Permalänk
Medlem

Processorkylare samt chassifläktar.

Hejsan, hade tänkt köpa ny kylare till min SB processor (i5 2500k). Har originalkylaren just nu, och den kyler godkänt än så länge men vill helst byta ut den till något bättre. Därför vänder jag mig hit, dock kanske är på fel forumdel. (Då får moderator gärna flytta den )Samt extra fläktar som ska sitta på chassit såklart, och då undrar jag en sak, det är nämligen så att toppen av mitt chassi blir väldigt varm. Jag kollar temperaturer och ser att processorn endast är på 45grader~.

Ska då fläktar då blåsa utåt eller innåt? Eller kanske både och? Hade tänkt köpa 3 fläktar, 2 på toppen och en på baksidan. Är inte så kunnig inom just detta. :/

Köpråd till processor samt fläktar sökes även. Ljudnivå spelar ingen roll
Budget:

CPU-kylare: 300kr-400kr
Fläktar 3 st: 250kr

Edit: Kommer med länk, kom även på att fläktarna måste va 120mm!
http://www.inet.se/kategori/419/120mm
http://www.inet.se/kategori/140/processorkylning (Såklart 1155 socket processor)
Tack på förhand, mvh Intro_92!

Permalänk
Permalänk
Medlem

Tack för svar, ska nu faktiskt köpa de fläktarna.

Undrar nu bara om fläktarna ska blåsa utåt eller innåt, eller om det är så att de alltid blåser utåt från chassit? Är ej kunnig någonstans inom det då jag aldrig haft extra fläktar. Tackar för svar i förhand.

Permalänk
Medlem

för processor kylaren så är den väldigt bra för pengarna, sök på youtube på namnet så finns där installations guide då manualen till den är lite krånglig om man inte har erfarenhet

chassi fläktarna ska tex ha insugs fläktar på sidan och nertill, och utblås fläktar högt upp och på baksidan/ovansidan, så är det oftast i alla fall.