Smålaggar i de flesta spel ? hjälp .

Permalänk
Medlem

Smålaggar i de flesta spel ? hjälp .

Hej

Har haft detta problem under en längre tid men inte riktigt stört mig på det. Men nu börjar jag faktiskt irritera mig mer å mer.
jag har ett problem som jag inte fattar vrf det uppstår. Det som händer är att jag ligger på bra fps i alla spel å inget laggar men så helt plötsligt från ingenstans fryser allt fast i ngn halv sekund kanske ibland upp till en hel sekund. Kanske inte låter så jobbigt men det är jobbigt särskilt när man håller på att skjuta mot någon, då man måste reagera snabbt och då e det lite jobbigt om allt ba fryser fast.

Inte en aning om vrf detta händer för jag har typ på bf4 ligger jag på kanske 70-120 fps på ultra beroende på map, cs har jag la runt 160 fps osv....
om det är ngn som kanske har en aning om vad det som orsakar problemet så vore jag tacksam för svar

Btw mina dator spec är :

Cpu: amd fx 8120 3.8ghz
Gpu: nvidia 770 gtx
Minnen: 8gb från crucial 1333mhz
mobo: gigabyte 970 a-ud3
har även en ssd på 64gb samt en vanlig sata på 1tb dock ligger spelen på sata men har testat på båda....

Mvh KP57

Permalänk
Medlem

Kanske lite av ett longshot men det låter väldigt likt de problem jag hade med mitt Gigabyte GA-990FXA-UD3 tillsammans med AMD FX-8320. Processorn throttlade pga av överhettade VRM:er och upplevde precis samma problem. Du skulle kunna testa att köra Prime och CPU-Z en stund för att se o processorn börjar klocka ner sig. För min del slutade det med ett nytt moderkort eftersom enda sättet jag kunde få det stabilt var att köra processorn i 3.5 GHz med turbo avstängt och det var inte aktuellt.

Bytte till ett Asus SABERTOOTH 990FX och nu är 4.5GHz inga problem.