Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2009

Låg GPU användning

Tjo!
Jag har två hd 6950 i crossfire. Jag har testa lite olika spel och min gpu användning ligger på drygt 39% för ena kortet och bara 20% för det andra.

Är detta normalt?

Jag har testat Black ops och bad company 2 bland annat.

Mitt system ser ut på följande vis:

Mobo: Asus crosshair formula III
CPU: Amd ohenom II 970 @ stock (3.5ghz)
PSU: Corsair 750W HX
RAM: 4gb Corsair XMS3 DHX 1333mhz

Är det pga att spelen inte stödjer crossfire tillräckligt bra eller är det något annat fel tror ni?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Mar 2008

Så hade jag tidigare i alla spel med 8800GT i sli, dem gick aldrig över 35% användning.
Har en tråd om det här på swec och där fick jag svar att sli-bryggan var trasig/dålig. Så när jag testade ta bort ena grafikkortet och sli-bryggan så fick jag en ökning med 5fps i alla spel där jag inte redan hade 100fps tidigare och grafikkortet som är kvar pendlar runt 80-90% användning i t.ex GTA IV, DiRT 3 m.m

Så testa plocka ut ena grafikkortet och crossfire-bryggan, blir det bättre då så är det garanterat den som är problemet. Annars kan det vara grafikdrivrutinerna som inte har crossfire-stöd i dem spelen, men Bad company borde ha stöd för det då det är 1,5år gammalt.

Primärdator: C2Q Q9550 | 6GB OCZ Reaper | 1xGTX480 | Asus P5NT WS | 1x 750GB Spinpoint F1 + 1x 250GB Samsung | Chieftech Turbo 750W | Mionix Naos 7000 + Logitech G11 |
TV-dator: C2Q Q8400 | 4GB Crucial DDR2 | 1x HD4850 | Asus P5N73-AM |1x400GB + 1x500GB + 2x 1TB Spinpoint F1 | 500W budget-agg | Xbox 360-kontroll |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Hackar spelen?
Ja - Då är något fel.
Nej - Bry dig inte.

Såvida du inte vill ha ännu högre FPS av okända skäl.

Trädvy Permalänk
Forumledare
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av Ekan92:

Tjo!
Jag har två hd 6950 i crossfire. Jag har testa lite olika spel och min gpu användning ligger på drygt 39% för ena kortet och bara 20% för det andra.

Är detta normalt?

Jag har testat Black ops och bad company 2 bland annat.

Mitt system ser ut på följande vis:

Mobo: Asus crosshair formula III
CPU: Amd ohenom II 970 @ stock (3.5ghz)
PSU: Corsair 750W HX
RAM: 4gb Corsair XMS3 DHX 1333mhz

Är det pga att spelen inte stödjer crossfire tillräckligt bra eller är det något annat fel tror ni?

Vilken upplösning kör du och mycket ögongodis? Kör du med Vsynk?

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2009

Spelen hackar inte.

Eller jag får inte speciellt bra prestanda i bad company 2: 50 - 90 fps med två kort och 50 - 110 fps med ett kort. Och detta är på medium settings. jag kan inte köra max inställningar utan att det resulterar i ganska dålig fps ( 40 - 80 )

Kör för tillfället i 1920x1080, har inte vsync på.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Har du senaste dina drivers till grafikkortet? Annars uppdatera.
Har du senaste så prova att gå tillbaka en eller två versioner och se om problemet kvarstår.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007

Bumpar denna då jag har samma problem. Mina 6870 ligger i väldigt låg % när jag spelar, vanligtvis runt 30%.
GTA 4: 25% på båda = Typ 20-50 fps i medium.
Crysis Warhead: 25-50% (hoppar ibland upp till 100% då flyter det bra) = 25-50 fps allt på max.
BC2: 50-70% = 40-70 fps allt på max (hoppar ibland upp till 110-120 någon sekund)

Har senaste drivisarna till grafikkorten på en helt ren os-installation.
1680*1050 Vsync alltid av.
Alltås vad kan felet vara??