Permalänk

ok klock?

Hej allihopa.

Jag är en väldigt ny överklockare som tänkte kolla lite med er rutinerade för att se om jag lyckats eller vad jag behöver ändra.

Jag sitter på en intel i5 2500K cpu, asus p8p67 pro rev b3 moderkort och har klockat cpu:n till 4,5 ghz då jag bara rört multiplyer och volten. Multiplyern är ju då förstås x45 och volten ligger på 1.25. Har precis påbörjat prime95 och tempen ligger på ungefär 71 grader på den varmasta coren. Innan när jag använde 1,3 voilt så låg den varmaste på 79 grader. Vad tror ni jag behöver ändra eller går det att köra på denna 24/7. Tacksam för svar.

Permalänk

Ingen aning, låter lite högt för mig dock. Jag överklockade min 2600k till 4.6 GHz med en volt på 1.37 för att få den stabil, vilket är ganska högt. När jag körde prime95 i över tre timmar översteg temperaturen aldrig 70 grader celcius.

Du kyler inte med kylaren som följde med CPUn hoppas jag?

Permalänk
Medlem

Prime95 i blend? small/large FTT är värdelöst på SB chip.
Hursom, prova sänk volten tills du får BSOD. Sedan jobba uppåt. 6 timmar blend (prime) och fungerar det så skulle jag o
Påstå att den är stabil iaf.

Du kan också prova IBT.

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk

Naturligtvis prime95 på Blend. Chassit har ett grymt bra luftflöde inuti. Jag fick som max 70 grader celcius på en kärna, en var på 63 grader celcius som lägst om jag inte missminner mig. Sedan är mitt rum typ 20 grader celcius varmt vilket också spelar en roll. Min volt är på 1.65 på mina RAM-minnen, kan ju vara den som är boven i att jag måste ställa in en hög volt på CPUn för att få den stabil.

Permalänk
Medlem

Intel rek. 1.5V pga IMCen.
Om det påverkar något att köra 1.65V vette sjutton dock
Kan ta och testa

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk

Mina minnen går på 1.65 volt som default, testade 1.5 och operativsystemet bootade, kom in på skrivbordet och annat. Är inte det ganska mysko med en frekvens på 1600 MHz samt en latens på 7-8-7-20?