Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Permalänk
Geeks
SweClockers

Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Särskilda regler för sponsrade moddare och överklockare

Många talangfulla moddare och överklockare samarbetar med sponsorer för att få hjälp att helhjärtat kunna satsa på sin hobby. Därför gör vi ett undantag för detta i forumreglerna, som normalt förbjuder all slags reklam och marknadsföring. Det är dock viktigt att sponsringen öppet redovisas eftersom svensk lagstiftning förbjuder dold marknadsföring. Samtidigt kan "smygreklam" påverka förtroendet medlemmar emellan och för sajten i stort.

Undantag från regel §9 för sponsrade moddare och överklockare

  • Det är inte tillåtet att syssla med dold marknadsföring. Det ska alltid framgå vilket eller vilka företag som agerar sponsorer och exempelvis bistår med produkter eller pengar.

  • Det går bra att tacka för hjälpen genom att länka till det sponsrande företaget. Det är däremot inte tillåtet att delta i systematisk marknadsföring, exempelvis med reklamtexter, annonser, kampanjlänkar, tävlingar, erbjudanden och rabattkoder.

  • Ett sponsrat galleri eller bygglogg måste hålla god kvalitet och uppnå en viss verkshöjd. Marknadsföringsaspekten får inte gå till överdrift. Använd sunt förnuft och tveka inte att kontakta oss vid frågor eller andra funderingar.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015