Fil saknas/skadad efter installation av GTX 970

Permalänk
Medlem

Fil saknas/skadad efter installation av GTX 970

Hej, är i stort behov av rådgivning här.
Fick hem mitt msi gtx 970 idag men tyvärr så strular det.
Händelseförlopp:
Jag satte i kortet, kopplade ur två av hårddiskarna eftersom jag var osäker på om mitt 500 w skulle klara allt. Startar datorn och får meddelande: det gick inte att starta windows eftersom följande fil saknas eller är skadad: (sökväg) hal.dll. kopplar i hårddiskarna igen, tänker att jag råkat koppla ur windows-disken. Samma fel. Installerar om windows (7), det funkar. Installerar moderkortsdrivrutiner, startar om. Funkar. Installerar grafikortsdrivrutiner, startar om --> samma fel igen.

Edit: skriver från mobilen, därav lite slarvigt formulerat.

Om nån har nåt tips på lösning uppskattas det verkligen !

Rubrik.
Permalänk
Medlem

Värt att notera är att jag provade sätta in det gamla grafikkortet igen innan jag installerade om windows men det gjorde ingen skillnad.

Permalänk
Inaktiv

Utifrån vad jag kan läsa mig till så låter det som att du har en disk som inte vill fungera längre. Lösningen enligt Microsoft, med flera, är just det du gjort, installera om eller reparera, och om det inte funkar så är det troligen själva disken som det är fel på. Prova med annan disk för windows så vet du väl i princip om detta stämmer.
Källa: http://igtfy.com/?q=hal.dll Det verkar vanligare på Win XP men det är ju samma procedur hur som.. (ladda inte ned dll filer..)

Permalänk
Moderator
Moderator

*Rubrik redigerad.*

Citat:

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

http://www.sweclockers.com/forum/regler

Vilka grafikdrivrutiner installerar du? Direkt från Nvidias hemsida?

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.