Microsoft tillkännager Windows 9 i september

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Varför pratar du ens om försäljningssiffror? Windows Vista var det näst bäst säljande operativet efter XP när det kom ut, men det ses ändå som en flopp. Det är den allmäna opinionen som definierar vad som är en flopp, inte siffror.

Uh nej? Om något är en flopp och kostar tusentals kronor, då säljer det inte. Punkt.
Att Vista sålde näst mest är väl kanske inte så konstigt då det inte fanns något annat (räknar nu inte tidigare operativsystem än XP som operativsystem som skulle fungera idag). Om 100 miljoner människor köper en produkt som de anser är dåliga har vi hundra miljoner idioter. Det gör inte produkten till en flopp.

Skrivet av Ozzed:

Sedan är ju bilden på startmenyn faktiskt fråb Microsoft Build conference, så jag ser det inte som troligt att e inte återinför startmenyn. De backar visst. Deras tänk med Windows 8 var helt enkelt fel. Allt skulle köras i appar som default, och gärna i fullskärm, oavsett inmatningsmetod. En vidareutveckling på det hade snarare varit att slopa Win32-api't helt och bara köra på Windows Runtime, men nu gör de precis tvät om. De backar och inget annat.

Vi har sett flertalet funktioner som sista-minuten ändrades. Troligt eller inte i det här fallet, det är endast spekuleringar oavsett källor. Så länge Microsoft själva inte säger något så är det enbart ett rykte. Nej de backar inte, de vidareutvecklar. Hade de backat hade de tagit bort appar. Det är en väldigt stor skillnad, jag utgår från att du förstår detta.

Skrivet av Ozzed:

Vänta här nu.. Du tror alltså inte på att startskärmen försvinner på desktop och att Startmenyn kommer tillbaka? Visserligen är inget hugget i sten och bekräftat men en mängd källor från olika håll säger ju att det blir så. Jag kan inte bara avfärda det som "rykten".

Jag tror ingenting, jag spekulerar inte. Du kan inte avfärda det som "rykten" för att du önskar så starkt att det ska bli så. Som du vet så gillar jag Windows 8 och jag kommer antagligen gilla Windows 9 också - men det gör inte att jag sitter och fantiserar om det på min fritid. Det enda jag tycker är att en Startmeny behövs för desktop.

Skrivet av Ozzed:

Personligen har jag kompetensen, ja, men det döljs saftigt, och det gillar jag inte.

Sedan att jag skulle vara ointressant i övervakningssammanhang är ju upp till den som vill övervaka att avgöra. Poängen är att det inte skall gå, oavsett om de vill eller inte, och oavsett om jag för stunden är intressant eller ointressant.

Fast det faktum att du inte vet _om_ det går gör det hela lite löjligt, tycker du inte?

Skrivet av Ozzed:

Som sagt.. Helhetsintrycket är det som räknas. Jag tycker, som de flesta andra, att Windows 8 är överlägset Windows 7 rent tekniskt. Men Windows för desktop ska ha en startmeny från Microsoft, punkt slut. Tredjepartsprogram går bort.

Nej det ni ser är det som räknas, tydligen. Tredjepartsprogram går bort - det är det mest idiotiska jag har hört på väldigt länge faktiskt. Du menar "selektiva tredjepartsprogram går bort då jag inte får som jag vill". Kan du vänligen svara på hur din Windowsinstallation ser ut? Spelar du spel så antar jag att du enbart spelar Solitaire, schack eller minröjning?

Skrivet av Ozzed:

Eh.. Va? ett tapp på grund av insustrisemestern? De flesta som kör Windows 8.x är hemanvändare, och då borde snarare andelen öka under en industrisemester.. Hur tänker du här?

Uh nej? Mycket möjligt att en majoritet är hemanvändare. Det finns ingen statistik på det så kom inte och dra till med sådana argument tagna ur luften. Andelen aktiva användare går självklart ned under semesterperioder. Defacto så finns det en mätbar andel av yrkesmänniskor som använder Windows 8, vad tror du liksom? När de går på semester samtidigt så minskar behovet av Windows 8 - en del tycker säkerligen som du och har inte uppgraderat till Windows 8 hemma. Det gör att Windows 8 minskar och att Windows XP/Vista/7 ökar under semesterperioder.

Skrivet av Ozzed:

Det är knappast mitt problem om jag inte gillar Microsofts produkter, snarare Microsofts. Men som sagt, de rättar ju till allt jag "gnällt" på i Windows 9, så jag tror jag kommer bli nöjd

Microsoft rycker helt på axlarna om du som individ inte gillar deras produkter. Däremot antalet sålda licenser, mängden trafik i Store - det bryr de sig om och jag tror nog de är rätt nöjda med de tre senaste åren. Använd dem inte så är ditt problem löst. Men vänta nu, du använder dem ju! Men du har helt rätt i att det ska bli intressant att se vad som faktiskt kommer i Windows 9, ska sanningen fram ser jag nästan fram mer mot Windows 9 SP1 där man, som du skulle uttrycka det, åtgärdar pöbelns nya problem.

Skrivet av Ozzed:

Om det är användarna det är fel på så får man väl göra ett operativsystem som passar dem. Annars blir det ju helt galet.

Operativsystem anpassas inte på individnivå. Windows 8 har sålt otroligt bra, Microsoft har gjort mycket rätt med Windows 8. De få problem som funnits har man antingen åtgärdat eller så kan vi som användare ta oss runt det. Det är enbart användarna det är fel på som i många fall inte vill ta ett egenansvar och lösa sina problem för att istället böla ut på internet. Kom ihåg nu att trots att du anser att Windows 8 är en flopp så har det tre gånger så många användare som OS X har. Ställ det i relation till vad du skriver så kanske du också inser att Windows 8 inte kan vara en flopp, vare sig försäljningsmässigt eller utförandemässigt.

Skrivet av Ozzed:

"Nä, vi har ingen hiss i det här hyreshuset, OCH VI TÄNKER FAN INTE TA BORT NÅGRA TRÖSKLAR! det är inte vårt fel att en majoritet av våra hyresgäster är rullstolsburna".

Har aldrig bott i hyreshus men i de lägenheter jag har ägt genom åren har ingen haft hiss. 50tal och 70-tals hus har sällan hiss om de är under fyra våningar höga. Är de rullstolsanpassade så är detta ofta speciellt utformade. Ditt försök till en liknelse är helt orealistisk.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

J
Betamax var tekniskt överlägset VHS på varenda plan. Och det måste då enligt vissa alltså vara "fel" på kunderna eftersom VHS vann tillslut, eller?

Nej men porrbranschen och porr säljer.

Permalänk
Skrivet av Damodred:

Det här kommer nog bli ett låååångt inlägg....

Det är defacto det näst bäst säljande operativsystemet genom tiderna. Det ligger, tror jag, ca 15% före långköraren XP. Att det inte säljer lika bra som Windows 7 betyder inte att det är ett fiasko. Kan liksom inte riktigt förstå den här svartvita världen folk lever i.

Det du måste förstå är att det handlar inte om att "backa" eller inse att "oj vad fel vi gjorde, vi lägger oss platt för internetmobben". Vad det handlar om är att det man utvecklade från Windows 7 till Windows 8 utvecklas vidare från Windows 8 till Windows 9. Du sitter här och på sin höjd önskedrömmer om avsaknaden av fullskärmsmeny, appar och charms - inget av det vet du är saker som kommer försvinna. Ta och se dig omkring lite, exakt alla dina argument bygger än så länge på antingen helt felaktiga grunder eller på ren ovilja att anpassa dig eller lösa dina problem - som du antagligen är mycket kapabel att göra.

Ja, på dina argument låter det som så, faktiskt. Men det hade varit en liten dröm om det nu hade fungerat
Jag skulle jättegärna se din statistik som säger att du och majoriteten tycker att Windows 8 är skit. Allt jag ser är en naturlig utveckling. Hur kan jag tycka så, tänker du. Jo, hade det varit en "flopp" som du vill få det till, med startmeny som huvudargument, då hade Microsoft vid valfritt tillfälle valt att släppa en uppdatering för detta. Men vet du vad, man gjorde inte det. Det ryktades om en Startmeny med 8.1, det ryktades om en vid Update 1 och det ryktades om en nu till hösten - men den kom inte. Vi har sett tjogtalet av dessa Startmenys- återställare så vi vet att det går att göra i en handvändning. Så varför görs det inte? Jo för att det inte bedöms att det behövs.

Och så dina andra argument - lokalt konto, lär dig installera Windows istället så löser du det. Jag har dessutom redan visat dig hur man gör åtminstone två gånger. Men ditt problem är nog inte där utan att du bara har satt på foliehatten. Precis som du skrev ovanför, hade det varit du som dikterat villkoren för Windows, på samma sätt så är det ingen glasögonprydd nörd som manuellt ens skulle försöka (om det är möjligt) att titta specifikt på dina nakenbilder, kreditkortsuppgifter eller vad det nu är du oroar dig över. Opponera att det skulle finnas ett övervakningssystem, då är du förhoppningsvis inte en person som går i dess radar. Men jag tycker hela grejen faktiskt är ganska konservativ.

Appar i fönster - ja det hade väl varit bra. Personligen förstår jag inte vad jag ska med appar till alls på stationärt. Är det bärbart kör jag vid behov två appar parallellt med varandra.

Startmeny som inte är i fullskärm - Här är ett tydligt tecken på vad iPhone generationen gjort med datoranvändarna. Lösningen finns där ute. Använd den. Enda jag ser om Micosoft "fixar" detta är att när detta är ett av huvudargumenten då har man faktiskt en riktigt bra produkt.

Nej du är verkligen inte den enda. Men du är den enda som kommer med helt osakliga anledningar som helt enkelt grundar sig i att du faktiskt inte gillar Windows 8. Det är helt ok, men du har som sagt inga argument som är diskuterbara. Du tycker bara så och så är det med det. Som i de andra trådarna där svaret på ovanstående redan förklarats för dig så är tappet på grund av industrisemestern som ännu råder. Med stor sannolikhet kommer vi se en ökning av Windows 8 användningen igen i september och ännu mer i oktober.

Det du kallar Brute Force...ja herre gud...MS är först i världen med ett formspråk som sträcker sig över olika enheter. OS X med Yosemite i höst kommer göra precis samma sak. Allt ditt "mobil-trams" slipper du på desktop - om du är beredd att göra något åt dina problem. Vilket du inte är enligt din sista mening. I ditt fall är det helt på användarens sida för du besitter antagligen kompetensen till att lösa det. Jag skulle gärna se din Windowsinstallation för så som du resonerar kör du enbart program från Microsoft och fullständigt vägrar annat.

Windows 8 är inte ett fiasko. Inse det. Det enda det inte är är att det sålt bättre än Windows 7. Är det ett fiasko? Självklart inte. PCn hade sin absoluta topp under Windows 7- tiden. I många fall är det användarna det är fel på, speciellt när det handlar om en enkel googling för att lösa sina problem. På samma vis är Windows 8 det första operativsystemet som har ett inbyggt antivirusprogram - gnälls det om det? Gnälls det om att Windows 7 inte har ett antivirusprogram? Nej det gör det inte. Om jag var med i Microsoft så hade jag idag varit ganska så nöjd med utvecklingen av Windows 8 och vilka resultat och svar man har fått under dess livstid. Man har fått igång det som den moderna användaren vill ha, dvs just formspråket, store och väldigt mycket enklare datorer. För er som anser er som "power users" så finns det ett ännu bättre tekniskt operativsystem där under och för er så är det en smal sak att komma in i.

Det finns inga saklig argument för att Windows 8 är en flopp. Som jag skrivit flera gånger tidigare, Windows 8 är det näst bäst säljande operativsystemet genom tiderna. Jag är rätt övertygad om att inte heller Windows 9 kommer slå Windows 7 på den punkten. Det är inte ofattbart att förstå, för att det helt enkelt inte var en flopp. Däremot är det en desillusionerad åsikt bland användare. Det handlar inte om att fatta sina misstag utan att vidareutveckla sitt koncept. På samma sätt finns det inte en Startmeny som ser likadan ut i något operativsystem.

Mjae visst det är inte för alla men om man försöker lära sig ett nytt beteende så ser man snart nyttan med det. Touchen är ett smidigt alternativ många gånger. Som konsument kan jag tycka att man har ett egenansvar att kolla upp sånt här på. Folk köper prylar för tusentals kronor men bryr sig tydligen inte om att läsa på. Sedan gnälls det över att man är fattig veckan innan lönen... om 50g är en dealbreaker då är det inte en dator man ska ha utan ett gymkort. Vad jag menar är bara att om man tappar 10% av batteritiden, om datorn blir en mm tjockare och tycker detta är väldigt viktigt - välj då en laptop utan touch. Jag kan liksom inte förstå hur svårt detta ska vara. Medan du säkerligen har helt rätt i det du skriver så förstår inte jag hur detta kan ha blivit ett så stort problem. Jag kan åtminstone inte se skillnaden på en mm, jag skulle inte känna av en viktskillnad på 100g och skulle antagligen inte reflektera över om jag har nio eller tio timmars batteritid.

Om jag exempelvis ligger på rygg i soffan med datorn på magen då är jag glad att det finns touch på skärmen, just för att böjen ned mot musplattan ger mig värk i handleden. En sån smal sak gör att jag hellre har touch och använder det lite, än att det inte finns. Men alla har så klart inte behov för det och då är min rekommendation att köpa en dator utan touch.

Vet inte om du kallar Xbox för mobil men jag gör det nog inte. Det är fel att säga att det är gjort för mobila enheter när det är gjort för enheter med touch. Stor skillnad. Angående få/inga appar för desktop - här är en klassisk tankevurpa som jag skrev om tidigare. Man måste inte ha en "app" bara för att det finns i Store eller till desktop. Man skulle i både teori och praktik kunna sälja riktiga program via Store, exempelvis Adobe Photoshop, Office paketet eller vad som helst. Detta är något som är riktigt smidigt, när jag installerade ett par datorer förra helgen så fick jag frågan om jag ville sykronisera de nya datorerna med mina gamla och när jag svarade ja så laddades de program jag hade via Store också in på de nya, inkl mitt val att ha startmeny (se den kom som default) i toppen. Vill du ha ett direkt och responsivt OS, ja men välj då¨Windows 8 och installera något av de program som avaktiverar ModernUI eller bocka av lite alternativ som jag visade på bilden ovanför. Det är vida överlägset Windows 7 på den tekniska biten

Jag har redan visat hur dumt lokalt konto ligger. I win8 var det tydligt att man kunde ha lokalt konto. I win 8.1 så är det nästan helt dolt. Kan komma med bevis precis som jag gjorde i en annan tråd. Kom inte och säg annat. MS vill att man ska använda konto, men alla vill/behöver inte det.

Självklar har jag tagit bort 90% av nyheterna i sin 8.1 men tycker det är bättre och stanna på win 7 där jag inte behöver fulhacka bort halva OS:et. Dessutom kan man inte välja snyggare ui.

Oavsett du säger om store. Så är det dyrt och sämre än vanliga butiker (online och irl). Just för ms ska ta 30% av vinsten.

Låser dom även bort att man inte kan installera program från skiva eller download game. Ms har redan visat att dom kan göra kassa beslut. Så skulle inte förvånna mig att dom kommer smyga in den möjligheten i framtida versioner.

Om alla gilla win 8. Varför gör ms om oset och tar bort modern och lägger in en startmeny?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

tjänar man något på att köpa windows 9 då, om man sitter på windiws 7 64 bits fortfarande?

Visa signatur

Dator: i7 9700k @ 5.0 Ghz - Asus Rog Strix OC 2080 Super
3600mhz 32gb - Gigabyte UD Z390 - Dark Rock Pro 4 - M.2 SSD MP510

Kringutrustning: Xiaomi 34" 3440x1440 - Xtrfy K4 - Glorious 0 Mus
Ljud: DT770 80ohm Headset - E10K DAC/AMP

Permalänk
Medlem
Skrivet av KlyfftPotatis:

tjänar man något på att köpa windows 9 då, om man sitter på windiws 7 64 bits fortfarande?

Den frågan är nog faktiskt bäst besvarad den dagen Win 9 faktiskt släppts och både diverse publikationer och användare fått säga sitt. Spontant skulle jag säga ja men med förbehåll tills det faktiskt finns ute.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Broken-arrow:

Jag har redan visat hur dumt lokalt konto ligger. I win8 var det tydligt att man kunde ha lokalt konto. I win 8.1 så är det nästan helt dolt. Kan komma med bevis precis som jag gjorde i en annan tråd. Kom inte och säg annat. MS vill att man ska använda konto, men alla vill/behöver inte det.

Självklar har jag tagit bort 90% av nyheterna i sin 8.1 men tycker det är bättre och stanna på win 7 där jag inte behöver fulhacka bort halva OS:et. Dessutom kan man inte välja snyggare ui.

Oavsett du säger om store. Så är det dyrt och sämre än vanliga butiker (online och irl). Just för ms ska ta 30% av vinsten.

Låser dom även bort att man inte kan installera program från skiva eller download game. Ms har redan visat att dom kan göra kassa beslut. Så skulle inte förvånna mig att dom kommer smyga in den möjligheten i framtida versioner.

Om alla gilla win 8. Varför gör ms om oset och tar bort modern och lägger in en startmeny?

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte ansluter till internet i steget före du ska sätta upp ett konto så slipper du frågan helt och default blir ett lokalt konto.
Självklart kostar det lite extra i Store, men det är en service. Det genererar uppmärksamhet till programskaparen och vi som konsumenter upptäcker program vi annars hade kunnat missa. Av samma anledning är SevenEleven dyrare än Ica Maxi. Eller ännu hellre att köpa en Cola på ett hotell kan kosta 40kr medan den du köper i butik kostar 5kr. Allt handlar om service och tillgänglighet

Man tar inte bort ModernUI, man vidarutvecklar det. ModernUI kommer finnas kvar på något sätt, det behövs för formspråket mot plattor, Xbox, telefoner och vad det nu är. Gissningsvis kommer det även en utveckling i ModernUI till Windows 10.

Tittar vi på den andra nyheten Swec precis publicerade så kan skrivbordet försvinna i nästa RT- version:
http://www.sweclockers.com/nyhet/19199-microsoft-tar-bort-skr...

Också rykte ska man komma ihåg.

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

Varför pratar du ens om försäljningssiffror? Windows Vista var det näst bäst säljande operativet efter XP när det kom ut, men det ses ändå som en flopp. Det är den allmäna opinionen som definierar vad som är en flopp, inte siffror.

Så blir det när tillverkarna påtvingar MS nya OS... därefter dom köpt datorn väljer folk att nergradera.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Damodred:

Mjae visst det är inte för alla men om man försöker lära sig ett nytt beteende så ser man snart nyttan med det. Touchen är ett smidigt alternativ många gånger. Som konsument kan jag tycka att man har ett egenansvar att kolla upp sånt här på. Folk köper prylar för tusentals kronor men bryr sig tydligen inte om att läsa på. Sedan gnälls det över att man är fattig veckan innan lönen... om 50g är en dealbreaker då är det inte en dator man ska ha utan ett gymkort. Vad jag menar är bara att om man tappar 10% av batteritiden, om datorn blir en mm tjockare och tycker detta är väldigt viktigt - välj då en laptop utan touch. Jag kan liksom inte förstå hur svårt detta ska vara. Medan du säkerligen har helt rätt i det du skriver så förstår inte jag hur detta kan ha blivit ett så stort problem. Jag kan åtminstone inte se skillnaden på en mm, jag skulle inte känna av en viktskillnad på 100g och skulle antagligen inte reflektera över om jag har nio eller tio timmars batteritid.

Problemet är att det knappt finns laptops i premiumklassen som inte har touchskärm, det är nog mer Intels fel än Microsofts men ändå.

Och du tog minsta möjliga påverkan i varje steg, batteritiden verkar bli minst 10% sämre och vikten minst 50g högre. Även om man bänkar >100kg så kan man tycka att en enhet på 1.2kg känns bättre än 1.3kg. Personligen tycket jag också vikten det minsta problemet av nackdelarna, tjockleken och batteritid är ett större problem.

Med tanke på att de som tittar på ergonomi totalt dömt ut pekskärm på laptops så borde grundmodellen alltid komma utan touchskärm om det inte är en 2-in-1. Här kommer nog Intels tvingade del för Ultrabooks in, om det inte var ett krav skulle nästan ingen ha pekskärm vilket Microsoft såg som hinder för att nå ut med Win8/ModerUI.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yoshman:

Problemet är att det knappt finns laptops i premiumklassen som inte har touchskärm, det är nog mer Intels fel än Microsofts men ändå.

Och du tog minsta möjliga påverkan i varje steg, batteritiden verkar bli minst 10% sämre och vikten minst 50g högre. Även om man bänkar >100kg så kan man tycka att en enhet på 1.2kg känns bättre än 1.3kg. Personligen tycket jag också vikten det minsta problemet av nackdelarna, tjockleken och batteritid är ett större problem.

Med tanke på att de som tittar på ergonomi totalt dömt ut pekskärm på laptops så borde grundmodellen alltid komma utan touchskärm om det inte är en 2-in-1. Här kommer nog Intels tvingade del för Ultrabooks in, om det inte var ett krav skulle nästan ingen ha pekskärm vilket Microsoft såg som hinder för att nå ut med Win8/ModerUI.

Så är det kanske. Jag har ju snarare letat efter touch så inte riktigt tänkt på det.
Visst gjorde jag det men jag lånade också bara dina siffror Visst är det designen som är den stora skillnaden om vi pratar gram och hekton, jag tycker bara att det är lite förstorat. Kanske som 3d när det kom, det blev liksom för mycket fokus på 3d och mindre på filmen. Här tycker jag det är för mycket fokus på touch och för lite fokus på i vilket sammanhang ska man använda det. Det är mycket allt eller inget. Om jag använder touch fem procent av min tid vid en dator, ja då är det nog värt det för mig. Skulle också klara mig bra utan det, men det är en egenskap jag gillar. Om man ställer två datorer bredvid varandra och läser upp egenskaperna (typ Elgiganten) så står det "klara dig en hel arbetsdag" på en laddning och 10h batteritid på en annan. Visuellt så ser man nog knappt skillnad på en millimeter heller, än mindre om skalet är lite ruggat osv. Hade varit ett bekymmer om de ena datorn var 8mm tjock och den andra 2cm men riktigt sådana skillnader har vi väl inte riktigt tror jag. Det blir mycket storm i vattenglas och pappersargument kan jag tycka

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det finns ingen valfrihet, gå in på en normal affär och titta om du hittar nån dator där du kan välja operativsystem eller få den utan.

Oftast finns både Google, Apple och Microsoft datorer, så lite valfrihet finns ju. Även om man själv fritt får para ihop dator X med operativsystem Y i butiken.

Webhallen säljer även bärbara datorer utan operativsystem.
Förvisso bara ett fåtal modeller, men det beror nog delvis på att marknaden är väldigt liten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Damodred:

Uh nej? Om något är en flopp och kostar tusentals kronor, då säljer det inte. Punkt.
Att Vista sålde näst mest är väl kanske inte så konstigt då det inte fanns något annat (räknar nu inte tidigare operativsystem än XP som operativsystem som skulle fungera idag). Om 100 miljoner människor köper en produkt som de anser är dåliga har vi hundra miljoner idioter. Det gör inte produkten till en flopp.

Jag tycker det är bekymmersamt att du är så snabb att "idiotförklara" folk. Samtidigt är det en smidig lösning om man inte orkar reda ut orsakssamband så till viss del kan jag förstå dig.

Men av de 100 miljoner licenser som sålts, eller hur många det nu är, så är det för det första så att det är licenser till OEM's inräknat, och för det andra så att de licenser som ändå landar hos slutkund både är sådanna som sålts direkt, och sådanna som helt enkelt ligger på datorn folk köper. Försök knalla in på Elgiganten och be att få titta på en dator med Windows 7 på och se hur bra det går.

Citat:

Vi har sett flertalet funktioner som sista-minuten ändrades. Troligt eller inte i det här fallet, det är endast spekuleringar oavsett källor. Så länge Microsoft själva inte säger något så är det enbart ett rykte. Nej de backar inte, de vidareutvecklar. Hade de backat hade de tagit bort appar. Det är en väldigt stor skillnad, jag utgår från att du förstår detta.

Som sagt.. Bilden som sprids är från Microsofts build-konferens... Vad mer behöver du för "bevis" för att det är Microsoft själva som säger att de backar och återinför startmenyn som inte är i helskärm?

Citat:

Jag tror ingenting, jag spekulerar inte. Du kan inte avfärda det som "rykten" för att du önskar så starkt att det ska bli så. Som du vet så gillar jag Windows 8 och jag kommer antagligen gilla Windows 9 också - men det gör inte att jag sitter och fantiserar om det på min fritid. Det enda jag tycker är att en Startmeny behövs för desktop.

Det är ju du som avfärdar allt som "rykten", inte jag. Men om Windows 9 behåller startskärmen, eller någon annan helskärmslösning på desktop-sidan, så kommer inte jag att gilla det.

Citat:

Fast det faktum att du inte vet _om_ det går gör det hela lite löjligt, tycker du inte?

Har du helt missat nyheten att NSA haft fri tillgång till data från Google, Yahoo, Microsoft med flera? Det går visst, och de utnyttjar det flitigt dessutom.

Citat:

Nej det ni ser är det som räknas, tydligen. Tredjepartsprogram går bort - det är det mest idiotiska jag har hört på väldigt länge faktiskt. Du menar "selektiva tredjepartsprogram går bort då jag inte får som jag vill". Kan du vänligen svara på hur din Windowsinstallation ser ut? Spelar du spel så antar jag att du enbart spelar Solitaire, schack eller minröjning?

Innan Windows 8 har jag aldrig behövt ett tredjepartsprogram för att shell ska bete sig vettigt, det är främst det jag syftar på. Naturligtvis har jag tredjepartsprogram, men till gränssnittet? Nej fy fan.

Citat:

Uh nej? Mycket möjligt att en majoritet är hemanvändare. Det finns ingen statistik på det så kom inte och dra till med sådana argument tagna ur luften. Andelen aktiva användare går självklart ned under semesterperioder. Defacto så finns det en mätbar andel av yrkesmänniskor som använder Windows 8, vad tror du liksom? När de går på semester samtidigt så minskar behovet av Windows 8 - en del tycker säkerligen som du och har inte uppgraderat till Windows 8 hemma. Det gör att Windows 8 minskar och att Windows XP/Vista/7 ökar under semesterperioder.

Här har du statistik
http://gs.statcounter.com/?PHPSESSID=j2juf5bil673j4vrso39eiju...

Som du ser sker en tydlig förändring av användarmönstret över helgerna. XP och Windows 7, som företagen använder mer än hemanvändarna, går ner en aning. Ditt påstående är rent dravel. Företag använder inte Windows 8 i lika stor utsträckning som hemanvändare (som inte heller använder det så mycket för den delen).

Citat:

Microsoft rycker helt på axlarna om du som individ inte gillar deras produkter. Däremot antalet sålda licenser, mängden trafik i Store - det bryr de sig om och jag tror nog de är rätt nöjda med de tre senaste åren. Använd dem inte så är ditt problem löst. Men vänta nu, du använder dem ju! Men du har helt rätt i att det ska bli intressant att se vad som faktiskt kommer i Windows 9, ska sanningen fram ser jag nästan fram mer mot Windows 9 SP1 där man, som du skulle uttrycka det, åtgärdar pöbelns nya problem.

Hela tanken med Windows 8 var att komma in på mobilmarknaden, men där har de fortfarande bara runt 1.5%, precis som för tre år sedan. VD och så gott som alla som haft högre positioner inom framtagandet av Windows 8 fick sparken eller omplacerades.. Jag tror knappast de är "nöjda"

Gör man ett operativsystem för "pöbeln" får man också ge pöbeln vad pöbeln vill ha. De lyckades ju bra med Windows 7 då det inte har fått någon nämnvärt negativ kritik från något håll vad jag vet, och de kan säkert lyckas igen. Bara de låter desktop vara desktop och mobilt vara mobilt

Citat:

Operativsystem anpassas inte på individnivå. Windows 8 har sålt otroligt bra, Microsoft har gjort mycket rätt med Windows 8. De få problem som funnits har man antingen åtgärdat eller så kan vi som användare ta oss runt det. Det är enbart användarna det är fel på som i många fall inte vill ta ett egenansvar och lösa sina problem för att istället böla ut på internet. Kom ihåg nu att trots att du anser att Windows 8 är en flopp så har det tre gånger så många användare som OS X har. Ställ det i relation till vad du skriver så kanske du också inser att Windows 8 inte kan vara en flopp, vare sig försäljningsmässigt eller utförandemässigt.

Har skivan hakat upp sig?

Citat:

Har aldrig bott i hyreshus men i de lägenheter jag har ägt genom åren har ingen haft hiss. 50tal och 70-tals hus har sällan hiss om de är under fyra våningar höga. Är de rullstolsanpassade så är detta ofta speciellt utformade. Ditt försök till en liknelse är helt orealistisk.

OK.. min analogi flög visst högt över ditt huvud. Det jag vill ha sagt är att man måste se till hur marknaden ser ut och vilka behov som finns, inte till hur man vill att marknaden ska se ut och vilka behov man önskar fanns.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd

***bort/moderator*** . Men jag gillar att du äntligen börjar motivera dig bättre än "Win8 suger pga startmeny". Jag anser att du har helt fel och jag bygger det på hur jag resonerar som företagare och som privatperson och anser att ditt resonemang har flera djupa hål. Sedan som jag skrev ovan så får man tycka vad man vill men problemet har blivit uppblåst något oerhört och helt ur proportioner.

Du tjatar om samma fel hela tiden så mitt svar är detsamma, det är användarens fel så länge det finns en enkel lösning på problemet. Hade det inte varit så så hade det definitivt varit Microsoft att skylla. Jag anser att utveckling är vad som driver apputseendet och inte en tillbakagång. Det finns inget som tyder på att det handlar om att lägga sig platt som du får det till.

Vet inte vart du fått iden om att Åttan var för att komma in på mobilmarknaden. Om så vore fallet så hade jag nog också sett det som ett misslyckande. Nej det är mycket mer än så bakom det hela och det måste även du kunna förstå.

Angående marknaden. Du har faktiskt helt fel. Vinsten finns där man tar ett redan existerande koncept och vidarutvecklar det och skapar ett behov som användaren inte visste om. Fråga Apple om deras iPhone. Där har du ett mycket bra exempel. Det handlar om att gå längst fram och driva utvecklingen. Inte följa med och apa efter

För övrigt går din länk till statistik över val av webbläsare verkar det som.

Tagit bort nedlåtande text
Permalänk
Avstängd
Skrivet av mrqaffe:

Det finns ingen valfrihet, gå in på en normal affär och titta om du hittar nån dator där du kan välja operativsystem eller få den utan.

Finns många datorer som kan köpas helt utan OS, både bärbara och stationära. Annars är det sällan några problem att byta ut den förinstallerade versionen.

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Finns många datorer som kan köpas helt utan OS, både bärbara och stationära. Annars är det sällan några problem att byta ut den förinstallerade versionen.

Observera "normal affär" om man verkligen letar så finns det men inte i är det särskilt enkelt att hitta en dator utan os eller olika os i en "elektroniklada" jag har aldrig stött på det när jag besökt butiker.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Damodred:

***bort/moderator*** Men jag gillar att du äntligen börjar motivera dig bättre än "Win8 suger pga startmeny". Jag anser att du har helt fel och jag bygger det på hur jag resonerar som företagare och som privatperson och anser att ditt resonemang har flera djupa hål. Sedan som jag skrev ovan så får man tycka vad man vill men problemet har blivit uppblåst något oerhört och helt ur proportioner.

Det finns många andra ställen på internet där Windows 8 kritiseras hårt. Inte bara på Sweclockers. Sedan har jag kritiserat många andra punkter gällande Windows 8 också, inte bara startmenyn, även om det är den mest uppenbara designmissen enligt mig.

Citat:

Du tjatar om samma fel hela tiden så mitt svar är detsamma, det är användarens fel så länge det finns en enkel lösning på problemet. Hade det inte varit så så hade det definitivt varit Microsoft att skylla. Jag anser att utveckling är vad som driver apputseendet och inte en tillbakagång. Det finns inget som tyder på att det handlar om att lägga sig platt som du får det till.

Lösningen är enkel om det man bryr sig om är funktionen i sig. Ut på google, sök classic shell, installera, klart. Men problematiken är mycket djupare än så. de flesta vill hellre ha en startmeny än en startskärm, och då ska Microsoft fixa det, helt enkelt. Har man användare som det är "fel" på så får man anpassa sin produkt så att de kan använda den smärtfritt.

Citat:

Vet inte vart du fått iden om att Åttan var för att komma in på mobilmarknaden. Om så vore fallet så hade jag nog också sett det som ett misslyckande. Nej det är mycket mer än så bakom det hela och det måste även du kunna förstå.

Jag sa inte att det var det enda syftet. Men definitivt ett av dem. Annars hade de aldrig fått för sig något så korkat som att man skall ha samma gränssnitt oavsett inmatningsmetod, eller att fullskärmsappar är relevant även för folk med 32"-skärmar.

Citat:

Angående marknaden. Du har faktiskt helt fel. Vinsten finns där man tar ett redan existerande koncept och vidarutvecklar det och skapar ett behov som användaren inte visste om. Fråga Apple om deras iPhone. Där har du ett mycket bra exempel. Det handlar om att gå längst fram och driva utvecklingen. Inte följa med och apa efter

Fast det är skillnad på apple och päron. Apple har en sekteristisk kundbas som hyllar allt som företaget trycker ur sig. Sedan har ju smartphones visat sig vara poppis även bland vanliga dödliga. Självklart kan man träffa rätt vid nytänk, men det finns inget självändamål i att tvinga sin produkt i en riktning som kunden inte vill.

Citat:

För övrigt går din länk till statistik över val av webbläsare verkar det som.

Skumt, för mig funkar det. Nere i vänsta hörnet av grafen så kan du ställa in vad det ska visa statistik över.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Om en stor del av användarna tyckte att förra versionen (W7) är bättre än den nya versionen (W8) så har något gått galet. I det här fallet är det MS förtvivlade forsök att få fler marknadsandelar inom mobiltelefoni som har gjort att de "rumphumpat" de som en gang satte dem på kartan, deras kundbas, PC-användarna.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Permalänk
Medlem

Va fan, nu får dom ge sig. Släpptes inte Windows 8 i slutet på 2012 ? Det är ju knappt 2 år sedan och enligt mig fortfarande ganska nytt. De borde släppa skiten som en gratis uppdatering istället.

Visa signatur

i5 3570K 3.8 Ghz / AGG 650 W / Msi Nvidia GTX 970 / 8 GB DDR3

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Men av de 100 miljoner licenser som sålts, eller hur många det nu är

Över 200 miljoner licenser av Windows 8 har det sålts på mindre än 2 år.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem

Hoppas att man får ett bra pris som windows 8 användare. Dom stackarna har fått lida tillräckligt.

Visa signatur

För er som är nyfikna på vad jag styr med när jag inte är vid datorn och är med min sambo: https://www.youtube.com/watch?v=T5JfkDbtBTA&t=916s

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Över 200 miljoner licenser av Windows 8 har det sålts på mindre än 2 år.

Dubbelt upp alltså.

Huvudspåret är dock att Microsofts redovisning spelar föga roll för att mäta hur "lyckat" eller "misslyckat" operativet är, eftersom OEM är medräknat, och även om försäljning till slutkund redovisades så skulle vi inte kunna veta hur många som köpt för att de vill ha, eller hur många som köpt för att det är det enda som går att få tag på, och då vill jag mena att man inte kan hävda att Windows 8 inte är en flopp genom att peka på försäljningsstatistik (som dessutom har ytterst skev redovisning), utan man måste titta på kundnöjdhet istället.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Över 200 miljoner licenser av Windows 8 har det sålts på mindre än 2 år.

Det betyder inte att något är bra. Det betyder bara att OEM och kunder som köper en dator med OS installerat har fått eländet och sedan har de suttit där och kliat sig i huvudet och undrat om det inte finns något alternativ.

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Dubbelt upp alltså.

Huvudspåret är dock att Microsofts redovisning spelar föga roll för att mäta hur "lyckat" eller "misslyckat" operativet är, eftersom OEM är medräknat, och även om försäljning till slutkund redovisades så skulle vi inte kunna veta hur många som köpt för att de vill ha, eller hur många som köpt för att det är det enda som går att få tag på, och då vill jag mena att man inte kan hävda att Windows 8 inte är en flopp genom att peka på försäljningsstatistik (som dessutom har ytterst skev redovisning), utan man måste titta på kundnöjdhet istället.

Skrivet av SweMerlin:

Det betyder inte att något är bra. Det betyder bara att OEM och kunder som köper en dator med OS installerat har fått eländet och sedan har de suttit där och kliat sig i huvudet och undrat om det inte finns något alternativ.

.

Just ja, det är drygt 200 miljoner utan att räkna in licenser sålda till företag (SA m.m.). Siffrorna annonserades för 6 månader sen så det är nog bra mycket mer nu.

http://www.zdnet.com/microsoft-more-than-200-million-windows-...

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Just ja, det är drygt 200 miljoner utan att räkna in licenser sålda till företag (SA m.m.). Siffrorna annonserades för 6 månader sen så det är nog bra mycket mer nu.

http://www.zdnet.com/microsoft-more-than-200-million-windows-...

***bort/moderator***

Software assurance innebär ju att man per automatik har rätt att installera senaste versionen som Microsoft erbjuder (och tidigare också för den delen)

Ska man ränka in de licenserna får man ju räkna in varenda företagsanvändare som har ett SA-avtal. Det är inte relevant på något plan.

Tagit bort otrevligheter
Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av strejf:

Just ja, det är drygt 200 miljoner utan att räkna in licenser sålda till företag (SA m.m.). Siffrorna annonserades för 6 månader sen så det är nog bra mycket mer nu.

http://www.zdnet.com/microsoft-more-than-200-million-windows-...

Hur bra är en sådan siffra egentligen när man betänker att det under tidsperioden såldes mer än 300 miljoner PC per år varav runt 90% hade Windows förinstallerat?

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Lösningen är enkel om det man bryr sig om är funktionen i sig. Ut på google, sök classic shell, installera, klart. Men problematiken är mycket djupare än så. de flesta vill hellre ha en startmeny än en startskärm, och då ska Microsoft fixa det, helt enkelt. Har man användare som det är "fel" på så får man anpassa sin produkt så att de kan använda den smärtfritt.

Ska och ska... Krasst sett har väl inget företag den här typen av _skyldighet_ i en liknande situation. I vissa fall kan det dock vara en god idé att möta kundernas efterfrågan.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zicsoen:

Ska och ska... Krasst sett har väl inget företag den här typen av _skyldighet_ i en liknande situation. I vissa fall kan det dock vara en god idé att möta kundernas efterfrågan.

Med utgångspunkten att de vill sälja såklart. Tekniskt får de väl göra vilka "skitprodukter" de vill men nu argumenterades det för att det är kundernas fel att kunderna tycker att produkten är dålig, och det vänder jag mig emot.

Det har gått för lång tid för att de ska kunna skylla det hela på inlärningskurva.. Folk vet hur man gör, men föredrar det gamla sättet, om om Microsoft då vill sälja så får de anpassa sig efter vad kunderna vill ha, istället för att gnälla om att kunderna är idioter som _borde_ gilla produkten, det är det jag menar.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kevve1:

Det jag gör är att spela, surfa och kolla film och för det funkar windows 8.1 skitbra för min del. Win7 kanske helt enkelt är bättre för folk som brukar greja runt med datorn, mappar och program?

Jag tycker det är tvärtom. Åtminstone i min erfarenhet är det främst de som arbetar lite mer simpelt som ofta använder startmenyn, och det är mest de som tvingas till något nytt som kan vara främst för användandet. Annars tycker jag aktivitetshanteraren, utforskaren, filhantering, etc, är förbättrat i Win8. Det finns dock som vanligt gott om saker som kan förbättras så förhoppningsvis blir Win9 bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Med utgångspunkten att de vill sälja såklart. Tekniskt får de väl göra vilka "skitprodukter" de vill men nu argumenterades det för att det är kundernas fel att kunderna tycker att produkten är dålig, och det vänder jag mig emot.

Det har gått för lång tid för att de ska kunna skylla det hela på inlärningskurva.. Folk vet hur man gör, men föredrar det gamla sättet, om om Microsoft då vill sälja så får de anpassa sig efter vad kunderna vill ha, istället för att gnälla om att kunderna är idioter som _borde_ gilla produkten, det är det jag menar.

Som jag sa, "I vissa fall kan det dock vara en god idé att möta kundernas efterfrågan".

Nu tycker förvisso jag att det varit lite roligt att MS rört om lite i grytan, kan behövas ibland för att inte stå och stampa i samma grop.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |

Permalänk
Skrivet av Damodred:

Om du inte ansluter till internet i steget före du ska sätta upp ett konto så slipper du frågan helt och default blir ett lokalt konto.
Självklart kostar det lite extra i Store, men det är en service. Det genererar uppmärksamhet till programskaparen och vi som konsumenter upptäcker program vi annars hade kunnat missa. Av samma anledning är SevenEleven dyrare än Ica Maxi. Eller ännu hellre att köpa en Cola på ett hotell kan kosta 40kr medan den du köper i butik kostar 5kr. Allt handlar om service och tillgänglighet

Man tar inte bort ModernUI, man vidarutvecklar det. ModernUI kommer finnas kvar på något sätt, det behövs för formspråket mot plattor, Xbox, telefoner och vad det nu är. Gissningsvis kommer det även en utveckling i ModernUI till Windows 10.

Tittar vi på den andra nyheten Swec precis publicerade så kan skrivbordet försvinna i nästa RT- version:
http://www.sweclockers.com/nyhet/19199-microsoft-tar-bort-skr...

Också rykte ska man komma ihåg.

och hur många inklusive mig kör så?

modern i nuvarande form försvinner av en anledning, vet du varför (jag vet i alla fall)?

startmenyn med extra funktionalitet har jag inget emot. Bara dom fixar valbart tema som minst. Alla gillar inte win 8 temat och vissa inte win 7 temat (men jag tycker kunden ska få välja det själv). Samt att IE ska gå att avinstallera (har det avaktiverat, men vill ta bort det helt).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

personligen HATAR jag utvecklingen med gigantiska ikoner, fullskärmsappar, "förenklingen" av allt.. om det så gäller Windows (OBS Windows.. dvs mer än ett fönster) eller det gäller OS X.. använder bägge OS typ 50/50
för mig verkar det som MS & Apple vill få oss "Powerusers" samt alla andra för den delen till att göra en sak åt gången... så har jag aldrig jobbat / kommer inte göra det heller... om jag startar en rendering i AutoCAD vill jag gärna kunna ändra låt i Spotify eller läsa nån värdelös nyhet, eller kopiera nåt skit, eller ladda ner nåt skit samtidigt som andra program jobbar i bakgrunden...
i bägges fall (MS & Apple) handlar det i mitt tycke om valfrihet.. jag vill kunna välja att slippa Metro/modern GUI helt & hållet, samma med OS X ehhmm skippa det här med en massa skrivbord, jag kan själv ha koll på vad jag gör...
har testat win 8.1 tillräckligt för att säga att jag tycker det e 100% skit.. hur blir det bättre med en överliggande "launcher" som man måste scrolla igenom som en galning för man glömt vad senaste kortläsarprogrammet hette... när man i 7:an iaf snabbt kunde se alla program
det mesta från Win 7 finns kvar, men det övriga vill jag inte ha/se nånsin..
förstår att man i 8.1 oxå kan se alla program, men det stör mig som fan att det ska ta över hela skärmen för att få en överblick
visst kan man använda Startisback eller nåt, men det finns ändå inställningar tex Bluetooth som tvunget ska synas över alla jävla skärmar...
inte e det bättre i Applelägret... personligen tycker jag SnowLeopard nådde kulmen, sen gick det utför med alla helskärmsprogram osv...

är fullt medveten om att man fortfarande kan göra allt detta i 8.1 & Mavericks men jag vill hemskt gärna slippa alla onödiga "övergångar & skit" vill kunna köra så "rått" som möjligt utan 450 klick hit & dit för att komma till samma punkt...

får hoppas på Win 9 helt utan överlägg

Visa signatur

i9 13900KS, RTX 4090,64GB DDR5 7000MHz CL34, 2 + 2 TB NVMe Gen4 x4 - Win11 @ LG OLED42C3 💦 - kyld
Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 5800H | 32GB | RTX 3070 | 1 + 2 TB NVMe | 165Hz | QHD
Xbox Series X - 3 TB intern, Nintendo Switch <- dammsamlare
HTPC - Mac mini M1 | 16 GB | 2 TB SSD, sovrum: i7 2600K 1080 Ti