Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011

Min dator dubbel-startar

Tjena!

Ibland när jag startar datorn så kan det hända så här: Datorn sätts på, efter 1 sec stängs av. Sedan sätts på och går fint in hela vägen in i windows. Sen i windows så är min klocka(Tik-tak) fel inställd.

Ja har förstås klockat mitt cpu, och jag har inte haft några bluescreens och sånt.

vcore 1.2v
3.8GhZ

Tyckt att det har varit stabilt :-/. Haft prime95 igång i 6 timmar plus spelar spel och grejjer. No problems annars liksom.

Kan det vara för lite kräm i cpun? Får liksom inga felmedelanden och vcoren är samma när man kommer in i windows.

Tackar

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Aug 2008

Först och främst tycker jag att du ska pröva att köra cpun i standard klock för att se om problemet kvarstår.

Citera för svar!///Asus P8P67 PRO B3/Intel i7 2600K@4.6ghz/Noctua NH-D14/Asus GTX780 DirectCUII/Samsung 830 128GB/16 gb Corsair vengeance 1600mhz/Fractal Design Define R5/Corsair AX850/Kringutrustning: /Ducky G2pro Mx Green/Ducky YOTHMx Green/M-Audio AV40 MK2/Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011

Testade boota 2 gånger med default inställningarna, men inget problem.

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söder om stockholm
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av ediz:

Tjena!

Ibland när jag startar datorn så kan det hända så här: Datorn sätts på, efter 1 sec stängs av. Sedan sätts på och går fint in hela vägen in i windows. Sen i windows så är min klocka fel inställd.

Ja har förstås klockat mitt cpu, och jag har inte haft några bluescreens och sånt.

vcore 1.2v
3.8GhZ

Tyckt att det har varit stabilt :-/. Haft prime95 igång i 6 timmar plus spelar spel och grejjer. No problems annars liksom.

Kan det vara för lite kräm i cpun? Får liksom inga felmedelanden och vcoren är samma när man kommer in i windows.

Tackar

Samma sak hände mig förut, fast datorn "dubbel" startade inte men klockan var fel inställd varje gång jag starta den, men sen helt random så fixade den sig. Vet tyvär inte hur man fixar. MVH Simon

Gtx 970 i5 2500k 4,4ghz Noctua NH-D14
Corsiar RM 850w guld - Silverstone Fortress FT04 - G.Skill 8GB 1600mhz - MSI Z68 GD55
A-Data 256 GB - 640GB WD Blue - 500GB Extern USB 3.0 - 250GB Extern USB 2.0
Sennheiser pc 360 - Asus Xonar D1 - CM Storm QuickFire Ultimate Brown - Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av simme300:

Samma sak hände mig förut, fast datorn "dubbel" startade inte men klockan var fel inställd varje gång jag starta den, men sen helt random så fixade den sig. Vet tyvär inte hur man fixar. MVH Simon

En gång när jag starta var datumet ställd på 2098 fast klockan gick rätt.

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
M:hamn
Registrerad
Nov 2010

kanske kan hjälpa att byta klockbatteri eller köpa en dator som man inte behöver klocka.

Asus z87 pro - Intel i7 4770k - Phanteks PH-TC14PE - Asus Gtx 970 strix 3,5GB - 128gb 830 Pro - Crucial mx100 256gb - 2x2 WD 2 tb - Asus Essence Stx - Corsair 800D - Corsair HX750w - Ducky Shine 2 Mx Red - Mionix Naos 8200 - Asus VG248QE - Evo - Galaxy S7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping & Karlskrona
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Mordrana:

kanske kan hjälpa att byta klockbatteri eller köpa en dator som man inte behöver klocka.

Jag har palnerat att köpa en ny nästa år, det är derför jag klockar. Datorn fungerar för alla spel fortfarande, det är ju nästan bara CPU som är kass.
Batteriet till moderkortet är det inget fel på. Jag får testa höja vcore ett litet snäpp och se vad som händer.

OS: Win7 x64, GPU: Geforce Gigabyte GTX580 SOC
CPU: Intel i5 2500k (4.5gHz), MB: Asus P8P65 PRO Rev(3.1),
PSU: XFX 750w (modular), RAM: 2x Crosair Vengence 1600mz 4024mb
Cooling: CoolIT ECO A.L.C CPU COOLER
Chassi: Raven rv03

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landvetter
Registrerad
Jan 2004

Det är antingen minnena som är för högt klockade eller processorn som antingen får för lite ström eller är för högt klockad. Sänk i små steg tills problemet upphör. Har råkat ut för samma sak och det har inget att göra med om någon komponent är trasig eller ej.

Asus Sabertooth 990FX R2, AMD FX-9370, Thermalright Silver Arrow, 2x8GB Corsair PC15000, Samsung 850 Pro 512GB, Corsair Force LS SSD 240GB, ADATA SP900 SSD 64GB + 4TB HDD, MSI GTX 980TI GAMING 6GB, X-Fi Titanium HD, Be-Quiet Straight Power 680W, Fractal Design R4