Externt ljudkort för mic och lurar eller endast hörlursförstärkare?

Permalänk

Externt ljudkort för mic och lurar eller endast hörlursförstärkare?

ja sitter och sneglar lite på ett externt ljudkort eller att skaffa en hörlursförstärkare.

antingen nån av dessa ljudkort
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=293825
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=975422

eller denna hörlursförstärkare
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2280070

det jag känner är lite oklart är hur kraftiga ljudkorten är då det inbyggda realtek jag kör på nu å de orkar knappt driva mina nyinköpta AKG K240 studio på låg ljudnivå försvinner ljudet ibland och på max ä de typ normal casual sällskaps lyssnar nivå hade gärna velat kunna fläska i lite till.

är därför de lutar åt att köpa en hörlursförstärkare istället.
Dock så skulle de inte va fel att ha en enhet både till min micen och lurarna så man kan rationalisera bort en låda på skrivbordet men då krävs phantom power och xlr anslutning till microfonen.

så någon som har erfarenhet av dessa 2 ljudkort jag länkade så undrar jag lite om de har inbyggd förstärkning till lurarna eller om de kommer sluta med att ja får köpa en förstärkare också om jag väljer det?

har ni andra förslag i samma prisnivå (runt 1000:-) så får ni gärna komma med dessa vill inte gå upp högre då de känns rätt balanserat med runt 1000:- för förstärkaren eller ljudkort iom att lurarna kostade inte mer än 790:- så känns inte så motiverat att köpa för mycket högre.

EDIT:
även detta ljudkort verkar intressant
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1633115

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk

Har ingen erfarenhet av de du länkade, kan dock rekommendera denna:

https://www.komplett.se/creative-sound-blaster-x-fi-hd/805251

denna är riktigt grym om det är så att du har stationär dator:

https://www.komplett.se/creative-sound-blaster-zx/770572

Permalänk

jo de kan va att tänka på dock krävs ju XLR och phantom power till micken men klart tänkvärt att bara plugga min gammla preamp i och ha kvar bägge lådorna även om ja gärna tar bort en.

interna kort går bort pga platsbrist. har inga lediga pci-e

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Har inte haft AKG 240, men däremot AKG242. Funkade OK med NuForce - men det blev bra mycket bättre med att köra på med en större DAC med en bättre inbygd AMP.

AMP eller Dac DAC/AM;P beror lite på användningsområde - skall du ha mer än bara datorljud så gör en AMP en bra skillnad för större lite mer trögdrivna hörlurar. Även hörlurar som inte iegentligen skall behöva en AMP kan ibland få lite bättre bas och ändrade ljudegenskaper som kan göra att dessa upplevs på ett bättre/roligare sätt. Andra kan även bli färgade i ljudet vilket inte alltid uppskattas.

NuForce:en du länkade till är en rolig enkel liten sak men ger dig inte så mycket mer än bara ett litet externt smidigt ljudkort. Den funkar och kör på- Många har dock upplevt problem med just UDac. Hade en UDac2 - och klarade mig utan problem så därför har jag en del hott att säga om den.

De andra du länkar till har jag ingen erfarenhet av - men de ser ut att ge lite mer, hmm, möjligheter? Du nämner att du har mic också så detta gör att de ljudkort som har Mic ingång kanske skulle gagna dig bättre?

NuForce Udac är en smidig enkel lösning som ger dig OK ljud för pengen. Den driver OK, men jag skulle nog hävda att den är mer för laptopen och att få med sig ett portablet bra ljud än att vara en bra lösning till en stationär dator om du även vill köra mic och mixtra med ljud.

Permalänk

tack för ditt input.

jo läst lite om just Udac och de verkar vara bra dock känns de som du säger att de finns mer möjligheter med ett riktigt usbljudkort just pga att om ja köper en udac så kommer ju min mic fortfarande sitta i realtek kortet och att ha ett lite mer påkostat ljudkort även till micen borde ju även höja ljudkvalité från micen gämfört med att köra med inbyggda

vad jag förståt så är det iaf att föredra att köra micen i ett 24bit ljudkort framför ett 16bit som mitt realtek är då det inte ska gå att fläska på lite mer från micen utan att ljudet ska börja clippa å ha sig.

men vore kul om nån som är insatt i ljudupptagning eller så också kan förklara för mig vad den egentliga skillnaden skulle bli just för en microfon så ja får lite input även på den biten.

för skulle va bra att även få en snabbguide på hur man ställer in en mic dessutom då jag köpt den ganska nyligen och är min första dedikerade mick och bara kört inbyggda i 99:- lurar innan.

nu har ja bara spelat in mig själv med audiocity när ja sitter i skype å pratar me polarna å spelar tanks å ställt in efter inspelningen så att ja inte får några ljudpikar typ som skrapar å har sig typ antar att de är detta som kallas för clipping dvs att ljud in nivån blir för hög för ljudkortet att hantera på mic ingången.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows