Nätverk långsamt tills jag startar om dator

Permalänk

Nätverk långsamt tills jag startar om dator

Jag har stött på ett riktigt riktigt skumt problem. Min dators nätverk är riktigt segt varje gång jag startar upp den (har pågått i någon vecka drygt). Jag märker det på så sätt att det dels tar flera sekunder att ladda en sida och det går knappt att klicka vidare på sidan eftersom allting bara laddar. Sen märker jag det även för att League of Legends inte låter mig komma in på spelet. När jag loggar in laddar den bara tills den säger "Unknown error" och så stängs spelet ner. Det enda sättet jag kunnat komma på för att lösa det är att starta om datorn. Ibland fungerar det, ibland inte. Jag är så himla trött på det och det känns så hopplöst. Jag funderar på om det kanske är moderkortet som är paj? vet inte hur det fungerar med nätverket och moderkortet etc. Jag har samma problem via sladd och trådlöst. Tänkte att jag kunde posta här och se om det finns någon internetexpert som vet hur jag skall gå tillväga.

Permalänk
Medlem

Testa att uppdatera drivrutinen till nätverkskortet i enhetshanteraren, testa att inaktivera och aktivera. Du kan ju också testa att använda ett annat nätverkskort om du verkligen vill veta om det är fel på det interna.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk

Hur byter jag nätverkskort då? Sitter inte det på moderkortet?

Permalänk
Medlem

"Samma problem både med sladd och trådlöst" Är det verkligen datorn som är problemet? Har Du möjlighet att prova med en annan dator?

Permalänk
Medlem

Nätverkskort

Ett nätverkskort är inte så dyrt. Kolla bara vilken kortplats som är ledig. PCI-E är ju bäst. PCI fungerar bra bara Du inte har allt för snabbt internet. Jag stötte på problem en gång när jag köpt 1Gb kort till en gammal router. Det fungerade först när jag ställde ner kortet till 10Mb. Det här kostar 99:- http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...