Permalänk
Medlem

Nätverksutrustning

Hej,

Jag har blivit väldigt intresserad av nätverk på sistone, har emulerat routing och switching genom GNS3 osv, men vore även kul att leka med riktiga prylar.

Nu är frågan, går det att få tag i billigare switchar från Cisco? Då syftar jag på de billigare te.x 2950 och 3550, vet att de finns på ebay och Amazon, men med frakten osv blir de rätt dyra ändå tycker jag.. Fick tag i en C2950 på Blocket för 200 kr, så det var väl bra, men vore kul att veta om det finns några specifika ställen som är bra för dessa i Sverige.

http://www.ebay.com/itm/USB-to-Quad-4x-RS232-Serial-Adapter-D...

En sån adapter bör nog underlätta, men 400 kr för en adapter.. Finns det några billigare alternativ?

Kablar har jag hittat på ebay som är väldigt billiga med gratis frakt, så det är ju lugnt!

Mvh / Zakiya

Permalänk
Medlem

Tänk på att "billiga" USB -> COM-portsadaptrar ofta inte fungerar med Windows 8.

Permalänk
Medlem

Tänk på att om du vill routa med de där switcharna måste du hitta rätt bland LAN lite, LAN base, IP base eller IP services. Är det LAN base licens så kan du inte göra särskilt mycket och för att egentligen ha riktig routing måste du upp i IP base...
Lite beroende av produkt från cisco så finns det alltså fyra olika mjukvarulicenser, varav LAN lite är på annan hårdvara och kanske inte borde räknas med:
http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/switches/cat...

Permalänk
Medlem
Skrivet av KiWo:

Tänk på att "billiga" USB -> COM-portsadaptrar ofta inte fungerar med Windows 8.

Jag skrämde faktiskt igång en sådan i måndags när jag uppdaterade lite switchar på jobbet, så det verkar tillverkarberoende.