Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Konstiga Temp Värde ? efter ny bygg

okej så nu har jag satt ihop den nya datorn som har:

Asus Crossair Formula V Moderkort.
16 GB ddr3 1600Mhz Crossair RAM
2x HD Radeon 6950 (2gb/e)
AMD phenom II x6 1100T B/E.
H70 Liquid Cooler for CPU.
750W Crossair PSU ( inga 80 plus ).
----------------------------------------------------

Nu till det konstiga problemet. först och främst. åter igen så fick jag BSOD fast denna gång var det elq62x64.sys.
annars det vanliga http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1022380-hd-6950-c...

systemet har nyss formaterats, alla drivrutinerna är uppdaterat.

men nu dyker denna upp. i BIOS så visar det att min CPU har en temp på över 55C. i start läge. det gick up till 79C. bara I windows. ( det visade Asus Suit II ), MEN- kör jag "Aida64" så visar att jag har en CPU temp på 32C. ? vaf*n?
och systemet är INTE O.C. inte nog med att den är inte O.C den har till o med dragit ner mina RAM Mhz från 1600 till 600ish. :S

så vad ska jag lita på ? Vad BIOS visar eller vad Aida64? på min förra system så stämde Aida till 90 % gällande C.

sen lyser en LED lampa vid CPUn som visar att den är på "CPU- HIGH". de som har denna kort vet vad jag pratar om :S det skall tydligen gå lite för mycket ström till CPUn. MEN. inne på bios så har den inte ens tillräklig för "normal" läge :S

PC:
AMD Phenom II x6 1100T Black Edition.-- Asus Crossair Formula V.-- 16 GB Crossair DDR3 (1600mhz) Minne.-- G-kort= söker för tillfälle, PSU: 750W crossair ( ikke 80 plus )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Dec 2009

Har du uppdaterat bios?

Merlin SM8 - 5820K - Asus x99 pro - Evga gtx 980 ti - 16gb 3000mhz domin - Evga supernova g2 850 - Intel 530 240gb 2x - Custom loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av 24mbit:

Har du uppdaterat bios?

ja det har jag. sista versionen på BIOS

PC:
AMD Phenom II x6 1100T Black Edition.-- Asus Crossair Formula V.-- 16 GB Crossair DDR3 (1600mhz) Minne.-- G-kort= söker för tillfälle, PSU: 750W crossair ( ikke 80 plus )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Kolla med coretemp och realtemp också, ser det bra ut där kan du nog borse från bios höga värden, men dom flesta nya moderkort både för AMD och Intel visar ofta felaktig temp under idle, load brukar stämma bättre..

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

coretemp och aida hade nästan likadana temp. så jag litar på de istället.

sen kommer vi till detta snygga problem.

PC:
AMD Phenom II x6 1100T Black Edition.-- Asus Crossair Formula V.-- 16 GB Crossair DDR3 (1600mhz) Minne.-- G-kort= söker för tillfälle, PSU: 750W crossair ( ikke 80 plus )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jul 2011

Coretemp/speedfan visar temperaturen i cpun/kärnorna medans BIOS, HWmonitor visar temperaturen mellan moderkortet och cpun som kan skilja sig med 10 grader eller mer.

Chassi: Silverstone FT03b CPU: Intel haswell i5 4670k GPU: Asus direct cu2 670 2GB Mobo: Asrock Z87M OC Formula PSU: Be quiet pure power L8 530w 80+ RAM: Kingston Beast Series XMP 4x4GB Kylning: Noctua NH-U9B SE2 Ljud Asus Xonar xense med Sennheiser PC-350