Varför görs det inte tåliga telefoner?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Om vi nu har kommit så långt med tekniken att vi kan göra smarta klockor med dubbla kärnor sd kort o telefon funktion, utan behovet av en separat telefon att kommunicera med, borde det då inte vara fullt möjligt att faktiskt tillverka en hyfsat high end telefon som faktiskt klarar av att tappas utan att gå i tusen bitar?

Korta svaret nej.

Materialet har inte ändrats. Det är samma skräpiga plast som funnits i 20 år. Utvecklingen är på tekniken inte på materialen. Visst snart kan du säkert köpa en kolfiber telefon för relativt bra priser. De finns ju redan några sådana lurar på marknaden. Och om man kan komma på ett sätt att billig tillverka grafen i så här stora mängder är ju problemet i princip borta, men de miljonerna de hade kostat idag ligger inte ens en rik olje-shejk ute med för att köpa en telefon.

Den tekniska utvecklingen är många gånger snabbare än utvecklingen på tillverknings materialen som sluter in tekniken i telefonen. Dessutom är produktions kostnaderna oftast skyhöga längre för material än för teknik.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Nu är det inte så att jag har telefonen som sittdyna, min poäng var att det händer att man har den i bakfikan medans man gör något, sätter sig ner en stund o den är kvar i bakfikan, något som säkert alla har gjort några gånger. Det är något som telefonerna ska klara av anser jag.

Om du har 6000 kronor och köper en produkt där 5500 av dom kronorna är lagda på "funktion" och "smidighet" och resterande 500 spenderades på tålighet, så är det väl inte jättekonstigt att den är ömtålig men med en jäkla massa häftiga finesser.

Om du däremot spenderar 6000 kronor på en telefon med ett "medeltida" operativsystem och en 2" skärm för en kostnad på 1000, där resterande 5000 är spenderat på tålighet, så får du en produkt nästan kan köra över med bilen eller spela rugby med.

Jag tror det är du som har inte riktigt reflekterat över vilken produkt du faktiskt införskaffat.

fotnot: siffrorna är symboliska.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Hej! efter att min z ultras skärm blivigt knäckt efter knappt två månader, hade jag nu en fundering. om vi nu betalar upp imot 6000 för en high end telefon. varför kan dem då inte faktiskt klara ett fall eller att ha den i bakfickan utan att vara rädd för att den ska knäckas.

Har haft två telefoner under ett år, en note 2 som skärmen sprack efter att den åkte i golvet hemma, och nu en z ultra som halva skärmen knäcktes av att jag hade den i bakfickan. Inte så att jag väger mycket eller har tajta byxor heller.

Är det så illa att man måste välja mellan en highend snabb telefon eller köpa en CAT lur som är slö men som klarar att bli överkörd av en bil?

Det låter som att du är en riktig klant

Min förrförra telefon, en samsung jet, krävdes det att jag skulle sula den i golvet av ren ilska för att den skärmen skulle spricka, då hade jag även kastat den över huset en gång utan att den fick en skråma.

Min förra telefon, en samsung GSII, krävdes det att jag stampade på den på dansgolvet på krogen Halloween 2013 för att den skärmen skulle spricka. Då stampade jag tydligen hårt..

För tillfället lånar jag min systers HTC incredible S och den telefonen verkar vara omöjlig att förstöra.

Jag har också tappat en av mina surfplattor i golvet ett par gånger, den har också klarat sig alldeles utmärkt. Det är en xperia tablet z.
Ipadsarna vågar jag knappt titta på då jag är rädd för att de ska spricka av blicken.. skitprodukter som går sönder för ingenting..

Jag är en person som tappar telefonen minst 2 gånger per dag.

Visa signatur

#1: Z370N ITX | i7 8700k | GTX 1080 | 32GiB
#2: P8Z77-M pro | i7 3770k | GTX 1050ti | 16GiB

Server: Z370-G | i5 8600T | 64GiB | UnRAID 6.9.2 | 130TB
Smartphone: Samsung Z Flip 5 | Android 13 | Shure SE535

Permalänk

Det där med att ha telefonen i bakfickan är ju kanske bland det dummaste jag vet. Hur många gånger har man inte sett telefoner i bakfickan på folk, som håller på att glida ur.
Jag har alltid telefonen i jackfickan, alternativt i framfickan på jeansen.
Vill jag ha den i framfickan på jeans så väljer jag jeans som inte sitter tajt, då jag är mer rädd om telefonen än om hur jag ser ut.

Visa signatur

Det är inte lätt att va tung...

Permalänk
Inaktiv

Klart telefonerna kan vara tåligare, inget komplicerat att tillverka i jämförelse men problemet är att det inte finns någon marknad för en telefon som väger 2kg.

Permalänk
Medlem

http://youtu.be/SvChRTJWDbk?t=47s

3 fall, klarade sig gallant, jo jag skulle vilja påstå att den håller väldigt bra.

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem

Min S3 har hamnat i golvet fler gånger än jag kan räkna på mina fingrar + tår, den har fallit från flera olika höjder rakt ner på trägolv, asfalt, gräsmatta och heltäckande mattor och överlevt allt.

Tills jag satt på min balkong och tappade den från KNÄHÖJD när jag satt ner, rakt ner i en betongplatta då kom min första spricka i ett hörn som inte stör för fem öre. (klarade mig över 1 år innan händelsen).

Likväl ett liknande fall med min polare som satt på en toalett med stengolv och mobilen föll från knähöjd *poff* sprickornas spricka, efter det gick det inte att tyda något alls på skärmen, och han är en av de klumpigaste personer jag känner

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Jag vet att det inte är det smartaste och något jag uppenbart får sluta med, men det jag ville diskutera med denna tråd var det faktum att telefonerna idag är så otroligt bräckliga.

Det är ingen hemlighet vad telefonerna är tillverkade av. Jag skulle till exempel inte köpa ett vinglas för 5 000 kr och sedan spela fotboll med det och använda argumentet "eftersom det är dyrt ska det hålla". Det finns gott om alternativ när det gäller hållbara telefoner men då får du just det... En telefon.

Min bror är lika oförsiktig som du verkar vara med sina mobiler och hans lösning är att köpa bästa försäkringen där han kan göra vad som helst med telefonen och få en ny. Det kanske är något för dig?

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design Tesla 650 80+ Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820 4.2 GHz CPU Kylning: Corsair H60 RAM: Corsair vengeance 16GB
Grafikkort: MSI GeForce GTX 680 2048MB SSD: OCZ SSD Agility 3 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marticus:

http://youtu.be/SvChRTJWDbk?t=47s

3 fall, klarade sig gallant, jo jag skulle vilja påstå att den håller väldigt bra.

Kan ju tycka att tre fall inte är något att hurra över, när jag hade en 3310 så kunde man tappa den från tredje våningen ner på asfalten och den fungerade fint.
Att jag är klanting har vi definitivt kommit fram till.

Lumia serien är ju så där mysigt tjock är det något som faktiskt klarar av att man inte skyddar den med sitt liv?

Visa signatur

Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate

Permalänk
Medlem

Sen måste man förstå vilken otrolig kraft det blir om man lägger något stort o platt i bakfickan på sina jeans och sedan sätter sig ner.

Vågar påstå att man kan böja en hyfsat tjock plåtbit på det viset.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Tycker det är pinsamt hur bräckliga telefoner är idag, kommer ihåg förr i tiden när nokia var standard o man kunde spela fotboll med sin telefon om man nu ville det, idag kan man knappt ha en enkrona i samma ficka som luren utan att få en fet repa över hela skärmen.

Funderar nästan på att köpa en billig vikbar o sen ha en liten platta med 4g istället.

Jo men då hade inte telefonerna en stor display av glas och alla telefoner byggdes i hårdplast istället.
Går inte att jämföra som du gör.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Jag vet att det inte är det smartaste och något jag uppenbart får sluta med, men det jag ville diskutera med denna tråd var det faktum att telefonerna idag är så otroligt bräckliga.

Vill minnas att telefoner runt millennieskiftet gick sönder ganska lätt, särskilt LCD-skärmarna. Du har aldrig kunnat sitta på telefoner och förväntat dig att de ska tåla det dag ut och dag in. Det har de aldrig varit gjorda för. Att gå till HTC betyder bara att du får en böjd telefon och får den mer våld spricker den såklart den med. Det är ungefär lika dumt som att folk förväntar sig att Sonys telefoner är vattentåliga och ska användas under vatten. Tills de upptäcker att de dödat telefonerna. Kul för Sony om de får sälja fler, men inte schysst att lura kunderna.

Även om chassit håller så har en CAT bara vanligt gorillaglas, så det är alltså bara en liten glasskiva direkt på en skärm som inte tål större åverkan och det räcker att du kommer åt glaset med diverse våld/mindre fall för att du ska knäcka/spräcka den mobilen också. Finns t.ex. ett antal spruckna CAT B15 på ebay, några omdömen på nätet med mera, räcker att tappa den på något med glaset neråt. Hela vitsen med den ruggade designen är att skydda glaset från att ta några smällar, vilket såklart fallerar när det inte hjälper och smällen kommer rakt i glaset.

Permalänk
Medlem

Hur man får sin smartphone all hålla längre.

Steg 1: Sitt inte på telefonen.

(Om du är klumpig, fortsätt till steg 2.)
Steg 2: Köp ett skal i silikon till din telefon.
Steg 3: Köp ett repskydd till skärmen.
Done.

Sen kan man ju kolla ifall telefonen har Gorilla Glass eller liknande.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| EVGA Z170 FTW | i7 6700k | ASUS RTX 3070 | 16GB DDR4 3200MHz | Cooler Master V850 | Samsung 840 Evo 250GB + 2x WD Black 500GB + Seagate 2TB SSHD + Samsung 970 Evo M.2 500GB |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Om vi nu har kommit så långt med tekniken att vi kan göra smarta klockor med dubbla kärnor sd kort o telefon funktion, utan behovet av en separat telefon att kommunicera med, borde det då inte vara fullt möjligt att faktiskt tillverka en hyfsat high end telefon som faktiskt klarar av att tappas utan att gå i tusen bitar?

Det går men då kan du glömma glasdisplay och touchtelefoner med bra respons. Då får vi gå tillbaka till plast igen. Tror inte en sån produkt skulle sälja idag.
Nackdelen med plast är dock att det istället repas lätt. Alla kommer väl ihåg telefonerna förr med repiga displayer så det var svårt att läsa på dem efter ett tag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Det går men då kan du glömma glasdisplay och touchtelefoner med bra respons. Då får vi gå tillbaka till plast igen. Tror inte en sån produkt skulle sälja idag.
Nackdelen med plast är dock att det istället repas lätt. Alla kommer väl ihåg telefonerna förr med repiga displayer så det var svårt att läsa på dem efter ett tag.

Varför skulle det inte sälja, all teknik går att förfina, en telefon som är hyfast tunn, säg kanske nån cm. Där får du dessutom in ett större batteri. Tror många skulle nappa, speccielt om man marknadsför den mot alla dem som faktiskt är klantiga, har sett så sjukt många som sitter på tåget me sina spruckna iphones.

Visa signatur

Fractal Design Define R3 | Phenom II X4 965 | 8GB Ram | HD6950 |HD 16TB | Windows 7 Ultimate

Permalänk
Medlem

Jag tror att en stor anledning till att telefonerna går sönder lättare idag är att det som vi förknippar med kvalitet helt motverkar hög hållbarhet. Läser man en recension på senaste smartphonen så är saker som att den består av "ett enda stycke aluminium", att den inte flexar det minsta när man klämmer på den med mera, egenskaper som framställs som kvalitet. Problemet är att det är raka motsatsen till vad man vill ha om man vill att saker ska hålla vid kraftigt våld.

När man försöker göra en krocksäker bil så vill man inte att den ska vara så styv som möjligt (då hade man väl gjutit chassit i ett enda stycke titan eller BAM eller nåt sånt), man vill tvärtom att den deformeras så kontrollerat att människorna i bilen inte skadas mer än nödvändigt. Och det är ju precis så äldre telefoner fungerar.Tappade du en gammal dumb phone i golvet sprack den ofta i fyra delar (telefon, batteri, framsida och baksida på skalet) och sedan var det bara att sätta ihop den igen. Ingen av delarna skadades eftersom de tog upp smällen från krocken med golvet på ett mycket skonsammare sätt än vad en ny telefon gör.

Skrivet av holetaker:

Edit: Å som nån skrev ovanför, så gör man idag inte saker för att dom ska hålla..Utan för att man ska köpa nytt hela tiden. Det är så företagen tjänar sina pengar

Men det är inte företagen som bestämmer det utan konsumenterna. Skulle man släppa en telefon som fungerar felfritt i tio år och går att kasta i väggen så skulle ingen vilja ha den eftersom människor byter telefon vartannat år (eller oftare). Och de gör det inte för att telefonen gått sönder utan för att utvecklingen går framåt och de vill ha en ny och snabbare/snyggare/coolare telefon. Låg kvalitet är definitivt inte ett framgångskoncept, köper du en telefon som går sönder kommer du säkert att köpa ett annat märke nästa gång. Däremot är hög hållbarhet inget som efterfrågas av konsumenterna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Arazand:

Korta svaret nej.

Materialet har inte ändrats. Det är samma skräpiga plast som funnits i 20 år. Utvecklingen är på tekniken inte på materialen. Visst snart kan du säkert köpa en kolfiber telefon för relativt bra priser. De finns ju redan några sådana lurar på marknaden. Och om man kan komma på ett sätt att billig tillverka grafen i så här stora mängder är ju problemet i princip borta, men de miljonerna de hade kostat idag ligger inte ens en rik olje-shejk ute med för att köpa en telefon.

Den tekniska utvecklingen är många gånger snabbare än utvecklingen på tillverknings materialen som sluter in tekniken i telefonen. Dessutom är produktions kostnaderna oftast skyhöga längre för material än för teknik.

Det finns plastmaterial som är high-tech, dock passar de sällan in till paneler på telefoner och dyligt då de inte är snygga i ytan.

PC och ABS eller PC+ABS ger blanka fina skal med snygga färger.

PA med glasfiber är starkt men är inte alls lika snyggt.. finns flera andra plaster med väldigt fina egenskaper men inte heller de är så roliga att titta på.

/maskinställare formsprutning

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aloysius:

Jag tror att en stor anledning till att telefonerna går sönder lättare idag är att det som vi förknippar med kvalitet helt motverkar hög hållbarhet. Läser man en recension på senaste smartphonen så är saker som att den består av "ett enda stycke aluminium", att den inte flexar det minsta när man klämmer på den med mera, egenskaper som framställs som kvalitet. Problemet är att det är raka motsatsen till vad man vill ha om man vill att saker ska hålla vid kraftigt våld.

När man försöker göra en krocksäker bil så vill man inte att den ska vara så styv som möjligt (då hade man väl gjutit chassit i ett enda stycke titan eller BAM eller nåt sånt), man vill tvärtom att den deformeras så kontrollerat att människorna i bilen inte skadas mer än nödvändigt. Och det är ju precis så äldre telefoner fungerar.Tappade du en gammal dumb phone i golvet sprack den ofta i fyra delar (telefon, batteri, framsida och baksida på skalet) och sedan var det bara att sätta ihop den igen. Ingen av delarna skadades eftersom de tog upp smällen från krocken med golvet på ett mycket skonsammare sätt än vad en ny telefon gör.

Dessutom var designen inte så tätpackad, det fanns mer utrymme för rörelse sinsemellan delarna.

Högre densitet gör att chocken sprider sig rakt in i de känsliga delarna, dessutom är elektroniken ännu finare nu med tunnar ledningsbanor etc.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Varför skulle det inte sälja, all teknik går att förfina, en telefon som är hyfast tunn, säg kanske nån cm. Där får du dessutom in ett större batteri. Tror många skulle nappa, speccielt om man marknadsför den mot alla dem som faktiskt är klantiga, har sett så sjukt många som sitter på tåget me sina spruckna iphones.

De hade säkerligen sålts telefoner, men inte till ifån användare. Apple hade ju aldrig tillverkat en ruggad ifån och ifån användarna vill ju använda ios och inte android. Så den marknadsandelen är borträknad. Plus, det verkade vara någon status grej att ha trasig ifån där ett tag... såg ju 1 på 10 som inte hade sprucken baksida på ifån för ett år sedan, eller det kanske bara var ass många klantiga malmö-bor.

Iallafall, problemet är att plast äter till sig repor, vilket gör att det är dåligt att använda som display-glas, reporna gör touchsensorn mindre och mindre precis tills telefonen tillslut är obrukbar. Anledningen till gamla nokia telefoner funka så länge var ju för att den hade knappar, fysiska brytare som rent mekaniskt tål mer stryk än andra input sensorer... förutom möjligen gaffelspaken!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Säkerhetsglas och skyddsglas går också sönder och 10 mm är inte en tjock telefon, CAT B15 är 15 mm tjock. Glaset går sönder om du tappar den och glaset får smällen för det. Det hela går ut på att glaset inte ska ta smällen, men det räcker med en liten sten. Skärmen går inte att skydda i en så tunn enhet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karaff:

Det finns plastmaterial som är high-tech, dock passar de sällan in till paneler på telefoner och dyligt då de inte är snygga i ytan.

PC och ABS eller PC+ABS ger blanka fina skal med snygga färger.

PA med glasfiber är starkt men är inte alls lika snyggt.. finns flera andra plaster med väldigt fina egenskaper men inte heller de är så roliga att titta på.

/maskinställare formsprutning

Men får man plats med PA med glasfiber som är runt 1 millimeter tjock? Samsung S4 är 7,4mm och luckan är knappt 1mm tjock. Så igen, även om det är fiberförstärkt klara det en 80 kg mans röv som satte sig på det? Nu är jag nyfiken, hur höga toleranser har PA med glasfiber?

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Kan ju tycka att tre fall inte är något att hurra över, när jag hade en 3310 så kunde man tappa den från tredje våningen ner på asfalten och den fungerade fint.
Att jag är klanting har vi definitivt kommit fram till.

Lumia serien är ju så där mysigt tjock är det något som faktiskt klarar av att man inte skyddar den med sitt liv?

Har haft två telefoner ur lumia-serien och båda har varit förvånansvärt tåliga. Tappade flertal gånger i betonggolv och dagliga smällar av div farande ting. 920 klarade av att bli påkörd av en truck, inte så snabbt eller tyngsta modellen, men ändå
920 med sitt helgjutna, hårda plastskal klarar det mesta. Vet dock inte om det är något att använda som sittdyna, har aldrig provat.

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av R4UWR:

Asså jag fattar verkligen inte hur folk kan förstöra sina telefoner så pass mycket, tappar min iphone 5 dagligen men skärmen är helt sprickfri dock är telefonen lite kantstött men fungerar utan problem!

Samma här heh. tappar båda mina telefoner någon gång i veckan (galaxyn har lite vettigare knappar för spel trots single touch på skärmen och spelar T ex sega genesis, nes och gba på den utan problem :3)

Har även värmeskada på den så en del av glaset är lite grumligt. Spel igång och lämnade den ovanpå torktumlaren i ett litet trångt badrum.
(ingen reflektion där om man inte lyser med något väldigt starkt eller nära skärmen i sig. Dock lyser skärmen i sig igenom det så det är bara glaset som tur är.)

Min förra som jag hade innan min galaxy 5 i5500 var en snart 8 år gammal nokia 5500 sport
(backlight dog efter runda 8 i tvättmaskinen så man ser inget på skärmen om det inte är ljust ute heh annars funkar den egentligen att ringa och skicka sms med)
och då har den varit med om allt och lite till (fullt med bucklor och repor överallt på metallskalet och glaset, knappsats limmad efter att limmet som satt från början släppt efter den 4e tvättningen, gummilucka nere borta sedan 2010 då gummit blivit torrt och sprucket, överkörd av moppe och otaligt många gånger ner för trappor och ner på backen medans man cyklat gått)
har även spelat fotboll med den när man fick sin galaxy i5500 och ringa med (asfalt och även parkettgolv hos kusin lol)
(hade den då som ficklampa ett tag men hade galaxy i5500 att ringa och skicka sms med så det var lungt om nokian pajade heh)

Kan ta bild med brödrost till kamera (HTC wildfire S A510e) på hur nokian ser ut när jag kommer hem. (Kommer vara mörkt skulle jag tro när man kommer hem så dåligt ljus och något pixlig bild) så kan ni se någorlunda hur den ser ut just nu.

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Medlem

Du skulle bara veta vad min iPhone 4 fått stå ut med, den är tålig som en sten.

Visa signatur

Dator: Asus Z370 Plus Gaming/ MSi DUKE RTX 2080 / i7-8700k med Pure Rock kylning / 16GB Corsair DDR4 3000 MHz CL15 / FD Define R7 TG / Zalman 850W / Logitech TGB / Sony WH-1000XM3 / Razer Deathadder 2013 / Svive 35" D501 / Samsung 960 Pro 512GB (OS) / Seagate Barracuda 3 TB / Windows 11 Pro / Laptop: HP Compaq CQ-57 401EO /

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Om vi nu har kommit så långt med tekniken att vi kan göra smarta klockor med dubbla kärnor sd kort o telefon funktion, utan behovet av en separat telefon att kommunicera med, borde det då inte vara fullt möjligt att faktiskt tillverka en hyfsat high end telefon som faktiskt klarar av att tappas utan att gå i tusen bitar?

Det finns, men de är inte särskilt vackra. Lär dig hantera en smartphone som den smått ömtliga teknikpryl den är.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

idag kan man knappt ha en enkrona i samma ficka som luren utan att få en fet repa över hela skärmen.

Jag tycker det är lustigt att du skriver detta då det är nästan omöjligt att repa en skärm med metall objekt nuförtiden.

Sandkorn och stenar är rena rama döden för skärmarna dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dulingen:

Först och främst, vem fan har telefonen i bakfickan och förväntar sig att en telefon ska hålla?

Jag. Det har aldrig varit ett problem. Fram tills jag skaffade första pek-skärmstelefonen hade jag inga som helst bekymmer med att sätta mig på dem i heller, men i samband med pekskärmsuppgraderingen konstaterade jag att sitta på luren inte kändes rätt längre.
Dock fick Nokia 5800 luren bo i bakfickan i närmare 5 år, och ersattes av en Nokia N9, som bor på samma ställe.

I framfickor skulle jag aldrig kunna ha en telefon, dels är det utsatt som fan, dundrar i hörda föremål ett par gånger i månaden i alla fall, och sen är det klart högre luftfuktighet i miljön nära skrevet, än på utsidan av byxan baktill. Benfickor är inte ett alternativ på vintern, men på sommarn händer det att shortsen har sådana, och då kan luren få bo där tillfälligt, men det är en klart mer utsatt miljö, mer sand från stranden, fler smällar när man går förbi saker osv.

Skrivet av henkiii:

Du skulle väl aldrig få för dig att sitta laptopskärmen eller en platt tv?

Fast nog så väl på scanners, och kopiatorer... Faktum är att folk sitter på det mesta som går att få ned i fickorna. Och det är inte ett problem. Jag håller i viss utsträckning med trådskaparen om problematiken. Vi har gjort ett kanske inte alla gånger helt fördelaktigt byte där prestanda, funktioner, och bekvämlighet (låg vikt att släpa runt på) kommer före tålighet. En aktiv livs-stil med olycksrisker, och smartphones är helt enkelt inte en bra ide, samtidigt som när en gammal 3210 var något att skryta om, så var det inte ett problem att ha den i bakfickan, lyckas dratta på ändan när man åkte rollerblades, och landa på luren med full vikt. Möjligen fick man starta den, för att den flexat så pass att batteriet tappat kontakten... Jag fick en motorola startac i ansiktet, när någon använde den halvkilos telefonen som tillhygge, och ringandet i öronen var ringsignalen, fanskapet slutade inte ens ringa... Mest av allt stör jag mig nog på "fuktskada - lagas inte - ingen reklamationsrätt - Du har blivit blåst" när man vet att man har inte gjort något onormalt med telefonen. Ja, jag kan ha pratat i telefon när jag har varit fuktig i håret. Vi har regn i Sverige, sånt händer. Ja, jag kan ha haft den i en innerficka på jackan när jag var och åkte skidor. Mest för att jag inte ville landa på röven och krossa den, och för att den inte skulle frysa sönder / stängas av för att batteriet inte klarade av att leverera ström i kylan. Telefonen är till för att användas. Tål den inte det, är det en definitiv reklamation, då det är ett tillverknings/design-fel. Men så resonerar inte tillverkarna.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk

Jag har min Samsung Galaxy Mini... Den tål allt! Skateboard, fotboll, "kast-leksak"... Den kostade nog 1000kr när den var ny.

Dock har jag inte testat om den är vattentålig (den ska inte vara det xD)....

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av Rillee:

Varför görs det inte tåliga telefoner?

Det görs det ju: http://www.youtube.com/watch?v=8zMFRkLoJX8

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W