Piratkopiering och kopieringsskydd

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Freezer007:

Som jag skrev ovan så är det inte så det fungerar. När arbetskraft inte behövs i samma skala går tillverkningskostnaderna ned vilket leder till att priserna går ner, i många branscher redan på kort sikt. Sänkta priser leder till att folk har råd att köpa andra produkter också, vilket leder till att behov skapas någon annanstans, vilket leder till jobb där. Nej det är sant, du kanske inte kan jobba med att tälja smörknivar idag, men det finns inte färre jobb för det.

Ekonomteori säger att det är så men verkligheten tycker inte det. I verkligheten är det allt färre jobb och allt fler kan automatiseras. Det kommer krävas ändringar av samhället och inte strutsmentalitet som mänskligheten är så känd för.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kevlarheart:

Kanske dummaste frågan någonsin.. Men vad är en 3d-skrivare? Hur kan den skapa en plast bit? låter lite väl komplicerad maskin att ha hemma?

Det är fortfarande ganska tidigt.. skulle nog föreslå att vänta några år med att skaffa en, om du inte har pengar som bränner hål i fickan

Såg att Autodesk företaget som gör 3DSMax och Maya har gjort en egen 3D-skrivare som ska kosta $6000.. med dollarn så hög som den är kommer det nog bli ca 60.000kr. Jag skulle tro att för att få ut mest av en 3D-skrivare så kanske man också ska skaffa en 3D-scanner som kan läsa in föremål i 3D.
Sedan så bör man väl lära sig att använda CAD program om man ska tillverka saker

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Alpha77:

Jag skulle tro att för att få ut mest av en 3D-skrivare så kanske man också ska skaffa en 3D-scanner som kan läsa in föremål i 3D.

Ja, då kan man hålla flickan lycklig även när man är på affärsresa.

Visa signatur

Desktop:NZXT H440 Black/Blue - MSI X99S SLI Plus - i7 5820k @ 4.5Ghz - Noctua NH-D15 - Crucial 32GB @ 2400 CL14 - Asus GTX 780 Ti - Asus GTX 470 - Lycom Firewire 400 LP kort - 2x Samsung 850 Pro 1TB - Seasonic 1200w 80+ Platinum Laptop: Macbook Pro Retina (Late 2013) - 1TB SSD - 16GB RAM - 2.6Ghz Intel i7 - nVidia 750 GT

Permalänk
Avstängd
Skrivet av IshethZenunim:

Det här stämmer ju verkligen inte. I stort sett alla spel är billigare som fysiska kopior, även när man räknar in frakten (om man inte köper nycklar från andra regioner, vilket jag räknar som att köpa en piratkopia).

GTA V - 600 kr på Steam, 468 kr på Webhallen.
Dying Light - 500 kr på Steam, 468 kr på Webhallen.
Dark Souls II + Season Pass / Dark Souls II: Scholar of the First Sin - 399 kr + 249 kr / 399 kr

Det finns några få där priset bara skiljer några få kronor, men det är ytterst sällsynt med att ett spel på Steam - och i ännu högre utsträckning Origin - är billigare än ett spel på skiva.

Det är väl inte så jäkla konstigt, när du jämför med de dyraste ställena att köpa spelen digitalt?

Nu finns varken GTA V eller Dying Light som download ännu på Webhallen, men dark Souls 2 gör det - kostar 379:-...seasonpass 239:-

Det är billigare att köpa keys än fysiska boxar hos återförsäljare som tillhandahåller båda delarna.

Permalänk
Medlem

Minns att jag köpte "Sophie Zelmani - ‎Sing And Dance" när den var ny och Sony hade pillrat dit någon slags kopieringsskydd på den.
Gick utmärkt att spela (och kopiera) i datorn, men min high-end CD-spelare klarade den inte....
Tror att dom blev dragna inför domstol p.g.a. dom satt "CD" märket på den trots att den inte följde CD standarden, så Philips ilsknade till.
Nåväl, jag hade tråkigt så jag spenderade en halv dag i telefonen med diverse utgivare och fick tillslut en skiva utan skydd.

Allt detta får mig att tänka på: