Permalänk
Medlem

Mod (?) Corsair Graphite 380T

Hej Sweclockers!

Jag är relativt ny på detta forum, trots att det kanske står att jag varit registrerad en längre tid.

Jag har dock börjat komma igång lite smått med ett dator projekt och det är två olika datorer, varav den ena är en ombyggnation utav min nuvarande.
Mitt nuvarande är ett midi tower och jag vill gärna göra den mer kompakt.

Jag har nyligen kommit över Corsairs Graphite 380T chassi, som jag personligen tycker kommer nog fungera bra som en vanlig allround dator, men även för lite spel. Framöver, tills jag sparar ihop ännu en budget, för en ny, lite mer prestanda som en "main" rig. Detta ska vara i ett Fractal Design Mini R2.

Men för att inte komma ifrån tråden så vill jag som sagt bygga om min nuvarande dator i en Corsair Graphite 380T.

Dock så är det en del hinder som jag stött på. Jag vill ha en svart och blått tema på datorn.
380T finns i gul, vit och svart. Gul och vit med vita LEDs och den svarta med röd LEDs.

Nu kommer min fråga till Er... då jag inte kan något angående detta. Men, trots att detta chassi är relativt nytt (inte så väldans mycket information etc), tror ni att det går på något sätt att eventuellt byta/ändra färgen på LED till blått?. Tänker då på den svarta versionen.
Genom att till exempel, ta isär chassit, kolla på PCBn eller vad det kallas, sedan försöka byta färgen/lamporna. Eller om det kanske går att köpa någon slags film, som finns på Biltema som man kan sätta på lamporna så att de blir en annan färg. (länk: http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Styling/Exter...)

Annars hade jag tänkt mig att ta den vita versionen och spraya om den till antingen matt eller metallic svart eller blått. Då jag hellre har vit LEDs and rött.
Dock så kommer dessa hinder, jag vet absolut inget om vilka/vilken typ av spray eller dylikt jag skall använda?, sedan är det en bra ide att kanske "sandpappra lite på ytan så färgen fäster bättre.", då jag tittat lite på tidigare trådar angående spraya. Dock, så är jag inte säker på detta, med tanke på materialet, färgen etc på chassit.

Som sagt... jag har ingen erfarenhet, kunskap eller kännedom angående detta. Så all information, hjälp etc är mycket uppskattat!

Jag förstår om detta är lite mycket, krångt och komplicerat. Men jag vet inte hur jag ska förklara det på ett bättre sätt. Jag hoppas även att det inte är allt för mycket text för Er, jag har försökt att hålla det så kortfattat som möjligt.
Jag uppskattar alla svar och all hjälp som ges här/som jag kan få!

Tack!

Med vänliga hälsningar,
Chrazey

Permalänk
Medlem

jag har det svarta chassiet jag med och jag kan säga att det finns en hel del mods man kan göra med detta chassi, jag själv ska nog göra en custom waterloop i min men ja asså jag tycker nog mest att det handlar om att göra det lite personligt och visst att byta led är inga problem direkt men då hade jag nog själv gjort det till en RGB led men samtidigt så hade jag gjort alla så hade du kunnat ha en fjärr att styra det ifrån fast bara färg då.

MVH// Magnus

Visa signatur

Chassie: Corsair Graphite 380T Black | Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS VII IMPACT | Processor: Intel Core i5-4690K | Ram: HyperX FURY Red Series 16GB 1866MHz | Grafikkort: ASUS GeForce GTX 970 STRIX | Lagring: HyperX 240GB 3K SSD, Western Digital Green 2TB | Nätaggregat: FSP 500w 80+Bronze