Benchmark till ext.hårddisk?

Permalänk
Medlem

Benchmark till ext.hårddisk?

Köpte en extern 4TB hårddisk häromdagen och har läst att en del av dom bara lägger av helt plötsligt. Finns det nåt gratisprogram som plågar skiten ur den i timmar så man vet den är ok innan man lägger över allt? Bör man formatera den innan?

Permalänk
Hedersmedlem

Det är meningslöst att försöka "stabilitetstesta" en hårddisk. Hårddiskar kan dö när som helst, och man måste alltid räkna med att de kan tvärdö när som helst.

Du kan väl helt enkelt kopiera över en rejält stor mängd data över natten t ex? Disken måste formateras för att kunna användas.

Permalänk
Medlem

Man bör alltid göra en riktig formattering på nya diskar.
På så sätt så ger man disken en chans att mappa om eventuella trasiga sektorer.

Permalänk
Medlem

Alla externa diskar jag varit med om har levererats formaterade. Är man nöjd med det filsystemet finns ingen anledning att formatera disken igen.

Som alltid gäller att viktig information ska man lagra på mer än ett ställe. Att FLYTTA alla sina fotografier till en ny extern disk och tro att man precis gjort en backup är det dummaste man kan göra.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Ok, formaterad och klar! Provar att slänga in lite skit på den några timmar. Vill inte slänga in en massa privata saker i onödan om man fått en dålig disk som helt plötsligt hoppar igång när dom testar den på garantin.