Hårddiskar från WD, Seagate och Toshiba infekterade med spionprogram

Permalänk
Inaktiv

Inget jag oroar mig för, dem tjänar ju inget på att rikta en attack mott oss icke politiska/Företags personer.

Permalänk
Medlem

Men är det någon som är förvånad?? med tanke på vad som framkommit med snowden om vad de är beredda att göra mot oprioriterade privatpersoner så är det väll inte konstigt att de gör såhär mot riktiga mål hos "fiende" stater.

Permalänk
Medlem

En av de få positiva nyheterna efter alla dessa avslöjandena är att nu finns en drös nya uppstartföretag inom säkerhetsranchen som hoppas kunna kapitalisera på den bristande säkerheten. Alla vill vara först med att hitta nästa heartbleed eller shellshock bug och det leder till kodreview som aldrig förr.

Om du har lite tid över och viss datorvana kan du också hjälpa till.
https://fuzzing-project.org
Fuzzing funkar bara för lågt hängande frukt men är inte så svårt att komma igång med. Jag har hittat flera säkerhetshål i vanliga program som nu är fixade trots att jag inte är någon säkerhetsexpert.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon150792:

Inget jag oroar mig för, dem tjänar ju inget på att rikta en attack mott oss icke politiska/Företags personer.

Att inte oroas är ju också ett sätt att normalisera problemet med övervakning. "Jag bryr mig inte för jag har inget att dölja" - och rätt vad det är så har du något att dölja, men är oförmögen att göra det då du är fullständigt kartlagd. Att inte reagera, trots att man inte själv drabbas, är ett steg närmare en totalitär stat.

Men jag håller med dig i en sak, verktyget är primärt inte riktat mot privatpersoner, men det gör det inte mindre skrämmande att det finns denna typ av verktyg.

Visa signatur

WS: R7 2700x | RTX 2070S | Corsair AX860W | Lian Li PC-O11 Dynamic
Unraid: R7-2700X | GTX1050 | 3U chassi med 20 diskplatser
Servrar: 3x NUC 10 i5 ESX-kluster

Permalänk
Medlem

Spännande och se vad som avslöjas framöver. Men även om vi i Sverige kanske inte har något direkt utbrytning av viruset så är det klart det kan skapa problem för oss.
Som med Stuxnet, 99% av oss har nog varken PCS7 eller en PLC hemma av rätt modell så vi behöver nog inte vara rädda. Men för Siemens i Sverige så skulle det såklart kunnat bli stora problem att länder inte vill köpa deras produkter pga bristande säkerhet vilket kan göra att folk tvingas gå från företaget. Nu är ju den varianten av stuxnet över men fler liknande saker kommer komma.
Förstöra för andra länder ligger helt klart i intresse för de stora makterna i världen skulle jag gissa. Det är nog mycket som cirkulerar som inte är upptäckt ännu. Och då pratar jag inte om en keylogger för att norpa dina kreditkortsuppgifter.

Visa signatur

|| AMD 5900x || ASUS ROG Formula VIII || 2x ASUS GTX 980 SLI || 32GB G-Skill || Vattenkylt || HDD : SSD’er || Skärm : LG42" SL8500 / Acer G24 ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av LazySoft:

Och för nu alla som blir rädda, läs rapporten och ni kommer upptäcka att just nu finns det inga kända fall i Sverige med hårddiskar/SSD som har fått utbytt firmware.

Det har varit en riktad aktion mot vissa länder

Och tiittar man på var det inte finns några kända fall i rapporten så kan man kanske få en hint om vilka som samarbetar i frågan eller ???

Om du ursäktar så borde du ha läst att hela denna kedja av program kan FÖRSTÖRAS utan att det någonsin uppstår SPÅR, du kan inte ens veta OM du har varit infekterad. Allt som rör dessa program är så pass avancerat att Kaspersky till och med säger att man har svårt att förstå hur allting fungerar. Detta är på nivåer vi aldrig någonsin har sett förut. Blir du ett föremål för organisationen och din dator blir infekterad så kan du inte veta om det finns där och du kan inte wipea din lagringsenhet eftersom att det gräver sig så djupt ner så enbart att kassera hårddisken hjälper. Detta är ett bevis på att storebrorssamhället finns i bakgrunden och tickar, de kan få tag på vilken information de vill när de vill. Vi alla sitter formligen i skiten.

Permalänk
Medlem

Som andra skrivit behöver vi inte personligen oroa oss speciellt i Sverige, men det är fortfarande sjukt läskigt tekniskt sett.

Skrivet av Jonssown:

På med foliehatten, sälj/förstör hårddiskarna och övergå till enbart SSD lagring!

F.ö, bryter inte detta mot mänskliga rättigheter? Hade ioförsig inte varit första gången.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av anon100733:

Jag undrar då vad SSD har, med tanke på deras avancerade proprietära hemligheter.

Om ni läser whitepappret som foh668 länkade ser ni att de senare versionerna även infekterar SSDs.

Skrivet av FL3JM:

Är det inte bara att stoppa in hårddisken i en burk och sen flasha nytt firmware och först därefter stoppa in den i vad det nu man ska ha den till?

EDIT: By the way, hur får dom TILLBAKA informationen om hårddisken hamnar i ett system som inte har internet? Är ju inte att göra en brygga över "air-gaps" annars, är mest att man kastar över hårddisken på andra sidan gapet då.

USB-minnen infekteras på en dator, kopplas till den dator som inte har nät, denna dator infekteras och skriver till USB-minnet.
Nästa gång USB-minnet kopplas till en dator med nät (som även den infekteras) skickas informationen ut osv.

Allt detta står i whitepappret, mycket intressant läsning om ni har lite tid över:

Skrivet av Sveklockarn:

Tillåt mig gissa att Kaspersky inom en snar framtid kommer att marknadsföra någon typ av programvara som ska skydda mot detta.

Det är i princip "alltid" Kaspersky som upptäcker sånt här, skulle tro att det är för att de är otroligt skickliga snarare än något annat. Något ska man väl ha för att jobba under KGB
Dessutom känns det lite olägligt att Ryssland har extremt hög infection rate medan det i USA bara är okända och islamiska mål.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem
Skrivet av whisky:

- och rätt vad det är så har du något att dölja, men är oförmögen att göra det då du är fullständigt kartlagd.

Då kan man fråga sig vad för ny hobby du har hittat... Om detta kan användas för att rädda liv (om än indirekt) så framstår lite vänsterprassel eller nakenbilder som ett litet problem i jämförelse.

Det är worst case scenario, än finns det väl inget fall där någon privatperson har blivit personligt påverkad av detta? För att det finns inget sådant intresse. Detta är förutsatt att usa ligger bakom det och inte kina eller annan diktatur.

Visa signatur

Arch Linux - i5 12500@4.75GHz - Asrock B760M PG Riptide - 32GB DDR5 6000MHz - RTX 2070 Super - 1TB SN770 - 1TB SN550 - U32PWQU 4K
Dell Latitude 7400 2 in 1 - Arch Linux - i5 8265u

Permalänk

Betyder detta att man aldrig ska uppgradera sin Firmeware längre? Kan Firmewares från fabrik vara infekterade?

Visa signatur

[Antec Sonata III - Antec 500w] - [Intel E8500 3,16Ghz] - [Asus P5Q Pro] - [Gainward HD-4850 512MB GS] - [6gb Corsair TWIN2X 6400C4DHX CL4] - [Intel 730 240GB] - [Seagate IronWolf ST8000VN0022 256MB 8TB] [Seagate 3TB ST3000DM001] - [WD Black 1TB WD1001] - [Seagate 500GB ST3500413AS] - [Seagate 320GB ST3320620A] - [Creative Sound Blaster Live 5.1] - [Logitech Z-906] - [AOC 27G2U] | Oöppnade Samsung 860 Evo 1TB&512GB

Permalänk
Medlem

Gäller det här HGST som är ägt av Western digital också?

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fire_Ice:

Då kan man fråga sig vad för ny hobby du har hittat... Om detta kan användas för att rädda liv (om än indirekt) så framstår lite vänsterprassel eller nakenbilder som ett litet problem i jämförelse.

Det är worst case scenario, än finns det väl inget fall där någon privatperson har blivit personligt påverkad av detta? För att det finns inget sådant intresse. Detta är förutsatt att usa ligger bakom det och inte kina eller annan diktatur.

Vad intressant att du arbetar med radarsystem på Ericsson, kan du göra mig en tjänst? Förresten, vet din fru om att du surfar på crazymidgetporn och sover över hos din läckra blondin till kollega ...

Permalänk
Hedersmedlem

Såg ett högst intressant, nu någon månad gammalt, föredrag av Peter Gutmann om hur kryptering i sig mer eller mindre alltid jobbas runt, snarare än att attackeras direkt, med exempel från hur exempelvis konsoler, mobiler och andra tänkt nedlåsta system "knäckts" genom sidokanaler. Han nämnde även hur exempelvis nätverksutrustning utsatts för samma attack, med fysiska MITM-attacker där hårdvara manipuleras innan den skickas vidare, utan att varken sändare eller mottagare vet om det, vilket verkar vara en teknik liknande den Kaspersky hävdar har använts här.

Föredraget är 45 minuter långt, men är man intresserad av ämnet så lyckas man säkert hålla sig vaken:

Crypto Won't Save You Either [Linux.conf.au 2015 -- Auckland, New Zealand]

(Sektionen om modifiering och ompackning av nätverksutrustning börjar vid 36:00 och pågår i någon minut.)

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Avstängd

USB kanske borde åtgärdas så att man en enhet inte kan byta USB device class profil utan att pluggas in/ut, eller att systemet varnar.
För att förhindra att t.ex. ett USB-minne byter profil från USB mass storage device till USB human input device (HID) och börjar massa in knapptryckningar (som WinKey+R, cmd, <enter>, ftp ...).

Thunderbolt är också osäkert. Enheter kan pluggas in och ha direct memory access (DMA) åtkomst.

Det som är bra är att vi numera har UEFI Secure Boot som skyddar mot vissa bootkits.

Kanske borde USB-enheter som har flashats via Device Firmware Update (DFU) flaggas med en "dirty" flagga som betyder att den har uppdateras sedan den kom ut ur fabriken.

Vi behöver något integritetssystem, kanske en mjukvara som kollar hårdvarukonfigurationen har ändrats. Så om man skickar sin laptop genom borderkontroll och dom byter laptopen och bara byter ut din hårddisk, så när du bootar kan du se att serienumren har ändrats.

Matthew Garrett skrev ett intressant inlägg om Intel Boot Guard.
http://mjg59.dreamwidth.org/33981.html

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av retro123:

Jo, för hade piratpartiet styrt i sverige så hade detta aldrig hänt..

Piratpartiet finns i fler ställen än lilla SVerige även om det var här det började.

Lång lista

Australia
Austria
Belarus
Belgium
Bosnia and Herzegovina
Brazil
Bulgaria
Canada
Croatia
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Iceland
Israel
Italy
Japan
Kazakhstan
Latvia
Luxembourg
Morocco
Netherlands
New Zealand
Norway
Poland
Portugal
Republic of Korea
Romania
Russia
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Spain :: Catalonia
Switzerland
Tunisia
Turkey
Ukraine
United Kingdom

Dold text

http://www.pp-international.net/

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av whisky:

Att inte oroas är ju också ett sätt att normalisera problemet med övervakning. "Jag bryr mig inte för jag har inget att dölja" - och rätt vad det är så har du något att dölja, men är oförmögen att göra det då du är fullständigt kartlagd. Att inte reagera, trots att man inte själv drabbas, är ett steg närmare en totalitär stat.

Men jag håller med dig i en sak, verktyget är primärt inte riktat mot privatpersoner, men det gör det inte mindre skrämmande att det finns denna typ av verktyg.

Nu stog det ju i artikeln att det antagligen var en hacker-grupp som gjort det och inte NSA, tror inte att hacker grupper är ngt att oroa sig över, Övervackning dock DET är skrämmande och inget som jag tar lätt på, men det var inte det min kommentar handlade om.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fire_Ice:

Då kan man fråga sig vad för ny hobby du har hittat... Om detta kan användas för att rädda liv (om än indirekt) så framstår lite vänsterprassel eller nakenbilder som ett litet problem i jämförelse.

Vad är det för liv som räddas med massövervakning? Trots ihärdiga försök finns det fortfarande inga exempel på hur massövervakning har avvärjt terrorangrep eller liknande attacker. Efter Snowden avslöjandena så påstod NSA's chief Alexander att deras massövervakning hade hindrat 54 olika terror relaterade händelser. Vid närmare granskning visades sig egentligen bara vara ett fall där en somalisk taxichaufför hade skickat pengar till en terrororganisation.
http://www.newyorker.com/magazine/2015/01/26/whole-haystack

Svenska FRA påstår samma sak men ingen av dessa påstådda förberedelserna till terrorattack har lett till åtal. FRA vill tydligen att vi bara ska lita på deras ord utan bevis.
https://christianengstrom.wordpress.com/2014/08/06/massoverva...

Syftet med global övervakning är inte brottsbekämpning. Det handlar i stället om kontroll.

"Always and everywhere, the chief use of systematic surveillance is extortion. Always and everywhere, the chief use of such extortion is to force the victim to violate his or her duties and obligations. Judges are made to rule unfairly, elected officials to act against the interests of their constituents, prosecutors to abandon prosecution or to conceal evidence, jurors to convict the innocent or acquit the guilty, company officers to misuse company assets, record keepers to lose or falsify evidence, editors to spike reports, reporters to abandon investigations, and witnesses to censor or perjure themselves. A world with pervasive surveillance is a world ruled absolutely by whoever controls access to the results." -- källa okänd.

Infekterad firmware i hårddiskar är inte massövervakning utan targeted surveillance men syftet är detsamma.

Permalänk
Skrivet av Fire_Ice:

Då kan man fråga sig vad för ny hobby du har hittat... Om detta kan användas för att rädda liv (om än indirekt) så framstår lite vänsterprassel eller nakenbilder som ett litet problem i jämförelse.

Det är worst case scenario, än finns det väl inget fall där någon privatperson har blivit personligt påverkad av detta? För att det finns inget sådant intresse. Detta är förutsatt att usa ligger bakom det och inte kina eller annan diktatur.

Blir det massövervakning, som det är idag. så är det inget helt fritt och öppet land. USA finns det många som hamnat i skiten av övervakning (även oskyldiga drabbas).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

saker som jag för länge sen anat det är bara fantasin som stoppar om man har gott om pengar ......

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av twexz:

På med foliehatten!

I detta fallet tycker jag det inte är befogat att säga så

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Måste vara därför GTX970 tappar fart, minnet är upptaget med annat.

Permalänk
Medlem

Okej, tjarå grabbar. Nu säger jag upp elen och skaffar mig en öppen brasa

Visa signatur

Intel 3570K + CM 212 EVO - Corsair 16GB - Asus GTX 660Ti OC - Gigabyte Z77X-D3H - Sandisk 240GB -
WD Green 7,5TB - E9 580W - Antec P182 - Acer XF240H

Permalänk
Medlem

Betyder det att en hårddisk som inte är infekterad och på något vis blir infekterad aldrig blir av med det? Eller har dom varit infekterade ifrån tillverkningen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Koyaanis:

Betyder det att en hårddisk som inte är infekterad och på något vis blir infekterad aldrig blir av med det? Eller har dom varit infekterade ifrån tillverkningen?

Det kommer inte från fabriken, de blir infekterade efteråt.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonssown:

På med foliehatten, sälj/förstör hårddiskarna och övergå till enbart SSD lagring!

Och du tror att SSD av nån anledning INTE skulle ha samma eller liknande spionmjukvara tillgänglig?

De hade ju även redan samma till USB minnen.

Skrivet av Jonssown:

F.ö, bryter inte detta mot mänskliga rättigheter? Hade ioförsig inte varit första gången.

Skickades från m.sweclockers.com

Är standard för USA att bryta mot de.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA Z97-UD5H Black Edition, CPU: Intel i7 4790K, Kylare: Noctua U14S, RAM: 32GB Crucial Ballistix Sport XT 1866, GPU: Powercolor Radeon HD 7870 PCS+,
SSD: 256GB Crucial MX-100, HDD: 3TB WD Red, 2TB WD Red, PSU: Be Quiet Straight Power E-9 500W, Chassi: Cooler Master Silencio 652S

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon100733:

Bara jag som kommer börja använda DVD-RAM för persistens istället för hårddiskar nu? Kommer låta som fan med alla dvd-brännare igång samtidigt, kanske bra att ha RAID också.

DVD-brännare har också firmware som kan fifflas med...

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA Z97-UD5H Black Edition, CPU: Intel i7 4790K, Kylare: Noctua U14S, RAM: 32GB Crucial Ballistix Sport XT 1866, GPU: Powercolor Radeon HD 7870 PCS+,
SSD: 256GB Crucial MX-100, HDD: 3TB WD Red, 2TB WD Red, PSU: Be Quiet Straight Power E-9 500W, Chassi: Cooler Master Silencio 652S

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon150792:

Inget jag oroar mig för, dem tjänar ju inget på att rikta en attack mott oss icke politiska/Företags personer.

Det räcker med att du gör google-sökningar på högsäkerhetsversioner av Linux för att NSA ska börja spåra dig och kategorisera dig som "potentiell terrorist", eftersom då är det lagligt att spionera på dig.

Det brukar skämtas om att i Östtyskland så spionerade ena halvan av folket på den andra. Men i USA är enda skillnaden att spioneriet är automatiskt, för NSA spionerar redan på mer än halva befolkningen i USA trots att det normalt sett är olagligt. Men, genom att som jag nämner ovan sätta väldigt roliga kriterier, så kan de kategorisera folk som "potentiell terrorist" och därmed blir det genast lagligt.
Och deras restriktioner gentemot icke-amerikaner är nästan helt icke-existerande.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA Z97-UD5H Black Edition, CPU: Intel i7 4790K, Kylare: Noctua U14S, RAM: 32GB Crucial Ballistix Sport XT 1866, GPU: Powercolor Radeon HD 7870 PCS+,
SSD: 256GB Crucial MX-100, HDD: 3TB WD Red, 2TB WD Red, PSU: Be Quiet Straight Power E-9 500W, Chassi: Cooler Master Silencio 652S

Permalänk
Medlem

Undrar om NSA har kvar de bilder jag förlorade i en hårddiskkrasch för 10-11 år sedan? Vem vänder man sig till, Amerikanska ambassaden?

Permalänk

Kan nästan ingenting om sånt här. Därav kanske dum fråga: Men är inte detta olagligt?.
Och vad kommer hända med företagen som är inblandande med spyware skiten?.
Böter?.

Visa signatur

Dator 1: Processor: Intel Core i7 4790 3,6 GHz, 8MB
Grafikkort: MSI Radeon R9 390 Gaming 8GB GDDR5
16gb ram
Nätaggregat: Corsair CX750
Dator 2: Intel Core i3, Shapphire 6670 GDDR5, 4gb ram.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Självklart. "nyheten" rapporteras men jag kan svära på att ingenting någonsin alls kommer att inträffa för att motverka detta. Varför har USA sånt fruktansvärt inflytande i allt?

Det är en intressant fråga med tanke på vilka enorma skulder de har till diverse länder. Om något borde ju USA lyda de som har försett dem med pengar. Vad jag vet är Kina ett av länderna som lånade ut massa miljarder.

Visa signatur

7800X3D • 4080S • 32GB • 2TB • 1440p 165 Hz
3700X • 3070 • 32GB • 2TB • 1080p 144Hz

Permalänk
Skrivet av LazySoft:

Och för nu alla som blir rädda, läs rapporten och ni kommer upptäcka att just nu finns det inga kända fall i Sverige med hårddiskar/SSD som har fått utbytt firmware.

Det har varit en riktad aktion mot vissa länder

Och tiittar man på var det inte finns några kända fall i rapporten så kan man kanske få en hint om vilka som samarbetar i frågan eller ???

Glöm inte att bara för att man inte har "hittat", betyder inte att det inte finns. Och har de ens letat med syfte att hitta eller säger de så för att styra oron mot vissa områden. Eller finns den överhuvudtaget?

Politik och masspåverkan, vi kommer aldrig få veta vad deras egentliga agenda består utav.

Visa signatur

Antec P280 + Scythe Slipstream PWM 120mm | MSI Z370 Tomahawk | 8700K @stock + TR Silver Arrow | Corsair LPX 16GB @3600MHz | Seasonic Prime 850W Titanium | MSI RTX2080TI Gaming Trio | Crucial MX500 1TB M.2 | Asus Xonar Essence STX | LiteOn 12xBD | Asus ROG Swift PG279Q 27" | Logitech G703 | Corsair K70 RGB | SennHeiser GSP 600