Premiär för Intel's Kitchen 2014 – världens första tv-show för datorbyggare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bjebbosten:

När det gäller en tävling där man bland annat ska bygga en dator så billigt som möjligt så ja, eller ger dina hörlurar någon prestanda i de benchmarks som de använde?.

de plockade ju hela datorer samt mus, tangentbord och hörlurar, osäker på om de valde skärm. du kan ha rätt i att man kanske skulle klara sig bättre utan vissa produkter då det var idiotiskt upplagt, t.ex. så ger en ssd noll i de två testen och lägger bara på på priset. tror dock inte att de bara kunde plocka bort saker för att få ner priset men det framgick inte direkt i programmet.

Permalänk
Medlem

Förvarning: Innan jag häller ut kritik så vill jag nämna att jag ser hela denna datorentusiast-grejen som väldigt inåtinriktad och antingen så kan du ett och annat om datorer och lär ut, eller så är du tyst och lär du dig om dem, så att inga missuppfattningar görs. Man håller inte ett TV-program om datorer som okunnig! Jag hade nog alldeles för höga förväntningar.

Nu har jag sett programmet och oj! Jag får känslan av att det hela bara är en lång reklam, de är otroligt övertydliga med namn på företagen (Men lyckas ändå uttala fel) och vad för produkter det är.

Jag tyckte hela första grenen kändes onödig, jag menar, vem kan INTE plocka isär och ihop en dator? Man kan bemöta detta genom att säga: Det var en tidsbegränsning på det och därför en utmaning. Jag skulle säga att det inte finns någon poäng med en sådan tävling, datorer byggs stressfritt (IMO) och man ska ta god tid på sig så att man inte begår misstag, de flesta här som gjorde misstag begick dem just på grund av stress, och det är programmets idé om tävlingen, men det känns som om de försöker få datorbygge att bli något som Gladiatorerna eller fångarna på fortet med denna tävlingen, det tycker jag ger fel uppfattning om datorbygge. Den intressanta delen är deras produktval och designstrategi, samt överklocknings-färdigheter. Detta kändes nedtonat medan alla stressmoment var övertonade enligt mig.

Jag tycker att tills nästa Intel Kitchen-avsnitt så ska de fokusera på de aspekter som är intressanta för de som är intresserade av datorhårdvara, byta ut programledare till ett par som kan ett och annat om datorer (Personligen skulle jag föredra om SweClockers egna Emil och Jonas skulle kunna tänka sig att vara programledare), jag skulle vilja att de hade en kommentator som var mer nördig av sig så hen inte skulle påpeka onödiga saker, T.EX: När juryn ska prova om datorn startar så säger kommentatorn något i stil med
- För att testa om datorn startar så kopplar juryn in en skärm, ett tangentbord och en datormus till datorn. NO SHIT SHERLOCK! Vad skulle de annars göra? kolla om den överlever att köras över med en bil? Det finns verkligen inte många sätt som folk skulle kunna fantisera om hur man startar datorn så varför konstatera det uppenbara. Detta är bara en av de gångerna kommentatorn gör det.

Vill be om ursäkt för mitt något aggressiva inlägg men jag blir förolämpad när TV ska ta upp något jag är intresserad av och bryr mig mycket om, och sedan misslyckas totalt med det.

EDIT: Glömde nämna: I början av programmet så diskuterar de om gamers är datormedvetna, detta skulle jag inte säga stämmer, många gamers vet mycket väl vad deras datorer innehåller, men jag tror de flesta inte gör det. Detta baserar jag på de gamers jag känner, mina kära vänner IRL som jag plockat ihop delar till och byggt deras datorer, de vet inte vad de har i och varför. Jag tycker att de borde nämna i början av programmet att det finns en annan grupp, så kallade datorentuiaster/hårdvaruentusiaster (you name it...), dessa är de som har ett brinnande intresse för datorer, har det som hobby eller till och med jobb att meka med/fixa/läsa artiklar om/whatever om just datorer/datorhårdvara. Det stora felet med denna felsägelse/feltolkning av ett ord är att om detta sänds på TV (Vet inte om det stämmer men fick bilden av det) så kommer gemene man som ser detta också få en felaktig tolkning av order "Gamer". Och alla andra felsägelser i programmet...

Glad är jag iallafall över att det gröna laget vann. Heja!

Visa signatur

Intel Core i7 4770K @ 4.5GHz med Arctic Liquid Freezer II 360 | ASUS Maximus VI HERO | ASUS STRIX GeForce GTX 1080Ti | EVGA Supernova 1000W | 500GB 850 EVO | Cooler Master Cosmos II | Corsair Vengeance PRO 1866MHz 16GB | Windows 10 |

Permalänk
Medlem

Grattis till vinnande gröna! Bra jobbat, välförtjänt vinst!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dimestam:

Kommer dyka upp en länk i artikeln klockan 20.00.

Ni på swec måste väl ha lite att säga till om ? Tror de är många som skulle tycka de var kul om ni fixade lite bilder inifrån riggarna.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Geeks
SweClockers
Skrivet av Palme_570:

Ni på swec måste väl ha lite att säga till om ? Tror de är många som skulle tycka de var kul om ni fixade lite bilder inifrån riggarna.

Vi har inte varit involverade i produktionen, men det går ju såklart att framföra önskemål.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dimestam:

Vi har inte varit involverade i produktionen, men det går ju såklart att framföra önskemål.

oj oj de var snabbt, ja skulle vara kul om ni försökte iaf. Kändes som väldigt mycket fattades i det färdiga materialet..

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Avstängd

Så vad blev det för specs på datorerna som kom 1-3 plats? Ingen info alls?

Visa signatur

MB: Asus z97-a CPU: i7-4790k + Noctua NH-D14 RAM: 32GB @ 1600MHz GPU: Asus gtx 970 strix PSU:Corsair rm650 Chassi: Fractal Design r4 SSD: Samsung 850 pro 256gb HD: 2x 1tb Skärm: Asus vg248qe 144hz Ljud: ---- Keyboard:Qpad mk-50 MX Brown Mus: Zowie FK1

Permalänk
Medlem
Skrivet av EyeNEye:

Eller hur.. Som om Windows aldrig har kraschat..

Windows har slukat en del grafikdrivrutiner i mina dagar...från att finnas, till att krascha och vara totalt borta..

E och M kändes alltdels för trötta. Läste direkt från pappret och uttala Intel som "Int'ells" typ.

Skrivet av Sheep:

Jag fattar inte målgruppsinriktningen? Vilken icke-nörd skulle titta på det här till att börja med? Så varför göra hela programmet korkat?

Jag blir rätt sugen på att köpa en ny dator, men jag blir minst lika osugen på att handla hos sponsorerna till programmet.

Domarna som skyllde på deltagarna när det uppstod problem var ju bara pinsamma. BSOD, BIOS-buggar och felaktiga drivrutiner, tror de att vi tittare ska gå på att det är misstag som vana datorbyggare skulle göra? I par om två? När vi vet att flera av dessa verkligen kan sina saker, garanterat bättre än domarna? !

Fan vad bra det hade kunnat varit...

Hej på er!

Jätte kul med mycket intresse och massor av bra och konstruktiv feedback!
Vem är jag då? Jag är Dan i juryn som jobbar som systemutvecklare på Microsoft. Jag har byggt alla mina datorer själv, dock inte överklockat så mycket men kan de grundlägande principerna då jag har ett intresse samt en datoringenjörsutbildning i botten.

Jag håller helt med om att vid datorbygge så uppstår ibland en del problem som är både irriterande och frustrerande, jag har själv god erfarenhet av detta. Hade grym sympati för deltagarna när dessa problem uppstod så jag vet mycket väl vad det går igenom. Lägg därtill stressen i att vara med i en tävling där man faktiskt kan vinna en ganska så stor summa pengar i teknikprylar.

Har också erfarenheter som pekar på att det många gånger är något man själv gjort fel som orsakat problemet från början. Även om man instiktivt och till en början är helt säker på att det är något fel på produkten/produkterna. Ibland är det dock helt oförklarligt och man kan oftast då inte hitta någon syndabock.

Kommentaren jag ger är i sig hård men å andra sidan så hade det inte blivit någon show överhuvudtaget om t.ex. Per Morberg hade stått och gullat med samtliga deltagare i "Mästerkocken"
Det är tävling, då krävs det ett gnutta tur och en hel del skicklighet det är inget nytt.

Jag vill även lägga till att det är väldigt få operativsystem som klarar av så många olika konfigurationer som Windows. Själv
tycker jag att det är ett under att det ens fungerar många gånger.

Sen till mångas feedback om programmet i sin helhet, jag håller med om det mesta åsikterna som många av er gör uttryck för.

  • Att programmet ibland är lite väl sönderklippt.

  • Att i den bästa av världar så borde det hela varit mer av en säsong än ett program på knappa 50 minuter.

  • Att mer teknisk data skulle presenterats och kommenterats av oss från juryn och i programmet överhuvudtaget. Här bör läggas till att vi gick och pratade om samtliga byggen två gånger under tävling och sa en hel del mer saker än vad som vart kvar i programmet. Mycket tekniksnack klipptes ,i min mening, tyvärr bort.

  • Att fördelstävlingen borde haft datorer till samtliga lag då det blivit än mer spännande och mer action fyllt. Datorn som användes byggdes ihop av mig och Tomas innan fördelstävlingen.

  • Att strul med drivrutiner och annat hade varit löst innan överklockningsdelen hade startats.

  • Att reglerna och formatet skulle varit tydligare från början. Det gjordes en del ändringar "on the fly" (till det bättre) men var inte tillräckligt med tid för att få det perfekt.

  • m.m.

Det finns en hel del potensial att göra detta till en ännu bättre show. Sanningen är den att inget liknande har gjorts tidigare så detta var något av en pilot. Jag hoppas innerligen att det blir en fortsättning och uppdatering av formatet, tycker idén i sig är bra men behöver en del putsning.

Tror också att alla förstår vilka som gjort detta möjligt dvs. sponsorerna. Att reklamen blev lite too much ett tag håller jag helt med om men det är å andra sidan det som gör det hela
möjligt och kommer troligen i framtiden även vara det. Men man kan ju helt klart fundera över upplägget tills nästa gång, det ska ju vara en balans.

Finalen spelades in mitt i natten då det strulade en hel del tidigare. Man har lärt sig massor under den här första inspelningen så jag är helt övertygad om att det nästa gång blir ett ännu bättre program.

Det var en tung och superrolig dag samt natt. Resultatet blev bra dock inte perfekt, men man kan inte förvänta sig att det skall bli perfekt första gången heller i min mening.
Erik och Mackan tycker jag själv va suveräna programledare, men smaken är som baken.
Det är i väldigt många andra program så att programledarna är de som leder programmet framåt men har inte direkt någon
kunskap om själva ämnet i sig. Bästa jämförelsen jag kommer på nu är Let's Dance där programledarna inte är några dansdommare direkt.

Som jag har läst tycker de flesta att det är en rolig idé och jag hoppas att det blir fler gånger och att en annan kanske får möjligheten att medverka igen. Då skall jag uppdatera mina kunskaper lite mer än vad jag hann denna gång. Tackade ja på söndagen och inspelningen va på tisdagen.

Mvh
Rangvald

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hiraeth:

[SPOILER]

Våra resultat blev 4,7GHz @ 1,36v (vi drog bara upp spänningen och köttade, då tempen inte spelade någon roll)
Tack! Efter mycket artefakter och krasher så fick vi till en GPU klock på ca 500+ och 125+

Grattis Frida och Lucas ni var värdiga vinnare..

Lite surt att åka ut direkt , kanske lika bra tror inte jag klarat pressen i 18timmar gubben ä gammal.

Jag åkte till hotellet efter midnatt har ingen koll på resultaten skulle vara kul att veta.
Förhållandena för Överklockning var bra kallt som tusan, tog mig friheten att klura ut ert FireStrike resultat med settings du angav.
Låg ni på 19500-19800 så är det grymt jobbat ingen här slår det i alla fall... eller allt över 19K är grymt jobbat under den enorma press ni fick utstå.

Grattis / Hasse ( gubben)

Visa signatur

7700k maximus IX Apex, 1600X Crosshair IV Hero

Permalänk
Medlem

Riktigt fattigt och taffligt program, Det är ju i princip bara 1 timmes lång reklamfilm......

Permalänk

Kul att kolla på! Störde mig redan från start på hur han sa "In-tell" dock, och det verkade ju lite slarvigt/snabbt gjort alltihopa, mer vinklar in i datorerna och mer fokus runt datorbyggandet hade ju vart trevligt. Men kul att se!

Visa signatur

APB: Reloaded <3

Permalänk
Medlem
Skrivet av rangvald:

Hade grym sympati för deltagarna när dessa problem uppstod så jag vet mycket väl vad det går igenom.

"Fortsätt att kolla på den där blåa ringen så blir det nog bra". Vad borde de ha gjort istället menar du?

Visa signatur

12600K, GTX 980 Ti, 16GB DDR4@3200MHz

Permalänk
Medlem

Finalen kunde delas upp i flera delmoment när datorerna väl byggts i hop. Först poäng för att bli klar och kunna boota inom tävlingstiden. Samtliga datorers pris kunde redovisas och poängbestämmas, även utseende poäng osv. Sedan kunde energiförbrukning och prestanda i standardfrekvenser redovisats och poängsatts. Slutligen kunde tävlingens "upplopp" göras i form av överklockning. Sedan är det bara att konstatera att det är svårt att nå upp till en produktionskvalite som liknande program har. I bland var man sena att dra upp ljudet och ljussättningen var väldigt tråkig. När man jämför mot en sport som en publik inte alltid känner till så finns alltid en "expertkommentator" som förklarar allt på ett bra sätt utan att det blir fånigt. Aja bra försök iaf på ett mycket intressant område.

Visa signatur

GA-Z97P-D3 | i5-4690K | 8Gb DDR3 | Gigabyte GTX 1050Ti | Samsung 850EVO 250Gb
Kylare: CPU: CM TX3 EVO3 | PSU: Silver Power SP-S460FL (Passiv)
Lur: OnePlus Nord | NAS: Synology 211j + Ett antal Hemmabygge

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jojej:

"Fortsätt att kolla på den där blåa ringen så blir det nog bra". Vad borde de ha gjort istället menar du?

Tyvärr så vet jag inte vad som var felet, hade man haft tid på sig så hade det varit intressant att undersöka det närmare. Men ingen annan verkade ju få just det felet och om jag inte kommer ihåg fel så var det fler som hade samma grafikkort. Kan ha berott på en mängd olika orsaker.

Kommentaren "Fortsätt att kolla på den där blåa ringen så blir det nog bra" är dryg jag håller med, kanske på gränsen till onödig. Vi i juryn hade fått direktiv om att vi skulle va lite dryga, allt för att skapa lite irritation och frustration. Jag kanske tog till mig det lite för mycket, samt att klockan var 02.00 på natten så man var inte riktigt med i matchen.

Men som sagt hade fortfarande sympati för dom. Himla tråkigt att det blev som det blev.

Permalänk
Medlem

Tycker för att vara första gången och på 50 min så var det ett OK program. Hoppas det kommer igen större och bättre. Grattis till vinnarna förresten!

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av rangvald:

Hej på er!

Jätte kul med mycket intresse och massor av bra och konstruktiv feedback!
Vem är jag då? Jag är Dan i juryn som jobbar som systemutvecklare på Microsoft. Jag har byggt alla mina datorer själv, dock inte överklockat så mycket men kan de grundlägande principerna då jag har ett intresse samt en datoringenjörsutbildning i botten.

Jag håller helt med om att vid datorbygge så uppstår ibland en del problem som är både irriterande och frustrerande, jag har själv god erfarenhet av detta. Hade grym sympati för deltagarna när dessa problem uppstod så jag vet mycket väl vad det går igenom. Lägg därtill stressen i att vara med i en tävling där man faktiskt kan vinna en ganska så stor summa pengar i teknikprylar.

Har också erfarenheter som pekar på att det många gånger är något man själv gjort fel som orsakat problemet från början. Även om man instiktivt och till en början är helt säker på att det är något fel på produkten/produkterna. Ibland är det dock helt oförklarligt och man kan oftast då inte hitta någon syndabock.

Kommentaren jag ger är i sig hård men å andra sidan så hade det inte blivit någon show överhuvudtaget om t.ex. Per Morberg hade stått och gullat med samtliga deltagare i "Mästerkocken"
Det är tävling, då krävs det ett gnutta tur och en hel del skicklighet det är inget nytt.

Jag vill även lägga till att det är väldigt få operativsystem som klarar av så många olika konfigurationer som Windows. Själv
tycker jag att det är ett under att det ens fungerar många gånger.

Sen till mångas feedback om programmet i sin helhet, jag håller med om det mesta åsikterna som många av er gör uttryck för.

  • Att programmet ibland är lite väl sönderklippt.

  • Att i den bästa av världar så borde det hela varit mer av en säsong än ett program på knappa 50 minuter.

  • Att mer teknisk data skulle presenterats och kommenterats av oss från juryn och i programmet överhuvudtaget. Här bör läggas till att vi gick och pratade om samtliga byggen två gånger under tävling och sa en hel del mer saker än vad som vart kvar i programmet. Mycket tekniksnack klipptes ,i min mening, tyvärr bort.

  • Att fördelstävlingen borde haft datorer till samtliga lag då det blivit än mer spännande och mer action fyllt. Datorn som användes byggdes ihop av mig och Tomas innan fördelstävlingen.

  • Att strul med drivrutiner och annat hade varit löst innan överklockningsdelen hade startats.

  • Att reglerna och formatet skulle varit tydligare från början. Det gjordes en del ändringar "on the fly" (till det bättre) men var inte tillräckligt med tid för att få det perfekt.

  • m.m.

Det finns en hel del potensial att göra detta till en ännu bättre show. Sanningen är den att inget liknande har gjorts tidigare så detta var något av en pilot. Jag hoppas innerligen att det blir en fortsättning och uppdatering av formatet, tycker idén i sig är bra men behöver en del putsning.

Tror också att alla förstår vilka som gjort detta möjligt dvs. sponsorerna. Att reklamen blev lite too much ett tag håller jag helt med om men det är å andra sidan det som gör det hela
möjligt och kommer troligen i framtiden även vara det. Men man kan ju helt klart fundera över upplägget tills nästa gång, det ska ju vara en balans.

Finalen spelades in mitt i natten då det strulade en hel del tidigare. Man har lärt sig massor under den här första inspelningen så jag är helt övertygad om att det nästa gång blir ett ännu bättre program.

Det var en tung och superrolig dag samt natt. Resultatet blev bra dock inte perfekt, men man kan inte förvänta sig att det skall bli perfekt första gången heller i min mening.
Erik och Mackan tycker jag själv va suveräna programledare, men smaken är som baken.
Det är i väldigt många andra program så att programledarna är de som leder programmet framåt men har inte direkt någon
kunskap om själva ämnet i sig. Bästa jämförelsen jag kommer på nu är Let's Dance där programledarna inte är några dansdommare direkt.

Som jag har läst tycker de flesta att det är en rolig idé och jag hoppas att det blir fler gånger och att en annan kanske får möjligheten att medverka igen. Då skall jag uppdatera mina kunskaper lite mer än vad jag hann denna gång. Tackade ja på söndagen och inspelningen va på tisdagen.

Mvh
Rangvald

För att vara första gången var det helt okej, men något jag framförallt blev irriterad på var otydliga regler tex vid första grenen när det skulle byggas snabbt så låg tex kylpasta och esd band där men det var inget krav. Varför ? Ingen kommer använda något som lägger på tid om man inte måste. Antingen ska man använda de eller så ska de inte vara där.
Dessutom framgick det inte direkt att datorn bara skulle starta eller om man skulle koppla tillbaka allt förren efter 2-3 lag kört.

Sen var det inte pris kontra prestanda som dömdes utan alla grenar var separat vilket gjorde många komponentval mer eller mindre meningslösa och som det gjordes nu hade du fått mer poäng om man tagit 3-4 grafikkort 5960x byggt snyggt och bara struntat i priset.

Sist borde ju givetvis installations medium varit bättre förberett men det tror jag ni insåg själva rätt snabbt och inget jag tror ni missar till nästa gång,
samt att sponsorer kunde haft koll på vissa detaljer som buggen med vårat tangentbord tex var inte så jävla kul att lägga 40min av 60min på en felsökning som tillslut visar sig sitta i tangentbordet att inte går ihop med moderkortet.

När det kommer till själva progammet hade det varit kul om man faktiskt hade fått sett alla datorer men ja det är ju inget ni i juryn kan göra något åt.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Skrivet av versions:

de plockade ju hela datorer samt mus, tangentbord och hörlurar, osäker på om de valde skärm. du kan ha rätt i att man kanske skulle klara sig bättre utan vissa produkter då det var idiotiskt upplagt, t.ex. så ger en ssd noll i de två testen och lägger bara på på priset. tror dock inte att de bara kunde plocka bort saker för att få ner priset men det framgick inte direkt i programmet.

Kanske de måsta ta med hörlurar, såg dock ingen annan göra det. Vad jag egentligen stör mig på att de slösade tid på att välja hörlurar när många redan valt färdigt.

Visa signatur

Intel i5 @ 2,66Ghz | Noctua NH-D14 | 4gb corsair 1600mhz | Asus P7P55D-E PRO | Antec p182 | Corsair 550w |Asus 6950 2gb upplåsta shaders, ASUS 5770 V2|Samsung SpinPoint F3 1 TB |Benq BL2400PT | LG 42PQ6500 | Steelseries Siberia v1 |Asus Xonar DX |Creative EP-630 | AKG K601 | Dynavoice F-6 EX 5.0 |Canton Reference 9.2 DC | Atacama Nexus 6| Onkyo 607

Permalänk
Medlem

Det vart lite som jag trodde när jag såg att det var Erik och Mackan som var programledare. tramsigt och aningen oseriöst. Att en del fick blåskärm var nog mer att en del av komponenterna var trasiga (Dvs programets fel). Dom kör ju stock på allt och startar med nyinstallerat windows och sedan blåskärmar det, att det är skit bakom spakarna (enligt juryn) tyder på att juryn var inkompetenta.

Allt gick ut på att klara av stress mer en att bygga. Kan lova att alla dessa deltagare verkligen kan bygga datorer i sin hemmamiljö.

Jag tyckte Intel kitchen sög! Och det var aningen pinsamt att kolla på.

Permalänk
Skrivet av Jodda:

Jag tyckte hela första grenen kändes onödig, jag menar, vem kan INTE plocka isär och ihop en dator?

Alla kunde plocka ihop/isär en dator, därför var det på tid. skulle det vara ett gäng som har noll koll kanske det skulle gå utan tid.

Citat:

Man kan bemöta detta genom att säga: Det var en tidsbegränsning på det och därför en utmaning. Jag skulle säga att det inte finns någon poäng med en sådan tävling, datorer byggs stressfritt (IMO) och man ska ta god tid på sig så att man inte begår misstag, de flesta här som gjorde misstag begick dem just på grund av stress, och det är programmets idé om tävlingen, men det känns som om de försöker få datorbygge att bli något som Gladiatorerna eller fångarna på fortet med denna tävlingen,

Som du själv säger så var det programmets idé, det var en tävling...skulle de ta bort tiden skulle alla klara uppgiften = ingen vinner.

Citat:

det tycker jag ger fel uppfattning om datorbygge.

Det handlade inte om att lära publiken/tv tittarna hur man ska bygga en dator, detta var en tävling.

Programmet var enligt mig inte specifikt för folk som kan datorer utan för alla. Kan nästan lova att alla andra tävlings program som finns på tv så sitter det folk och suckar för att det inte är detaljerat. Jag tror att tittar siffrorna skulle gå ner rejält om det var mer detaljerat, även om många inklusive mig skulle velat ha det mer detaljerat.

Visa signatur

Intel i5 @ 2,66Ghz | Noctua NH-D14 | 4gb corsair 1600mhz | Asus P7P55D-E PRO | Antec p182 | Corsair 550w |Asus 6950 2gb upplåsta shaders, ASUS 5770 V2|Samsung SpinPoint F3 1 TB |Benq BL2400PT | LG 42PQ6500 | Steelseries Siberia v1 |Asus Xonar DX |Creative EP-630 | AKG K601 | Dynavoice F-6 EX 5.0 |Canton Reference 9.2 DC | Atacama Nexus 6| Onkyo 607

Permalänk
Skrivet av Bjebbosten:

Alla kunde plocka ihop/isär en dator, därför var det på tid. skulle det vara ett gäng som har noll koll kanske det skulle gå utan tid.

Som du själv säger så var det programmets idé, det var en tävling...skulle de ta bort tiden skulle alla klara uppgiften = ingen vinner.

Det handlade inte om att lära publiken/tv tittarna hur man ska bygga en dator, detta var en tävling.

Programmet var enligt mig inte specifikt för folk som kan datorer utan för alla. Kan nästan lova att alla andra tävlings program som finns på tv så sitter det folk och suckar för att det inte är detaljerat. Jag tror att tittar siffrorna skulle gå ner rejält om det var mer detaljerat, även om många inklusive mig skulle velat ha det mer detaljerat.

ja som jobbar inom support så kan man se det lite cyniskt.. det kan alltid bli mer avskalat räcker väl med att det står att datorn är en svart låda och kan spela spel på den.

ibland verkade det som att dom som producerat programmet knappt visste mer än normala Svensson på stan. utbudet var för dåligt. prestanda/kr för en dator på 22-23 lakan.. dom som råkar ha en i7 47xx och gtx 970 kanske skulle kunna göra lite benchmarking.

är man riktigt bra kan man väl pressa ut mer ur 4gen processor än 5gen... Då kan man kalla sig "bäst"

Visa signatur

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Permalänk
Skrivet av Jodda:

Förvarning: Innan jag häller ut kritik så vill jag nämna att jag ser hela denna datorentusiast-grejen som väldigt inåtinriktad och antingen så kan du ett och annat om datorer och lär ut, eller så är du tyst och lär du dig om dem, så att inga missuppfattningar görs. Man håller inte ett TV-program om datorer som okunnig! Jag hade nog alldeles för höga förväntningar.

Tack, du beskrev verkligen mina känslor nu när jag nyss kollat färdigt! Speciellt den där delen med "gamer"..

Usch, jag blev rent ut sagt illamående av detta.. Förväntade mig så mycket mer än ett extremt tråkigt och monotont program. Ingenting var ju intressant, det var bara en lång reklam med två programledare som inte visste något. (Visserligen lite roliga)

Nä gör om och gör rätt! Mer peppande för utomstående! Samt så måste de förbättra prestanda per krona delen. Vill se lite mer pragmatiska lösningar för datorerna. Inte ett hopplock av det dyraste man kan hitta för att få bra benchmarks.

Visa signatur

In the beginning the universe was created.

This has made a lot of people very angry, and has been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adam

Permalänk
Medlem
Skrivet av Palme_570:

För att vara första gången var det helt okej, men något jag framförallt blev irriterad på var otydliga regler tex vid första grenen när det skulle byggas snabbt så låg tex kylpasta och esd band där men det var inget krav. Varför ? Ingen kommer använda något som lägger på tid om man inte måste. Antingen ska man använda de eller så ska de inte vara där.
Dessutom framgick det inte direkt att datorn bara skulle starta eller om man skulle koppla tillbaka allt förren efter 2-3 lag kört.

Sen var det inte pris kontra prestanda som dömdes utan alla grenar var separat vilket gjorde många komponentval mer eller mindre meningslösa och som det gjordes nu hade du fått mer poäng om man tagit 3-4 grafikkort 5960x byggt snyggt och bara struntat i priset.

Sist borde ju givetvis installations medium varit bättre förberett men det tror jag ni insåg själva rätt snabbt och inget jag tror ni missar till nästa gång,
samt att sponsorer kunde haft koll på vissa detaljer som buggen med vårat tangentbord tex var inte så jävla kul att lägga 40min av 60min på en felsökning som tillslut visar sig sitta i tangentbordet att inte går ihop med moderkortet.

När det kommer till själva progammet hade det varit kul om man faktiskt hade fått sett alla datorer men ja det är ju inget ni i juryn kan göra något åt.

Håller med dig helt och hållet vad gäller regler och installations medium. Jag var själv lite lätt irriterad på att reglerna inte var satt när vi kom samt att datorn som skulle rivas isär och skruvas ihop inte var färdigbyggd.

Jag vet inte om du märkte min irritation över installation strulet, men jag var ganska så uppretad på situationen. Både jag och Tomas vara ganska irriterade på att de inte tagit med mer teknisk kunnig personal tidigare i processen. Vi kom i princip dit med vetskapen att vi skulle sitta i juryn och ungefär hur tävlingen skulle gå till.

Sen vad gäller buggen med tangentbordet så är det ju bara beklagligt, tyvärr så har nog inte ens tillverkaren koll på dessa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av rangvald:

Håller med dig helt och hållet vad gäller regler och installations medium. Jag var själv lite lätt irriterad på att reglerna inte var satt när vi kom samt att datorn som skulle rivas isär och skruvas ihop inte var färdigbyggd.

Jag vet inte om du märkte min irritation över installation strulet, men jag var ganska så uppretad på situationen. Både jag och Tomas vara ganska irriterade på att de inte tagit med mer teknisk kunnig personal tidigare i processen. Vi kom i princip dit med vetskapen att vi skulle sitta i juryn och ungefär hur tävlingen skulle gå till.

Sen vad gäller buggen med tangentbordet så är det ju bara beklagligt, tyvärr så har nog inte ens tillverkaren koll på dessa.

Jo, det märktes.

Ja alltså är ju inte lätt allmänt med kompatibilitet men just dessa modellers bios har problem med alla möjligt när det kommer usb grejer har jag fick veta efter jag skällde på gigabyte direkt efteråt.. Så just i detta fall kunde de gett heads up..

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Medlem

Ja bilder i riggarna, överklockningarna, Temp och ljudnivå hade vart intressant 👽

Visa signatur

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av Palme_570:

Jo, det märktes.

Ja alltså är ju inte lätt allmänt med kompatibilitet men just dessa modellers bios har problem med alla möjligt när det kommer usb grejer har jag fick veta efter jag skällde på gigabyte direkt efteråt.. Så just i detta fall kunde de gett heads up..

Ne det är ju några tusentals modeller som skall passa till diverse BIOS modeller. GigaByte borde dock som du säger gjort en headsup.

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av rangvald:

Hej på er!

Jätte kul med mycket intresse och massor av bra och konstruktiv feedback!
Vem är jag då? Jag är Dan i juryn som jobbar som systemutvecklare på Microsoft. Jag har byggt alla mina datorer själv, dock inte överklockat så mycket men kan de grundlägande principerna då jag har ett intresse samt en datoringenjörsutbildning i botten.

Jag håller helt med om att vid datorbygge så uppstår ibland en del problem som är både irriterande och frustrerande, jag har själv god erfarenhet av detta. Hade grym sympati för deltagarna när dessa problem uppstod så jag vet mycket väl vad det går igenom. Lägg därtill stressen i att vara med i en tävling där man faktiskt kan vinna en ganska så stor summa pengar i teknikprylar.

Har också erfarenheter som pekar på att det många gånger är något man själv gjort fel som orsakat problemet från början. Även om man instiktivt och till en början är helt säker på att det är något fel på produkten/produkterna. Ibland är det dock helt oförklarligt och man kan oftast då inte hitta någon syndabock.

Kommentaren jag ger är i sig hård men å andra sidan så hade det inte blivit någon show överhuvudtaget om t.ex. Per Morberg hade stått och gullat med samtliga deltagare i "Mästerkocken"
Det är tävling, då krävs det ett gnutta tur och en hel del skicklighet det är inget nytt.

Jag vill även lägga till att det är väldigt få operativsystem som klarar av så många olika konfigurationer som Windows. Själv
tycker jag att det är ett under att det ens fungerar många gånger.

Sen till mångas feedback om programmet i sin helhet, jag håller med om det mesta åsikterna som många av er gör uttryck för.

  • Att programmet ibland är lite väl sönderklippt.

  • Att i den bästa av världar så borde det hela varit mer av en säsong än ett program på knappa 50 minuter.

  • Att mer teknisk data skulle presenterats och kommenterats av oss från juryn och i programmet överhuvudtaget. Här bör läggas till att vi gick och pratade om samtliga byggen två gånger under tävling och sa en hel del mer saker än vad som vart kvar i programmet. Mycket tekniksnack klipptes ,i min mening, tyvärr bort.

  • Att fördelstävlingen borde haft datorer till samtliga lag då det blivit än mer spännande och mer action fyllt. Datorn som användes byggdes ihop av mig och Tomas innan fördelstävlingen.

  • Att strul med drivrutiner och annat hade varit löst innan överklockningsdelen hade startats.

  • Att reglerna och formatet skulle varit tydligare från början. Det gjordes en del ändringar "on the fly" (till det bättre) men var inte tillräckligt med tid för att få det perfekt.

  • m.m.

Det finns en hel del potensial att göra detta till en ännu bättre show. Sanningen är den att inget liknande har gjorts tidigare så detta var något av en pilot. Jag hoppas innerligen att det blir en fortsättning och uppdatering av formatet, tycker idén i sig är bra men behöver en del putsning.

Tror också att alla förstår vilka som gjort detta möjligt dvs. sponsorerna. Att reklamen blev lite too much ett tag håller jag helt med om men det är å andra sidan det som gör det hela
möjligt och kommer troligen i framtiden även vara det. Men man kan ju helt klart fundera över upplägget tills nästa gång, det ska ju vara en balans.

Finalen spelades in mitt i natten då det strulade en hel del tidigare. Man har lärt sig massor under den här första inspelningen så jag är helt övertygad om att det nästa gång blir ett ännu bättre program.

Det var en tung och superrolig dag samt natt. Resultatet blev bra dock inte perfekt, men man kan inte förvänta sig att det skall bli perfekt första gången heller i min mening.
Erik och Mackan tycker jag själv va suveräna programledare, men smaken är som baken.
Det är i väldigt många andra program så att programledarna är de som leder programmet framåt men har inte direkt någon
kunskap om själva ämnet i sig. Bästa jämförelsen jag kommer på nu är Let's Dance där programledarna inte är några dansdommare direkt.

Som jag har läst tycker de flesta att det är en rolig idé och jag hoppas att det blir fler gånger och att en annan kanske får möjligheten att medverka igen. Då skall jag uppdatera mina kunskaper lite mer än vad jag hann denna gång. Tackade ja på söndagen och inspelningen va på tisdagen.

Mvh
Rangvald

Det roliga är att det är X99 med Beta BIOS och folk ska sitta överklocka när inte ens USB 3.0 och 2.0 native funkar med alla tillverkares UEFI eller så.
Jag vet då jag klockat server plattform, X58 X79 etc, det är samma varenda jävla gång.

Men att en av deltagarna fick fixa Windows ISO fil och styra upp allt är bara tragiskt i mina ögon...
Det tar 30 minuter att göra 10x USB minnen med Windows 8.1 Botbart behöver inte ens licens nyckel...

Men så här blir det när man inte har någon teknisk kille som ni har i bakgrunden som har erfarenheten om detta, direkt när jag fick höra att de va X99 av mina kompisar så sa jag VA? antar några hade BIOS fel och att drivare försvann vid överklock?

Och vad hände? ju just detta, detta hade aldrig hänt med Z97 på den nivån.

Det roliga är dom inte ens fixat X79 helt fullt ut sedan release, och ta med det i en tävling är bara R.I.P glhf tp.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av rangvald:

Tyvärr så vet jag inte vad som var felet, hade man haft tid på sig så hade det varit intressant att undersöka det närmare. Men ingen annan verkade ju få just det felet och om jag inte kommer ihåg fel så var det fler som hade samma grafikkort. Kan ha berott på en mängd olika orsaker.

Kommentaren "Fortsätt att kolla på den där blåa ringen så blir det nog bra" är dryg jag håller med, kanske på gränsen till onödig. Vi i juryn hade fått direktiv om att vi skulle va lite dryga, allt för att skapa lite irritation och frustration. Jag kanske tog till mig det lite för mycket, samt att klockan var 02.00 på natten så man var inte riktigt med i matchen.

Men som sagt hade fortfarande sympati för dom. Himla tråkigt att det blev som det blev.

Tyvärr så vet jag inte vad som var felet, hade man haft tid på sig så hade det varit intressant att undersöka det närmare. Men ingen annan verkade ju få just det felet och om jag inte kommer ihåg fel så var det fler som hade samma grafikkort. Kan ha berott på en mängd olika orsaker.

Ja för alla hade ju samma hårdvara i datorn med moderkort och BIOS och samma drivare....
Alla GPUs är olika vissa kunde varit defekta du kan ALDRIG jämföra mot en annan dator rakt av.

Om du säger att du har grundläggande inom överklock, då kanske du inte vet att vid viss otur så kan man dra med sig alla drivare för GPU och massa annat om du får BSOD vid överklock, jag fått detta minst 10 gånger, så funkar det inte att installera GPU drivaren igen så då får man ibland gör hel ominstallation av datorn då den tror fortfarande att den har kvar drivaren i registret och även clean install funkar inte.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Det roliga är att det är X99 med Beta BIOS och folk ska sitta överklocka när inte ens USB 3.0 och 2.0 native funkar med alla tillverkares UEFI eller så.
Jag vet då jag klockat server plattform, X58 X79 etc, det är samma varenda jävla gång.

Men att en av deltagarna fick fixa Windows ISO fil och styra upp allt är bara tragiskt i mina ögon...
Det tar 30 minuter att göra 10x USB minnen med Windows 8.1 Botbart behöver inte ens licens nyckel...

Men så här blir det när man inte har någon teknisk kille som ni har i bakgrunden som har erfarenheten om detta, direkt när jag fick höra att de va X99 av mina kompisar så sa jag VA? antar några hade BIOS fel och att drivare försvann vid överklock?

Och vad hände? ju just detta, detta hade aldrig hänt med Z97 på den nivån.

Det roliga är dom inte ens fixat X79 helt fullt ut sedan release, och ta med det i en tävling är bara R.I.P glhf tp.

Skrivet av tvelander:

Tyvärr så vet jag inte vad som var felet, hade man haft tid på sig så hade det varit intressant att undersöka det närmare. Men ingen annan verkade ju få just det felet och om jag inte kommer ihåg fel så var det fler som hade samma grafikkort. Kan ha berott på en mängd olika orsaker.

Ja för alla hade ju samma hårdvara i datorn med moderkort och BIOS och samma drivare....
Alla GPUs är olika vissa kunde varit defekta du kan ALDRIG jämföra mot en annan dator rakt av.

Om du säger att du har grundläggande inom överklock, då kanske du inte vet att vid viss otur så kan man dra med sig alla drivare för GPU och massa annat om du får BSOD vid överklock, jag fått detta minst 10 gånger, så funkar det inte att installera GPU drivaren igen så då får man ibland gör hel ominstallation av datorn då den tror fortfarande att den har kvar drivaren i registret och även clean install funkar inte.

Jag håller med att installationen kunde gjort 1000% smidigare, som jag skrev var jag fruktansvärt irriterad över detta. Dels att jag själv inte kom på det tidigare under dagen samt man innan inte hade tänkt igenom det hela alls. Det borde även ha varit så att samtliga deltagare hade fått ha tillgång till internet under hela överklockningsdelen så man kan ha laddad drivarna igen om de försvann alternativt att alla fick ett USB minne så att det fanns backuper. Att Palme_570 tog initiativet och dra ner en ISO fil var kanon bra. Körde själv med USB sista jag installerade om, så det var en tillfällig blackout.

Vad grundläggande kunskaper om överklockning går kan vi ju diskutera i all evighet. Skall villigt erkänna att jag inte varit med om BSOD. Jag är inte expert i området överklockning och hävdar inte det heller, ni har mer koll på läget när det gäller deltajer och erfarenhet, som sagt så togs jag in i sista stund. Blir det en nästa gång så kommer jag har bra mer koll på läget och förhoppningsvis så blir jag varse lite tidigare så man hinner förbereda sig. Nu tror jag dock den chansen är ganska liten så ni som inte gillade min insats kan vara lugna.

Att det är nya produkter som används i tävlingen som har en del barnsjukdomar kan man absoult diskutera. Jag personligen hade ju hellre sett att man hade större utbud och kunnat få se en riktig budgetdator (runt 10 000) och vad man kan kräma ur en sån. Men i slutändan så är det ju alltid sponsorerna som bestämmer vad som skall synas.

Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi får titta framåt och hoppas att sponsorerna vill forsätta investera i detta (om ni nu tycker idén är bra) så att intresset för datorbyggande och överklockning kan få sin tid i rampljuset. Samt att man isånnafall tar till sig av kritiken som har delats fritt i detta forum, vilket borde tas emot med öppna armar.

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av rangvald:

Jag håller med att installationen kunde gjort 1000% smidigare, som jag skrev var jag fruktansvärt irriterad över detta. Dels att jag själv inte kom på det tidigare under dagen samt man innan inte hade tänkt igenom det hela alls. Det borde även ha varit så att samtliga deltagare hade fått ha tillgång till internet under hela överklockningsdelen så man kan ha laddad drivarna igen om de försvann alternativt att alla fick ett USB minne så att det fanns backuper. Att Palme_570 tog initiativet och dra ner en ISO fil var kanon bra. Körde själv med USB sista jag installerade om, så det var en tillfällig blackout.

Vad grundläggande kunskaper om överklockning går kan vi ju diskutera i all evighet. Skall villigt erkänna att jag inte varit med om BSOD. Jag är inte expert i området överklockning och hävdar inte det heller, ni har mer koll på läget när det gäller deltajer och erfarenhet, som sagt så togs jag in i sista stund. Blir det en nästa gång så kommer jag har bra mer koll på läget och förhoppningsvis så blir jag varse lite tidigare så man hinner förbereda sig. Nu tror jag dock den chansen är ganska liten så ni som inte gillade min insats kan vara lugna.

Att det är nya produkter som används i tävlingen som har en del barnsjukdomar kan man absoult diskutera. Jag personligen hade ju hellre sett att man hade större utbud och kunnat få se en riktig budgetdator (runt 10 000) och vad man kan kräma ur en sån. Men i slutändan så är det ju alltid sponsorerna som bestämmer vad som skall synas.

Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi får titta framåt och hoppas att sponsorerna vill forsätta investera i detta (om ni nu tycker idén är bra) så att intresset för datorbyggande och överklockning kan få sin tid i rampljuset. Samt att man isånnafall tar till sig av kritiken som har delats fritt i detta forum, vilket borde tas emot med öppna armar.

Tack för ett bra svar
Hoppas blir bra nästa gång.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av rangvald:

Att det är nya produkter som används i tävlingen som har en del barnsjukdomar kan man absoult diskutera. Jag personligen hade ju hellre sett att man hade större utbud och kunnat få se en riktig budgetdator (runt 10 000) och vad man kan kräma ur en sån. Men i slutändan så är det ju alltid sponsorerna som bestämmer vad som skall synas.

Vet du varför sponsorerna valde X99, förutom att promota det till skyarna? Som du nämner själv så är det för de flesta mer intressant med en dator runt 10-15 000 kr. Nu hamnade den slutgiltiga prislappen på 22-25 000kr, och så många tror jag nog inte är beredda på att lägga en sådan summa på en dator. (Även ifall detta är ett entusiast forum där många sitter på system för bra mycket mer).

Jag menar Sven Svensson som ska köpa dator till en gamerunge har nog svårt att förstå varför en dator ska kosta över 20 000, om ens 10 000.

Visa signatur

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |