Permalänk
Medlem

Ygd3n's Krympslangs Guide

Hej, ygd3n här! Tänkte dela med mig lite utav en guide på hur just jag gått tillväga med att få en helt okej krympslang när du sleevar ditt nätagg.

Jag vill bara nämna först att jag inte har någon stor erfarenhet när det gäller sleeve. Men jag har tagit mig tiden att lära och försöka hitta mina egna sätt när jag då sleevar. Och speciellt krympslangen då den alltid varit svår att försöka få så rak och jämn alla gånger.

Verktygen jag använder mig utav.

* En vass kniv
* Tändare
* Molex ATW pin remover
* Nostång
* Avbitare
* Sidavbitare
* Skjutmått
* Linjal i stål
* Spritpenna i smal spets. (använder dock sällan)

Här har ni kontakten

Skära krympslangen

Här linjerar jag upp krympslangen längs linjalen så jag vet att änden är rak.. Är den inte det så skär jag den rak.

Sen skär jag den 15mm lång. Viktigt där också att tänka på är att inte skära, utan vicka istället kniven med ett jämnt tryck fram och tillbaka tills krympslangen går av.

Här har vi då en krympslangbit på 15mm.. Eller ?

Då brukar jag ta skjutmåttet för att kolla. Där hade vi hela 1mm fel. Alltid bra att kontrollmäta så att allt blir perfekt.

Sådärja!

Sen töjer jag ut krympslangen med nostången, ett spel på ca 1-2mm på tången blir bra.

Brukar alltid klippa sleeven med avbitaren för att få en jämn sleeve.

Sen bara smälta sleeven lite med den blå delen av lågan.

Här ser ni 2st pinnar som sticker upp från kontakten, den ska ni lägga mot kanten på linjalen, för att sedan kunna mäta ut vart sleeven ska ligga.

Sleeven linjerar ni in på 9mm. Viktigt att tänka på där är att hålla fast sleeven ordentligt sen när ni trär på krympslangen så den håller kvar samma mått.

Sen trär jag på krympslangen med den vidare sidan på krympslangen mot sleeven.

Sen värmer jag den med blå lågan försiktigt!!.. Håll INTE för länge annars smälter ni krympslangen och sleeven. Lagom är bäst.

Sen brukar jag rulla runt den medans den är varm med fingarna för att den ska bli lite smalare så den har lättare att gå in i kontakten.

Efter det blåser jag på krympslagen för att kyla ner den, håll fortfarande fast sleeven tills krympslagen svalnat. Annars riskerar ni att sleeven glider tillbaka och måtten du tidigare tog inte stämmer.

Om ni inte får in den riktigt i kontakten så värm upp den lite och sedan tryck i den när den är varm.

Som ni kan se på bilderna så hamnade sleeven precis där kontakten slutar. Krympslangen är nu jämn hela vägen och sleeven syns inte vart den börjar. Precis det vi vill åt på varje kabel.

Så, förhoppningsvis blir det riktigt bra för er också.

Hoppas denna guide hjälpte er lite, ville mest bara dela med mig hur jag går tillväga! // ygd3n

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Bra guide, inget jag personligen skulle ha behov av men bra jobbat, o helt säckert många som tycker det är båda lärorikt o interessant.

Om din engelska är hyffsat borde du nästan göra en video av detta, o lägga upp på youtube, gör du det rätt kan du kanske tjäna några kronor på det också!

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Hatten av. Tummen upp. Monokel tappad.

Visa signatur

Chassi Phanteks Enthoo Evolv. MB Gigabyte GA-z97M-D3H. CPU Intel Core i5-4670K@4.3GHz. Kylning Phanteks PH-TC14PE BLUE. SSD OCZ-Agility 3 120GB. GPU Gigabyte GTX 780 GHz @1440MHz. RAM 16GB Kingston HyperX blu 1600mhz. PSU Antec High Current Pro 1200W.
Laptop ASUS K55VM, Intel Core i5-3210M, Nvidia GT630M 2GB. 6GB RAM. Samsung 840 250GB SSD.

Permalänk
Medlem
Skrivet av roosterx:

Bra guide, inget jag personligen skulle ha behov av men bra jobbat, o helt säckert många som tycker det är båda lärorikt o interessant.

Om din engelska är hyffsat borde du nästan göra en video av detta, o lägga upp på youtube, gör du det rätt kan du kanske tjäna några kronor på det också!

Finns redan så många guider och videor på youtube om detta. Vet inte om jag skulle ha den orken att göra en fullständig guide. Och känner inte att jag har den erfarenheten än då jag bara sleevat en gång. Men tack för att du tycker om det!

Skrivet av nccish:

Hatten av. Tummen upp. Monokel tappad.

Tack så mycket!

Visa signatur