Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010

OCgenie

hej, jag satt och skulle prova överklocknings funktionen på mitt moderkort (MSI P67A-GD55-B3), men när jag väl har gjort som det står att man skall göra så visar windows att min processor (I5 2500K) går i 3,29GHZ när 3,30 är stock.

vad är det för fel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011

Hur kollade du hastigheten och vad gjorde du när du gjorde det?

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av milla_66:

Hur kollade du hastigheten och vad gjorde du när du gjorde det?

gick in på system i kontrollpanelen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lite här och var
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av mrkissemiss:

gick in på system i kontrollpanelen

kolla med cpu-z istället, och sen kan man behöva reseta uefi med den lilla resetknappen som finns på mobot, innan man klickar igång OCgenie

Dator: MSI P67A-GD55, i5 2500k, Corsair Vengeance 2x8GB, MSI 970 4G, Samsung 840 250GB, WD black 500 GB, WD green 1TB, WD green 2TB, Define R2, be-quiet P7 550w
skärm: Asus PB238Q, Acer p193w
kringutrustning: Corsair k70 RGB, Logitech G500s, Dynavoice D-AMP + Magic S-4 EX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av milla_66:

Hur kollade du hastigheten och vad gjorde du när du gjorde det?

Skrivet av pjuppi:

kolla med cpu-z istället, och sen kan man behöva reseta uefi med den lilla resetknappen som finns på mobot, innan man klickar igång OCgenie

tackar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av pjuppi:

kolla med cpu-z istället, och sen kan man behöva reseta uefi med den lilla resetknappen som finns på mobot, innan man klickar igång OCgenie

jag kollade med cpu-z men det visar ju att core speed bara är 1500MHZ!

Vad är det som är fel nu då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
lite här och var
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av mrkissemiss:

jag kollade med cpu-z men det visar ju att core speed bara är 1500MHZ!

Vad är det som är fel nu då?

det kan nog bero på, vad det nu hette, en funktion som klockar ner cpun när den inte används... dra igång nåt stresstest eller ett spel så att cpun klockar upp sig, typ OCCT eller liknande.
för mig så stängdes iof den automatiska nedklockningen av när jag provade OC genie

Dator: MSI P67A-GD55, i5 2500k, Corsair Vengeance 2x8GB, MSI 970 4G, Samsung 840 250GB, WD black 500 GB, WD green 1TB, WD green 2TB, Define R2, be-quiet P7 550w
skärm: Asus PB238Q, Acer p193w
kringutrustning: Corsair k70 RGB, Logitech G500s, Dynavoice D-AMP + Magic S-4 EX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av pjuppi:

det kan nog bero på, vad det nu hette, en funktion som klockar ner cpun när den inte används... dra igång nåt stresstest eller ett spel så att cpun klockar upp sig, typ OCCT eller liknande.
för mig så stängdes iof den automatiska nedklockningen av när jag provade OC genie

NU JÄVLAR GÅR DEN UTAV HELVETE xd nu fick ja upp den i 4 GHZ!! :D:D:D:D:D:D:D GÅR SOM ETT SPETT!11

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av mrkissemiss:

NU JÄVLAR GÅR DEN UTAV HELVETE xd nu fick ja upp den i 4 GHZ!! :D:D:D:D:D:D:D GÅR SOM ETT SPETT!11

vad gjorde du för att det skulle bli bättre, drog du igång ett spel så datorn fick jobba? Provade men gav inget resultat, dessvärre. OC Genie har en knapp och jag lyckas fan inte. Helt sämst.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Captain Awesome:

vad gjorde du för att det skulle bli bättre, drog du igång ett spel så datorn fick jobba? Provade men gav inget resultat, dessvärre. OC Genie har en knapp och jag lyckas fan inte. Helt sämst.

jag tryckte på reset knappen sedan startade jag om datorn, sen tryckte jag på ocgenie när datorn var åpå och ända sen dess så har den gått i 4,2GHZ