Permalänk

Swiftech H220-x

Tjenare, har nyligen skaffat mig en Swiftech H220-X
http://www.sweclockers.com/nyhet/19076-swiftech-h220-x-ar-exp...

Har hunnit använda den några dagar nu och tänkte lämna lite av mina erfarenheter då jag vet att det är flera som är intresserade av detta kit.
Så anledningen till att jag ens började kolla på vattenkylning överhuvudtaget är att min processor blir så satans varm vid relativt liten spänningshöjning.
Dåligt exemplar antar jag, innan hade jag en Evo212 kylare och allt över 1.2v fick temperaturerna att SKENA(90-100gr). Jag hade testat montera om med olika typer av kylpasta och olika mängder/appliceringssätt ett flertal gånger och aldrig nån skillnad på temperaturer (även uppdaterat bios).
Med det sagt så fäste jag ögonen på H220-x efter att ha sett massa lovande recensioner som gav riktigt bra recensioner till fördel för den.

Av en händelse så såg jag här i veckan att coolerkit.se fick in ett lager av dem så jag slog till! 2 dagar senare så fanns den för uthämtning.

Till att börja med kan jag säga att det var TIGHT att få fast den i i mitt chassi (se specs i signatur)
Det som bråkade var kylflänsarna på vrm som verkligen ligger nån tiondels mm från kanten av radiatorn nu MEN jag fick in det utan större bråk. Fick naturligtvis fästa radiatorn lite offset från orginalfästena, men med några metallbrickor till skruvarna var detta inga problem. Skruvarna är alltså fästa i "fan mesh" hålen istället för de där för avsedda försänkta monteringshålen. Det hade naturligtvis gått att göra en "dubbelmacka" montering alltså att fästa fläktarna utanpå chassit och radiatorn innanför, det medföljer extra långa skruvar i kitet om man vill göra på det viset. Men av praktiska och estetiska skäl valde jag att inte göra det!
Bortsett från det så får jag ändå säga att installationen var riktigt enkel så det ett stort plus!

Så med hänsyn till att mitt chip helt enkelt verkar ha förlorat silikonlotteriet så får jag ändå säga att prestandamässigt så är jag imponerad . Jag sänkte temperaturer från Evo:n med i runda slängar 15-18° på alla kärnor och kan nu pressa upp cpu spänningen till 1.27 innan temperaturerna igen blir ett problem. Då ligger jag på 75° average och 82 på varmaste kärnan (den är ca 5 grader varmare än den näst varmaste) Detta är efter några timmars Aida64 test (cache.cpu,fpu)
Även här har jag monterat om vattenblocket med olika kylpasta/mängd osv ett par gånger utan mätbar skillnad.

Idle temperaturerna är löjligt bra, ligger mellan 23-25.5° och vid normalt användande och spel så har jag aldrig kommit över 58 ° (bf4, assasins creed unity mm) Rumstemp runt 20-22 ° (föredrar det lite kyligt i gamingrummet)

Ljudnivån är relativt låg, den är helt klart hörbar på maxvarv men ställer man en bra kurva så behövder den aldrig gå så högt vid normal användning och då är det bara ett behagligt ljud som knappt överröstar chassifläktarna,då skall det tilläggas att jag är generellt sett väldigt känslig för störande ljud.

Visa signatur

I5 12600k, 16gb ddr4 3200mhz, 3070ti, windows 11

Permalänk
Medlem

Låter ju väldigt bra. Va själv ute efter H220x då det hade vart perfekt för utbyggnad senare. Har dock redan monterat in min kraken x61 i liknande rigg som din. Ska bli skoj å gemföra med dina temps så fort jag får tillbaka mitt nätagg från Dustin (24 pin kabeln va defekt på mitt v850 vid leverans , över 2v nu i väntan )

Visa signatur

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P

Permalänk

Låter bra! När du sa att den är högljudd på max, är det pumpen eller fläktarna du menar då? Eller båda? Högljudd pump är inte det mysigaste

Permalänk

Högljudd är att ta i, helt klart fläktarna som låter mest. Jag har inte bytat ut fläktarna som följde med.
Jämfört med polarens H100i så är h220-x MYCKET tystare. Och det är även något som bekräftas av alla jämförelser jag sett på nätet med!

Visa signatur

I5 12600k, 16gb ddr4 3200mhz, 3070ti, windows 11

Permalänk
Skrivet av BigWaterSplash:

Låter bra! När du sa att den är högljudd på max, är det pumpen eller fläktarna du menar då? Eller båda? Högljudd pump är inte det mysigaste

glömde citera i föregående post

Visa signatur

I5 12600k, 16gb ddr4 3200mhz, 3070ti, windows 11