Hur många har en Antec 620 H2O som rasslar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Workbench 3.1
Registrerad
Jan 2002

Hur många har en Antec 620 H2O som rasslar?

Min rasslar från otroligt irriterande från pumpen. Ibland försvinner det en stund för att återigen komma tillbaka.
Verkar vara riktigt skit rent ut sagt! På youtube finns många klipp med skramplande pumpar. Inte bara jag som drabbats.
Här är en länk till missljudet.

http://www.youtube.com/watch?v=rzxfyXu3kvM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Aug 2008

Jävlar det var ju inget litet rasslande heller

Citera för svar!///Asus P8P67 PRO B3/Intel i7 2600K@4.6ghz/Noctua NH-D14/Asus GTX780 DirectCUII/Samsung 830 128GB/16 gb Corsair vengeance 1600mhz/Fractal Design Define R5/Corsair AX850/Kringutrustning: /Ducky G2pro Mx Green/Ducky YOTHMx Green/M-Audio AV40 MK2/Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2010

Sitter själv med en, och den är knäpptyst faktiskt.

[ Fractal Design R3 ] [ Corsair AX850 ] [ AMD Phenom II 955BE C3 @ 4.5GHz ] [Asus Crosshair IV Formula] [GTX 470 Gainward 825core/1650shader/1895mem] [ 16GB Dominator 2000MHz ] [ Corsair Force 120gb + 1TB WD Black 64mb Cache ]
[ Corsair Hydro H70 med 2xScythe Gentle Typhoon 1150rpm] [ Win7 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2003

Har precis samma ljud och innan jag gick till jobbet så funderade jag om det kunde ha med Q-Fan att göra att den inte får nog med spänning.
Om man läser i YouTube tråden till klippet du visade så skriver en kille att han fick bukt med problemet genom att stänga av Q-Fan.

Ska prova det ikväll så åter kommer jag med resultat.

ASUS P8Z68-V Pro, Core i7 2600K@4.85GHz, Antec 620 (2xEnermax Twister Pressure) | Corsair Vengenace 16GB (4x4GB) | Samsung 840 EVO 256GB + WD 4TB, WD 3TB, Seagate ECOGreen 2TB + WD 640GB | MSI GTX 980 Gaming | M-Audio MK-40 II | Nanoxia Deep Silence I + 2xEnermax Twister Pressure | Philips BDM4065UC + Ergotron LX Wall Mount LCD Arm | 3x ASUS VN247H | ACER V5 573G, Core i5 4200U, 128GB SSD + 1TB WD HDD, 8GB RAM, GT 750M 4GB | Intel NUC 4250U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Frövi
Registrerad
Feb 2011

Min är knäpptyst, det enda jag ibland hör är vattnet bubbla runt lite efter att datorn varit avstängd en längre tid.

Chassi: NZXT Phantom med 3st 200mms fläktar, 3st 120mm fläktar. Mobo: Asrock extreme3 x58 . Processor: Intel core I7 950@4,1 som hålls kall med Antec kühler 620. Ram: 6gb Corsair. Grafikkort: XFX Radeon HD 7970. Hdd: 60gb ssd & 1tb lagring.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2005

Testade en sådan kylare före jag skaffade H50, rasslade som bara den direkt ur kartong, fick returnera och fick ännu en, även den levde om som bara den. Gjorde återköp och tog H50.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2007

Nä, knäpptyst, för det mesta. Efter en rad missöden involverande försörd processor/moderkort så rasslade den som fanken men det var nog just för att moderkortet fick spel över misslyckad kontakt med CPUn och kanske inte gav rätt spänning som följd.

PWR_FAN är väl den headern man ska koppla sin pump till om man vill vara säker på att få 12V?

i7-4790K 4.6 GHz | 32GB DDR3 | ASUS Maximus VII Gene Z97 | MSI Geforce GTX 1080 Gaming X | 500GB SSD | 4TB Stripe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2003

Bara att konstatera att på mitt ASUS ASUS P8Z68-V Pro om man går in i "BIOS" och stänger av Q-FAn för CPU så försvinner ljudet från Antec H2O 620.

Med andra ord lätt åtgärda.

ASUS P8Z68-V Pro, Core i7 2600K@4.85GHz, Antec 620 (2xEnermax Twister Pressure) | Corsair Vengenace 16GB (4x4GB) | Samsung 840 EVO 256GB + WD 4TB, WD 3TB, Seagate ECOGreen 2TB + WD 640GB | MSI GTX 980 Gaming | M-Audio MK-40 II | Nanoxia Deep Silence I + 2xEnermax Twister Pressure | Philips BDM4065UC + Ergotron LX Wall Mount LCD Arm | 3x ASUS VN247H | ACER V5 573G, Core i5 4200U, 128GB SSD + 1TB WD HDD, 8GB RAM, GT 750M 4GB | Intel NUC 4250U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
GBG
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Blade@LCD:

Bara att konstatera att på mitt ASUS ASUS P8Z68-V Pro om man går in i "BIOS" och stänger av Q-FAn för CPU så försvinner ljudet från Antec H2O 620.

Med andra ord lätt åtgärda.

För mig så funkade det att vrida CPU kylaren så logon hamnar rätt, min var positionerad snett, dvs att logon pekade åt klockan tre, nu står den kl12 och de är ljudfritt!

men skall testa ditt tips och se vad skillnaden blir.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Apr 2003

Jag trodde problemet var helt löst. Men efter en längre stunds användande kunde jag konstatera ett ljud, dock inte lika markant som tidigare.
Testade att aktivera Q-Fan men att sätta profilen till manuell och 100% hela tiden. Verkar inte ha gjort någon större skillnad.

Själv satt jag Antec logotype "rätt" tack vare att det såg snyggast ut.

Frågan är vad mer man kan göra. De kanske helt enkelt ska låta lite?

ASUS P8Z68-V Pro, Core i7 2600K@4.85GHz, Antec 620 (2xEnermax Twister Pressure) | Corsair Vengenace 16GB (4x4GB) | Samsung 840 EVO 256GB + WD 4TB, WD 3TB, Seagate ECOGreen 2TB + WD 640GB | MSI GTX 980 Gaming | M-Audio MK-40 II | Nanoxia Deep Silence I + 2xEnermax Twister Pressure | Philips BDM4065UC + Ergotron LX Wall Mount LCD Arm | 3x ASUS VN247H | ACER V5 573G, Core i5 4200U, 128GB SSD + 1TB WD HDD, 8GB RAM, GT 750M 4GB | Intel NUC 4250U

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2010

Mitt är knäpptyst...

CPU: Phenom 2 x4 975 | Antec Kuhler H2O 620 | XFX 6950 2GB |Moderkort: M4A89GTD-PRO/USB3 RAM: Corsair 8GB 1600mhz |SSD: OCZ-Vertex2 60GB

Bärbar: Macbook Pro 13" Retina Mid-2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rottne
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Goldfinger:

Min rasslar från otroligt irriterande från pumpen. Ibland försvinner det en stund för att återigen komma tillbaka.
Verkar vara riktigt skit rent ut sagt! På youtube finns många klipp med skramplande pumpar. Inte bara jag som drabbats.
Här är en länk till missljudet.

http://www.youtube.com/watch?v=rzxfyXu3kvM

Ja hör ingenting från min, bara om den vart avstängd i några dar eller mer så hör man att vattnet börjar bubbla runt. Men testa göra som många övanstående har sagt det borde gå att fixa, annars är det ju bara att reklamera?

Mvh Daniel

"640K ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stugan
Registrerad
Jul 2001

Har precis intallerat en 620. Kan någon förklara varför pumpen rasslar när jag sätter den i cpu-fan med "smart fan" avaktiverat i bios (gigabyte moderkort), när jag däremot sätter den i en adapter från nätagget direkt på 12v är den knäpptyst! Verkar fungera också, annars skulle ju cpu tempen rusa iväg direkt.

Jag är rätt nöjd såhär, ligger på under 30 grader idle, men vore intressant att veta vad som händer.