

hellre spenderar styrkepass och kunskap mer än 24/7 datorspelande.

Permalänk
Medlem

När Swec skriver en Aftonbladetrubrik som "Moderaterna kopplar sjunkande skolresultat bland pojkar till datorspelande" så tänder man ju en stubin här.

Visst stämmer det en hel del men självklart menar de inte att alla som spelar dator får lägre skolresultat. Precis som en medlem skrivit i tråden tidigare så sitter elever totalt ointresserade i skolan och det blir ofta lärarna som får ta smällen.

Gör man en analys av en elev med sjunkande resultat blir oftast svaret att det är omständigheter utanför skolan som är orsaken. Förr skyllde man på kompisar eller andra aktiviteter, men numer säger eleverna själva att de tillbringar så mycket tid vid datorn att studierna blir lidande.

Det här är inget fenomen som Moderaterna har upptäckt utan det är ett problem som skolan har larmat om i flera år.

Visa signatur

Det var bättre förr men det var inte bra då heller

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karlzooon:

Utöver Schweinfeldt som politiskt korrekt ja.

Du har inte tänkt på att JÅ's parti har alla medier emot sig? Och att DN som du hänvisar till har presstöd? Det innebär att dom är "köpta" kritisera fel och du kan få presstödet indraget. Blir det någon objektiv debatt då? Knappast...

Jag ser hellre en sund debatt där man diskuterar samhällsfrågorna snarare än dagens regering som endast undflyr dom. Ta t.ex. bråket om arbetsmarknaden mellan M och S. De båda partierna beskyller bara varandra för sina misstag hela tiden, "Vi har sänkt arbetsgivaravgiften och sänkt antalet sjukpensionärer per år." Samtidigt har moderaterna sedan dom tog makten gjort arbetslösheten högre sedan dom tog över efter sossarna. Vid valet 2006 var det ca 5-6% arbetslöshet idag är siffran 9-11%. Där skyller dom ironiskt nog på finanskrisen som må va en stor faktor men det finns fler faktorer man vill vara tyst om. Moderaterna och deras FAS3, jobbcoacher och instegsjobb är ju bara katastrofala, och har inte förbättrat situationen för landet.

Nu till det kommande valet pratar Moderaterna om att höja skatten. Precis som Socialdemokraterna. Hur båda partierna står sig till EU:s överstatlighet är ju inte heller det någon nyhet direkt. Vad fan är vitsen med politik när man har i praktiken 5-7 partier som står där och tycker samma sak?

Herregud, du får det verkligen att låta som om JÅ vore den första politikern som ljög... Glöm inte att han är fortfarande en av landets vassaste debattörer.

Det här kan bli intressant, exakt vilka människor inom SD har nazi-kopplingar och vilka är dömda för hatbrott? När det är många bör det inte vara svårt att dra upp exempel, eller? Ärligt talat hittar du förmodligen högre antal brott per riksdagspolitiker inom vänsterpartiet.

Jag tvivlar stort på hatbrott överlag eftersom inom just SD leder det till uteslutning från partiet. Dom vill inte ha det ryktet. SD:are som yttrat ord så som "neg*r" och "sk*ggbarn" har seriöst blivit avstängda och utbytta. Det existerar säkert upp till 20 sådana fall där folk blivit utslängda ur SD p.g.a. detta och det kan du hitta på google.

Vad får du främlingsfientlig ifrån? När vi förlorade ca 70 000 arbeten år 2012-2013, hur skall vi då garantera de 100 000 nya invånarna i Sverige arbeten? Bättre att ge dom hjälp på plats, då kan vi hjälpa fler, + att dom får bygga upp sina egna länder och vi slipper kulturkrock så väl som etniska och religiösa konflikter.

Så var kommer idéen om att dom skulle vara främlingsfientliga? Jag antar att du inte vet om att 20% av medlemmarna i SD har utländsk bakgrund http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressrelease... du kan t.o.m. ladda hem undersökningen själv.

Var får du antihomo och antifeministiskt ifrån? Partiet är jämställt och nog för att dom är konservativa men dom representerar inte något himla Ryssland. Jag tror du skulle må bättre om du skaffade dig en egen uppfattning snarare än läsa allt på aftonbladet och ta det för att vara sanning. Eller ta och jämföra SD med USA:s Republikaner och Demokrater, då får du se på extremist politik.

Du kan ju även passa på att bortförklara varför det skulle finnas två judiska medlemmar med efternamnet Ekeroth i SD. Skulle två judar vara medlemmar om det verkligen var ett nazistparti? Knappast va...

Ekeroth? Är det inte en farbror som förklarar för svenskar med invadrarbakrund att detta inte är deras land och gillar att argumentera med hjälp av ett järnrör:) Sanningen är inte i aftonblaskan men inte heller på avpixlat och liknande sidor som finansieras av bl a SD. Nog om detta.

Att kombinera spel och gymma låter kanon.

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

Jag har spelat i stort sett sedan jag föddes 87 då min pappa hållit på med datorer sedan de kom nästan och jag känner mig väldigt säker på att allt spelande gjorde min skolgång svårare.

I högstadiet började jag smyga upp mitt i natten för att spela Asheron's Call och i gymnasiet kom WoW, helt otroligt att jag fick acceptabla betyg egentligen! Jag var alltid bland de bästa på engelska och på att skriva snabbt men mitt hem var tvåspråkigt så jag hade nog oavsett haft lätt för engelska, hur som helst känner jag inte att mycket av det positiva som spelande kan ha gett mig har gynnat mig.

Nu har jag iofs ingen pojke men när min dotter blir äldre så hoppas jag verkligen att hon kommer vilja spela med mig emellanåt även om jag som far till en blivande kvinna blir äcklad och förskräckt av det som skrivs i de flesta spel. Antagligen kommer jag ge henne "lön" för närvaro i skolan och bonus för bra provresultat och betyg, ingen vanlig månadspeng, vad tror ni om det?

Permalänk
Avstängd

läxor gör man i skolan spelar gör man efter skoltid

Permalänk
Medlem

SD:are ska ignoreras, överallt. Och de ska definitivt frysas ut från samhället, typ inte få handla på ICA och liknande.

Visa signatur

The playa haters ball, gives an opportunity to hate on a diverse array of mark-ass marks, trick-ass marks, punk bitches and skip-skop skanks and scallywags. Hoes, heffers, hee-has and hooley-hoos.

Permalänk
Medlem

Kan ju tacka mitt Engelska MVG enbart till spel, studerade praktiskt taget inte engelska i skolan förs gymnasiet.

Permalänk
Medlem

Bra att man kan skylla på något.
Hur skall man få ihop det med att te.x. Sydkorea som ligger i topp i PISA undersökningen också är ett av de länder där datorspelande ligger på topp i antal timmar och spelare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr.Borka:

Men det är ju inte utbildningens fel att ungdomar är mindre attraktiva på arbetsmarknaden idag än då. Hela samhällsklimatet har ju ändrats dramatiskt sedan dina, likt mina, föräldrar började sitt insteg in i arbetslivet. Idag är arbetsmarknaden redan mättad och med så många sökande per varje ledigt arbete kan inte en novis konkurrera då det alltid finns någon mer kvalificerad. Inte att nämna att det är ett ständigt krig om arbetstimmar redan inom företagen, främst inom diverse serviceyrken som unga som oftast hamnar i.

Skulle skolan reformeras och bara lära ut världens mest matnyttiga saker så skulle det inte i sak göra ungdomarna mer konkurrenskraftiga - för de konkurrerar på samma villkor jämte varandra.

Jag tycker väl att kunskapen skolan lär ut är en aning förlegad och den skulle må bra av förändring. Men du har rätt i sak, de konkurerar på samma vilkor dock är inte arbetsmarknaden mättad, och alla som går i skolan har inte samma mål. Det råder kompetens brist inom en mängd yrken där man tidigare kunnat jobba sig från en liten position och uppåt vilket gör att yrkeshögskolor blir mer och mer vanliga. Varför inte ett lärlingssystem likt trainee, där företagen själv betalar för sin kompetens och där människor slipper bo med sina föräldrar hela sitt liv. Eller yrkesskola direkt efter grundskolan? Likt elektriker, fordon och svetsare. Finns säkert fler, men att det KAN finnas fler är solklart!

Som någon tidigare i tråden har nämnt, praktikanter eller LIA(?) studenter är helt ansvarslösa, kommer gärna sent, vill helst gå tidigt, drar upp mobilen innan de är klara med sina arbetsuppgifter, alltså fortfarande bara barn som vill hem till datorn tex. (oftast kanske ibland men mer än sällan). Man kan likna det vid katter. Innekatter behåller sina undomliga drag åratal efter att en utekatt fattat sin situation och vuxit upp.

En ansvarsfull eller drivande person har större chans att lyckas, kanske till och med skapa jobb till mindre ambitiösa? Det är ju prat om att förlänga/försena pensionsåldern också, inte bara för att vi lever längre utan för att vi börjar jobba senare! Med verklighets förankrad undervisning i tidigt stadie tror jag att man kan få lös en stor mängd pengar att förbättra med... Men, bara spekulationer och MIN åsikt och kanske lite off topic.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design Tesla 650 80+ Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820 4.2 GHz CPU Kylning: Corsair H60 RAM: Corsair vengeance 16GB
Grafikkort: MSI GeForce GTX 680 2048MB SSD: OCZ SSD Agility 3 120GB

Permalänk
Medlem

De som spelar istallet for att plugga kommer saklart bli lidande i skolan, men om inte datorspelen fanns skulle dessa manniskor gora nagot annat istallet med storsta sannolikhet. Det ar inte sjalva sysslan som ar problemet, utan personen som gor det. Men visst det later ju fint att skylla fran sig pa annat nar man inte vill saga vad som egentligen ar problemet.

Visa signatur

4770k @ 4.8Ghz | MSI Sea Hawk 1080ti | 600w SFX | Fractal Design Nano | Kraken X31 | 1024Gb SSD Raid0 | 16Gb Corsair Vengeance LP | MSI Z87i AC | Sennheiser HD650 | Acer Predator Z35 35" 21:9 144hz | Schiit Modi | Schiit Vali | Blue Snowball Mic