Köpråd: Gaminghörlurar med bra mic

Permalänk
Medlem

Köpråd: Gaminghörlurar med bra mic

Hej på er!

Som titeln antyder så är jag på jakt efter ett par nya hörlurar efter att mina 6 månader gamla Logitech G35 gått sönder på, vad jag nu fått veta i efterhand, klassikt G35-vis. Det jag letar efter är ett par trådade USB-lurar med stora öronkåpor, gärna väldigt isolerande, samt en bra mikrofon med relativt hög känslighet. Är lite av en low-talker och sitter ofta uppe alldeles för sent på nätterna, min sambo uppskattar därför inte att jag i nuläget behöver halvskrika för att folk ska höra vad jag säger med mina gamla trojänare till Steelseries. Så för att slippa städtjänst resten av livet så tänkte jag köpa ett headset även till henne, budgeten per piece ligger därför någonstans runt 1000-1700:-

Det jag är ute efter är alltså:

- Trådad USB (eller varianter med 3.5 -> usb)
- Heltäckande och stora kåpor
- Bra mikrofon
- "Okej" ljudbild, stereo eller 7.1 spelar ingen roll
- Mic av/på på antingen kabel, headset eller "amp"
- Helst läder på kåpor

De jag hittills har tittat på är:

Razer Kraken 7.1 USB (bra mic vad jag förstått, men små kåpor vilket kan vara ett problem)
Steelseries 9H (Väldigt komfortabla med stora kåpor, men halvbra mic)
Steelseries Siberia Elite / v2 (Verkar vara löjligt komfortabla, men tydligen en URUSEL mic på Elite)
Turtle Beach z22 (Verkar vara väldigt bra all around, men har ingen aning om hur de fungerar utan ampen som följer med. Gillar också läder mer än tyg)

Alla de ovanstående tickar åtminstone en av mina must-haves, men de verkar alla falla platt i andra områden. Är det någon som kan komma med lite bra input vad jag ska leta efter? Har suttit i flera dagar nu och har fortfarande inte kommit närmare målet, dammsugaren börjar således bli en realitet...

Permalänk

Signatur

Visa signatur

Köpe utav ljudkort? ODAC+O2 COMBO ELLER ASUS XONAR STX
Köpe utav headset? Headsets är skräp, köp hörlur och mic separat.

Permalänk
Medlem

Sennheiser PC360 G4ME verkar rätt bra om man läser omdömen.
Annars valfria hörlurar och en Modmic 4.0 som släpps strax. http://www.modmic.com/
Varför vill du ha USB?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bonius:

Jag köpte mig ett par Sennheiser PC360 just för att mikrofonen sägs vara väldigt bra kvalitetsmässigt. Jag klarar mig fint utan någon mikrofon boost vilket ingen av mina förra headset har lyckats med, om man vill höras utan att behöva skrika.

Jag har ingen aning om Sennheiser PC360 G4ME är 100% samma headset men ta en koll på dessa iaf, jag är hel nöjd med mina PC360.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frrr:

Sennheiser PC360 G4ME verkar rätt bra om man läser omdömen.
Annars valfria hörlurar och en Modmic 4.0 som släpps strax. http://www.modmic.com/
Varför vill du ha USB?

G4ME-lurarna hade jag faktiskt helt förbisett, men de verkar ju väldigt schyssta. Modmic var också ett väldigt bra tips - tackar!

Vill ha USB främst för att det är så ruskigt smidigt, kommer flytta runt lurarna en hel del så tycker det är skönt att slippa mecka med kablage hela tiden (har aldrig haft mycket tur med min babylena röst och 3.5mm utan ljudkort heller, men men!)

Permalänk
Medlem

Astro A40 är ett alternativ också... checka in dem.

Permalänk
Medlem

Qpad, Beyerdynamic, Sennhesier, AKG. Se till att köpa ett vettigt ljudkort som klarar av att driva lurarna du väljer.

Själv kör jag med ett par DT Pro 770 och inväntar Modmic 4.0

Permalänk
Medlem

Har du pengar till dem så helt klart "PC360 G4ME", inte många som slår dem på någon punkt.
Har ägt ett par själv och var supernöjd med dem och aldrig något strul...

/Homer_S

Visa signatur

INTEL Core i9 9900K @ 5.2GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia RTX 4070 TI| 4x8Gb Vengeance PRO RED 3600 MhZ DDR4 | Samsung 970 EVO plus 1tb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| Logitech G915 Lightspeed & G900 Chaos Spectrum | Steelseries Nova Pro Wireless

Main TV & Sound. Samsung 75" QN85A + HW-Q910A 7.1.2ch Soundbar

Permalänk

logitech G35 slår allt i sin prisklass

Visa signatur

Moderkort: Z790 Aorus Master CPU: i9 13900K Minnen: Kingston 128GB DDR5 5600MHz GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM LIQUID X PSU: Corsair AX1500i Skärm: 3st XB270HU Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic EVO HDD: Kingston KC3000 2Tb X2 Övrigt: "Kan du inte backa upp ett påstående med fakta eller erfarenhet så bör du hålla fingrarna i styr och käften stängd."

Permalänk

Kör med ett par Beyerdynamic DT990 Pro (250ohm) och inväntar Modmic 4.0 som många andra i den här tråden.

Köp inte Steelseries Elite, ljudet är fruktansvärt och dom trycker åt alldelse för mycket på huvudet efter att man haft på sig dom ett par timmar. Micen har visserligen grym noise cancling, dock så krånglar den på random och man får konstant alt-tabba ut ur spel och justera inställningar för folk på mumble/skype gnäller att man låter som Megatron på helium.

Turtle Beach har betydligt bättre ljud, dock så har jag avbrukat 2st TB lurar dom senaste åren pga att dom har bedrövlig kvalite på sladden. Sladden har lossnat från kåpan flera gånger pga av att man ryckt i sladden lätt av misstag eller att man hastigt tagit av sig lurarna (pizza delivery på söndagar har hög prio okej). Helt bedrövlig kvalite för vad som marknadförs som gaminglurar.

Köp ett par Sennheiser eller Beyerdynamic och plocka upp en Modmic och bespara både din plånbok och öron onödig lidande.

Permalänk
Medlem

Steelseries Elite och Turtle Beach är med andra ord ute ur leken. Sitter fortfarande lite i dilemmat om jag ska våga mig på att köra ett par "riktiga" hörlurar + modmic med bara onboard hälften av tiden (alt. Sennheisers G4ME-lurar), eller om jag ska dra en vrålchansning och skaffa ett par Steelseries 9H m USB.

Det känns lite bortkastat att köpa ett par Beyerdynamics för 1500:- och koppla in dem rakt på onboard... Lite som att köra Porsche endast på ettans växel så att säga. Men å andra sidan så får man ju ut galet mycket bättre ljud när jag faktiskt använder dem på datorn med riktigt ljudkort. Oh decisions!

(Att köpa fler ljudkort är dessvärre ett no-go, har helt enkelt inte råd att skaffa det till alla burkar)

Permalänk
Medlem

Astro A40 med en mixamp-pro!
Grymt nöjd med mina.. fungerar klockrent!