Angående Inets "Dator i delar - GTX970"

Permalänk

Angående Inets "Dator i delar - GTX970"

Har sökt igenom forumet och inte hittat någon liknande tråd, därför startar jag nu en egen.

Då jag för närvarande sitter på 10 400 riksdaler till övers har jag funderat på att införskaffa en ny dator. Vad jag vill kunna göra med den är att spela (såsom Metro 2033/Last Light, Battlefield 4, Alien: Isolation för att få ett hum om vad jag är ute efter).

Det var en herrans massa år sedan jag senast byggde en dator, och således är jag inte bara ringrostig utan helt obevandrad i den nya tekniken. Som utgångspunkt har jag använt mig av www.logicalincrements.com och när jag började kika på delar hos Inet hittade jag deras GTX970-paket (dator i delar).

https://www.inet.se/produkt/v100325/dator-i-delar-nvidia-gtx-...

Vad jag kan se från vad som rekommenderas hos logicalincrements faller större delen av komponenterna väl inom ramen för en riktigt trevlig speldator (även vad gäller recensioner kring själva grafikkortet och hur det står sig gentemot sina AMD-konkurrenter). Vad som får mig att tveka lite är moderkortet, har inte lyckats hitta någon tillförlitlig recension på detta då det verkar vara en specialutgåva. Även nätaggregatet känns lite svagt av någon anledning.

Tänkte lägga till en Hyper 212 EVO som processorkylare också.

Är det ett prisvärt paket jag har hittat? Eller Gör jag en bättre affär om jag plockar ihop delarna på egen hand och byter ut några av dem? Budget ligger som sagt på strax över 10 000:- och detta kan jag inte gå över.

Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

att agget är svagt vet jag inte om jag håller med om. det är inte överdimensionerat på något sätt men inte för svagt heller. det är dock ett riktigt budgetbygge och att kombinera det med en fin core i5 och ett gtx 970 är helt vansinnigt om du frågar mig.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2712521&view=l

här har du en fin liten lista. define r4 för 700kr är ett kap, säljes ut då r5 är ute.
xfx core 550 är det billigaste "ordentliga" nätagget, mycket kvalitet för pengarna.
komplett har rea just nu, kraftigt nedsatt pris på z97-pro gamer trots det pinsamma namnet. fint moderkort, lite avskalad variant av z97-pro fast med fler "gaming"-saker på, har inte kollat närmare vad det innebär.
4690k är klart billigast hos netonnet just nu.
212 evo är rea på komplett.
mx100 är en riktigt fin budget-ssd.
valde just gigabyte windforce för att det var så förbannat billigt just nu på webhallen.

jaha, nu har du 1000kr kvar att leka med. kanske vill du ha en hårddisk också? då skulle jag rekommendera en wd green om du är kräsen för ljud, annars en wd blue. annars kanske ett finare nätagg? hade satsat på ett evga supernova g2 750.