Mitt ljud laggar vad jag än gör ?

Permalänk

Mitt ljud laggar vad jag än gör ?

Hej, mitt ljud har precis börjat lagga och jag vet inte vrf, spelar ingen roll ifall jag spelar, kollar film eller lyssnar på musik allt laggar, ibland bara llite ibland å ibland jättemycket, verkar nästan som att de håller på mer ifall datorn har stått på över natten med men kan vara inbillning.

samma dator pajade för ett tag sen pågrund av en fuktskada, så bytte ut allt utan hårddiskar och nätagg, efter de så funkade allt perfekt men sen några veckor senare så pajade oxå nätagget och det var efter att jag bytte ut de som detta lagget upstod.

någon som har några idéer på vad som är fel och hur man löser de ?

Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Vad exakt menar du med "lagga"?
Är det att ljudet är x antal millisekunder/sekunder efter bilden hela tiden (och det är relativt stabilt hela tiden)? (detta är inte vad JAG kallar lagg dock utan mer fördröjning)
Heller är det att ljudet hoppar/hackar/fryser till och det är lite random? (detta är vad JAG skulle kalla ljud lagg)

Och sen "kan" det ju vara bra att skriva tex vad du har för ljudkort/drivrutiner o vad du spelar upp på reciver/högtalare/lurar samt OS/osv/osv.
OM du tex spelar upp en film i tex windows media player och får "ljud lagg" vad händer om du stänger wmp och spelar upp samma film i tex mediaplayerclassic/VLC? får du då exakt samma "ljud lagg"?

NÄR du har detta "ljud lagg" hur mycket cpu kraft använder du då?
Dvs kolla i taskmanager som du får upp snabbt med Ctrl+Shift+Esc ligger det på/nära 100% så är risken att det är därför du får detta "ljud lagg".
Har du provat att avinstallera ljudkortet/uppgradera/nedgradera drivrutinerna till detta?
OM du nedgraderar så behöver du oftas se till att dom "nyare" drivrutinerna verkligen ÄR borta vilket i windows är ganska svårt (då win gärna vill spara allt skräp och alltid använda sig av det nyaste när man installerar nåt).

För att se till att dom ÄR borta så ladda ner/installera http://www.techspot.com/downloads/4266-driver-sweeper.html heller http://treexy.com/products/driver-fusion/ (men driver fusion är ej gratis och driver sweeper funkar lika bra).
Sen avinstallerar du ljudkorts drivrutinerna plus eventuella program till det med sen kör du driver sweeper och väljer ljudkort och namnaet (tex realtek sound) och kör clean (se bara till att du INTE tar bort nätverk/grafik/etc drivrutinerna bara för dom KOMMER ATT TAS BORT DÅ).
Starta om datorn installera drivrutinerna igen och OM detta kanske började efter att du uppdaterade dom till nya så kan du ju prova samma igen (det kan blir fel vid en enkel uppdatering av drivrutiner i win tack vare att win vill spara på allt gammalt skit) funkar det efter det så bra annars upprepar du allt igen och istället för att installera dom nyaste drivrutinerna så ta och ladda hem dom näst nyaste istället (heller ännu äldre) och prova.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk

nä asså de låter typ som dubstep ljud eller nått vet inte riktigt hur jag ska beskriva de, tror att de låter likadant ifall man har något ljud igång om man får bluescreen, och som sagt, spelar ingen roll vad jag gör, ifall jag kör spel kollar film eller lyssnar på musik, laggar vilket prgram jag än använder, tror de påverkar mer oxkså ifall jag har igång ett spel typ som diablo 3 som jag nu så verkar de som att webbläsarn är lite segare med å de har den aldrig varit innan, för har tillräckligt bra dator för att det inte ska gå segt med ett spel igång i bakgrunden, och som sagt allt detta började efter att jag bytte ut näragregatet, så skulle de kunna påverka datorn på detta sättet ?

ska prova lite av dom grejerna som du skrev och kolla upp de som jag inte svarade på nu.