Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010

H70 - höga temps :O

Hejsan, har precis monterat min H70. men har värme problem..

Setup:
I7 920 2,67 (turbo på. 2,8 Mhz)
Asus p6t deluxe v2
Sli Gtx 470 (2st)
Nån random hårdisk
DDR3 Minnen (6gb)

Har extremt konstiga temperaturer?..
Idle: 50 grader.
Full load: 70-73 grader

Vibrerar lite lätt i slangarna.. Länger jag fingrarna på pumpen så känner jag typ inget..
Misstänker att pumpen inte arbetar som den ska? men då är nästa fråga ..
Stänger jag av prime sjunker temperaturen direkt.. och om pumpen inte skulle gå skulle de ju ta längre tid.

Stiger dock sakta men i början rusar de upp i temps till typ 58 sedan stiger de sakta men säkert..

Tycker att tempsen är på tok för höga och rengjorde ordentliget cpun.

Vad kan vara felet?..
Mvh Max

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

kör du på standard volt? isf kan du sänka (min körde close enough to samma volt jag kör i 4ghz, kan hjälpa temp den del men fortfarande högt ja

FD R4|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Noctua NH-D14|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 14TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2004

Hur har du fläktarna monterade?

Derp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2010

Är det förapplicerad kylpasta?
Om inte hur mycket tog du?

i5-3570K | MSI MPower Z77 | MSI 980 4GB | 16GB Kingston HyperX | Intel 535 240GB | Samsung EVO Basic 840 250GB x2 raid 0 | Corsair HX 750 | 3 x Dell U2414H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av elghinnarisa:

kör du på standard volt? isf kan du sänka (min körde close enough to samma volt jag kör i 4ghz, kan hjälpa temp den del men fortfarande högt ja

Japp de är standard enligt Asus AI Suite ligger de på 0,96- 1,24v

Har så ena suger in och den andra suger igenom radiatorn.
"push and pull"

Och de är förapplicerad kylpasta på H70

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

kylpastan som är på när du köper den är ifs inte den bästa, men SÅ dålig ska den inte va
du kan ju om inge annat undervolta den lite så får du iallafall lite bättre temps
har du pröva montera om den? kan ju sitta lite taskigt, kom ihåg å byta kylpasta då

FD R4|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Noctua NH-D14|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 14TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006

kolla så båda fläktarna sitter åt samma håll.. jag gjorde den tabben:P

Intel i7 2600k @4.6GHz, ASUS GTX780 DCII, Asus Maximus IV Extreme, 16Gb 1600MHz VENGEANCE LP, NZXT Switch 810 BLACK, Corsair H100, Windows 7 Ultimate x64, Corsair AX1200, 2x Corsair Force GT 120Gb Raid 0, 2TB Hitachi Deskstar, Samsung Syncmaster BX2431, Corsair K90, Mionix naos 5000, Sennheiser pc 360

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Jan 2005

Kör du med pumpen direkt till molex eller på moderkortet? Ifall du har den på moderkortet ska du ha den i PWR uttaget.

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av elghinnarisa:

kylpastan som är på när du köper den är ifs inte den bästa, men SÅ dålig ska den inte va
du kan ju om inge annat undervolta den lite så får du iallafall lite bättre temps
har du pröva montera om den? kan ju sitta lite taskigt, kom ihåg å byta kylpasta då

Har testat o under volta den med lite olika tal o fick ingen skillnad..

Skrivet av fatfredd:

kolla så båda fläktarna sitter åt samma håll.. jag gjorde den tabben:P

Fläktarna sitter åt samma håll? men de ska de ju inte?
nu fick jag mig en funderar.. har satt fläktarna åt olika håll. men känner ju att den ena suger o den andra skjuter ut i chassit?

Skrivet av screamin-daemon:

Kör du med pumpen direkt till molex eller på moderkortet? Ifall du har den på moderkortet ska du ha den i PWR uttaget.

Har satt den i PWR_Fan så han får 12v hela tiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av fatfredd:

kolla så båda fläktarna sitter åt samma håll.. jag gjorde den tabben:P

Du gav mig en funderare, har inte satt de åt samma håll. Troligtviss kan de vara felet även om jag o ett par kompisar satt o diskutera de innan vi monterat..

aja ska fixat imorgon får se om temperaturen ändras
Tack för hjälpen alla!

Mvh Max

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av StarKzz:

Du gav mig en funderare, har inte satt de åt samma håll. Troligtviss kan de vara felet även om jag o ett par kompisar satt o diskutera de innan vi monterat..

aja ska fixat imorgon får se om temperaturen ändras
Tack för hjälpen alla!

Mvh Max

en ganska enkel tabbe;) blev själv lite förvånad när datorn stängdes ner pga för höga temps:P

Intel i7 2600k @4.6GHz, ASUS GTX780 DCII, Asus Maximus IV Extreme, 16Gb 1600MHz VENGEANCE LP, NZXT Switch 810 BLACK, Corsair H100, Windows 7 Ultimate x64, Corsair AX1200, 2x Corsair Force GT 120Gb Raid 0, 2TB Hitachi Deskstar, Samsung Syncmaster BX2431, Corsair K90, Mionix naos 5000, Sennheiser pc 360

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm, Hagsätra
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av screamin-daemon:

Kör du med pumpen direkt till molex eller på moderkortet? Ifall du har den på moderkortet ska du ha den i PWR uttaget.

Spelar ingen roll.. bara pumpen får 12v konstant (100%).

i5 760 @ 3.9GHz | SLI GTX 560 TI | Xonar STX | Intel 320 120GB | Corsair HX850 | NZXT Phantom | MSI Trinergy | H50 | 8GB Corsair 1.6GHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av elghinnarisa:

kylpastan som är på när du köper den är ifs inte den bästa, men SÅ dålig ska den inte va
du kan ju om inge annat undervolta den lite så får du iallafall lite bättre temps
har du pröva montera om den? kan ju sitta lite taskigt, kom ihåg å byta kylpasta då

Tvärtom så är det den bästa. Enda man kan klaga på är att det kanske är lite för mycket.

i7 6700k @ 4.7GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | Palit 1080 GameRock | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 3x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown | Logitech G402

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av Ludde551:

Spelar ingen roll.. bara pumpen får 12v konstant (100%).

Iofs. har du rätt, men håller man på att felsöka är det bra att vara säker på att pumpen får 12v. Det får man endast från antingen PWR eller molex. Man vet ju inte om TS har aktiverad nån fläktkontroll i bios/windows.

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk