Microsoft Windows sammanfogas till ett operativsystem med nästa version

Permalänk
Datavetare
Skrivet av hag.com:

Hur menar du nu? På vilket sätt har apple och linux enhetliga OS över samtliga enheter? Linux har väl inte ens något "eget" OS för mobiler och plattor, om man inte räknar med att vissa kör linuxkärna för jag tycker i alla fall inte att android räknas som ett linux-OS.
Eller menar du något annat? Du får gärna utveckla ditt påstående.

  • iOS och OSX: samma OS-kärna, lite olika bibliotek i user-land för att hantera olika inmatningsenheter

  • Ubuntu, Fedora, Android, Tizen, ...: samma OS-kärna, lite (mer) olika bibliotek i user-land för att hantera olika inmatningsenheter

  • Windows: samma OS-kärna, lite olika bibliotek i user-land för att hantera olika inmatningsenheter

WinRT (APIet) kommer inte inom överskådlig tid kunna ersätta Win32 då det förra handlar om att kunna låsa ner applikationer i en sandlåda för att kunna (i det närmaste) garantera att applikationen inte gör något den inte har rättighet till. Win32 tillåter att man gör i princip vad som helst, det möjliggör väldigt kraftfulla applikationer men gör det också nära nog omöjligt att garantera att applikationer inte gör "elaka" saker.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Helt rätt väg att gå, kommer bli ett lyft!

Permalänk

Apputbud

Det klena apputbudet är orsaken till att jag aldrig övervägt WP. Hoppas på detta kan hjälpa till att få fart på utvecklingen.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Swedish Berserk:

Alltså inte för att vara sån men hela det här inlägget känns som det kunde vara tagit från vilken Microsoft presentation som helst.

Nu när vi ändå snackar convergence eller operativsystem som går från dator till telefon har Canonical gjort det bäst med Ubuntu och de andra stora som Microsoft tex tar efter det tänket men de har inte lyckats så bra.

http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Microsoft-Co...

Jag själv ser verkligen fram emot Ubuntu telefonerna som ska komma.

Fin bild men Ubuntu är inte färdigt för plattor och telefoner än. De räknade med att det skulle släppas sent 2013 eller tidigt 2014 men den skarpa versionen är fortfarande inte klar. För att citera Canonical själva:

"Release notes

Ubuntu for devices is still under development. Installing an Ubuntu for devices image may make your device unusable. Important features may be missing or broken. New images may introduce new features and may break existing features as development continues. Ubuntu for devices does not yet provide a reliable replacement for your current handset, phone or tablet."

Så Ubuntu kommer kanske bli en helhetslösning med en enhetlig användarupplevelse i framtiden när de faktiskt är klara med versionen för telefoner och surfplattor. Det ser rätt intressant ut. Är rätt sugen på att slänga in det i min Galaxy Nexus, som tillsammans med Nexus 4 är "utvecklingsplattformen" sen när jag köpt mig en ny telefon.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk

Ni inser att det enda egentligt nya i det här är ett nytt API för att skapa appar som kan köras på alla plattformar? Utöver det kommer "Win för plattor" att kunna köra WinRT appar, "Win för desktop" kommer att kunna köra Win32 och .NET, etc. Och så en gemensam app store. Gäsp.

Utom det nya API:et då - det är intressant! Att skapa ett API som fungerar bra på så skilda plattformar som en telefon och en dator (utan att överlåta till utvecklaren att själv skriva olika versioner av gränssnittet för olika plattformar) är lite grann av UI-industrins holy grail. Men är det nån som kan det så är det Microsoft. Oerhört upphetsande i så fall!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Sanazin:

Win 9 är vad Win 8 borde ha varit, på samma sätt som Win 7 är vad Win Vista borde ha varit. Win 8 är en bra operativsystem nu, men den var under all kritik när det släpptes utan alla uppdateringar.

Skickades från m.sweclockers.com

Förväxlar du nu Win 8 med Vista? vilka uppdateringar har gjort Win 8 bättre? förutom då möjligtvis starten till skrivbordet, alla uppdateringar har bara gjort det bättre såklart men inget som syns för den vanliga användaren, Win 8 är ett fantastiskt bra os, förmodligen före sin tid eftersom massan bara klagar istället för o sätta sig in i hur allt fungerar.

Visa signatur

Signatur redigerad av Aser: Marknadsföring ej tillåtet

Permalänk
Medlem
Skrivet av d0b:

*gäsp*

Så Microsoft gör det som Apple(?) och linux har gjort länge?

De får nog ta och trimma rullatorn rätt bra om de ska fortsätta vara intressanta även utanför speldatorer...

Det här är humor på hög nivå! Linux sammanfogat? Va? Hahaha!

Permalänk
Avstängd

Mary Jo Foley har skrivit en bra artikel om vad det här uttalandet betyder (och inte betyder).

http://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt...

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem

Jag vill kunna köra riktiga Onenote på telefonen! Jag hoppas detta innebär det, då lämnar jag gärna Andriod.

Permalänk
Avstängd

Låter riktigt bra detta, jag gillar Winfows Phone dessutom men har inte tagit steget att skaffa mig en ännu. Men nästa vår blir det nog en WP.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Tycker du allvarligt talat att det är ett bra system att man ska Googla upp sin applikation, försöka hitta den faktiska download länken bland alla DOWNLOAD HERE ads, och till slut uppmärksamma alla steg i installern för att se till att man inte råkade installera 3 toolbars och annan skit på köpet?

Tycker du också att Google och Apple ska ta bord Google Play / App Store för att det är ett bättre system att alla ska få leta upp sina applikationer och sideloada dem själva?

Hoppas bara att de fattar nu att de borde uppmuntra (och själva tänka över och ta fram guidelines för) ett annorlunda interface för skrivbordet, så att det inte bara blir tablet applikationer i fönster. Visserligen så är det bättre än att tvinga alla att köra i fullscreen, men de flesta applikationer lär komma att kännas väldigt portade. Att de tillåter applikationer som autostartar med datorn, kör i bakgrunden och liknande kommer också att vara viktigt för att täcka allt behov, men de måste se till att det sker under kontrollerade former (typ, tvinga att autostart vid boot måste vara ett användarval.).

Med tanke på vad för skit som ligger i butiken så måste man ju ändå resulterar i att googla fram det.
Om man dessutom kör med UAC av så kan man inte använda sig utav apparna alls ändå.
Tycker du att det är extremt jobbigt att ladda ner program till datorn så kan jag lägga undan en bit av mig själv för lidande.

App butiker passar sig bra till mobiler och speciella enheter, för hemma datorn iaf som Microsoft implementerat det i nuläget så är det ingen höjdare.
Man får ju inte häller ladda upp vad dom helst på butiken vilket sätter restriktioner på användningsområden.
(du får ändå googla)

Permalänk
Avstängd

Det verkar mer som om Microsoft gör det svårare för sig än vad det måste vara.
Ett Windows för alla apparater men i olika versioner. Betyder att om en version som ändras så måste MS ta hänsyn till andra versioner. Så inte de olika versionerna flyter ut och blir inkompatibla med varandra...

Okej! Gör som ni vill MS men nu hänger det på hårdvarutillverkarna att de släpper datorer, surfplattor och mobiler utan Windows om de inte vill dras med ner i det slukhål som MS skapar åt sig själva.

Köpte dyra Win7 licenserna +800kr för en OEM och +1200kr för en fullversion 2010 resp. 2012, så vill ju inte bara kasta ut dom. Fast datorerna som kör dom kommer ju inte hålla för evigt.

Tursamt nog finns Chromebook, Apple och Linux, som ett skyddsnät så man inte utsätts för M$ intressen.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Är inte det här exakt vad dom redan försökt göra med windows 8 ?
Xbox, telefonerna och det bedrövliga metro.

Jag kan inte se det här som nåt annat än dåliga nyheter för oss desktop användare.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av strejf:

Mary Jo Foley har skrivit en bra artikel om vad det här uttalandet betyder (och inte betyder).

http://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt...

Du menar skrivet av personen som hade detta att säga om vad "same Windows NT core" betyder?

Citat:

What does Windows NT core mean, exactly? It is the "kernel." But it goes beyond that.

As of Apollo, the Windows Phone OS will include the same file system (NTFS), same networking stack, same security elements, graphics engine (DirectX), device driver framework and hardware abstraction layer (HAL) as "big" Windows.

Vad är problemet? Det är kärnan och...

Var är NTFS implementerat? Kärnan
Var är TCP/IP-stacken implementerad? Kärnan
Var ligger hanteringen av security tokens? Kärnan
Var ligger DirectX? Kärnan och user-land, halvt rätt!
Var ligger ramverket för drivare? Kärnan
Var ligger HAL? Kärnan

Ok att man kan ha del i någon/några detaljer, men att ha ½ rätt när man ska ge exempel på att något har ett större omfång än OS-kärnan visar att man kanske inte är helt insatt.

I fallet Windows 9 (eller vad det kommer heta) så borde oddsen vara rätt låga på att det är WinRT (APIet) som kommer vara den gemensamma nämnaren, utöver OS-kärnan som redan är den samma sedan WP8. WinRT är dock ingen fullvärdig ersättare för Win32, så "vanliga" Windows kommer fortfarande till stor del vara en egen damm (en rätt stor sådan).

Ur ett sådan perspektiv så är t.ex. Ubuntu och Android redan sammanfogade då kärnan är densamma och håller man sig till Android NDK så kan man använda samma uppsättning userland bibliotek i båda fallen. Men det skulle inte vara en bra idé att använda exakt samma applikationer/bibliotek i Ubuntu som i Android då de kör på så väldigt olika enheter. Det finns ett överlapp som helt klart är vettigt, men en applikation som ska gå på en telefon bör vara annorlunda utvecklad än en applikation som ska köras på skrivbordet.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Låter konstigt.

Windows är om något tungrott och resurskrävande. Ruggigt innefektivt, att då göra en version till alla, inklusive små mobila enheter, media enheter, smarta enheter osv låter helt galet.

Har pyttemjuk helt tappat intresset för mobila enheter och andra typer av smarta enheter?

Inte direkt så man vill trycka in windows i mindre tilltagen hårdvara förut och detta gör det ännu sämre. Lär bara bli linux och android där.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Avstängd

Fast tidpunkten är nog rätt för att göra rejäla ingrepp i Surfplatte-Windows och Mobil-Windows. Även om det inte är kompatibelt med föregående Winphone/WinRT.
Microsoft har en försvinnande liten kundkrets (jämfört med Android och IOS).

Att något 1000-tal Sweclockers (och ett fjuttigt antal miljoner i världen) står med utgångna Surfplattor och mobiler skadar inte Microsoft, de är ju sådana Microsoft fanbois att de gladeligen köper nya "Next Big Thing" från Microsoft.

Visa signatur
Permalänk

Vore fantastiskt med riktig convergence, men det innebär ju även att jag måste kunna köra fullbördiga program på min mobil som jag koppar till skärm, mus, och tangentbord. Varför inte bara låta slutanvändaren välja vad de vill installera som "komplement" (how do you planto use this device? laptop/desktop, tablet, phone, custom) så att man kan växla omedelbart i efterhand (med custom alternativet) eller ladda ner extra funktioner senare?

Visa signatur

Intel i5 4670k @ 4,2GHz, 1,106V // Gigabyte Z87-HD3 ATX // Kingston HyperX blu 2x4GB + Fury 2x4GB 1600MHz 10-10-10-27 1,5V // CoolerMaster Hyper 212 EVO // Samsung EVO 840 250GB // NZXT Phantom // Gigabyte 290 4GB // EVGA NEX750G // Windows 10 Pro 64

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mimematis:

Med tanke på vad för skit som ligger i butiken så måste man ju ändå resulterar i att googla fram det.
Om man dessutom kör med UAC av så kan man inte använda sig utav apparna alls ändå.
Tycker du att det är extremt jobbigt att ladda ner program till datorn så kan jag lägga undan en bit av mig själv för lidande.

App butiker passar sig bra till mobiler och speciella enheter, för hemma datorn iaf som Microsoft implementerat det i nuläget så är det ingen höjdare.
Man får ju inte häller ladda upp vad dom helst på butiken vilket sätter restriktioner på användningsområden.
(du får ändå googla)

Så med andra ord, ja. Du tycker att de är ett fungerande system som inte har någon förbättringspotential. Bundlad adware med diverse mjukvaror är någonting som vi självklart ska ha? Tycker du också att det är bra att man själv måste hålla koll på om det har kommit någon ny version av programmet och oftast behöva genomföra samma process för att installera den nya versionen? Alternativt ha massor av updater tjänster som ligger i bakgrunden för att polla och installera nya versioner eller få "popups" varje gång du startar ett program för att notifiera dig om att du bör uppdatera och sedan genomföra samma process igen och förhoppningsvis inte råka installera Ad-waren den här gången?

Vad är det egentligen som gör att en Store är bra på mobila enheter men absolut inte kan fungera på en dator?

Permalänk
Medlem
Skrivet av fjamsetramsa:

Förväxlar du nu Win 8 med Vista? vilka uppdateringar har gjort Win 8 bättre? förutom då möjligtvis starten till skrivbordet, alla uppdateringar har bara gjort det bättre såklart men inget som syns för den vanliga användaren, Win 8 är ett fantastiskt bra os, förmodligen före sin tid eftersom massan bara klagar istället för o sätta sig in i hur allt fungerar.

Nej förväxlar inte Win 8 med Win Vista.
I princip alla Win 8 uppdateringar som riktat sig till slutanvändare (Update 1 exempelvis) har förbätttat operativsystemet avsevärt, och gjort det användbart, enligt mig.

Din personliga åsikt är att Win 8 är "ett fantastiskt bra OS" och "före sin tid", men jag kan inte hålla med dig, då jag personligen anser att Windows 8 främst var utvecklad för pekskärmar utan full hänsyn till möss och tangentbord.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem

Har dom äntligen fattat att WinRT var en total jävla katastrof och helt meningslöst? Skulle vara mirakulöst.

Vad blir det sen, endast 64bits?! x86 exclusiva processorer slutade ju bara produceras för PCs en 12 år sen eller så.

Men det är väl att önska efter för mycket. Microsoft är nog inte så modiga så att dom kan säga till telefontillverkaren att endast x64 processor gäller på alla framtida mobiler. Inte ens när dom enda som tillverkar Windows telefoner är Microsoft själva.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Vad är det egentligen som gör att en Store är bra på mobila enheter men absolut inte kan fungera på en dator?

En samlad butik kan fungera det vet vi redan, Steam.
Steam satsar dock inte på att mobila spel ska fungera på alla sorts plattformar. (något Microsoft nu lägger vikt på)

Sen så är webbläsaren den absolut största delen till varför det inte ens är lönt med det.
På mobiler så är det lättare med speciellt byggda appar för hemsidor och spel, på datorer så finns redan kraften och stödet i webbläsaren.

Jag kanske har helt fel och om 15år så sitter alla med sina Youtube, Reddit och SMHI appar på stationära och webbläsaren är på nedgång.
Men skulle inte sätta några pengar på det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av murklor:

Men det är väl att önska efter för mycket. Microsoft är nog inte så modiga så att dom kan säga till telefontillverkaren att endast x64 processor gäller på alla framtida mobiler. Inte ens när dom enda som tillverkar Windows telefoner är Microsoft själva.

Fast, när de säljer budgetmobiler för under 1000kr också så kan man inte kräva höga krav från tillverkarna på hårdvaran.
Var det inte så att MS hade höga standard krav på hårdvaran i början av WP livstid men var tvungna att sänka kraven senare...

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Mimematis:

En samlad butik kan fungera det vet vi redan, Steam.
Steam satsar dock inte på att mobila spel ska fungera på alla sorts plattformar. (något Microsoft nu lägger vikt på)

Sen så är webbläsaren den absolut största delen till varför det inte ens är lönt med det.
På mobiler så är det lättare med speciellt byggda appar för hemsidor och spel, på datorer så finns redan kraften och stödet i webbläsaren.

Jag kanske har helt fel och om 15år så sitter alla med sina Youtube, Reddit och SMHI appar på stationära och webbläsaren är på nedgång.
Men skulle inte sätta några pengar på det.

Här tror jag vi har hittat kärnan till missförståndet. En centraliserad appbutik för Windows kan göra samma sak som Steam fast med alla program. Det handlar inte om att ta alla små skitappar som finns till telefoner till datorn utan att centralisera mycket mjukvara till ett nav. Tänk dig att alla program i hela datorn uppdaterades på samma sätt som Steam uppdaterar dina spel. Du hänger upp dig på en rätt ny och smal definition av app som kommit tillsammans med smartphones. Ordet app är mycket äldre och är en förkortning av applikation, alltså nyttoprogram som är det mesta du hittar under din startmeny. I princip allt du kör som inte är en integrerad del av ditt OS är appar. Webläsaren är i sig en app.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Här tror jag vi har hittat kärnan till missförståndet. En centraliserad appbutik för Windows kan göra samma sak som Steam fast med alla program. Det handlar inte om att ta alla små skitappar som finns till telefoner till datorn utan att centralisera mycket mjukvara till ett nav. Tänk dig att alla program i hela datorn uppdaterades på samma sätt som Steam uppdaterar dina spel. Du hänger upp dig på en rätt ny och smal definition av app som kommit tillsammans med smartphones. Ordet app är mycket äldre och är en förkortning av applikation, alltså nyttoprogram som är det mesta du hittar under din startmeny. I princip allt du kör som inte är en integrerad del av ditt OS är appar. Webläsaren är i sig en app.

Jag har inte några direkta problem med att trycka Yes när ett program jag öppnar frågar om jag vill uppdatera det.
Potentiellt så skulle det också kunna vara ett irritations moment om "butiken" väljer att helt plötsligt stänga av ett program bara för det finns en uppdatering.
Men jag ser helt klart möjligheten som du är inne på, saken är den att jag inte tror att man kan skapa en sådan lösning genom att försöka koppla samman alla operativsystemen.

Det jag hänger upp mig på är det jag ser är själva problemet, för att kolla vädret så använder du dig utav din väder app på mobilen, på datorn så använder du dig av webbläsaren.
Att då försöka knyta samman mobil apparna med ex photoshop i samma butik ser jag helt enkelt inte som en bra ide.

Vad är det för fel med att en väldigt öppen butik eller vad man ska kalla det där överklocknings mjukvara och email klienter kan dela plats.
Istället för att allt ska köras i ett eget Metro fönster så är det helt vanliga fönster, precis som om man valde att ladda ner det direkt från hemsidan.
Då kan man ju också sälja in automatisk uppdatering.

Permalänk

Kan bli bra, och det hoppas jag. Min PC är varken en leksak, mediamaskin eller surfplatta, utan ett verktyg. Det ultimata vore ett operativsystem som Windows 2000, vilket var helt perfekt och lagom för detta ändamålet.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Mimematis:

Jag har inte några direkta problem med att trycka Yes när ett program jag öppnar frågar om jag vill uppdatera det.
Potentiellt så skulle det också kunna vara ett irritations moment om "butiken" väljer att helt plötsligt stänga av ett program bara för det finns en uppdatering.
Men jag ser helt klart möjligheten som du är inne på, saken är den att jag inte tror att man kan skapa en sådan lösning genom att försöka koppla samman alla operativsystemen.

Det jag hänger upp mig på är det jag ser är själva problemet, för att kolla vädret så använder du dig utav din väder app på mobilen, på datorn så använder du dig av webbläsaren.
Att då försöka knyta samman mobil apparna med ex photoshop i samma butik ser jag helt enkelt inte som en bra ide.

Vad är det för fel med att en väldigt öppen butik eller vad man ska kalla det där överklocknings mjukvara och email klienter kan dela plats.
Istället för att allt ska köras i ett eget Metro fönster så är det helt vanliga fönster, precis som om man valde att ladda ner det direkt från hemsidan.
Då kan man ju också sälja in automatisk uppdatering.

Ja om man hittar på fiktiva problem så finns det massa problem. Steam stänger inte ner spel för att uppdatera. Android stänger inte heller ner appar för att uppdatera. Steam löser det i bakgrunden och Android säger till att du har uppdateringar. Så varför i hela vida världen skulle dina program helt plötsligt stängas av utan förvarning? I alla fall inte mer än det redan är? Jag hade mycket hellre skött uppdatering av mjukvara när jag inte använder det istället för precis innan jag vill använda det. Framförallt vissa större program som kan ta 20 minuter att uppdatera, rätt irriterande när det tjatar precis när du ska använda det. Värst är vissa spel som jag inte kör via Steam som jag då helt enkelt inte kan spela på 20 minuter medan jag väntar på uppdateringen. Det hade varit trevligt att slippa. Orkar inte riktigt starta alla program jag har med jämna mellanrum för att se vilka som behöver uppdateringar.

Vad är problemet med att Adobe skulle sälja Photoshop i en digital butik som är integrerad i operativsystemet? Vad är kopplingen mellan en väderapp och Photoshop från första början? Du verkar fortfarande hänga upp dig på ordet app. Steam är en butik som säljer appar som Google Play. Betyder det att alla spel på Steam är som Angry Birds?

En integrerad appbutik är inte till för att ersätta alla funktioner i en dator med små appar. Du missar den stora bilden här.

Det går att sälja och distribuera desktopprogram via butiken också så en förbättrad Windows Store är precis det du beskriver i ditt inlägg. Se Mac App Store som exempel på hur det kan se ut.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr. Bravo:

Kan bli bra, och det hoppas jag. Min PC är varken en leksak, mediamaskin eller surfplatta, utan ett verktyg. Det ultimata vore ett operativsystem som Windows 2000, vilket var helt perfekt och lagom för detta ändamålet.

^this^
OS'et skall ju vara som en arbetsbänk.
En stabil och rymlig platform att använda sina verktyg på.
Inte nånting att sprida skräp över.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Ja om man hittar på fiktiva problem så finns det massa problem. Steam stänger inte ner spel för att uppdatera. Android stänger inte heller ner appar för att uppdatera. Steam löser det i bakgrunden och Android säger till att du har uppdateringar. Så varför i hela vida världen skulle dina program helt plötsligt stängas av utan förvarning? I alla fall inte mer än det redan är? Jag hade mycket hellre skött uppdatering av mjukvara när jag inte använder det istället för precis innan jag vill använda det. Framförallt vissa större program som kan ta 20 minuter att uppdatera, rätt irriterande när det tjatar precis när du ska använda det. Värst är vissa spel som jag inte kör via Steam som jag då helt enkelt inte kan spela på 20 minuter medan jag väntar på uppdateringen. Det hade varit trevligt att slippa. Orkar inte riktigt starta alla program jag har med jämna mellanrum för att se vilka som behöver uppdateringar.

Vad är problemet med att Adobe skulle sälja Photoshop i en digital butik som är integrerad i operativsystemet? Vad är kopplingen mellan en väderapp och Photoshop från första början? Du verkar fortfarande hänga upp dig på ordet app. Steam är en butik som säljer appar som Google Play. Betyder det att alla spel på Steam är som Angry Birds?

En integrerad appbutik är inte till för att ersätta alla funktioner i en dator med små appar. Du missar den stora bilden här.

Det går att sälja och distribuera desktopprogram via butiken också så en förbättrad Windows Store är precis det du beskriver i ditt inlägg. Se Mac App Store som exempel på hur det kan se ut.

Blanda inte in Android i det hela nu med eller hur Steam gör det för som jag nästan måste tjata om så gör ju Microsoft på sitt egna vis och det är där jag ser problemen.*host Windows Update*
Istället för att låta datorer/mobiler ha sin egna butik så ska allt slås samman och förenklas för portning mellan dom.
Och det är där vi inte ser till samma öga då du anser att jag hänger upp mig på ordet app..

Har aldrig använt Mac App Store men fungerar det som jag beskriver så borde ju Microsoft satsa mer på det än att samla allt under ett OS bara för att pressa ut mer appar till sina olika stödda enheter som inte ens har med varandra att göra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mimematis:

Microsoft varför måste ni skjuta er själva i foten?
Det finns ingen mening med Windows store på en stationär burk, vi har haft program väldigt länge.

Hade mina förhoppningar om att Windows 9 inte skulle vara dåligt, detta uttalandet stärker inte mina förhoppningar..

För chansen måste vara väldigt liten att dom faktiskt tar åt dig absolut all kritik vad som är "fel" mellan 7an-8an.
Om dol fortfarande har som mål att allt blir bättre om man bara slår ihop det.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker faktiskt att du missat en del där. Notera att både de 10-12% Windows 8 användarna, som en del använder denna appstore, till WP som kommer nu använda samma appstore, till din surfplatta som KAN köra fullskaliga program, också kommer ha samma app-store. Detta är faktiskt kanon bra tänk.
Istället för att försöka hitta en app på din telefon, som fungerar liknande som på din stationära, så kan du OM du vill (notera inget tvång) använda dem på båda. Appar är här för att stanna, så de måste anpassa sig till det.
Nyckel av valfrihet och möjlighet är viktigt för M$ om de ska fortsätta att konkurrera.

Skrivet av d0b:

*gäsp*

Så Microsoft gör det som Apple(?) och linux har gjort länge?

De får nog ta och trimma rullatorn rätt bra om de ska fortsätta vara intressanta även utanför speldatorer...

Har aldrig sett en OSX maskin och iOS enhet dela på något. Visst har de liknande program som kan fungera tillsammans, men de delar inte ett skvatt med varandra rent tekniskt sett. Så nej, Apple är inte ens nära.

Linux "håller på att utveckla", eller Ubuntu om jag inte minns fel, ett liknande koncept, men 2 saker saknas fortfarande.
Ett: Spel, spel och åter dessa spel. Ja det finns emulatorer och så, men inget 100% stöd.
Två: När blir det färdigt?, före eller efter Windows 11 släpps? Har aldrig sett ett Linux projekt verkligen bli färdigt, någonsin.
Jag hoppas dock att kombon, AMDs Mantle, Steammachines Spelsystem och Ubuntus ordentliga satsning kommer att bevisa detta fel, för vi behöver konkurrens på den marknaden.

Skrivet av strejf:

Det här är fantastiska nyheter och något som kommer ge Microsoft en enorm konkurrensfördel gentemot andra så som Apple och Google. Det faktum att man endast kommer behöva underhålla ett operativsystem istället för tre kommer göra att Microsoft kan utveckla mycket snabbare än tidigare och släppa nya funktioner och tekniska förbättringar med ett rasande tempo.

Hel ärligt, jag tycker M$ har ökat takten redan. Och de hänger knappt med som det är själva. Problemet jag ser är testning/kompatibilitet och pris. Varenda uppdatering till Windows 8 har resulterat i massor med problem från allt med plattor till desktop. Det kan inte fortsätta så, utan de måste kunna patcha sina egna OS utan att allt rasar.
Sen har jag inte lust att lägga ca 1500kr varje år på ett OS, vilket gör att OM de ska släppa de så tätt, får de sänka priserna, vilket jag inte tror de kommer göra i första taget.
Notera att ett av de dyraste OSen som fortfarande går att köpa är Windows 7. TOM XP är dyrare än vanlig WIndows 8 version!. Länk

Skrivet av Meurik:

Om inte jag läst fel, så kommer "klassiska skrivbordet" finnas med i alla utgåvor (även dom mobila, med pekskärm), men kommer vara avstängt som standard. Den händige, kan säkerligen återaktivera funktionen

Vill minnas att jag kommenterade detta på IDG, att just valfriheten där det ena är avstängt och andra aktivt på standard, och visa versa är vad M$ behöver göra. Är både glad och förvånad ATT de faktiskt GÖR detta...

Skrivet av Mr. Bravo:

Kan bli bra, och det hoppas jag. Min PC är varken en leksak, mediamaskin eller surfplatta, utan ett verktyg. Det ultimata vore ett operativsystem som Windows 2000, vilket var helt perfekt och lagom för detta ändamålet.

Min PC är verken verktyg, arbetsredskap eller stenålder. Utan en leksak, spelmaskin, surfplatta och mediaspelare.
Så vi använder dem på olika sätt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av murklor:

Har dom äntligen fattat att WinRT var en total jävla katastrof och helt meningslöst? Skulle vara mirakulöst.

Vad blir det sen, endast 64bits?! x86 exclusiva processorer slutade ju bara produceras för PCs en 12 år sen eller så.

Men det är väl att önska efter för mycket. Microsoft är nog inte så modiga så att dom kan säga till telefontillverkaren att endast x64 processor gäller på alla framtida mobiler. Inte ens när dom enda som tillverkar Windows telefoner är Microsoft själva.

Fast behövde det verkligen vara ett fiasko och kan inte en nyhet som denna vara positiv då det garanterat lär leda till ett större intresse från applikation utvecklare och det var väl egentligen där som WinRT var som svagast?

Visa signatur

/havoc