Tips på tyst cpu-kylare, mITX

Permalänk

Tips på tyst cpu-kylare, mITX

Min server surrar som fasen sedan ett litet tag tillbaka. Stoppar jag cpu-fläkten med handen blir datorn däremot knäpptyst. Det är stockkylaren som sitter på, så inte helt oväntat.

Chassit är ett Fractal Node 304. Moderkort ASRock H87M-ITX, det har socket 1150. (Inte Asus P8Z68-V Pro Gen3 med 1155 som jag först skrev pga dum i huvudet.) Minnena är lågprofil, men det är förstås ändå inte jättemycket plats. Tips på bra kylare emottages tacksamt.

Stor, stor bonus om jag inte måste skruva upp allt och meka på undersidan av moderkortet... men jag gissar att det inte är realistiskt.

Permalänk
Medlem

Den här kylaren passar bra till din dator https://www.komplett.se/noctua-nh-l9i-cpu-kylare/770812
Tror den är lite tystare än stock- kylaren

Permalänk

Ser mycket bra ut. Får bli att köpa en sån efter semestern och tysta ned servern med. Synd att jag måste koppla ur allt bara, men inte så oväntat å andra sidan. Tack för tipset!

Permalänk
Medlem

varför lp? blir bara onödigt mesigt. köp något som http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748 eller http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1821971 istället.

Permalänk

Tack för svaret! De två du länkar till är ju dock avsevärt större båda två, mtp trång serverlåda ser det ut att ta ganska mycket plats.

Permalänk
Medlem
Skrivet av devalanteriel:

Tack för svaret! De två du länkar till är ju dock avsevärt större båda två, mtp trång serverlåda ser det ut att ta ganska mycket plats.

båda kylarna ska gå in i chassit. om du har satt diskar i taket eller något sådant går så klart inte.

här är någon som har satt i en nh-u14s

fattar verkligen inte vad du menar med ditt moderkort. Asus P8Z68-V Pro Gen3 är atx och node 304 har bara stöd för m-itx.

Permalänk

Du har givetvis rätt om moderkortet. Jag tittade på fel Inet-beställning i orderhistoriken. :$ Rätt är ASRock H87M-ITX i servern. Socket 1150, men det är väl same same i princip. Pinsamt klantigt.

Det sitter tre hårddiskar i två av de medföljande takboxarna, därför jag tror det blir ont om plats. Jag har även lyckats klämma in en Noctua NH-U9B SE2 i en annan Node 304 (med en takbox), men det blev bökig kabeldragning och jag fick bara plats med ena fläkten. Misstänker att en bättre datorbyggare kan få plats med mer än jag.

Permalänk
Medlem

AC Freezer 7 Pro rev. 2 om du inte vill montera ut moderkortet (har för mig detta gäller för Intel med). Hur som helst passar den typ alla socklar som finns. Billig men kylar naturligtvis inte lika många watt som de stora från Noctua osv. Kyler dock min APU på 4,2Ghz utan problem som borde ligga någonstans en bit över 100W nu med liten överklock (150W?).

Smidig och Billig (värt att repetera). 169 kr på Webhallen. Mycket kylning för pengarna! Fläkten har sådan karaktär att den är relativt behaglig även på maxvarv. Jag har datorn hängande under skrivbordet så jag hör egentligen aldrig fläkten.

Lätt att ta av och på själva fläkten från kylaren när man behöver koppla om SATA kablarna osv. Tar en sekund att göra.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/103542-arctic...

Permalänk
Medlem

kan lägga till http://www.sweclockers.com/recension/18610-billiga-luftkylare... också, kan vara intressant läsning.

Permalänk

Tack igen för alla svar. Fått lite att läsa på, men flera bra uppslag också.