Copyswede drar Samsung till domstol för utebliven kopieringsavgift

Permalänk
Medlem

Skulle vilja veta hur mkt personal dom har då personalkostnaderna ligger på över 13,3 miljoner.... (och man kan ju gissa på vart dom pengarna kommer ifrån....)

Visa signatur

PC [ I7 3770K 3.5 GHz OC 4.6 GHz | 2 x Gigabyte Geforce GTX 680 2048 MB GDDR5 OC 1137MHz |16 GB DDR3, Corsair VENGANCE LP 1600 MHz | Switch 810 | SSD 80 GB | SSD 2 X 120 GB | Western 2 T | MSI Z77A-S01 | Power 750 Watt | Logitech G510 | Logitech G35 | R.A.T. 7 | Razer goliathus | Speakers Andersson HomeCinema surround system | LG 42 " Full HD tv ]
Laptop [ MSI GE70 2OE | Samsung 27'' S27B550V LED | Logitech Performance Mouse MX ]

Permalänk

Det rimliga vore ju om domstolen dömer emot Copyswede när det gäller produkter som faktiskt inte är ämnade till specifikt privatkopiering som t.ex mobiltelefoner och surfplattor. Även hårddiskar är ju inte till för kopiering i sig även om det går att använda till det med. De flesta lagrar ju inte så mycket musik och film(om det inte är piratkopierat) utan har hårddiskar till att lagra privata saker och för att köra program och spel.
Precis som domstolen resonerade att en dator faktiskt inte är gjord för att se på TV med(även om det går) så är definitivt inte en surfplatta eller en mobiltelefon ämnade för privatkopiering(även om de kan användas till det med) och i min mening är det inte det specifika syftet med en hårddisk heller.

Om man skulle dra Copyswedes argument till ytterlighet så kunde de ta avgifter för pennor och papper med eftersom folk kan ju måla kopior av tavlor eller skriva av dikter eller böcker etc..

Permalänk
Skrivet av krushy:

Skulle vilja veta hur mkt personal dom har då personalkostnaderna ligger på över 13,3 miljoner.... (och man kan ju gissa på vart dom pengarna kommer ifrån....)

Det blir nog max 18-20 personer på dom pengarna, knappast mer iaf...

Permalänk
Avstängd

Älskar Samsung, våran egen regering sviker oss men ett koreansk företag står upp för oss.

Rösta Samsung i September.

<3

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk

Var inte privat kopiering en rätt enligt lagen? Något som copyswede tvingar oss att betala för :/

Permalänk
Medlem

OnT: Hoppas att det blir en liknande utveckling som med TV-avgiften, med tanke på att det var samma definition där ("särskilt ägnade"). Det kan bli svettigt att förklara hur en spelkonsol är särskilt ägnad för att privatkopiera kan jag tycka. I annat fall bör lagstiftningen ses om, att en kassettavgift 30 år senare kan användas för laglig utpressning är inte rimligt. Hoppas att Samsung är envisa, synd att det är det som ska krävas dock.

Tagit bort off-topic
Visa signatur

Ryzen 3600 | ASUS X470-F | 16GB B-die | GTX 1070

Permalänk
Skrivet av SpammerN^:

Jag har på känn att Samsung stoppar försäljningen av telefoner och surfplattor i Sverige ifall detta dras ut ännu mera.
Nu bor jag inte i Sverige men men

Varför skulle de göra det? De lägger självklart bara på avgiften på kunden...

Permalänk
Avstängd

Hoppas att Samsung vinner, och hoppas Samsung gör allt för att vinna och driver det ända upp till EU domstolen om så är nödvändigt.

Hoppas Samsung inte backar för något, och inte låter sig trampas på tårna och betalar av för att bli av med besväret.

Kör IBM-style, take no prisoners!

Permalänk
Medlem

Kan inte alla stora företag lämna Sverige som en protest så får vi se vem folket kommer rikta sin ilska mot.

EDIT: Såg att någon redan hade samma åsikt.

Permalänk
Medlem

Sånt som säljs till företag och organisationer omfattas inte av privatkopiering och ska inte avgiftsbeläggas hur de än ser på det, så det är aldrig så enkelt så att man kan avgiftsbelägga importören.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TobiasJ:

Piratpartiet tar inte upp lagen i sig, men deras manifest täcker in området väl och det är tydligt vad som menas. Information skall vara gratis.

Är det för övrigt inte dags att byta namn till privatpartiet, då många av deras viktigaste frågor handlar om den personliga intgriteten på nätet?

Jag håller nästan med. Privatpartiet är nästan mer korrekt än Piratpartiet. Men detsamma gäller feminister, passar bättre (för de flesta) om man kallat det Equalister.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Så bara för att jag har en surfplatta ska det antas då att det enda jag gör på den kollar på piratkopierade filmer från pirate bay eller? nej knappast.. jag spel typ spel på den enda jag gör och kollar mail å lyssnar musik på youtube.. jävla trams copyswede hoppas verkligen samsung vinner och får tyst på fjantarna.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av HazZarD:

Så bara för att jag har en surfplatta ska det antas då att det enda jag gör på den kollar på piratkopierade filmer från pirate bay eller? nej knappast.. jag spel typ spel på den enda jag gör och kollar mail å lyssnar musik på youtube.. jävla trams copyswede hoppas verkligen samsung vinner och får tyst på fjantarna.

Men det handlar ju inte om piratkopiering utan om privatkopiering!
Har som i alla dessa trådar och även denna redan behandlats. Det finns en tydlig skillnad där (även om orden är snarlika).

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Håll är till ämnet, dvs. Samsung vs Copyswede. Vill man diskutera politik i allmänhet > Övriga ämnen.
§ 1.1 Var trevlig och respektera andra.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Kan man be CopySwede redovisa deras inkomster och hur mycket dom faktiskt ger till artisterna? Eller går det till egen ficka mån tro?

Permalänk
Medlem

Det kan inte bara vara jag som tycker att det är så jävla SJUKT att ett privatföretag får lagen på sin sida att begära avgifter för laglig verksamhet till "upphovsrättsinnehavare". Som om det inte vore sjukt nog i sig finns det två saker som gör det ännu sjukare: ett, pengarna går som sagt till upphovsrättsinnehavare, men de visar inte specifikt vem det går till, och i vilken mängd. Det hänger ihop med den andra punkten. COPYSWEDE ÄR UPPGJORT AV UPPHOVSRÄTTSINNEHAVARE!

I andra ord är organisationen uppgjord av precis vad de påstår att de ger pengar till. De tar våra pengar för att betala sig själva. De blir miljonärer utan att ens kunna visa siffror som kan styrka deras anklagelser om att deras produkter säljer sämre. Det är som en jävla kartell som skivbolag och liknande begär medlemskap i för att sen få en del av kakan. Om någon försöker sätta stopp för det är det oss som de bussar polisen på. Hallå politiker? Jag luktar muta.

Hur kan vi låta det här fortsätta pågå? Hur kan politikerna ge de här ormarna en laglig rätt att kräva pengar från konsumenter utan att ens behöva redovisa i detalj vart VÅRA pengar går? Jag fattar bara inte. Jag fattar inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Decoman:

Du verden. Wikipedia har tydeligvis ingen artikkel om 'Copyswede', noe som jeg syntes var litt overraskende med tanke på alt mulig rart kan kan lese der på Wikipedia.

Jo. Det är en svensk organisation så du får kolla på svenska wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Copyswede
Motsvaranade i Norge heter Norwaco (http://www.norwaco.no/) http://no.wikipedia.org/wiki/Norwaco
I Dannmark Copydan (www.Copydan.dk)
Det finns en artiikel om privatkopieringsavgift på engelska där man kan se vilka fler länder som har denna avgift.
http://en.wikipedia.org/wiki/Private_copying_levy

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tanax:

Kan man be CopySwede redovisa deras inkomster och hur mycket dom faktiskt ger till artisterna? Eller går det till egen ficka mån tro?

Prova att läs deras årsredovisning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av heffaklumpmamma:

Bra att det går till domstol. Tycker att det behövs ett klargörande av begreppet "särskilt ägnade" av HD. Tycker att tolkningen görs för brett av copyswede.

Det här skulle, i likhet med tv-avgiften, kunna lösas genom att det tas in genom skattsedeln på samma sätt som kyrkoavgiften. Om det står "100 kr har gått till att stödja kulturellt skapande" på skattsedeln skulle i alla fall inte jag bli arg.

Nja, detta har varit uppe i diskussion. Problemet är att om SVT/RT och Copy-Swede lyckas lägga sina avgifter på skatten är att dom vinner.
Då kan dom hålla på med sitt hyckleri i all evighet och vi får aldrig någonsin stopp på dom.
Det gäller att hålla kvar det som avgifter/räkningar så att vi har makten kvar att bekämpa dom.
Ungefär som kontanter vs kontokort. Har du kontanter har du makten, har du kontokort har banken makten.

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 290!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!
Hjälp Teamtrees plantera träd på vår jord. https://teamtrees.org/

Permalänk
Medlem
Skrivet av bubbelbabbel:

I ärlighetens namn är det inte speciellt omdiskuterat utanför kretsen med ett väsentligt större datorintresse än genomsnittet. Jämför hur mycket utrymme frågan ges i media jämfört med vård, skola, omsorg, invandring...

Jag vet inte det jag. Det har varit rätt mycket liv om kopieringsavgiften och TV-licens och andra liknande frågor även i "gammelmedia" på sistonne. Invandring har jag inte sett diskuteras i sak ännu, utan det handlar mest om att belysa SD's jönsigheter verkar det som. Men det beror väl kanske också på vilka tidningar man läser, som du säger. De som läser nerpixlat och fria tider och allt vad det heter tycker säkert att det nästan bara pratas om invandring, t. ex.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Jag håller nästan med. Privatpartiet är nästan mer korrekt än Piratpartiet. Men detsamma gäller feminister, passar bättre (för de flesta) om man kallat det Equalister.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr är min känsla att det är allt för många feminister som inte jagar jämlikhet utan som siktar förbi jämviktsläget. Och jag har svårt att tänka på feminister som equalister sålänge inte de aktivt också arbetar för att rasera de strukturer som begränsar män till förmån för kvinnor (som t.ex. mäns rätt till vad som helst gällande deras barn, från likabehandling vid förlossningen, där t.ex. ofta enbart kvinnor får mat, till rätt till delad vårdnad vid vårdnadstvister och t.ex. att pojkar fortfarande tillåts underprestera i skolan).

Märk väl, jag säger inte att det inte finns skäl att fokusera mer på kvinnors rättigheter i arbetet kring mäns och kvinnors lika värde, men jag säger att det inte är svart och vitt och att myntet har mer än en sida. Som det är nu känns debatten väldigt ensidig.

Permalänk
Medlem

Så Copyswede ger sig på Samsung? Känns lite som om Copyswede inte riktigt förstått vilka de har att göra med.

Visa signatur

Ryzen 5600X | Asus B550-F Gaming | 32GB G.Skill Trident Z 3600mhz | Powercolor 6800 XT | Seasonic Prime TX 850W

Athlon 64, du har alltid en plats i mitt hjärta. <3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Moriquende:

Så Copyswede ger sig på Samsung? Känns lite som om Copyswede riktigt förstått vilka de har att göra med.

Det vet dom, det är bara en tolkningsfråga om lagen. Så copyswede har mkt goda chanser.

Permalänk
Medlem

Man undrar när detta hemska skitföretag ska försvinna? Det ska INTE kosta extra att göra backup för hemmabruk!

Visa signatur

Mobo: Asus X470 Crosshair VII Hero *** CPU: AMD Ryzen 7 2700X *** RAM: 32Gb G.Skill TridentZ 2933Mhz *** PSU: Seasonic 850W Focus+ Platinum *** GPU: Gigabyte RTX2080 Gaming OC *** SSD: Samsung 860 EVO 2 TB *** Chassi: Fractal Design Define R6 TG Svart *** Tangentbord: Ducky One 3 Daybreak MX Clear *** Mus: Logitech Pro X Superlight *** Skärm: Alienware AW3821DW

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Moriquende:

Så Copyswede ger sig på Samsung? Känns lite som om Copyswede riktigt förstått vilka de har att göra med.

Problemet är ju att dom möts i tingsrätten, och det är en politisk domstol. Det här jävla pisslandet är så korrupt så Nordkorea verkar vara en idyll i jämförelse. Enda chansen för Samsung att vinna är att ta det här till en EU domstol och det är extremt kostsamt men som tur är så är Samsung en av dom få som har råd med det.

Men dom närmaste 5-7 åren så kommer väldigt många miljon skattekronor gå till att försvara ett system som nog inte ens en promille av befolkningen utnyttjar men ändå måste 100% av befolkningen betala för det.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

DRM på varenda filmmedium så jag förutsätter att vi pratar musik när det gäller CopySwede i Privatkopieringshänseense?

  • Privatkopieringsersättning 2013 = 105 Mkr (Endast Q4 gav intäkter för minnen, diskar osv.)

  • Total musikförsäljning digitalt (ej streaming) för rättighetsberättigande material 2013 = 19 Mkr

  • CD-skiva kopiering? Tillåt mig skratta.

It's all a scam. Enough said.

Tänker man realistiskt.. vem f-n privatkopierar? Piratkopiera är inte samma sak och på musiksidan tror jag det år 2014 är en obefintlig mängd som inte ens skulle kunnas ritas ut i valfri diagramtyp.

Visa signatur

sCaz har lirat online sedan direktmodemanslutning var hett.
OSW Sim Racing Rig | HTC Vive | 27" Acer 165 Hz IPS G-sync
Gigabyte Z170X-Gaming 7 | 6700K | 16GB DDR4 | 3x Samsung SSD's
ASUS 1080 Ti ROG STRIX OC | EVGA G2 850W | NH-D15 Triple | Steelseries H

Permalänk
Skrivet av sCaz:

DRM på varenda filmmedium så jag förutsätter att vi pratar musik när det gäller CopySwede i Privatkopieringshänseense?

  • Privatkopieringsersättning 2013 = 105 Mkr (Endast Q4 gav intäkter för minnen, diskar osv.)

  • Total musikförsäljning digitalt (ej streaming) för rättighetsberättigande material 2013 = 19 Mkr

  • CD-skiva kopiering? Tillåt mig skratta.

It's all a scam. Enough said.

Tänker man realistiskt.. vem f-n privatkopierar? Piratkopiera är inte samma sak och på musiksidan tror jag det år 2014 är en obefintlig mängd som inte ens skulle kunnas ritas ut i valfri diagramtyp.

Var hittade du de siffrorna?
http://www.ifpi.se/wp-content/uploads/GLF-f%C3%B6rs%C3%A4ljni...

Visa signatur

PC:Z97-A, i5 4690k, Samsung Evo 850, GTX 980, Benq XR3500-skärm
CITERA FÖR SVAR! ^_^

Permalänk
Medlem
Skrivet av KimTjik:

[...]Sedan undrar jag hur många mobiltelefonägare som ens håller på med att kopiera över ljudfiler från annat media. Det är i alla fall ytterst sällan jag träffar på någon som använder annat än direkta nättjänster.[...]

Det är väl inte så länge sedan folk "rippade" så mycket det gick, och synkade telefoner och MP3-spelare så det sjöng om det; och det förekommer ännu, då inte alla nyttjar sin begränsade datamängd till sådana mobila tjänster. Men visst blir s.k. streaming allt mer vanligt förekommande; och är även det en källa till debatt om ersättningar.

Många kommentarer är lätt naiva, eller ger intryck av illa informerade personer som inte vet hur samhället är organiserat, eller vilka lagar och förordningar som finns, därvidlag skiljer sig inte denna fråga från andra. Copyswede agerar utifrån det mandat de har fått att driva frågan från medlemsorganisationerna som de samarbetar med. Kommentarerna blir lite därefter: "haha, nu sköt de sig i foten, här finns det ett välfyllt läder och gott om jurister". Tänk så kappan vänds efter vinden, när samma företagsjurister, på något bolag, jagar patentintrång är det skräp.

Vi har å ena sidan upphovsrätten, och den är stark, och den finns även utanför Sundbyberg, d.v.s. i t.ex. EU, vars domstolar har nämnts av vissa som en räddningsplanka för att slippa avgifter (och vi ser upphovsrättsorganisationer i andra länder); å andra sidan, vill man tillåta sådan kopiering som diskuteras i artikeln, och därmed göra undantag för upphovsmännens rätt att bestämma över sina verk, och helt naturligt ges inkomster från dessa, då måste man se till att det finns ett system som kompenserar. Det är tanken och bakgrunden; man ska väga upphovsmännens och användarnas rättigheter och möjligheter. Sedan har teknikutvecklingen ställt till det, men likväl måste upphovsrätten respekteras.

Det går t.ex. bra titta på en dom av EU-domstolen från 2010 för att få en viss inblick i det legala ramverk som finns, även om målet var ett annat (där skillnaden mellan privat bruk och yrkesmässig användning bl.a. diskuterades).
http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=en&num=C-467/...

Vi har sedan tidigare t.ex. Europaparlamentets och rådets direktiv 2001/29 om harmonisering av regler kring upphovsrätt etc. och vars artikel 5 nämner undantag för denna om rättvis (fair) kompensation ges. Sverige tillhörde väl ett antal länder som dömdes för att inte ha implementerat direktivet i tid, när det begav sig.

Det förhåller sig även så att man håller på at se över vissa regler; vi har sett Europaparlamentets och rådets direktiv i februari i år, om "kollektiv förvaltning av upphovsrätt och närstående rättigheter och gränsöverskridande licensiering av rättigheter till musikaliska verk för användning på nätet på den inre marknaden", som det heter, och regeringen utreder.

Det är väl ett försök att anpassa sig till teknikutvecklingen, och i EU:s fall att försöka nå gemensamma regler, så det ser inte ut som att det är något som lär försvinna bara för att man "viftar med EU".

Apropå synpunkter på organisationerna; hade det varit i andra länder hade man uppmanat varandra att tala med sin närmsta politiker, men så icke här; här skjuter man på de som tillämpar lagarna, oavsett sammanhang (men som sagt, det går hand i hand med illa informerade etc. enl. resonemang ovan). Sedan att det inte med nödvändighet behöver leda till någon förändring är en annan sak.

Jag håller däremot med de som tycker att det är i många sammanhang onödigt höga avgifter; och att de kan slå fel, drabba alltför många enheter; men även t.ex. när en disk används för att säkerhetskopiera familjefoton. Men det var fallet innan också, ett kassettband som användes för att spela in ett samtal med en gammal faster eller egenkomponerad låt belastades också med avgift. Tanken var inte att avgöra användningen i de enskilda fallen. Det är mycket möjligt att vi kommer se en förändring, men det lär nog behöva genomarbetas för att passa teknikutvecklingen.

Rent generellt sett finns det i dag mycket liten respekt för att skapande verksamheter, litteratur, musik, foto, film etc. äger rättigheterna att bestämma över sina verk. Det går igen på flera områden; tittar vi på en *annan* aktivitet, som drabbar upphovsmännen, illegal fildelning, så har det blivit vardagsmat för många (ja, Söderbäck, jag väljer här att ta upp en *annan* aktivitet, så skillnaden behöver inte påpekas; synpunkter på dessa har dock bägge sin grund i bristande respekt för att även upphovsmän behöver inkomster); så till den milda grad att de som fildelar inte klarar sig utan det. De vill ha allt, nu, och gratis; inte så konstigt då att det försvaras med näbbar och klor. Hade folk inte ägnat sig åt sådant hade vi som inte gör det i högre utsträckning sluppit validering, kontroller etc. Men de som fildelar illegalt anser väl att den som inte "tar för sig" är en "loser" för att använda deras språkbruk.

Sedan skulle ett och annat kunna sägas om det parti som har nämnts några gånger, och som fortfarande nämns trots att tråden sägs vara rensad, men jag väljer att inte utöka ämnet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KimTjik:

Det är tragiskt att utomstående företag ska tvingas agera. Flatheten och inkompetensen hos de som egentligen ska förväntas ta tag i frågan inom landet är förbryllande.

Sedan undrar jag hur många mobiltelefonägare som ens håller på med att kopiera över ljudfiler från annat media. Det är i alla fall ytterst sällan jag träffar på någon som använder annat än direkta nättjänster. Å andra sidan torde Copyswede, om de nu vill bibehålla någon trovärdighet, vända ryggen åt alla nättjänster och vägra annat än att behålla dubbelkassettspelaren för att spela in ifrån vinyl/CD.

Tror jag med handen på hjärtat kan säga att jag inte vet om någon som har privatkopierat ~sedan sekelskiftet.

Kunde inte bara alla företag sluta handla med sverige t.o.m att det blir slut på maffiafasonerna? Borde gå ganska snabbt.
Hur länge klarar sig ett land utan någon form av datorer?

Permalänk
Medlem
Skrivet av sannyf2000:

kolla lite o de visa sig svt o sveriges radio får den största kakan

Tror du missförstod vad som står, det du läste om var troligen de pengar som copyswede får från dessa företag för vidaresändning av redan inspelat material och har i sig inget med privatkopiering att göra. SVT och sveriges radio får inga pengar från copyswede.

Skrivet av krushy:

Skulle vilja veta hur mkt personal dom har då personalkostnaderna ligger på över 13,3 miljoner.... (och man kan ju gissa på vart dom pengarna kommer ifrån....)

Tror det står att det 16 personer anställda. Du måste räkna med arbetsgivaravgift mm plus att det antaglgien är en del jurister med specialkompetens som brukar ha rätt bra betalt.

Skrivet av Aramirloth:

Det rimliga vore ju om domstolen dömer emot Copyswede när det gäller produkter som faktiskt inte är ämnade till specifikt privatkopiering som t.ex mobiltelefoner och surfplattor. Även hårddiskar är ju inte till för kopiering i sig även om det går att använda till det med. De flesta lagrar ju inte så mycket musik och film(om det inte är piratkopierat) utan har hårddiskar till att lagra privata saker och för att köra program och spel.
Precis som domstolen resonerade att en dator faktiskt inte är gjord för att se på TV med(även om det går) så är definitivt inte en surfplatta eller en mobiltelefon ämnade för privatkopiering(även om de kan användas till det med) och i min mening är det inte det specifika syftet med en hårddisk heller.

Om man skulle dra Copyswedes argument till ytterlighet så kunde de ta avgifter för pennor och papper med eftersom folk kan ju måla kopior av tavlor eller skriva av dikter eller böcker etc..

Om man läser tidigare utlåtanden från rättsinstanser och det skiljedomsförfarande som finns så ser man att de tittar på hur formuleringen "särskilt ägnad" används i andra lagar. Gör man det så inser man att det innebär något i stil med att en apparat är särskilt ägnad för privatkopiering när den är lämplig för att användas till detta.

Skrivet av fragande:

OnT: Hoppas att det blir en liknande utveckling som med TV-avgiften, med tanke på att det var samma definition där ("särskilt ägnade"). Det kan bli svettigt att förklara hur en spelkonsol är särskilt ägnad för att privatkopiera kan jag tycka. I annat fall bör lagstiftningen ses om, att en kassettavgift 30 år senare kan användas för laglig utpressning är inte rimligt. Hoppas att Samsung är envisa, synd att det är det som ska krävas dock.

TV-avgiften föll eftersom man inte ansåg att sändning via web var en utsändning i lagens mening, begreppet särskilt ägnad togs aldrig upp i det sammanhanget.

Skrivet av Tanax:

Kan man be CopySwede redovisa deras inkomster och hur mycket dom faktiskt ger till artisterna? Eller går det till egen ficka mån tro?

Bara att titta på årsredovisningen på deras hemsida