Permalänk

Imac 27" Retina

Hej är i kvalet och valet om nästa dator blir en PC eller MAC spelar ju en del men några av spelen går ju att spela på Mac med.
Varför jag funderar på MAC är att jag känner att jag vill försöka se om min artistiska ådra har nåt kvar i sig eller ej, dvs foto redigering bild retuschering mm mm.
Samt video redigering om det nu blir nåt filmat kan man ju lattja lite med sånt också och om det nån gång blir en Go Pro eller liknande tex.
så bör man köpa en Mac för sånt eller en PC?
vilken dator är bäst lämpad för lite foto video bild och kanske 3D arbete?

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]

Permalänk
Sötast

Jag har själv gjort det du just nu funderar på och det slutade med att jag gick tillbaka till PC igen.
Känner igen lite "desperationen" om att hitta något annat att göra på "den andra sidan" men sanning är att det är i princip samma sak att använda en mac eller pc.

Att spela görs helt klart bäst på PCn och man ska försöka att inte lura sig själv där, man går ner en hel del i prestanda och "nästa nya titel" lär mest troligt inte fungera tillräckligt bra.

När det kommer till att se till sin artistiska sida så finns det i princip exakt samma utbud av mjukvara och i de fall det inte finns exakt samma så finns det åtminstone motsvarande eller väldigt likt.

Men visst, macen är sexig

Permalänk
Medlem

Du får mer prestanda för pengarna med en PC (hemmabygge), mjukvara finns till både Mac och PC, tänker främst på Adobes mjukvara. Macen har mer Apple-specifik mjukvara så som Final Cut Pro X men annars ska det inte vara någon större skillnad. Sen har du OSX vs Windows fighten, för mig personligen är OSX bättre, men jag trivs mer i *nix miljön. Som Allexz säger, Macen är sexig och retina skärmen är inte att leka med, fröjd för ögat.

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk

Ok tack grabbar då vet jag vad det blir i framtiden en najs PC med mycket Power(minne,CPU,Gpu) skärm en 27" tror jag nog blir bra sen vet jag inte om det är värt med 4K skärm men kanske

tackar

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]