Permalänk

Router mobilt bredband

Hejsan,
Jag köpte en ny router, Huawei B593s-22, för ett tag sedan eftersom min gamla router inte klarade av 4G. Detta var en upplåst Tele2 router med Tele2 programvara, jag har 3 som operatör. Finns det någon anledning att uppgradera firmware? Hur gör man isf?

Jag köpte en extern antenn för att få bättre signal, hade 2 pluppar innan och det blev ungefär detsamma efter kanske något bättre. Är det riktantenn som gäller? Är de inbyggda så pass bra att en inomhusantenn inte gör någon direkt skillnad?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Ingen aning angående firmwire, men kan säga att riktantennen vi köpte gav en mycket stabilare och trevligare upplevelse. Pingen är konstant(bortsett från när någon bestämmer sig för att kolla youtube), ligger kring 20ms. Gick från 5-15mbit till 30-40mbit nedströms och 2-4mbit till 16mbit uppströms.
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/... den vi har.

Men mycket beror på miljön runtomkring hur resultatet blir. Kan rekommendera riktantennen/utomhusantenn om du har dåliga resultat nu.

Permalänk

En annan sak jag undrar, när jag kollar min ip adress så påstår den att jag är i Danmark vilket jag inte är, visst det är bara på andra sidan sundet. Och när jag kör speedtest så är den närmsta servern i Trondheim? Känns konstigt.

Permalänk
Rekordmedlem

Om apparaten funkar för dig och det inte finns nån ny funktion du anser nödvändig i den nya firmwaren så behöver du inte uppgradera.
Din ip används för att positionera dig och den kan mycket väl komma från att annat land eftersom operatören kan routa dig så även om du är ansluten till en svensk mast.
Riktantenner är alltid bäst om de är riktade rätt oavsett om du har samma signalnivå med en rundstrålande så minskar en riktad risken för störningar men det är ibland bökigare att montera så att de pekar rätt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.