EVGA Supernova G2 750W VS Corsair HX750i 750W

Permalänk
Medlem

EVGA Supernova G2 750W VS Corsair HX750i 750W

Hejsan!

Jo, det är nämligen som så att jag går i tankarna på att köpa en ny dator och stötte på dessa två produkter när jag letade efter nätaggregat till mitt bygge:

http://www.inet.se/produkt/6909975/evga-supernova-g2-750w-80-...
http://www.inet.se/produkt/6911827/corsair-hx750i-750w-80-plu...

Jag har förstått att EVGA Supernova G2 är väldigt populärt. Corsair HX750i är dock också ett högkvalitativt nätaggregat, och båda har fått prisutmärkelsen "toppklass" av sweclockers. Jag har lite svårt att bestämma mig. EVGA Supernova G2 är något billigare än Corsair HX750i, och med Supernova skulle jag kunna få ner priset på mitt bygge till 16 961 kr, istället för 17 461 kr. Det är en 500-lapp, vilket kanske inte kan tyckas vara mycket, särskilt inte när jag ändå är uppe i sådana höga prisklasser som runt 17 000 kr, men det är också just på grund av att bygget blir så dyrt som jag gärna pressar priset till det yttersta!

Så EVGA Supernova G2 är billigare, men Corsair HX750i är tystare. Och jag prioriterar ljudnivån en hel del. Frågan är: hur stor skillnad är det egentligen på ljudnivån? Motiverar skillnaden ett tillägg på 500 kr?

Det beror väl såklart på hur kräsen man är, och medan jag är kräsen kan jag tillägga att jag för tillfället har ett Corsair HX 620W 80+ i min nuvarande dator, och jag är helnöjd. Kanske hade den kunnat vara lite tystare när datorn är hårt belastad, men det är ändå en acceptabel ljudnivå den landar på.

Så vad tycker ni?

Tack på förhand!

Mvh / seriegubben

EDIT:

Här är mitt tilltänkta bygge med HX750i tillagt, om det är av intresse:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7922078/2015-04-24

Permalänk
Medlem

Köp EVGA och spara pengarna, i ECO läge så är kylningen passive upp till ca 50% (375W) belastning. Sen mellan 375W och 450W så ligger fläkten endast på 800 RPM. Om du inte har planer på att köra SLI så kommer du aldrig upp i dessa nivåer.

För att ge dig lite kött på benen.
I Sweclockers test med en Intel Core i7-5930K vid 4,4 GHz så drar GTX 980 vid överklockning 350W.

Dold text

Vi jämför en i5-4690K vid 4.6GHz mot en i7-5930K vid 4,5GHz.

Dold text

Vi ser att en i5'a överklockad drar nästan 100W mindre, om vi återgår till fösta grafen och och tänker oss en i5'a istället så får vi runt 250W med ett GTX 980 överklockat.

En i5-4690K drar ca 60W mindre jämfört med en i7-5930K vid stock. i5'an drar 70W mindre än i sitt överklockade läge. För i7'an blir det hela 105W.

Dold text

En sak att tänka på är att dessa mätningar är gjorda vid väggen så värdena är lite högre än vad de borde vara pga. förluster i nätdelen.

Permalänk
Medlem

http://www.jonnyguru.com/ är ju en av de sidor som har bra kritik på sina tester av nätagg (snubben vet vad han snackar om helt enkelt). Där har ju Evga fått 98%, stora felet var sleevingen till en fläktkabel eller något har jag för mig. Så om han gett 98% för Evga och det är 500 kr billigare hade jag lätt kört på EVGA (och det gjorde jag )

Permalänk

Har HX750i, valde det pga fina recensioner, inga klagomål på på coilwhine och att det verkade ha mer lättjobbade kablar än andra premiumagg.

Har inte hunnit testa det särskilt länge, men själva nätagget osar kvalitet, är tyst osv. Sladdarna är mjuka och lättjobbade. Enda problemet är att 24-pin ATX´en är omöjlig att få att snäppa till, både i moderkortet och i nätagget (alla andra snäpper in helt normalt). Den går in till ca 95% med lite trixande. Det ser ut som den är hela vägen och datorn går att starta. Jag har byggt några datorer förut och vet att det kan behövas lite kraft, för att inte tala om när man ska få loss skiten, men detta är en felkonstruktion.

Sökte runt lite och problemet är vanligt för CX-serien och även RM nämns, men nu upplever jag exakt vad andra beskriver för ett HXi. Om det gäller för alla HXi eller bara vissa kan jag inte svara på, men fenomenet är ett känt Corsair-problem. Jag frågar mig hur man kan missa att kvalitetssäkra en sådan här detalj på ett premiumagg. Tänkte själv starta en tråd om detta, då jag är osäker på om jag bör behålla det. För: 1. Det suger lite att behöva riva upp hela bygget och skicka tillbaka det pga en kontakt. 2. Jag gillar PSU´n och hela kitet för övrigt. Emot: 1. om man ponerar att det håller att köra säkert med i alla fall, är det inte så kul om man ska använde det i ett annat bygge i framtiden. En satans jobbig kontakt helt enkelt. 2. Om Corsair missar på en sådan detalj, vad blir då nästa grej man upptäcker längs vägen? 3. Kan man verkligen lita på att köra utan att det snäppt i?

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2471280/pin-connecto...
"apparently it's an issue with that (cheap) series of PSU, where the plug is just incorrect. Return the PSU and get a decent quality one."
"This is getting to be a huge issue with the CX series."

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2471102/psu-pin-plug...
"It's on a corsair CX PSU, into an MSI motherboard, I know it's a common problem, there is about 2mm left that just won't go in and the clip isn't on. Tried applying lots of force, that didn't work. So we took it back to the store and they replaced it, it still doesn't fit, is it possible that it's the motherboard?"
"It's a known flaw in the way the CX series 24 pin is made , has a poor clip , once in awhile you see it in the RM series.
htp://www.tomshardware.com/s/CX+24+PIN+WON%27T+LATCH/
It's a common question on the forum ^
RMA it or buy a quality branded PSU."
"Look at my post above , it's not going to latch it's a flaw in the clip and a common one."
"It's a manufacturing defect as far as i'm concerned , get a XFX , Seasonic.
This question comes up on the forum a few times a week sometimes more.
2 this week already.
Only from Corsair supplies."

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1916258/corsair-cx75...
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=111863
"Okay, I fixed the issue myself, I think the problem was that the PSU connector and motherboard connector just needed to be "broken in" a little. All I did was keep plugging and unplugging them and eventually the the PSU connector slid in reasonably well. The computer was up and running soon after."

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2500395/asus-maximus...
"Let me guess a Corsair CX series power supply.
It's a known flaw in the poorly made clip a very common question."
"No remedies it's a poorly made latch . we get this question all week long on the forum."

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2464860/pin-power-co...
"Is it a CX series from Corsair?
If so it's a known issue.
RMA it."
"It's a flaw in the way the clip is made , I would RMA It.This comes up in the forum all the time , mostly the CX series , but once in awhile RM."

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1989288/pin-atx-clip...
During a build using the Corsair CX750 Power Supply, I also discovered an issue with the ATX connector not seating on the board. I checked the length and width of the plug with digital calipers and compared the measurements with a power supply plug that connected to the board with ease. Dimensions were the same. I then took a depth gauge, and measured the depth of the females on both power supply plugs. The female depth on the Corsair CX750 were 2mm shallower which accounted for the 2mm shortfall while trying to plug into the ATX connection. The Corsair was sent back.

Supernova verkar bra, men har läst en del klagomål på coilwhine, även för G2 då. Det fick mig att avstå. Skulle inte snåla med nätagget. Be quiet Dark Power är ett annat alternativ. Fractals Edison och Newton verkar bra, men folk nämner att ljudnivån inte är den lägsta, ja för Edison då. Annars är XFX, Seasonic vad jag skulle kolla på. Det är inte lätt. Jag var tex nära att välja Dark Power, men då HXi såg likvärdigt ut kvalitetsmässigt och man dessutom slapp styva kablar verkade det fördelaktigt. Tyvärr visade det sig som fel val.

Coolt bygge annars, har ett väldigt snarlikt.

Visa signatur

Win2kSP4| XP 2500+ | NF7-S Rev.2.0 | Corsair TWINX1024-3200LL 1024MB | Maxtor 80Gb 8mb | Sapphire 9800 Pro 128mb | Antec NeoPower 480W |

Permalänk
Medlem

Mellan de två du har nämnt hade jag tagit EVGA agget vilken dag somhelst.
Corsair har verkligen gått ner sig senaste 2-3 åren.

Dock kan jag tycka, att om du ska gå stort, som du gör nu, gå hela vägen och tumma inte på någon del. Köp ett rejält nätagg med effekt för framtida SLI osv. Du vet aldrig vad du behöver.

Jag hade köpt något helt annat.

MVH

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Mellan de två du har nämnt hade jag tagit EVGA agget vilken dag somhelst.
Corsair har verkligen gått ner sig senaste 2-3 åren.

Dock kan jag tycka, att om du ska gå stort, som du gör nu, gå hela vägen och tumma inte på någon del. Köp ett rejält nätagg med effekt för framtida SLI osv. Du vet aldrig vad du behöver.

Jag hade köpt något helt annat.

MVH

Inte många användare skulle jag gissa på som passerar 750W. Sen om man vill ha lite marginal så visst. Men ett system som kör typ 970 och en i5:a (hyfsat standard för många, typisk mellanmjök) så l,igger dom systemen ju på typ 300w. Inga problem att trycka in 1-2 till 970 i det på ett 750w

Notering: Skriver detta helt utan några som helst bevis eller resultat. Bara drar siffror från huvudet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chrisism8:

Inte många användare skulle jag gissa på som passerar 750W. Sen om man vill ha lite marginal så visst. Men ett system som kör typ 970 och en i5:a (hyfsat standard för många, typisk mellanmjök) så l,igger dom systemen ju på typ 300w. Inga problem att trycka in 1-2 till 970 i det på ett 750w

Notering: Skriver detta helt utan några som helst bevis eller resultat. Bara drar siffror från huvudet.

Jag förstår vad du menar och instämmer, det är en klok synpunkt.

Jag köpte först ett 700W nätagg till min nya dator, men upptäckte snabbt att det ej skulle räcka, det var inga svårigheter på något vis att köpa ett större men det störde mig att jag behövde installera det nya, tog en timme eller två för att få det bra draget osv.

Lärdomen jag drog var att skall man bygga nytt lägger man sig ej på gränsen, utan kör på rejält, i bästa fall har man utrymme när det behövs, i värsta fall står man där med ett överdimensionerat nätagg, vilket är ett lyxproblem i Sverige.

I TS fall räcker 750W säkert, jag hade dock gått på minst 1000W ifall han någonsin vill slänga in något brutalt eller bara byta plattform.

MVH

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aeig:

Mellan de två du har nämnt hade jag tagit EVGA agget vilken dag somhelst.
Corsair har verkligen gått ner sig senaste 2-3 åren.

Dock kan jag tycka, att om du ska gå stort, som du gör nu, gå hela vägen och tumma inte på någon del. Köp ett rejält nätagg med effekt för framtida SLI osv. Du vet aldrig vad du behöver.

Jag hade köpt något helt annat.

MVH

Är väl snarare som så att Corsair har breddat sitt PSU sortiment.

De gör ju både skit-/ och kvalitetsagg

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aeig:

Jag förstår vad du menar och instämmer, det är en klok synpunkt.

Jag köpte först ett 700W nätagg till min nya dator, men upptäckte snabbt att det ej skulle räcka, det var inga svårigheter på något vis att köpa ett större men det störde mig att jag behövde installera det nya, tog en timme eller två för att få det bra draget osv.

Lärdomen jag drog var att skall man bygga nytt lägger man sig ej på gränsen, utan kör på rejält, i bästa fall har man utrymme när det behövs, i värsta fall står man där med ett överdimensionerat nätagg, vilket är ett lyxproblem i Sverige.

I TS fall räcker 750W säkert, jag hade dock gått på minst 1000W ifall han någonsin vill slänga in något brutalt eller bara byta plattform.

MVH

Håller med här. Ingen direkt nackdel att ha ett nätagg som är överdimensionerat. Möjligtvis för plånboken. Men det lär straffa sig om man som du säger; byter till något som är mer krävande eller kö dubbla gpu´s osv.