Tips: Tyst Radeon 280/280X

Permalänk
Inaktiv

Tips: Tyst Radeon 280/280X

Har stört mig länge på mitt Gigabyte 280X Rev 2.0 som är så högljutt vid spelande. Kunde inte längre använda min AC Accelero S1 Plus som jag hade kvar från mitt 7870 eftersom 280/280X har försänkt GPU i förhållande till andra. Detta tills jag såg denna produkt: http://www.ekwb.com/shop/ek-vga-supreme-hf-hd7970-cu-adapter....

Satte kopparplattan med lagom mycket Arctic Ceramique på båda sidor och skruvade fast AC Accelero S1 Plus på kortet. Klistrade även fast kylflänsar (OBS! Endast 8st medföljer, 11st behövs). Monterade sedan en 120mm fläkt på kylaren och begränsade den till ca 1000rpm (ej hörbar över t.ex. nätagg eller andra fläktar).

Var orolig att 2 lager kylpasta skulle göra att värmeledningsförmågan blev för dålig så satte igång Unigine Valley direkt och lät den tugga en 60min cirka. Kortet blir inte varmare än med originalkylaren och nu så kan jag inte ens höra fläkten trots full belastning. Har inte märkt några andra värmeproblem hittills heller utan allt fungerar perfekt. Idle-temp sjönk rejält mycket också.

Om man istället skulle fräsa ned kanterna på Accelero S1an, skippa kopparplattan och köra med 2st 120mm fläktar så kan man nog nå riktigt låga temperaturer, alternativt väldigt höga klocks. Nu har jag dessvärre ingen dremel eller liknande och lösningen med kopparplattan fungerar perfekt för mig så det duger fint.
Slutligen så får man väl säga att jag är riktigt imponerad över vad kylning för under 300kr kan åstadkomma på ett sådant kort. Synd att inte Accelero S1an säljs anpassad för toppkorten idag för den klarar utan problem att kyla dem och det "ljudlöst".

Permalänk
Medlem

Samma sak skulle göra susen på Revision 1 kort månntro?

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk

Svar, ja

Koppar shim finns på inet.