Problem med min Telia digital-box och trådlöst nätverk.

Permalänk
Medlem

Problem med min Telia digital-box och trådlöst nätverk.

Mitt problem är att jag är inte sugen på att dra kabel mellan routen (technicolor tg799vn v2) och min digital-box. Utan research bestämde jag mig för att fixa det idag, jag gick till MediaMarkt och köpte en tp-link tl-wa850re.

Men givetvis fungerar det inte så enkelt som jag tycker det borde göra. Det fungerade varken för min digital-box eller för min dator. Jag är nybörjare när det kommer till nätverk och behöver verkligen hjälp!? Finns det begränsningar i Telias router som förhindrar detta eller är det jag som måste konfigurerar om något?
Ska nämna att jag kommer så långt att min tp-link och router år ihop kopplade, enligt tp-link admin sidan men sedan verkar det inte som att trafiken inte kommer längre, utan jag får DNS fel när jag försöker surfa.

Någon som vet hur jag kan lösa detta problem? Eller ska jag ge upp och gå till Telia och köpa en dyr Ruckus?

Permalänk
Medlem

Har inte en telia digitalbox själv men antar att den inte har en trådlös mottagare, därför de vill att du skaffar ruckus eftersom det är en trådlös sändare och mottagare. Att gå och köpa en router med en trådlös sändare är väl bra.. men om du inte har en mottagare så kommer det ej fungera. Det kan även vara problemet med din dator, inte alla datorer som kommer med trådlösa mottagare, det är mer vanligt med laptops.

Om boxen har en usb anslutning så kanske det fungerar med en usb trådlös mottagare dock så kan jag ej garantera det eftersom jag inte har provat det själv.

Sedan så skulle jag aldrig själv köra trådlös iptv eftersom multicast strömmen skickas bara ut till din box. Om det skulle vara störningar eller packet kollisioner i ditt trådlösa nätverk hemma så kommer du få störningar på bilden. Även om det är drygt att installera nätkabel hemma after lister med klämmer så är det ett mycket bättre alternativ.

Permalänk
Permalänk
Rekordmedlem

Du kan inte ha en router till efter smarten, däremot borde det fungera att göra en trådlös länk från tvporten på smarten.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Tror inte TG799 har multicast enablat på wifi.
Dessutom känns en wifi-extender inte som rätt pryl för TV, känns som att be om bildstörningar.

Permalänk
Medlem

Enda lösning köp 2 st Ruckus Mediaflex 7000 från Telia!

Telia har tagit fram denna produkt speciellt för deras IPTV
funkar klockrent, du kommer inte få några störningar alls.

Lite kort info MediaFlex 7000-serien om du nu inte redan vet det.

Dom arbetar på 5GHz-bandet och systemet består av en Ruckus MediaFlex 7811 accesspunkt samt Ruckus MediaFlex 7111 adapter. Varje accesspunkt kan hantera IP-strömmar med videokvalitet på upp till 40-60 Mbps och täcker hus upp till 400 m2 trådlöst. Dom hanterar upp till fyra till sex MPEG-2 HD IPTV-strömmar alternativt ett större antal strömmar av standardkvalitet. Till varje mottagare behövs en MediaFlex 7111 adapter.
Ruckus MediaFlex 7000 stöder endast 1 SSID

där har du lösningen. lycka till

//Jim

Visa signatur

[Asus Z87-Deluxe][Intel Core i7-4770K] 2*Kingston HyperX 3K SSD 240GB] [2*Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz 8GB] [2*4TB WD RE Enterprise][2*Gigabyte GeForce GTX 780Ti GHz Edition Sli ] [Corsair AX 1200i] [Windows 8.1]

Permalänk
Medlem

Du bör även kunna köra nätverk genom elnätet för bara TV, så länge du väljer ett någorlunda snabbt och kvalitativt märke.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

-- FubbHead

Permalänk
Skrivet av FubbHead:

Du bör även kunna köra nätverk genom elnätet för bara TV, så länge du väljer ett någorlunda snabbt och kvalitativt märke.

Skickades från m.sweclockers.com

Fungerade för mig, dock inte helt utan problem. Slutade med att jag tröttnade och drog kabel i hela huset. Värt besväret!

Permalänk
Medlem

Att dra cat kabel i hela huset är alltid värt besväret!