Köpa PS4 i annat europeiskt land, garanti?

Permalänk
Medlem

Köpa PS4 i annat europeiskt land, garanti?

Hej,

Befinner mig för tillfället utomlands på jobb (Portugal). Och har relativt mycket downtime på kvällarna samtidigt som jag såg att Destiny släppts och jag blev grymt sugen på det.

Min tanke är nu att köpa ett PS4 här nere. Vad för problem kan jag tänkas stöta på i form av garanti osv? Gäller garantin hela Europa?
Priset är också rätt fördelaktigt på 399 euro för bundlen.

Permalänk
Medlem

Garanti gäller alltid i butiken där du köpt den så får du problem så får du skicka tillbaka den till Portugal. Man ska inte förväxla garanti med reklamation. Vad som gäller där får du nog fråga Sony om.

Permalänk
Medlem

Bemvindo eller hur det är man säger. (Har inte lärt mig mycket portugisiska även om min sambo pratar det)

Om den är trasig lär det märkas ganska fort. Relativt få fel som kommer efter ett tag. Förutom vanligt slitage då och sånt går ändå inte under garantin, det ska vara konstruktionsfel. Jag skulle nog chansa. Köpte min PSP när jag var i Kanada 2005. Inte hörts något ännu om något red ring of death liknande för PS4an så tror man är rätt så safe.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem

Det är lite så jag tänker, stannar en månad eller så här nere så kommer ju ha tid att testa det tillräckligt. Man behöver inte oroa sig för språk osv i konsollen?

Permalänk
Medlem

Garanti får du alltid kontakta butik du köpt den ifrån, köper du den i butik kan de kräva att du personligen kommer in med den, När det gäller reklamation så tar Sony hand om den så länge du köpt enheten innom Europa, importerar du från USA så gör de inget.

När det gäller språk så väljer du det vid uppstart så inga problem.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

Nordisk Film som är distributör för Playstation i Sverige hanterar endast maskiner sålda av svenska återförsäljare. Så kolla med Sony så det inte blir knas om något strular inom ett år.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Skräddaren säger nej.